Ecoreizen: Otro Mundo

blog-1

Sinds een tijdje verdiepen wij ons in het onderwerp ecoreizen. Hoe geweldig is het om – als je dan toch op vakantie gaat – ook op reis ‘groen te kunnen doen?’ Er zijn ontzettend veel toffe ecofriendly hotels en resorts over de hele wereld te vinden. Het nadeel is wel dat het over het algemeen vrij prijzige accommodaties zijn. Toch zijn we nu een project tegengekomen dat er zo geweldig uitziet…we moesten het even met jullie delen. Nog op zoek naar een geschikte vakantiebestemming? Misschien moet je eens aan Otro Mundo in Spanje denken!

fbbbe812d884ab190f2cb9730f38e761

Otro Mundo is een zeer kleinschalig (2 huisjes) ecoproject in het zuiden van Spanje. Ruben, Lotte, Koko, Diza en Neon (je ziet ze knap zijn op de foto hierboven) een Nederlands gezin, is naar Spanje verhuisd met de droom om een mooie eco vakantieplek neer te zetten. Dat is gelukt! Ze bouwden twee ‘ecodomes’ middenin de natuur. Het ziet er echt WAANZINNIG mooi uit. Alles ademt ‘groen’ en vintage. Precies zoals wij het graag zien dus. Hoeveel leuker is zo’n mooie ecodome middenin de natuur, ten opzichte van een toeristisch oord aan de kust, waar je je kont niet kan keren? Volgens mij is een vakantie bij Otro Mundo te vergelijken met luxe kamperen, maar dan zonder tent.

Ruben en Lotte wonen met hun kinderen in het ‘Earthship,’ zoals ze hun huis noemen. Omdat ze zich hebben geconcentreerd op het bouwen van de vakantiehuisjes, is hun huis nog niet helemaal af. En aangezien ze al heel veel tijd in caravans hebben doorgebracht, is het nu tijd om het Earthship af te bouwen. Wat er nodig is, is een groen dak. En om dit te kunnen realiseren, zijn Ruben en Lotte een crowdfunding gestart. Nu denk je misschien: waar gaat dit verhaal naartoe? Moeten we geld doneren? Niks moet natuurlijk. Maar het leuke is: je kan met een donatie een vakantie ‘verdienen.’

03f7079a277c059472359f2ba8d39cb4

 

e44ba4dd9fce13516f3225553835803f

Twee voorbeelden: als je €475 doneert, mag je een week in de Couples Dome (voor 2 personen) verblijven. Je krijgt iedere dag ontbijt en 1 avond een diner.
En als je €740 doneert, mag je een week met 4 personen in de Family Dome verblijven. Ook hiervoor geldt: iedere ochtend ontbijt en 1 keer diner. Natuurlijk mag je ook minder geld doneren, maar dan krijg je er geen weekje vakantie voor terug ;)

Als je er zo over nadenkt dan hebben we het hier over een behoorlijk voordelige vakantie naar een ecobestemming EN je steunt er een ‘goed doel’ mee. Wij vinden het erg leuk bedacht van Lotte en Ruben. Mocht je meer willen weten over de crowdfunding, check dan deze link. De crowdfunding loopt nog 33 dagen na vandaag. Wil je meer info over Otro Mundo? Check dan de website.

We hopen dat jullie het leuk vinden als we zo af en toe wat eco-reistips met jullie delen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “Ecoreizen: Otro Mundo

  1. Waauw wat geweldig! Ga dat eens even aan mijn vriendje voorleggen haha

  2. Mooi plekje, leuk om te onthouden als we de tent weer eens eventjes beu zijn (door spierpijn of zo).

  3. Wat een ontzettend mooie manier van vakantie vieren! Ik ga deze plek zeker onthouden. Ik reis graag, en zoveel mogelijk, er staat dan ook nog heel wat op mijn lijstje. Maar alles wat “groen” kan heeft natuurlijk wel een groot voordeel ;)

  4. Haha wat ziet dit er grappig uit! Ik zal deze plek eens goed onthouden, misschien ook leuk om werkervaring op te doen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *