Een halfjaar als zelfstandige

random08

Afgelopen februari zegde ik mijn vaste baan in het onderwijs op. Ik kan bijna niet geloven dat er inmiddels zes maanden voorbij zijn en dat ik alweer een halfjaar als ‘zelfstandige’ door het leven ga. En wow, wat een tijd was dit. Ik denk dat ik deze zes maanden meer heb geleerd dan in al mijn werkzame jaren hiervoor. Laat ik meteen beginnen door te zeggen dat ik niet alleen heel veel heb geleerd, maar ook ongelooflijk veel plezier heb gehad. Al die prachtige kansen die er op mijn pad zijn gekomen – ongelooflijk.

Ik heb het altijd belangrijk gevonden om zo nu en dan even goed te reflecteren op waar ik me bezig ben en wat ik heb bereikt. Dan ga ik zitten, open ik mijn Evernote op mijn laptop, en dan schrijf ik gewoon eens op: wat zijn de feiten? Hoe sta ik ervoor? Hoe voelt dat? Waar wil ik de komende tijd aan werken? Dat deed ik ook toen ik nog een vaste baan in het onderwijs had.

Kijk, ik vond het te gek om docent te zijn (en ik mis het ook nog steeds wel eens,) maar ik voelde toch wel vaak dat er niet heel veel groei in zat. Tenminste, wanneer je daar zelf geen moeite voor doet. Ieder jaar is toch een beetje hetzelfde en je moet echt zelf je kansen creëren. Die houding heb ik altijd gehad, omdat ik me vrij snel verveel en omdat ik altijd heb geweten: ik kan meer dan dit. Ik ben nog zó jong (ik ben deze maand 30 geworden en ik was 21 toen ik voor de klas belandde,) en ik weet gewoon dat er meer in mij zit dan dit. Toen ik met de Groene Meisjes begon, nu bijna vijf jaar geleden, vond ik daarin een geweldige uitlaatklep voor mijn creativiteit, maar ook een grote bron van mogelijkheden om te groeien.

Laat ik samen met jullie eens wat dingen op een rijtje zetten. Hoe bevalt het ZZP’en mij? Wat heeft het me gebracht en waar loop ik juist tegenaan? En wat wil ik allemaal nog leren? Waar wil ik het komende halfjaar aan werken?

Voor mezelf werken – hoe bevalt dat?

Ik kan daar eigenlijk vrij kort over zijn, want ik vind het over het algemeen FANTASTISCH. De vrijheid om zelf te bepalen hoe en wat je doet, het feit dat ik mijn laptop overal mee naartoe kan slepen en mijn werk dan dus letterlijk in mijn rugzak heb zitten, de mensen die ik heb ontmoet, de bedrijven waarmee ik heb samengewerkt en de geweldige kansen die er op mijn pad zijn gekomen. Dit waren zes heel bijzondere maanden en zes maanden van groei en ontwikkeling – dat hebben trouwe lezers ook opgemerkt, want ik krijg daar vaak complimenten over en dat waardeer ik enorm.

Natuurlijk was het ook wel eens pittig, want het was ook precies de periode waarin ik er alleen voor kwam te staan. Ook precies een halfjaar geleden besloot Jamie te stoppen en ben ik dit allemaal alleen gaan oppakken. In het begin walste ik vrolijk door en lukte het ook allemaal nog wel. Op een gegeven moment moest ik toch toegeven dat ik niet alles in mijn eentje kon en ben ik wat meer hulp gaan inschakelen. Wat een verademing is dat. Het is best wel een verantwoordelijkheid om een eigen bedrijf te runnen, maar wanneer je beseft dat je niet álles alleen hoeft te doen, scheelt dat al een heleboel.
Het is dus wel eens moeilijk geweest de afgelopen tijd, maar ik heb geen moment serieus overwogen om te stoppen. Sterker nog, ik moet er niet aan denken!

Waar wil ik het komende halfjaar aan werken?

randomtweeluik05

Ik heb een lijstje met een aantal punten waaraan ik graag wil werken de komende zes maanden. Die punten zijn behoorlijk concreet. Ik praat jullie er even doorheen:

Meer structuur: ik heb het echt nodig om meer structuur in mijn werk aan te brengen. Ik wil niet meer tot ’s avonds laat met mijn laptop op de bank zitten en ik wil ook niet áltijd maar bereikbaar zijn. Ook wil ik niet meer iedere dag van koffietentje naar koffietentje rennen, maar ook een vaste, fijne plek hebben. Daarom heb ik besloten om een werkruimte te huren in Rotterdam, tegelijk met mijn verhuizing naar deze stad. Wat geeft dit me een goed gevoel zeg! Een eigen Groene Meisjes kantoortje – zó volwassen, haha! Ik kan hier zakelijke meetings houden, lekker werken aan mijn eigen bureau én ik heb leuke ‘collega’s’ om me heen, die ook nog allemaal met duurzame dingen bezig zijn. Ik kijk er zo ontzettend naar uit om hier een paar dagen per week naartoe te gaan en me wat meer in die werksferen te storten. Geloof me, met je laptop in bed werken is heel lekker voor een dag of twee, maar de romantiek is er gauw vanaf en echt heel productief kun je het ook niet noemen. Ik zie het huren van deze werkruimte dus echt als stap in de meer professionele richting en ik kan niet wachten om er te gaan beginnen!

Ik wil mijn blog ontstijgen. Ik wil meer doen dan blogs schrijven alleen. Ik wil lezingen geven, workshops organiseren, meer doen met audio, misschien wil ik wel op tv of op de radio, ik wil nog wel een boek schrijven en ik wil reizen. Ik denk bijna iedere dag: ik kan meer dan dit en daar geloof ik heel heilig in. Dus ik grijp alle kansen aan die voorbij komen op dit gebied, want ik wil het op z’n minst onderzoeken.

Tegelijkertijd wil ik meer diepgang in mijn blog aanbrengen. Ik wil niet alleen maar schrijven over hippe restaurantjes wanneer ik op reis ben, maar ik wil op zoek naar de verhalen achter duurzame initiatieven. Ik wil niet vijf recepten per week posten – recepten zijn er al zóveel op internet te vinden. Ik heb genoeg productreviews geschreven. Ik schrijf liever wat minder, maar dan met diepgang, dan dat ik per se iedere dag een artikel online plaats. Ik ga voor het slowbloggen en voor kwaliteit over kwantiteit – altijd en in alles.

Ik geloof dat dit alles te realiseren is, mits ik het aandurf om steeds meer dingen uit te besteden. Gelukkig werk ik samen met een geweldig team – allemaal creatieve mensen die óók voor zichzelf werken. Ik ben enorm gezegend met al dat talent om me heen, daar ben ik me iedere keer dat we samenwerken heel erg van bewust. Maar ik wil het leren aandurven om meer los te laten. Ik wil dat graag, zodat ik mijn tijd kan besteden aan alle bovenstaande dingen die ik wil ontwikkelen de komende periode. En nee, dat kan niet allemaal in zes maanden, maar dus daar kan ik gerust wat meer tijd voor nemen.

Trots

merel&rosanne05

Als ik kijk naar de mensen in mijn omgeving, dan zijn er steeds meer mensen die voor zichzelf beginnen te werken. Mijn tante Yvonne bijvoorbeeld, maar ook mijn dierbare vrienden Rosanne (hier boven op de foto en tevens de vriendin met wie ik workshops organiseer) en Dirk Jan. Dat maakt me ongelooflijk trots, omdat deze mensen doen wat hun hart hun ingeeft – precies zoals ik dat een tijdje geleden ook ben gaan doen. Ik vind het fantastisch om hun processen te volgen en te zien waarmee zij bezig zijn.

Het is één groot feest van herkenning, want ik denk dat iedere pas begonnen zelfstandige tegen dezelfde dingen aanloopt. Je gaat je neus af en toe stoten, omdat sommige dingen best wel moeilijker zijn dan je gedacht had, maar oh man, wat een enorme boost in zelfvertrouwen geeft het als dingen lukken zoals je dat voor ogen had. Mij maakt dat in elk geval trots en zelfverzekerd op een manier die ik nooit eerder heb ervaren – ik heb dit allemaal zélf voor elkaar gekregen. Geweldig is dat!

Beginnen

tweeluik2

Vaak vragen mensen mij wanneer ik nou zeker wist dat ik écht voor mezelf wilde gaan werken. Immers, mijn baan in het onderwijs beviel me ook erg goed en ik ben best wel een geboren juf. Vond ik het dan niet jammer om daarmee te moeten stoppen? Ja wel, en zoals ik al zei: ik mis het soms nog steeds. Maar niks kan tegen deze vrijheid op. En niks is zo uitdagend als voor mezelf werken, dus ik zou, op dit moment in elk geval, niet meer terug willen. En hoe ik wist dat ik dit echt wilde gaan doen? Doordat ik voelde dat ik niet meer halfbakken voor beide partijen wilde werken. Ik wilde helemaal voor de Groene Meisjes kunnen gaan en daar alles uithalen. Natuurlijk zijn er dan wat praktische zaken waar ik goed over na moest denken, want het moet allemaal wel haalbaar blijven. Zo heb ik gesprekken gevoerd met mijn boekhouder en met andere fulltime bloggers, om te kijken of het verstandig was om dit te gaan doen. De gesprekken met mijn boekhouder gingen voornamelijk over de financiële, praktische kant van het verhaal. De gesprekken met andere fulltime bloggers waren vooral motiverend en inspirerend en bevestigden mij in het idee: ja, ik kan dit ook en ik ga dit doen.

Het is jammer dat ik destijds nog niet afwist van de Startersscan van ABN AMRO (aanrader!), anders had ik die absoluut ingevuld om te kijken of ik het type was om voor mezelf te gaan werken. Ik heb de scan nu alsnog ingevuld en wat blijkt? Ik ben zelfs héél erg het type om mijn eigen baas te zijn. Dat verbaast me helemaal niks, want ik heb me nog nooit zó comfortabel gevoeld in een werksituatie. En los van dat ik me comfortabel voel, voel ik dat er nog heel veel uitdaging is en dat ik nog zoveel kan gaan leren de komende jaren. Dat maakt me echt excited voor de toekomst!

Hè lekker, even reflecteren. Doet me altijd goed. En ik vind het leuk om jullie daarin mee te nemen, omdat jullie zo’n belangrijk onderdeel van mijn proces zijn. Immers, jullie zijn er (digitaal dan wel, maar toch) iedere dag bij en ik hoop dat jullie me zien groeien en genieten. Als je vragen hebt over voor jezelf beginnen, mag je die altijd stellen. Bijvoorbeeld hier bij de comments onder deze blogpost. Brand maar los, ik help je graag op gang. 

Mag ik je nog twee leestips meegeven? Als jij overweegt om ook voor jezelf te gaan werken, dan zouden de boeken You Are A Badass en The Crossroads Of Should And Must wel eens helemaal jouw ding kunnen zijn. Ik heb er zelf in elk geval heel veel aan gehad!

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met ABN AMRO. De foto’s zijn gemaakt door de immer geweldige Aline Bouma. –

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

48 gedachten over “Een halfjaar als zelfstandige

 1. Je mag zeker trots zijn op wat je allemaal bereikt hebt en nog gaat bereiken.
  Zelf heb ik ook de mindset dat als ik iets wil, het me ook gaat lukken. En dat bevalt me tot nu toe erg goed. Er gewoon voor gaan en af en toe wat hulp in schakelen om hogerop te komen en elkaar daarmee te helpen is niks mis mee!!
  Liefs

 2. ABN Amro…. really?
  Op het gebied van klimaatverandering scoort ABN AMRO slecht. Er is beleid voor de eigen CO2-uitstoot en voor bedrijven waarin wordt geïnvesteerd. Energieproductie met hoge CO2-uitstoot wordt niet uitgesloten en controversiële energieproductie (zoals kernenergie) is toegestaan. Ook in de praktijk blijkt dat deze bank het slechter doet dan andere banken, omdat zij als enige meer investeert in vieze dan schone stroom. (bron Het kan wel.net)
  Sorry voor de negatieve reactie…. maar in dit stukje mist naar mijn mening een belangrijk feit namelijk; dat je je moet verbinden aan allerlei bedrijven om je leven te financieren. Heb je daar nooit mee geworsteld dit half jaar? Je wilt meer diepgang….. misschien een mooi onderwerp voor een komend blog.

  1. Inderdaad, het lijkt me als je een link met een bank nodig hebt, je beter de Triodos of ASN kunt contacteren.

   1. Psies, en op eerlijkebankwijzer.nl vind je nog meer redenen om van opdrachtgever (en bank) over te stappen : )

  2. Ik ben niet snel een azijnpisser of reageerder, maar idd Abn Amro vind ik ook n misser hier. Een van de meest simpele groene dingen die je kunt doen is overstappen naar bv Triodos.

   1. Eens met bovenstaande. Ben vooral een lurker op je blog en niet zo van het reageren. Maar samenwerken met ABN gaat voor mij ook dusdanige duurzaamheidsondergrens over dat ik me hier ook expliciet bij wil aansluiten :/

  3. Jammer dat hier niet op in wordt gegaan! Snap dat het je eigen blog is, dat je er ook geld uit moet halen maar ik ben wel erg benieuwd hoe je hier naar kijkt Merel!

  4. Ha Merel, je blogpost van vandaag over hoe je je geld verdient, deed me denken aan dit draadje waar je helaas nog niet op gereageerd hebt. Toch zijn wij echt oprecht geïnteresseerd in je reactie op de vraag hoe je ABN met je duurzaamheidsambities kan rijmen. En we hebben volgens mij ook nog eens heel keurig kritische feedback gegeven. Zou je op onze vragen willen reageren? Thanks!

   1. Hi Mees,

    soms maak ik keuzes, puur op basis van inhoud van een artikel. Dit onderwerp, het werken als zelfstandige en hoe mij dat bevalt, vond ik erg leuk en goed bij mijn blog passen. Persoonlijk heb ik niet zoveel tegen ABN AMRO, al zit ik zelf bij een andere bank. (Triodos, for your information ;)) Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een artikel dat ik laatst voor Becel maakte. Becel is onderdeel van Unilever, en daar zijn veel mensen op tegen. Ik zelf heb er voor gekozen om er toch over te schrijven, omdat ik inhoudelijk gezien het een interessant verhaal vond: meer plantaardige producten in de reguliere supermarkten.
    Ik weet dat niet altijd iedereen het eens is met de keuzes die ik maak. Wanneer je meer dan tweehonderdduizend lezers hebt, kan dat ook niet, helaas. Het liefste zou ik werken met alleen maar puur duurzame/groene merken, maar helaas hebben die niet genoeg budget, of snappen die merken nog niet dat je met bloggers moet samenwerken. Soms ontkom ik er dus niet aan om een samenwerking aan te gaan met een merk waar ik iets minder fan van ben, maar waarvan ik dan gelukkig nog wel een goed inhoudelijk verhaal kan schrijven.
    Ik wijs zo’n 50 procent van de samenwerkingen af. Iets wat andere bloggers niet hoeven te doen, omdat ze over álles kunnen schrijven. Dat is dan het nadeel van het hebben van een niche blog zoals dat van mij :)

 3. Hoi Merel,

  Wat een mooie reis ben je begonnen. Erg inspirerend. Ik ben nieuwsgierig welk vak je gegeven hebt of heb je in het basisonderwijs gewerkt? Ik werk op dit moment als docent Engels en ik ben ik ook blog begonnen.
  Als ik mezelf over 5 jaar zie, dan hoop ik zzp’er te zijn. Niet per se als blogger, maar als voedingsadviseur (ik doe nu een opleiding) en als freelance docent Engels voor bedrijven en media.
  Heb je misschien tips voor het starten van een bedrijf? Binnenkort vraag ik m’n kvk aan. Ook omdat ik een voedingscursus start in oktober: YogiSlank (vegan en glutenvrij). Hier heb ik ook een app van gemaakt, die sinds juli in de lucht is.

  Je blog inspireert me enorm om mijn dromen achterna te gaan en om ze te realiseren. Ik heb geleerd dat je ze echt werkelijkheid kunt maken, als je maar open staat voor de verandering in je leven. De toekomst ziet er heel mooi uit and then I can’t help smiling from one corner of the room to the other!

  Liefs

 4. Waw wat leuk om dit te lezen. Ikzelf zat ook op een kruispunt tussen hart en hoofd en ben dan toch voor hart gegaan. Als je zoveel leuke ideeën in je hoofd hebt maar die niet kan verwezenlijken omdat je 8 à 10u per dag ook nog even moet gaan werken dan kan je niet anders dan keuzes maken! Nu ik al twee maanden bezig ben als zelfstandige en fulltime kan werken aan de uitwerking van mijn wilde plannen ben ik de gelukkigste mens op aarde. Vrijheid is zo verrijkend! In ieder geval, veel succes in alles wat je doet en inderdaad, structuur brengen is voor allen wel een beetje een uitdaging hoor :-)

 5. Wat een mooi stuk! Ik krijg hier zoveel zin van om als zelfstandige aan de slag te gaan. Nog maar twee weken en dan mag ik ook. You rock! X

 6. Ik ben zo ontzettend trots op je en zo blij dat het zo’n goede stap is geweest! Ben heel erg benieuwd wat de komende tijd je brengt, ben vooral erg nieuwsgierig en als een cheerleader zo enthousiast over de stappen om je blog te ontstijgen.
  <3

 7. Ik vind het zo ontzettend leuk om te lezen dat deze koers van je leven je bevalt! Het is ook te zien, het is te merken in je posts, je snaps en tweets. Je enthousiasme draag je over en daarom denk ik ook dat het goed is als je je blog gaat ontstijgen. Ik zie je die lezingen en workshops ook daadwerkelijk geven! Ik zou ook nog een boek van je kopen en ben nieuwsgierig naar elke stap die je neemt! Dus GA ZO DOOR! <3

 8. heb je inmiddels een werkplek in Rotterdam gevonden?
  boven MONO verhuren wij namelijk ook te gekke plekken (incluis volgers van jou ;))

 9. Wat een heerlijk stuk om te lezen Merel! Je mag zeker trots op jezelf zijn, want je doet het super goed. Ik ben heel benieuwd hoe je de komende tijd alles gaat doen!

 10. Ik word zelf ook helemaal excited als ik je zo hoor, Merel! Wat een feest van herkenning is dit stukje. Ik denk dat ik ook wel durf te zeggen dat ik een ‘geboren’ ondernemer ben, het maakt me zo blij.

 11. Dit is zo herkenbaar! Heerlijk om te lezen en zo fijn om je ontwikkelingen te kunnen volgen. Ik word zelf ook helemaal enthousiast van je verhaal!

 12. Wat een fijne blog! Ik ga per 1 januari voor mezelf beginnen, en soms is het wel even fijn om zo’n ervaringsverhaal te lezen. Van iemand waar het goed mee gaat. Wat leuk dat het zo goed gaat ook! Ga zo door :-)

 13. Wat fijn om dit te lezen. Ik word hier zo enthousiast van en ik ben heel benieuwd wat het komende half jaar je zal opleveren. Het lijkt me een hele pittige stap op van met z’n tweeën ineens naar alleen te gaan, maar ik denk dat het je het echt super doet!

 14. Grappig, ik kan me hier heel erg in vinden. Ik ben begonnen aan de lerarenopleiding en het is nu mijn 3e jaar maar ik wist altijd al dat ik iets voor mezelf wou gaan doen. Waarom wachten toch, ik ben er nu ook aan begonnen en binnen zo een korte tijd heb ik meer geleerd dan ik in 3 jaar op school heb geleerd. Je leert zoveel meer als je voor jezelf werkt en je hebt meer motivatie denk ik altijd.

 15. Mooie plannen! Het zelfvertrouwen straalt er vanaf, wat tof :) Heel goed om te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Als lezer kan ik het anders toch niet bijbenen…

 16. Yeah, go Merel! Ik ben zo blij dat ik twee jaar geleden De Groene Meisjes ontdekt heb ^^ Ik verheug me erop te zien hoe jij en het bedrijf zich verder ontwikkelen. Enneh, mocht je eenmaal zo ver zijn dat je mensen in dienst gaat nemen; ik kan ontzettend goed schrijven en ik zoek nog een baan! ;-)

 17. Leuk om te lezen!! Ik weet niet of ik ooit voor mezelf zou willen werken, maar zoals jij het opschrijft klinkt het wel heel tof haha!

 18. Wat een gedurfde stap! Zo knap! Ik ben heel benieuwd wat je het komende half jaar gaat doen. Ik blijf je trouw volgen :-)

 19. Mooi om te lezen en heel erg knap van je om van je hobby je werk te kunnen maken als ZZP’er. Ik weet wel wat van die wereld af omdat mijn man al 16 jaar als zelfstandige werkt dus die vrijheid kan ik heel goed begrijpen, maar ook de druk die je kan ervaren omdat je toch een bepaald inkomen maandelijks moet genereren om van te leven.
  Zelf heb ik ook een vegan blog, maar meer hobby matig en dat bevalt mij prima. Ik vind dat je het super goed doet zo zonder Jaimie ( ga er maar eens aan staan) en weet gewoon zeker dat jij het zal redden als zelfstandige. Toppie meid ga zo door!

 20. Ik vind het zo fijn voor je dat je zo je rust hebt gevonden. Ondernemen is hard werken maar het bied tegelijkertijd je ook zoveel moois!

  Zelf ben ik nu een jaar bezig en het is hard werken om financieel onafhankelijk te worden. Toch is dit het meer dan waard!

 21. Wauw wat een mooie doelen om naar toe te werken. Ik kan alleen nog maar dromen van fulltime bloggen, maar ooit… dan klop ik ook bij jou aan ;-)

 22. Laat ik nu net die twee boeken in de kast hebben staan! En wat een inspirerend verhaal. Heel erg fijn dat je nu zo gelukkig bent. Het straalt echt van de tekst af :)

 23. Oohw, echt zo goed van je! Hopelijk kun je nog heel veel meer uit de groene meisjes halen, en de groene meisjes ook uit jou.

  Liefs!

 24. Dank voor delen. Wat een kracht spreekt hieruit! Je bent zo goed bezig op jouw weg! Laat je niet vast zetten – houd het altijd in beweging!

 25. Heel leuk om te lezen :) En heel knap van je, hoe je het allemaal doet.

 26. Ik ben nu al heel erg benieuwd naar hoe je je blog gaat verdiepen en welke dingen je er nog naast zal gaan doen. Je lezers ondersteunen je.

 27. Wooow lijkt me echt fantastisch om zelfstandige te zijn! ? Wil ik mss ook proberen eens mijn studies rond zijn. Ik wil de scartersscan zeker ook eens testen, maar zo lang dat die is! ?

 28. Ben jaloers op je. Blijf het blog heerlijk vinden om te lezen dus ga zo door! Er zijn maar enkele blog die ik regelmatig lees en dit is er een. Inspirerend! PS: Dit blog lees ik ook weleens en is ook leuk om te lezen. Geen standaard verhaal, maar wel eerlijk en .. ja… ook jaloersmakend: http://www.letsbundl.com/

 29. He gadver, in samenwerking met de ABN AMRO. Oké, hun logo is groen, maar daar heb je dan ook alles mee gezegd

 30. Een kritische noot: voor mij doet de samenwerking met ABN-AMRO afbreuk aan de geloofwaardigheid van wat je uitdraagt. Want hoe groen ben je wanneer het er op aankomt? Ga je overstag wanneer het (financieel) moeilijk wordt of blijf je trouw aan hetgeen je gelooft en uitdraagt? Ik ben benieuwd hoe jij de samenwerking met ABN-AMRO ziet. Misschien zou je hier een blog aan kunnen wijden? Ik ben er in ieder geval nieuwsgierig naar.

 31. Merel, ik vind je leuk. :) Voor mij persoonlijk was jullie blog net ietsje minder toegankelijk toen jullie het samen draaiden dan nu je alleen schrijft. Dat had níets te maken met het andere Groene Meisje hoor (All the love for Jamie ♡ ) en alles met het feit dat de meeste stukken in de wij-vorm geschreven waren en daardoor in voor mij net iets ‘afstandelijker’/minder persoonlijk leken. Naar mijn mening heeft de blog al veel meer diepgang gekregen nu jij de volledige content verzorgt en je voornemen om het nog verder te verdiepen spreekt me erg aan. Meis, succes met uitvoeren van al je plannen en dank je wel voor je starterstips. Ik sta aan het begin van mijn zzp-traject (opzetten van een eigen yogapraktijk) en ik kan alle adviezen goed gebruiken. Dus thanxxx. :) Namaste. xoxo Lotte

 32. “…, maar ik voelde toch wel vaak dat er niet heel veel groei in zat.” Dankjewel Merel, jij verwoordt voor mij waarom ik al even het gevoel heb niet op mijn plek te zitten op mijn werk. Ik kon alleen zelf niet goed uitleggen waarom niet.

 33. Ik volg je nu al jaren, begonnen toen ik mijn eerste iPad scoorde en nog steeds lees (en kijk – prachtige sfeervolle foto’s altijd) ik graag jouw blog. Ik ben geen vegan meisje, sterker nog ben niet eens een vega meisje – maar haal b a k k e n vol inspiratie uit jouw site.

  Wanneer m’n Lief (vleeseter for life) weer eens weken van huis is vanwege werk in het buitenland, eten ik en m’n meiden (10&2) vaker en vaker jouw receptjes ! Bedankt, en ga zo vooral door !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *