Een milieubewustere eReader: ik test de Kobo Clara 2E

Eerlijk is eerlijk: ik ben dol op fysieke boeken. Boekwinkels zijn mijn lievelingswinkels en op mijn verlanglijstje voor kerst staat een limited edition van een boek dat ik alleen maar wil hebben omdat er zo’n prachtige kaart voorin staat. Je hebt een beeld; het liefst wil ik ze allemaal. Maar, ik heb óók vrij weinig kastruimte, dus waar laat ik al die mooie boeken? Plus, ik ben veel onderweg, dus ik sleep me een breuk met al die dikke pillen in mijn totebag.

Toen Kobo mij benaderde of ik de Kobo Clara 2E, de milieubewustere eReader, wilde testen, hoefde ik daar niet lang over na te denken: laat ik een eReader toch weer eens een kans geven. Ik bedoel, fysieke boeken en digitale boeken kunnen ook prima naast elkaar bestaan – toch?

Misschien denk je nu: wat maakt deze reader dan precies milieubewuster? De buitenkant van de Kobo Clara 2E bestaat voor meer dan 85% uit gerecycled plastic, waaronder 10% ocean-bound plastic, ofwel; achtergelaten plastic afval. Kobo hoopt, door de productie van dit nieuwste model eReaders,  in een jaar tijd meer dan 200.000 plastic flessen weg te kunnen houden uit de oceaan. Een ambitieus streven waar ik, terwijl ik gewoon lekker zit te lezen, graag aan meewerk.

Voordelen

Deze eReader is waterproof. Dat betekent dat je ermee aan het zwembad kan gaan liggen in de zomer, of, zoals ik afgelopen weekend deed: neem hem mee in bad. Ik heb me geen moment zorgen gemaakt over het apparaat terwijl ik daar lekker tussen de bubbels lag te lezen. Een ander pluspunt van dit apparaat is dat er een functie op zit die ‘ComfortLight Pro’ heet. Je kon natuurlijk altijd al de lichtsterkte van eReaders aanpassen, maar deze heeft een avondmodus, waarbij het licht wat minder wit is en nog veel ‘zachter’ kan. Je kunt ook tijden instellen waarop je wilt dat het apparaat vanzelf op de avondmodus overschakelt. Erg handig, vind ik.

De Kobo Clara 2E heeft 16GB opslagruimte: ik weet niet precies hoeveel boeken dat zijn, maar neem van mij aan: daar kun je niet tegenaan lezen. En de batterij gaat weken mee. Ik heb mijn Kobo nu een week of drie in huis en inderdaad, ik heb hem één keer opgeladen en that’s it. Vind ik zó ideaal.

Daarnaast ben ik toch wel weer heel erg overtuigd van het feit dat een eReader gewoon heel fijn is als je regelmatig reist. In november heb ik twee tripjes gepland staan en ik vind het een prettig idee dat ik geen zwaar fysiek boek (of meerdere boeken) in mijn bagage hoef mee te nemen. En los van die tripjes (naar het buitenland) reis ik sowieso veel met het openbaar vervoer en dan is zo’n lichtgewicht eReader in mijn tas gewoon weer heel erg handig gebleken.

Klik hier om de Kobo Clara 2E te bekijken en zie hier de mooie zeegroene sleepcover die ik om mijn eReader heen heb. Ook dit hoesje is gemaakt van 97% gerecycled plastic; geheel in stijl dus.

Wat ik las

Zoals ik al schreef heb ik de Kobo nu een week of drie in huis en natuurlijk heb ik hem meteen in gebruik genomen. Ik heb twee boeken uitgelezen, namelijk: Morgen, morgen en morgen van Gabrielle Zevin en Wij waren, ik ben van Israël van Dorsten. Het volgende boek dat ik klaar heb staan op mijn Kobo is De beer en de nachtegaal van Katherine Arden.

(de linkjes hierboven zijn affiliatelinks) 

Als je wilt weten wat ik van deze boeken vond kun je twee dingen doen: volg me op GoodReads en/of meld je aan voor mijn nieuwsbrief! Op GoodReads houd ik alle titels bij die ik heb gelezen en in mijn nieuwsbrief ga ik dieper op de boeken in.

Ik heb de Kobo Clara 2E gekregen, als een PR-sample, maar ik word niet betaald voor het schrijven van deze blogpost.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

Een gedachte over “Een milieubewustere eReader: ik test de Kobo Clara 2E

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *