Een paar dagen Lissabon

IMG_5261

Vorige week was P jarig (ze werd dertig,) en ik besloot haar (ons, eigenlijk) een weekendje weg cadeau te doen. Omdat ik niet kon kiezen naar welke stad we zouden moeten gaan, besloot ik voor een srprs.me trip te gaan. (let op: dit is géén gesponsorde post. Ik heb de trip zelf geboekt en betaald en maak nu dus met liefde gratis reclame voor deze toffe reisorganisatie) Op die manier was het voor ons beide een verrassing waar de reis naartoe zou gaan.

En het werd dus Lissabon en dat vonden we heel erg leuk. En niet alleen omdat het er heel erg lekker weer was – al was dat wel echt pluspunt nummer 1 – maar ook omdat Lissabon echt gewoon héél fijn en relaxed is. De vorige keer dat ik in Lissabon was, in 2015, schreef ik een uitgebreide post met allemaal goede vegan hotspots. Die kun je hier terug lezen. Dit keer ben ik niet zo op hotspotjacht gegaan, maar hebben we vooral rondgeslenterd en kozen we voor uren lang hangen in de zon. We haalden wat te eten bij een supermarkt en picknickten aan het water. Het was gewoon allemaal even prima zoals het was, en daarmee ook nog eens heel lowbudget. Wist je dat je in Lissabon al voor 70 cent een biertje koopt? Ik bedoel maar.

Hier een paar snapshots die hopelijk overbrengen hoe goed dit weekend in de zon was.

IMG_5207

Tegen de zon in trammetjes fotograferen. Omdat je nou eenmaal een trammetje moét fotograferen als je in Lissabon bent. Dat hoort erbij.

IMG_5247

Streetart spotten. Deze 3D-wasbeer vonden we in Belem. Dat is ongeveer een kwartiertje met tram 15E, vanaf het centrum van Lissabon. Zeker de moeite waard.

IMG_5250

Als je dan toch die kant opgaat: check dan ook de toren van Belem even. Hier kun je ontzettend goed in de zon aan het water zitten. Om de hoek van de toren van Belem zit een grote supermarkt, waar ze goedkope bakken aardbeien en broodjes en sapjes verkopen. Helemaal prima, als je het mij vraagt.

IMG_5257Op één van deze trappen in Bairro Alto – waar je de kans krijgt om je kuitspieren eens heel goed te trainen – zat een jongen in pak in de zon een konijn te knuffelen. We hebben het over een levend, echt konijn. Zijn buurjongen – één van de vele hipsters die deze wijk rijk is – maakte een praatje met hem, terwijl wij zwoegend onze weg naar boven voortzetten.

IMG_5262

We waren onderweg naar een rooftopcafé dat ons door ongeveer 13 mensen was aangeraden: PARK Café. Dat betekende eerst al een hele weg omhoog door de straten van Bairro Alto en vervolgens 6 etages omhoog in een parkeergarage. Boven hing een briefje: gesloten wegens verbouwing. Die dingen gebeuren. Gelukkig konden we toch nog even genieten van het uitzicht vanaf de parkeergarage. Dan maar geen drankje erbij. (dat drankje haalden we in bij een ander café, maak je over ons geen zorgen)

IMG_5243 IMG_5265

Naar de ondergaande zon kijken terwijl je luistert naar het getrommel van Bairro Alto’s straatmuzikanten. Ik kan een slechter einde van een dag bedenken. Man, wat is Lissabon prachtig.

Schermafbeelding 2017-01-17 om 22.28.44

Vooruit, toch nog een hotspotje. Als je net als wij van lekkere koffie houdt (daarover gesproken: al gezien dat je een jaar lang gratis fairtrade koffie kunt winnen?) dan moet je echt naar Fábrica Coffee Roasters. Ze roosteren hun eigen bonen (waar we nog een zak van mee naar huis hebben genomen,) en de sojalattes waren echt heel erg goed. Aanrader dus!

Tot slot: wij sliepen in Hotel Lisbon Arsenal Suites, wat een schoon en prima hotelletje op een mega centrale plek is. Je loopt in een minuut naar het water en naar de straten waar het allemaal gebeurt. Mocht je binnenkort naar Lissabon gaan en nog een plek om te overnachten zoeken: dit hotel is vrij eenvoudig, maar netjes, schoon en prima!

Ja, jeetje, en dan ben je weer thuis. In de kou en in de sneeuw :) Ook leuk. Ik hoop dat er dit jaar nog heel veel zonnige en fijne weekendjes komen. Mag ook gewoon in Nederland zijn. Maar ik wil zeker nog heel veel meer in de zon aan het water hangen, met een biertje en met aardbeien, en even niet zoveel hoeven. Jullie ook? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Een paar dagen Lissabon

 1. Dat klinkt heerlijk! Lissabon ben ik nog nooit geweest. Wat een fijn zonnetje zeg. Ik ben ook nog steeds van plan om een keer een trip via srprs.me te boeken, lijkt mij nou zo tof!

 2. Ben vorig jaar een weekje naar Lissabon geweest. Inderdaad een heel fijne stad. Prachtige uitzichten, leuke barretjes, niet duur, lekker weer

 3. Klinkt als een ongelofelijk fijn en relax weekendje. Heerlijk om daar van die zon te kunnen genieten en dan dat konijntje+man, super lief! Liefs!

 4. Oh wat heerlijk! Ik was in december in Lissabon, toen heb ik alleen maar regen gehad. Dit ziet er zoveel fijner uit! Hopelijk de volgende keer weer.

 5. Heerlijk! Een paar maanden geleden deden mijn vriend en ik een dagje Lissabon. Wat een prachtige stad, een relaxte sfeer en genoeg te zien. Goed om te lezen dat je zo genoten hebt van even echt vakantie vieren:)!

 6. Dat ziet er leuk uit! Wat heerlijk om lekker aan het water te zitten met een biertje, dan moet ik helemaal denken aan mijn eigen vakantie deze zomer. Zou ook graag nog eens naar Lissabon willen!

 7. Het idee van srprs.me vind ik ook zo tof! Ik wil dat ook nog wel eens doen! Wat een fijne plaatjes uit Lissabon en heerlijke manier om P’s verjaardag te vieren <3.

 8. Ik ben er nog niet geweest, maar Portugal in het algemeen staat op ons mogelijke huwelijksreis-lijstje… Lissabon er dus ook maar aan toevoegen!

 9. Oh wat heerlijk zo’n weekendje naar de zon. Lissabon lijkt me echt een geweldige stad.
  Zelf zou ik dit jaar weer naar Berlijn willen – weer of geen weer, haha- maar ook een eiland staat op mijn planning.

  Welke weet ik nog niet. Ga je ook wel eens alleen op reis? Buiten overnachten bij vrienden in Berlijn om?

 10. Lissabon staat op een gedeelde 1e plaats van favoriete Europese steden! Ik vind de sfeer er zo bijzonder, wel zuidelijk, maar niet Meditteraan. Toen ik er was zat er bij het kasteel boven de stad een vrouw fado’s te zingen. Kippevel!

 11. Wat een toffe stad lijkt me dat toch. Zo te zien en te lezen hebben jullie samen genoten.
  Je hebt het artikel ook echt superleuk geschreven

 12. Leuk!! Ik ga in maart naar Lissabon.
  Hebben jullie nog tips voor restaurants waar je lekker vegan kunt lunchen en dineren??

 13. Leuk! Hoe gingen jullie erheen? Met de trein in het kader van groen reizen?

 14. wow, wat gaaf. Ik wil ook nog super graag een keer met de srprs me ergens naartoe. Volgens mij hebben jullie een super reis gehad :)

 15. Eigenlijk moet je natuurlijk een Ginja drinken op straat, met de locals, zoals het hoort. Voor ongeveer €1.30 haal je een glaasje (of een chocolade bekertje, kan ook) van deze heerlijke straffe kersenlikeur (ginja’s zijn zure kersen). Onze favoriet is A Ginjinha om de hoek bij Rossio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *