Eerlijke bloemen (met winactie)

bloemen2

Een tijdje geleden ontvingen we een mailtje met de vraag of we op De Groene Meisjes eens aandacht wilden besteden aan eerlijke bloemen. Wij zijn gek op bloemen, maar we weten dat er in de bloemen- en plantenindustrie een hoop fout gaat, dus we houden het graag fair. Toen we voor de high tea, die we afgelopen weekend organiseerden voor een paar vrienden, een paar prachtige boeketten kregen bezorgd, leek ons dit het perfecte moment om het onderwerp eens aan te snijden. Daarbij komt dat we een leuke winactie met jullie mogen delen, dus ook daar zijn we blij mee!

Over eerlijke koffie, chocolade en bananen horen we regelmatig van alles. Maar hoe zit dat met bloemen? Ook veel bloemen komen uit lageloonlanden en je hebt je misschien wel eens afgevraagd hoe eerlijk die industrie in elkaar steekt. Helaas is het antwoord: niet al te eerlijk. Er is veel sprake van seksuele intimidatie op de werkvloer, arbeiders hebben vaak tijdelijke contracten die abrupt kunnen worden verbroken, de primaire arbeidsvoorwaarden zijn onder de maat en de arbeiders worden blootgesteld aan een hoop chemicaliën. Kortom: heel rooskleurig (en dit is geen woordgrap) ziet het er niet uit in deze industrie. Gelukkig zijn er ook partijen die het anders aanpakken.

bloemen3

Net als dat je kunt kiezen voor eerlijke koffie, bananen of chocolade, kun je ook kiezen voor eerlijke bloemen en planten. Hoe doe je dat dan? Je kunt kiezen voor een bloemist die met het Fair Flowers Fair Plants (FFP) label werkt. Kwekers die aan bloemisten leveren onder dit label, voldoen aan strenge milieu eisen, gaan duurzaam om met energie, water en afval. Daarbij komt dat deze kwekers een certificering halen op sociaal gebied, waarbij zaken rondom salaris, zwangerschap, vakantie en veiligheid worden vastgelegd. Uiteraard wordt dit alles jaarlijks gecontroleerd, door een onafhankelijke partij.

Het FFP label is overigens een andere dan het bekende Max Havelaar fairtrade label. Dit is namelijk een label dat alleen geschikt is voor derdewereldlanden. Het FFP label is internationaal en dus ook geldig in bijvoorbeeld Europese landen. Het kan zelfs zijn dat de bloemen met het FFP label van de kweker om de hoek, in je eigen woonplaats, komen, maar het label hebben gekregen om duurzaamheidsredenen – zoals het bewust bezig zijn met energie en vervuiling door transport.

Misschien heb je, nu je er zo over nadenkt, het idee opgevat om ook te gaan kiezen voor eerlijke bloemen. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, maar we snappen het ook als je je afvraagt hoe je nou weet waar je bloemen met dit label kunt vinden. Daar heeft fairflowersfairplants.com een handige ‘shopfinder‘ voor. Ik heb hem zelf even uitgeprobeerd en ik kwam erachter dat er op 2,7 kilometer van mijn huis een bloemist is die is aangesloten bij de organisatie. WINNING! Wij gaan dit zeker meenemen in onze overwegingen om bloemen te kopen, want wij vinden het erg belangrijk om hierbij stil te staan.

Winactie GESLOTEN

bloemen1

Leuke dingen willen wij altijd delen, dat weet je. En daarom mogen wij van Fair Flowers Fair Plants 5 lezers blij maken met een prachtig boeket eerlijke bloemen. Als je wint, krijg je een prachtig boeket bloemen van een plaatselijke bloemist die is aangesloten bij Fair Flowers Fair Plants. De enige kanttekening die we moeten maken, is dat inwoners van België helaas niet mee kunnen doen. Wij vinden dat héél erg jammer, maar dat komt doordat in België bloemisten nog niet samenwerken met deze organisatie. Het wordt tijd dat dit gaat gebeuren – maar dat is onze onbescheiden mening.

Wat moet je doen om kans te maken? Laat een reactie achter waarin je vertelt waarom jij of een dierbare een mooi boeket fair bloemen verdient. That’s it :) Veel succes!

Foto’s: Aline Bouma.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

93 gedachten over “Eerlijke bloemen (met winactie)

 1. Ik heb hier inderdaad nog nooit bij stilgestaan. En kwam erachter dat er dus een zaak zit, een paar straten verderop!
  Ik zou mijn mama wel zo’n boeket gunnen. Omdat mams dat wel verdiend om wat vrolijkheid in huis te hebben nu onze husky er niet meer is.

 2. Een vriendinnetje van mij verdient zeker een (fairtrade) bloemetje! Ze voedt haar 5 jarige dochter in haar eentje op, werkt als docent, volgt daarnaast een opleiding en maakt ook nog eens prachtige muziek als singer-songwriter met haar band. Allemaal at once en het liefst in een mooie vintage outfit.

 3. Nou inderdaad…. Hier wordt niet zo heel vaak bij stil gestaan. Net zo min als bij de hoeveelheid pesticiden en herbiciden die gebruikt worden. Met een gemiddeld bosje bloemen kun je je huisdier vermoorden….
  Wist ik tot voor kort ook niet ?
  Ik kom graag in aanmerking voor zo’n fair bosje vrolijkheid in huis. Dat kunnen we hier wel gebruiken met 2 onzekere inkomens.

 4. Ik zou mijn moeder wel een mooi boeketje willen geven, ik zet haar niet vaak genoeg in het zonnetje terwijl ze het wel verdient omdat ze er altijd voor me is

 5. Wat goed om hier bij stil te staan, ik had ook geen idee dat het bloemen en planten ook zo gesteld was. Heb via de shopfinder even gecheckt en de plaatselijke bloemist waar mijn moeder regelmatig wat koopt, heeft het keurmerk! Dat is nog eens fijn om te horen.
  Ik zou de bloemen aan mijn ouders geven. Ik ben nu aan het solliciteren en woon weer thuis en met het bloemetje zou ik ze graag willen bedanken voor alles dat ze voor mij hebben gedaan! :)

 6. Wat super deze eerlijke bloemen.
  Ik doe graag mee aan deze actie en zie zo’n prachtige bos wel hier staan.
  Afgelopen week ben ik geopereerd aan mijn blinde darm en ik kan wel wat vrolijkheid in huis gebruiken.

 7. Ik doe heel graag mee met deze actie! Mijn lieve zusje is bevallen van een prachtige zoon, maar door een zware bevalling heeft ze te maken gehad met heftige opstartproblemen. Neemt niet weg dat ze een GEWELDIGE mama is, waar ik super trots op ben! Een mooi boeket zal haar vast opvrolijken!

 8. Goed dat jullie hier aandacht aan besteden. De fairtrade koffie, bananen en chocola kende ik inderdaad wel, maar ik moet bekennen dat ik nog niet eerder stilgestaan heb bij eerlijke bloemen. Ik leer op deze blog telkens weer wat bij :)

  Ik doe graag mee voor mijn lieve ouders. Ondanks alles zijn ze altijd achter me blijven staan en daar wil ik ze graag voor bedanken. Bovendien heeft mijn vader nu de pech dat hij de komende (minstens) twee maanden niet kan sporten, terwijl dat zijn grote hobby is, dus een bloemetje in huis is dan wel zo gezellig.

 9. Ik doe graag mee met de winactie voor mijn liefste vriendin die (eindelijk) zwanger is! <3

 10. Oeh! Wat een mooi herfstig boeketje meiden. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht dat de bloemenindustrie ‘niet fair’ zou kunnen zijn. Ik doe graag mee met de winactie en dan gaat het boeket sowieso gelijk op doorreis naar Den Haag, want daar woont mijn lieve Opa (van wie ik jullie Groene Meisjes boek cadeau heb gekregen :D)

 11. Goed om hier ook bij stil te staan. Bedankt voor het onder de aandacht brengen! Ik zou graag mn vriendin willen verrassen met een ffp boeket. Ze willen graag gezinsuitbreiding maar dat gaat niet helemaal vanzelf helaas. Ze zal hier zeker van opfleuren!

 12. Als boerin vind ik het super dat jullie hier aandacht aan besteden! We zijn blij dat dit soort keurmerken bestaan en de boeren beloond worden die hun verantwoordelijkheid pakken om op een verantwoorde manier voedsel en nu ook bloemen te produceren.
  Ons ma zet zich dag en nacht in voor ons melkveebedrijf (nee dat is geen slavernij, maar werken met passie en verantwoordelijkheidsgevoel;-)). Ik zou haar dan ook graag blij willen maken met een prachtig verantwoord boeket!

 13. Ik ben vas t niet de enige die zegt dit nog niet te weten! Was me er totaal niet bewust van..
  Ik zou zelf erg blij worden van zo’n mooie bos! Ik ga geen zielig verhaal ophangen ofzo want ik geloof dat iedereen het wel verdient of er blij van wordt.. Maar zou wel een opkikkertje kunnen gebruiken!

 14. Wat een fijn artikel! Heb gelijk de shopfinder uitgeprobeerd en wat blijkt? De bloemist op Utrecht Centraal verkoopt eerlijke bloemen! Dat zal ik eens aan mijn lieve vriendje doorgeven, die komt daar toch elke dag langs. Heeft hij een goede reden om eens een bloemetje mee te nemen ;) Vooralsnog ben ik de enige die mezelf weleens (als luxeproduct, dus zelden) een bloemetje kado doet, dus ik zou het súperleuk vinden om een mooi boeket te winnen!

 15. Oh, JA! Mijn moeder verdient zeker een fair-boeket! Ze heeft de afgelopen weken nogal wat heftigs meegemaakt (zoals de begrafenis van haar vader) maar ondanks dat staat ze zelf klaar voor iedereen in moeilijkheden, en straalt ze positiviteit uit. Eigenlijk is ze zelf een boeketje, dus. Ze heeft een grondige hekel aan de winter omdat ‘de bloemen dan niet meer bloeien’, dus ik haar nu ongetwijfeld opvrolijken met zo’n mooi boeket!

 16. Eerlijk gezegd, ik heb er nooit bij stilgestaan hoe het zit met de bloementeelt en nu ik het wel weet zal ik er op letten. De dichtstbijzijnde bloemist met keurmerk zit voor mij op 8 km afstand.. da’s dan wel weer jammer… Toch heb ik die kilometers er wel voor over als ik zo’n mooie, eerlijke bos bloemen win!

 17. Ja ik doe graag mee! Ik gun mijzelf een bos fair bloemen omdat ik net een week hard heb gewerkt voor tentamens en deadlines!

 18. Ik vind dat mijn zus een mooie bos eerlijke bloemen verdient. Wij delen een groene levensstijl en ik denk dat ze hier erg van zou genieten. Sinds vorige week woont ze in haar nieuwe eigen huisje en dit lijkt mij een heel mooi moment.

 19. Mijn lieve (al dan niet de allerliefste) mama! Omdat ik zonder haar nooit zo ver zou zijn in het leven als ik nu ben. Nu zijn er ontelbare presentjes te verzinnen. Of misschien wel helemaal niks, omdat het het niet te vergelijken is met iets materieels. Maar een bloemetje zou het zo goed doen. Mijn lieve moeke koopt zelden iets voor zichzelf en bloemen zijn altijd zo’n opvrolijker. Dus……. fingers crossed and hope for the best!

 20. Hee, hier had ik nog nooit van gehoord. Ik wist al wel dat het in de bloemen bussiness er nou niet echt netjes aan toe gaat, maar dit keurmerk kende ik nog niet. Tja, ik heb van maart tot oktober het voordeel dat ik op de biologische markt in Utrecht bloemen van Annemieke’s Pluktuin (http://www.annemiekespluktuin.nl) kan kopen. Nu weet ik waar ik van oktober tot maart mijn bloemen kan halen <3
  En die bos? Die gun ik graag aan mijn moeder nu ze alleen woont omdat mijn vader vanwege zijn Alzheimer niet meer thuis kan wonen.

 21. Spijtig dat ik niet mee kan doen, want ik had meteen al iemand in mijn gedachten die het boeketje mag winnen. Niets aan te doen… Ik hoop dat de persoon die wint er erg blij mee is :-)

 22. Wat een mooi initiatief. Degene in mijn leven die deze bloemen het meest verdient is mijn moeder. Ze gaat op het moment door een moeilijke periode vanwege haar chronische ziekte en is gek op bloemen.

 23. Wat gaaf dat jullie hier ook bij stilstaan!

  Ik zou het boeket graag willen winnen voor mn moeder. Zij is mijn steun en toeverlaat dus gun het haar om zon mooie verantwoorde bos in huis te hebben staan!

 24. Eerlijke bloemen, een mooi onderwerp om over te lezen en om over na te denken. Een eigen tas neem ik al mee als ik boodschappen doe, ik koop vaak een duurzaam product en zelf koop ik amper bloemen, af en toe als ik op visite ga maar nooit over nadedacht of het wel eerlijke zijn.
  Bedankt voor t mooie artikel en dat jullie hier aandacht aan besteden. Ik ga hier zeker beter opletten!
  Ik gun mijn moeder als mantelzorger een bosje eerlijke bloemen.

 25. Zelf durf ik geen bloemen neer te zetten omdat mijn katten die niet met rust kunnen laten. Maar ik zou graag mijn vader er blij mee maken, die zit helaas heel veel thuis en ik hoop dat voor hem iets aangenamer te maken met wat gezellige bloemen in huis.

 26. Ik hou van bloemen! En alles wat eerlijk is, daar ben ik gek op. Daarom volg ik jullie blog ook zo graag.
  Bloemen maken mij blij, en die blijheid kan ik wel gebruiken nu. Ik heb in Azië dengue en een hersenvliesontsteking opgelopen, en daar lig ik nu al 3 weken mee op bed. Maar goed, niks aan te doen! Op zoek naar geluksmakers, en dat zijn bloemen absoluut! :)

 27. Wauw, dat wist ik helemaal niet over de bloemen branche! Goed om te weten, bedankt voor het delen!!
  Ik zou heel graag zo’n mooie bos bloemen winnen om aan mijn vriendje te geven omdat ie zo’n harde werker is en zijn natuurgids diploma heeft behaald! x

 28. Ik zou een bloemetje willen winnen voor mezelf. Soms moet je (en dat vind ik zo moeilijk) jezelf eens op de eerste plek zetten en jezelf belonen voor wat je hebt gedaan. De laatste tijd heb ik vaker nee gezegd en daar mag ik trots op zijn.

 29. Ik moet bekennen; over eerlijke bloemen had ik nog nooit nagedacht. Handig, de shopfinder, dan weet ik ook waar ik voortaan mijn bloemen ga halen (:

 30. Dit wist ik helemaal niet! En wat goed dat jullie hier aandacht aan besteden!
  Als mijn budget het toeliet, zou ik elke week een bos bloemen voor mezelf kopen. Dat zorgt echt voor instant vrolijkheid in huis. Dus zo’n eerlijke bos bloemen zou ik heel graag willen winnen.
  En ik schuif sowieso deze blogpost onder de neus van mijn vriend, mocht hij in een romantische bui zijn.. ;)

 31. Wow, ik had hier eigenlijk nooit eerder bij stilgestaan maar eigenlijk is het zó logisch. Ik koop nauwelijks bloemen maar hou er wel heel erg van, de volgende keer dat ik een boeketje koop ga ik een eerlijke proberen te halen.
  En ik doe natúúrlijk erg graag mee met de winactie. In eerste instantie wilde ik voor mezelf meedoen omdat het me super fijn lijkt mooie bloemen in huis te hebben, maar nu ik erover nadenk zou ik ‘m eigenlijk veel liever aan mijn vriend willen geven. Hij heeft een erg zware periode achter de rug, en hoewel ik hem altijd probeer te steunen is dat lang niet altijd even makkelijk. Ik bewonder hem echter enorm om hoe hij met alle nare dingen omgaat en hoe positief zijn houding is, ik weet dat hij daar echt moeite voor moet doen maar het lukt hem wél en dat vind ik super knap. Nu beginnen dingen eindelijk steeds meer de goede kant op te gaan, dus ik zou hem héél graag iets moois willen geven als symbool dat ik zo trots op hem ben!

 32. Poeh, hier had ik nog nooit bij stilgestaan. Ik dacht dat de bloemen die wij hier in België kopen gewoon hier gekweekt werden.

 33. Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij dit artikel. Ik weet wel dat er dingen mis zijn in de bloemenindustrie e ik vind het goed dat ook daar aandacht voor komt. Maar ik woon in een klein tuindersgebied en we hebben zelf een kwekerij. Hier in de buurt zie ik vooral kleine kwekerijen waar keihard gewerkt wordt om een goede kwaliteit bloemen naar de veiling te brengen. En ja, we spuiten tegen onkruid en tegen ziektes. Omdat we in de volle grond telen (dus niet in kassen), is het erg lastig om de bloemen op een andere manier te beschermen. Sluipwespen en lieveheersbeestjes vliegen gezellig ergens anders naartoe :-(
  Ga voor het kopen van bloemen ook eens op zoek naar een bloemenkraampje dat zijn bloemen bij lokale tuinders haalt. Misschien niet biologisch maar het scheelt wel in transportvervuiling en je helpt er de Nederlandse kwekers mee :-)
  Verder lees ik jullie artikelen altijd graag en snap ik ook wel dat het niet de insteek is om alle tuinders over een kam te scheren.
  Het bosje bloemen wil ik natuurlijk wel winnen en zou ik heel graag geven aan de zus die mij en mijn andere zussen elke woensdagochtend gastvrij ontvangt voor onze koffie-ochtend.

 34. Wat goed! Ik heb er wel eens bij stilgestaan dat het zo gek is dat er allerlei soorten bloemen worden gekweekt… ik bedoel, wat is er sowieso nog puur en echt aan bloemen? Moeten wij mensen dan alles naar onze wensen maken? Dus dit is echt een superleuk artikel om te lezen. Behalve dan dat het er op de werkvloer wat minder aan toe kan gaan. Dat kan me zo verdrietig maken. Ik wil graag mijn moeder een bos bloemen cadeau doen. Ze is deze week jarig, dankzij haar ben ik al vanaf mijn negende vegetariër en ik leer nog elke dag nieuwe dingen van haar. Vaak ben ik het niet met haar eens, om dan een paar dagen later in te zien dat ze toch altijd gelijk heeft. Moeders <3

 35. Wat een leuke winactie! Ik had er nog nooit bij stilgestaan, dus fijn om dit nu te lezen. :) Ik zou graag een bos bloemen willen winnen voor mijn moeder. Waarom? Ik zit al 11 jaar ziek thuis waarbij ik nu ook een angststoornis heb waardoor ik niet echt meer de deur uit kom. Mijn moeder heeft me hier enorm bij geholpen en is met me mee naar de huisarts geweest om de eerste stappen te nemen. Daarnaast hebben we ook net te horen gekregen dat mijn oom en haar broer, blaaskanker heeft en een blaasverwijdering moet ondergaan begin volgende maand, en mede daardoor kan ze en een steuntje en een bedankje van mij gebruiken, vooral omdat ze zelf ook ziek is en het nu dus extra zwaar heeft.

 36. Mijn beste vriendin mag wel met een Fair Flowers boeket verrast worden! Ze heeft het echt verdiend want:
  ze is onlangs (met mooie cijfers) geslaagd voor het eerste jaar van de 2-jarige accountantsopleiding die ze naast haar baan doet,
  het gaat niet zo goed met haar allerliefste huisgenoot Joepie de kater,
  ze staat er altijd helemaal alleen voor,
  ze mist haar allerbeste maatje nu die een nieuwe relatie heeft,
  en gewoon omdat ik met haar altijd zo fijn kan praten over alles (meestal bij een kop lekker koffie verkeerd).

 37. Wat een goed artikel! Ik had eerlijk gezegd nog nooit zo nagedacht over de werk – en milieuomstandigheden in de bloemensector… Ik zal even zoeken waar er bij mij in de buurt een zaak zit met het FFP-label =)

  En ik zou graag een bos bloemen voor mijn moeder winnen, want die is een poos depressief geweest en begint nu weer langzaam met haar werk. Dat vind ik heel goed van haar en daarom vind ik een bos fairtrade bloemen wel een mooi kado! ^^

 38. Heel interessant! Houd ook van bloemen! Vraag me opeens af hoe het er hier in Colombia aan toe zal gaan, aangezien Colombia na Nederland de grootste leverancier van snijbloemen is…

 39. Wat fijn dat jullie een keer uitgebreid aandacht aan besteden. Ik wist wel dat de bloemenindustrue een vervuilende bende was, maar ik wist niet hoe ’t precies zat.
  Graag doe ik mee met de winactie en zou ik graag mijn moeder verrassen met een mooi boeket. Vandaag is het de Dag van de Mantelzorg en vorig jaar kreeg mijn Oma toen een bloemetje, wegens de zorg voor Opa (mijn moeder had haar opgegeven). Maar dit jaar is mijn moeder zélf mantelzorger geworden van Opa, want Oma is overleden. Dus daarom verdient mijn moeder een groot, vrolijk, geurend boeket. Net als haar moeder houdt mijn moeder ook heel erg van bloemen :-)

 40. Ik zou heel graag voor mezelf een mooi bosje bloemen willen winnen. Waarom? Omdat je jezelf op z’n tijd best eens mag verwennen! Begin dit jaar ben ik met een deeltijdstudie begonnen en het combineren met werk en privé viel me zwaar. Gelukkig heb ik m’n draai kunnen vinden en ik vind dat dit best beloond mag worden met een bloemetje. Plus; door tentamens heb ik helaas de Meet&Greet/Signeersessie van jullie boek in Tilburg moeten missen. Dit zou wel een mooi troostprijsje zijn vind ik zelf (a)

 41. Wat goed dat jullie hier aandacht aan besteden! En wat jammer dat het nog zoveel moeilijker is om eerlijke bloemen te kopen dan eerlijke chocolade bijvoorbeeld. Maar met de juiste aandacht verbetert dat misschien ook!

 42. Een mooie bos zou een leuke opvrolijker zijn voor mijn vriend, die mij net app-te dat hij op zijn werk van een ladder is gevallen. Hij liet weten dat het allemaal wel meevalt, maar hij doet zich altijd stoerder voor dan dat hij/het is. En als hovenier kan hij mooie bloemetjes zeker waarderen (en verzorgen:) )

 43. Hier heb ik nooit echt bewust over na gedacht. Jullie blog zet mij altijd op een positieve manier aan het denken en dat vind ik heel erg leuk! eigenlijk gun ik mijzelf wel een bloemetje. Waarom? Omdat ik sowieso onwijs gek Ben op bloemen en ik er zo van kan genieten als er eens in de zoveel tijd een mooi bosje staat. Ik heb eigenlijk nooit geld over om een bloemetje te kopen en loop daarom maar extra vaak langs de bloemen stal in de buurt. Bloemen in huis herinneren mij ook aan de tijden dat mijn vader met een bloemetje voor mijn moeder thuis kwam. Hoe blij ze dan was als ze het bloemetje kreeg! Als ik dan toch een bloemetje neer zet denk ik ook even aan haar en dat maakt mij dan extra blij. Gewoon door de herinneringen die dan boven komen en wie wordt er nou niet blij van een mooi kleurrijk boeket!

 44. Een prachtige bos eerlijke bloemen zou ik willen geven aan mijn eerlijke moeder die al bijna twee jaar iedere week minimaal een dag en nacht voor ons zoontje zorgt. Dit doet zij puur uit liefde en niet tegen een vergoeding.
  Ze accepteert daarmee onze opvoedstijl en zet deze ook voort. Dit houdt dus ook in dat zij alleen vegan eten aan hem geeft en hem gerust tweedehands spullen zoals speelgoed en kleding geeft en hem lekker buiten laat spelen. En ze vertelt het meestal ook eerlijk als hij niet zo lief is geweest ;-)

 45. Goed dat hier aandacht aan wordt besteed! Ik koop niet zo vaak bloemen, maar als ik ze koop haal ik ze bij Lidl, waar ze fairtrade bloemen hebben. Helaas is de keus daar heel beperkt. Ik zou dus graag meedoen aan de winactie om een boeket aan een hele goede vriendin te geven die net is thuis komen te zitten met een burnout. Ze is iemand die altijd voor iedereen klaar staat en daarom zou ik haar nu juist even een hart onder de riem steken met een bloemetje.

 46. Lieve Groene Meisjes,
  Sinds mijn vriend en ik samenwonen koopt mijn vriend regelmatig bloemen voor mij en ons huisje. We zijn verliefd op elkaar, ons huisje en prachtige bloemen in onze minimalistische, tweedehands inrichting. It’s a way of life. En als wij hiervan it’s a fair way of life van kunnen maken zou dat rooskleurig zijn voor iedereen! Met de bos bloemen zou ik dus graag mijn vriend verrassen: Échte mannen geven bloemen én vinden het ook leuk om ze zelf te krijgen! :)
  Liefs Suzanne

 47. Wat een verrassing dat mijn eigen bloemist hier op het plein bij aangesloten is! Ik wil wel een kansje wagen om bij deze lieve meiden wat te gaan uitzoeken :)

 48. Wat goed dat jullie hier aandacht aan besteden . Ik sta er eigenlijk nooit bij stil omdat ik bijna nooit verse bloemen koop. Bedankt weer voor het delen van deze info!
  En dan waag ik meteen maar een kansje voor mijn man. Hij heeft vorig week de NY marathon gelopen en hij verdient zeker een bosje bloemen :-)
  Liefs,
  Eva

 49. Goed om dit te weten en rekening mee te houden.
  Wie wel eens een bloemetje verdient, is mijn buurman van 85. Ondanks zijn leeftijd staat hij twee ochtenden per week als vrijwilliger in het winkeltje van het bejaardencentrum (al zeker tien jaar). Eerder gaf hij daar ook nog gymles. Een bloemetje zou een mooie opkikker voor hem in deze donkere dagen…

 50. Als ik win zou ik het boeket aan de ouders van mijn vriend geven. Ik woon sinds juni bij hun in huis en ik word ontzettend verwend hier. Ondanks dat ik af en toe kook of wat lekkers bak vind ik het nooit genoeg om hen te bedanken.

 51. Pfoe, nog nooit er bij nagedacht eigenlijk. Goed dat jullie er aandacht aan besteden! Ik zou graag een bosje bloemen aan mijn moeder geven. Gewoon, omdat ze al een tijdje écht haar hele leven aan de kant zet om háár dierbaren een goed leven te geven. En stiekem vergeet ik wel eens om haar daarvoor te bedanken.

 52. Mijn moeder verdient een mooie bos bloemen! Ik woon nu sinds een aantal maanden in het buitenland (Aruba) en een mooie bos bloemen zou leuk zijn om haar te verrassen juist omdat ik zo ver weg woon! Ze verdient het zeker, want toen ik Nederland woonde heb ik daar eigenlijk te weinig aan gedacht. En, als je zo ver weg woont dan realiseer je je pas hoeveel je van de mensen om je heen houdt!

 53. Een bloemetje voor mijn papa. Hij houd van bloemen en zo kan ik zeggen dat ik blij ben met hem als vader..

 54. Wat super goed om hier even bij stil te staan! Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat aan zoiets moois en leuks aan bloemen nare dingen bij andere mensen aan vooraf gaan!
  Ik ga vrijdag verhuizen, dus bloemen winnen zou super gelegen komen :)

  Groetjes, Erica

  PS: ik zie dat iedereen heel sociaal meedoet voor iemand anders…. Nou, ja, ik dus ff niet ;)

 55. Wat een onwijs goed initiatief is dit:
  Dat zijn bloemen waar echt alleen puur natuur in zit.
  Ik zou graag mijn moeder verblijden met zo’n grote bos,
  Zij is namelijk regelmatig van mijn buien de klos.
  Nu ik herstel van een eetstoornis sinds een maand of twee,
  Zit het voor ons allemaal niet altijd even mee.
  Ik ben vaak gestrest, bang, verdrietig of zelfs boos,
  Want ja, met eten is er bij mij vaak iets loos.
  Maar ondanks alles, staat mama altijd voor me klaar.
  Daarom gun ik haar deze bloemen als mooi gebaar.
  Om haar te bedanken voor al wat zij doet,
  En te laten zien: het doet mij ontzettend goed!

 56. Mijn moeder zit na een ernstige bekkenbreuk en operatie in een revalidatie centrum. Waar ze elke dag keihard werkt aan haar herstel. Ze heeft hopelijk nog 5 weken te gaan voordat ze weer naar huis mag. Wat zou ik haar blij kunnen maken met een bloemetje op haar tijdelijke kamer!!

 57. Wat een leuke en informatieve blog hebben jullie! Ik volg hem nu al enkele weken en ik heb al zoveel bijgeleerd!
  Helaas kan ik het meeste nog niet toepassen, aangezien ik nog studeer en er dus amper tijd (en geld) voor heb .
  Jammer dat er in België geen FFP – bloemisten zijn … maar ja, wat vega (n) en duurzaamheid betreft hinkt België steeds wat achter op jullie hé ; )
  Keep on the good work!
  Groetjes uit Gent

 58. Mijn vriendinnetje Saar verdiend een hele mooie bos bloemen omdat ze er zo van kan genieten en omdat ik superblij ben dat ik haar ken.
  Ook mijn vriendin Nadin wil ik wel blij maken met een mooie bos, om haar op te vrolijken. Zij verdiend het zeker!

 59. Hay groenemeisjes,

  Ik vind het altijd fijn om iets aan mijn dierbare tegeven.
  Maar dit keer ga ik heel egoïstisch voor mezelf. Omdat ik het helaas in de zomer aan mijn derde contract in de kinderopvang zat en er geen vaste contracten werden gegeven moest ik afscheid nemen van mijn ontzettend leuke baan. Nu een half jaar later heb ik me zelf bewezen op mijn nieuwe baan en krijg ik vanaf volgende week bijna 30 in de week. Hier ben ik zo blij mee :) dat ik dit bloemetje graag eens aan mezelf cadeau doe.
  Groetjes Melanie

 60. Ik zou een boeket geven aan mijn moeder (naja mijn ouders) :). Omdat nu mijn ouders een beetje krap zitten, ze natuurlijk besparen op het kopen van bloemen en de tuin is nu ook niet meer in bloei dus die kunnen wel een bosje waarderen. Ze vertelde mij laatst nog over fairtrade rosen die bij een vriendin stonden, dat die zo lang goed bleven in vergelijking tot “gewone” bloemen. Dus de interesse is al gewekt ;)

 61. Zo leuk: de winkel waar ik mijn bloemen koop in Noord staat op de lijst. Nooit geweten.
  Alle mensen zijn zo aardig om de bloemen weg te geven maar ik wil m wel winnen voor mezelf!

 62. Wat een geweldige actie. Fijn dat jullie ons attenderen op de eerlijke bloemen. Ik was hier niet van op de hoogte.
  Een bloemetje gun ik heel graag mijn man. Hij staat al ruim 40 jaar klaar voor mij, onze kinderen en kleinkinderen, dit ondanks zijn beperkte energie. Enne…..eerlijk is eerlijk ik kan dan ook van het bloemetje meegenieten. :-) groetjes, Marja

 63. Woei! Eerlijke bloemen wat fijn! Ik doe gek en wil ze voor moi winnen! Heb m’n kantoorbaan bij een marketingbureau opgezegd op mijn droom achterna te gaan en met vrienden een stichting opgezet waarbij we broodafval gaan omzetten in biogas… heel spannend maar ook heel druk en onzeker! Vergeet mezelf een beetje de laatste tijd, even iets liefs voor mezelf zou goed zijn :)
  Succes meiden! :) groetjes Paula

 64. Ik zou natuurlijk ontzettend graag een mooi boeket willen winnen en zeker als deze Fair Trade zijn daar wordt het boeket nog mooier van. Ik vind dat ik een mooi boeket verdien omdat ik als sinds mijn 15e vrijwel voor mezelf zorg en dat is niet altijd even makkelijk (geweest), ik werk keihard en ben elke dag bezig mijn dromen te leven (ik ben 21 jaartjes jong en ben dansdocente van beroep), soms wil ik mezelf verwennen met een bos bloemen maar dit laat mijn portemonnee als freelancer niet altijd toe.

 65. Oh, ik hoef geen moment na te denken aan wie ik een bos bloemen zou geven! Cliché, maar mijn moeder! Ze is onlangs aan de nieuwe baan begonnen (na ruim 30 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben) en dat vond ze héél spannend. Niet per se de nieuwe omgeving en nieuwe baan, maar de weg er naar toe. Ze is altijd een beetje huiverig geweest om op de snelweg te rijden. Ze heeft zelfs een proefrit gemaakt met haar vriend, zodat ze op haar eerste werkdag niet verkeerd zou rijden en zich wat zekerder zou voelen. Om goed naar haar werk te kunnen rijden, heeft ze twee weken geleden een nieuwe auto gekocht, speciaal een automaat omdat ze veel in de file zal gaan staan. Ze is zo trots op haar auto!

  Nu kreeg ik gister het nieuws dat ze een ongeluk heeft gehad :( op snelweg! En dat vond ze al zo eng. Een jongen is vol tegen haar auto aangeklapt, midden op de snelweg. Hele achterkant van de auto aan gort, en mijn moeder heel, heel erg geschrokken en een pijnlijk lichaam. THANK GOD heeft ze geen ernstige verwondingen, ik krijg er de kriebels van als ik me bedenk hoe fout het had kunnen gaan…Maar naast haar pijnlijke lichaam, is ze eigenlijk nog verdrietiger om haar auto. Ze had hem net en was er zó blij mee. Nu ligt ‘ie aan gort en gaat het een behoorlijke poos duren voordat ze er weer in kan rijden.

  En daarom wil ik graag een bos voor mijn moeder winnen. Ze is gek op planten en bloemen en ik denk dat een mooie bos haar even doet vergeten wat ze heeft meegemaakt en hopelijk wordt ze er weer wat vrolijker van. Vind het zo rot voor haar:( Misschien een typisch ‘kijk mij met een zielig verhaal’ maar ik hoop echt dat ze zich snel weer beter voelt en dat ze de weg weer op durft.

 66. Ik heb bloemen altijd heel erg mooi gevonden, maar koop ze nooit omdat ik altijd zoiets had van: waar komen ze vandaan? Ik kon me al niet voorstellen dat de bloemen bij de meeste bloemenhandels op een goede manier gekweekt etc zijn… Maar deze winactie kan ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan! Ik zou namelijk héél graag een mooi boeket geven aan mijn vriendje met wie ik nu bijna een maand samen ben en waarmee ik zo ont-zet-tend blij ben dat ik hem dat graag duidelijk wil maken! Dus hoe kan dat nou beter dan met zo’n mooi fairtrade boeket?
  Erg leuk dat jullie zo’n brede blog hebben en ook aandacht aan dit soort dingen besteden trouwens :)

 67. Mijn moeder verdient zeker zo’n prachtige bos eerlijke bloemen, omdat ze er altijd voor mij is én mij altijd bloemen geeft om mijn kamer in Utrecht op te leuken. Ik denk ook dat mijn moeder een van de weinigen is die zo ontzettend blij en gelukkig kan worden van een bos bloemen.

 68. Ik zou een boeket geven aan mijn vader. We hebben laatst een heel goed, maar moeilijk gesprek gehad over hoe we met elkaar omgaan en sindsdien hebben we veel meer begrip voor elkaar. Ik zou hem dat ook graag laten weten door een mooie bos bloemen!

 69. Wat fijn! En wat een prachtbloemen.
  Ik ga ook lekker voor mezelf meedoen ;), want hoewel ik eigenlijk altijd wel bloemen in huis heb is het er de laatste maanden niet van kunnen komen omdat ik elke cent nodig heb om huur en eten te kunnen betalen. Vanwege dat lage budget kom ik de deur bijna niet uit – in elk geval niet verder dan een rondje park of wandelingetje langs de gracht – en zit ik vooral thuis verder te solliciteren en te hopen dat ik snel wél weer budget heb voor (eerlijke, natuurlijk!) bloemen. Nu zit ik gelukkig wel tussen een heleboel mooie planten, maar van een bosje kleurrijke bloemen op mijn bureau zou ik echt heel gelukkig worden. :)

 70. Wat goed dat er zo’n initiatief bestaat! Ik vind dat er te weinig wordt stilgestaan bij al het leed dat deze industie met zich meebrengt (milieubelasting, uitbuiting en dergelijke). De winactie zelf laat ik aan me voorbij gaan, ik ben niet zo dol op boeketten. Vind het altijd zo troosteloos om zoiets moois in huis te hebben in de wetenschap dat het dood aan het gaan is, dus ik heb liever een plant in een potje ofzo. Haha.

 71. Oei, ik moet voortaan toch echt op zoek naar een eerlijk boeket. Goed dat jullie hier aandacht aan besteden! Ik zou heel graag een bos bloemen voor mijn lieve tante willen winnen… ze is net terug uit het ziekenhuis na een val. Ik ben blij dat dit goed is afgelopen en wil haar graag in het zonnetje zetten.

 72. Ik zou graag kans willen maken op het winnen van zo’n super leuk boeket! Mijn moeder zou er denk ik heel blij en verrast mee zijn. Ik zou het boeket graag aan haar willen geven, omdat ze een fantastische en lieve moeder en persoon is, en ze kleine kado’tjes als dit verdient (:

 73. Wat een prachtige bloemen op de foto’s. En met de wetenschap dat het verantwoorde bloemen zijn, worden ze nog mooier. Ik zou deze bloemen graag cadeau doen aan mijn beste vriendinnetje, die vanwege omstandigheden thuis zit. Deze bloemen zullen haar hopelijk een beetje opfleuren.

 74. Wat een leuke inspirerende blogpost weer. Het lijkt me heerlijk om met een mooie bos eerlijke bloemen mijn nieuwe huisje op te fleuren. Over twee weken ga ik verhuizen van Nijmegen naar het platteland dus dat komt als geroepen.
  Trouwens ook nog erg bedankt voor de documentaires die jullie laatst aanraadde. Samen met mijn vriend heb ik inmiddels Blackfish, Cowspiracy en Earthlings gekeken. Erg indrukwekkend!

 75. Mijn hele lieve mamma, die zich overal zo stoer, dapper en krachtig doorheen slaat, verdient wel een mooi boeket. Ze is gek op bloemen, maar koopt ze nooit voor zichzelf. Hoe blij een mens van bloemen kan worden….. en zeker als we weten dat ’t eerlijke bloemen zijn. Dat maakt ’t nóg mooier.

 76. Wauw! Wat een mooie bloemen! Ik ben sinds 1 november verhuist naar mijn nieuwe woning en een bosje bloemen zou het wel helemaal aankleden :).

 77. Ooo wat een fijn artikel! Ik voel me al een bloemenbeul als ik bloemen pluk en doe dat dus praktisch nooit, en vind bloemen kopen ook wat gek, maar als het dan helemaal groen verantwoord is, is het natuurlijk een feestje! Ik ben heel blij met die website van FairFlowes FairPlants want ik had zelf nog geen adresje voor verantwoorde bloemen gevonden :) Hoera! Ga ik meteen gebruik van maken want ik ben voor #celebratetheweek van Teske nog op zoek naar bloemen om mezelf blij mee te maken!

  Oh en een bosje winnen? Why not <3

 78. Ik zou het boeket graag aan mijn moeder geven. Ze is net aan haar heup geopereerd en kan daardoor het huis niet uit. Een mooi boeket om het huis op te fleuren zou dus erg welkom zijn

 79. Oh eerlijke bloemen! Daar heb ik nou ook nooit bij stil gestaan maar wat goed dat het bestaat en nog beter, dat jullie er aandacht aan besteden in jullie blog!
  Ze zien er prachtig uit!! Ik zou hier ook wel graag een bosje willen hoor hihi. :D

 80. Voordat ik mijn moeder in het zonne(bloeme)tje zet, wil ik even zeggen dat ik jullie website graag lees. Vanuit een positieve kijk bespreken jullie belangrijke dingen, waar ik (en volgens mij velen met mij ) ook persoonlijk super veel aansluiting bij vind. Top!

  De bloemen zou ik graag willen winnen voor mijn mamsie. Het bijzondere van moeder zijn zit denk ik in de natuur, wat je kind ook uitvoert jij probeert er voor haar te zijn als zij ook zover is. Zo ook mijn moeder.
  Soms kan ze me ook niet helemaal volgen met mijn verbeter-de-wereld acties maar ze probeert het, waar ik haar voor wil bedanken (en haar ook weer een nieuwe actie wil laten zien ;)
  Ze is ook nog eens bijna jarig.

  Liefs

 81. Leuk zeg! Ik heb hier eerlijk gezegd ook nog nooit zo over nagedacht.. Ik koop soms bloemetjes op de markt of bij de AH hihi. Ik houd van bloemen in huis dus ik zou graag een bos winnen, uiteraard <3

 82. Mijn schoonmoeder (82) is nog steeds herstellende van een beroerte, ze is dol op bloemen dus het zou een mooi boeket zijn voor haar!

 83. Iedereen verdient fairtrade bloemen, maar zeker mijn lieve zusje. Zij heeft een slopende neurologische ziekte. Dit is zo un-fair, dat ik haar heeeel graag een faire bos bloemen ga brengen…

 84. Ik zou mijn moeder graag met een boeket met het Fair Flowers Fair Plants label verrassen.
  Ondanks haar hoge leeftijd maakt ze bewuste keuzes in het leven en durft anders te zijn en voor anderen op te komen.
  Zo’n boeket past helemaal bij haar en maakt haar vast heel blij.
  Fijn weekend en groeten,
  Grete Karina

 85. (h)eerlijk!! Ons gezin is best van slag door alle narigheid en ellende in de wereld het afgelopen weekend. Met deze eerlijke bos wil ik graag laten zien dat de wereld ook vol goeds en mooie dingen zit! Iets om van op te fleuren! *

 86. HOI :)
  Ik weet niet of ik nog op tijd ben om mee te doen aan de winactie, maar ik wil het toch nog graag proberen.
  Ik zou heel graag mijn zus en haar vriend een boeket bloemen willen geven. Zij zijn al jarenlang veganist en hebben mij daardoor geinspireerd ook veganist te worden. Ik ben ze daar zo dankbaar voor, dat ik ze maar al te graag een eerlijk bloemetje zou willen geven. En ik weet ook heel zeker dat zij het als geen ander zouden waarderen dat het eerlijke bloemen zijn. Daarnaast is mijn zus nu zwanger van hun tweede kindje, wat natuurlijk ook een geweldige reden is voor een mooi boeket :)

 87. Ik hoop dat de bloemen goed terecht zijn gekomen :)
  Fijn weekend!

 88. Hi Merel, erg leuke artikel!! Ik probeer zo veel mogelijk eerlijke en duurzame producten te kopen. Door verjaardagen, Moederdag en familie bezoeken was ik in de laatste tijd ook heel erg bezig om een duurzame alternatief voor het “gewoone” bloemenbouquet te vinden. Ik heb dan meestal voor een mooie potplant gekozen omdat die veel langer mee gaat. Mijn ouders wonen in Duitsland. Daar heb ik een bedrijf gevonden die bomen verstuurd. Mijn moeder heeft dus voor haar verjaardag een citroenboom gekregen. Vond ze erg leuk.

  Het duurzame bloemenbouquet zou ik heel graag voor de oma van mijn vriend willen winnen. Zij is een erg lieve vrouw en heeft haar hele leven voor andere mensen gezorgd. Ik denk dat ze erg blij met een mooi en duurzaam bloemenbouquet zou zijn. :D

  Liefs,
  Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *