Eet Geen Dierendag Menu’s

eetgeendierendag

Komende zondag, 4 oktober, is het weer Dierendag! En hoewel wij van mening zijn dat je iedere dag goed zou moeten zijn voor de dieren, zijn we blij dat er op 4 oktober wat extra aandacht (wereldwijd) naar het welzijn van de dieren gaat. Wakker Dier, een organisatie die veel goede dingen voor de dieren doet, heeft een mooie actie opgezet: Eet Geen Dierendag. Dit doet Wakker Dier niet voor het eerst, maar wat ze wél voor het eerst hebben gedaan dit jaar, is bloggers betrekken bij hun campagne. We zijn er best een beetje trots op dat ook wij hier een aandeel aan mochten leveren!

Samen met 6 bekende andere foodbloggers (vegan, vega en niet-vega, maar wel met veel aandacht voor vega) leveren we voor iedere dag van de week een menu aan. Iedere blogger kreeg een ander thema en wij mochten een menu met een Midden-Oosters tintje samenstellen.

Gedurende deze week, dus vanaf gisteren, zal er iedere dag een menu online verschijnen. Hopelijk krijgen mensen op deze manier genoeg inspiratie om meer vega(n) te eten. Al was het maar alleen op (Eet Geen) Dierendag… dat zou al te gek zijn! Wist je dat er iedere dag alleen al in Nederland 400.000 dieren worden gegeten? Zullen we op 4 oktober  voor NUL gaan?!

Check de website van Wakker Dier voor alle informatie en houd de Facebookpagina in de gaten voor de menu’s. We wensen iedereen heel veel kookplezier en veel inspiratie! 
Heb je één van onze recepten gemaakt? Dan zouden we het natuurlijk heel leuk vinden als jullie een foto met ons zouden willen delen, bijvoorbeeld via Instagram. Gebruik dan #degroenemeisjes, zodat we je foto makkelijk terug kunnen vinden. Alvast bedankt! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Eet Geen Dierendag Menu’s

 1. Leuk dat jullie hier ook aan meedoen! Laten we hopen dat het nog meer mensen aan het denken gaat zetten; niet alleen liefde te geven aan hun eigen (huis)dieren, maar aan alle dieren! <3
  Gedsie ik krijg iedere keer weer kippenvel als ik dat getal zie.. 400.000!!! per dag, alleen al in Nederland :( :(

 2. ik vindt ook dat elke dag eet-geen-dieren-dag hoort te zijn, maar dat moet iedereen natuurlijk zelf weten!

 3. Wat een super goede actie is dit inderdaad! Ik zit nu ook te denken om er op mijn blog iets mee te doen. Wie weet! :)
  Kusjes,
  Frederique

 4. Toffe actie! Bij ons is het elke dag eet geen dieredag haha :D Ik hoop dat veel mensen die wel dieren eten hier in ieder geval aan mee doen!

 5. Eet Geen Dierendag 2012 liep bij mij een beetje uit de hand en a.s. zondag ben ik precies 3 jaar vegetariër. Feest! Vanaf morgen ga ik voor het eerst de Vegan Challenge aan, dus ik hou jullie (superleuke!) site goed in de gaten voor recepten en de nodige motivatie :-)

  1. Hahaha, meestal is het niet goed als iets uit de hand loopt. In dit geval wel:-)

 6. Wat een toffe campagne dit en wat leuk dat jullie eraan meewerken! Ik ga deze maand niet meedoen aan de challange, maar probeer me wel meer te richten op vegetarisch eten. Meestal eet ik 2 a 3 keer in de week vlees, maar mijn vega gerechten zijn altijd een beetje het zelfde en dat word wat saai. Hopelijk doe ik tijdens deze maand genoeg inspiratie op voor nieuwe vega en vegan gerechten!

 7. Hoi,
  De meeste mensen zullen ongetwijfeld alles voor hun huisdier over hebben, ze moeten er dan ook niet aan denken dat hun dier iets overkomt,maar hoe is het dan toch mogelijk dat veel mensen het accepteren hoe er in de bio-industrie met dieren wordt omgegaan, sta daar eens bij stil…….(of willen de meeste mensen daar niet over nadenken )wat er voor afschuwelijk dierenleed aan vooraf gaat om dat stukje vlees op je bord te krijgen, ik raad vaak mensen aan om het boek van Jonathan Safran Foer dieren eten te lezen en hoop dan dat er toch weer mensen zijn die voor de dieren en voor jezelf een betere keuze gaan maken en gaan inzien dat het helemaal niet normaal is om een dier op te eten.
  ik wens jullie allen een fijne EET-GEEN-DIEREN-DAG!
  Groetjes van Mickey waar het iedere dag(zonder zuivel vlees en vis)dierendag is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *