ENZOVOORTS: BOEKENTIPS

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Zn5PJm_T88s]

 

Het zijn de donkere dagen voor kerstmis. Dat klinkt fantastisch, maar het betekent voor veel mensen vooral: als een idioot langs verschillende winkels rennen om nog een stapel cadeautjes te scoren. Daar is weinig romantisch aan.
De Groene Meisjes zijn over het algemeen voorstanders van het boekcadeau. Lekker makkelijk via bol.com (vandaag besteld, morgen in huis) of gezellig langs de boekhandel (bijvoorbeeld bij onze favoriet de ‘Java Bookshop’ in de Javastraat, A’dam Oost. Doe de aardige meisjes die daar werken de hartelijke groeten van ons!)

We showen jullie onze favoriete boeken op het gebied van koken, vintage, reizen en lifestyle. (dat laatste is natuurlijk een redelijk belachelijk woord, maarja, je doet toch een poging) Stuk voor stuk cadeauwaardig en ook erg de moeite waard om zelf te lezen!

 

VEGAN KOOKBOEKEN

1

Puur Plantaardig/Jacintha Bokma & Antoinette Hertsenberg/ 19,95 – nu met tijdelijk 4,95 korting.
Top kookboek! Leuke, toegankelijke recepten, ook voor niet-vegans. Geen liflafjes of onzinnige gerechten. Nice!

 

2

Vegan cookies – Invade your cookie jar/Isa Chandra/ 16,99.
MMM lekkere vegan koekjes! Engelstalig, dus houd rekening met afwijkende maten/temperaturen en ingrediënten die soms wat lastiger verkrijgbaar zijn in Nederland. Erg Amerikaans, erg leuk.

 

3

 

Peta’s Vegan College Cookbook/ Jan Beane/ 10,99.
Dit was het allereerste veganistische kookboek dat De Groene Meisjes in huis haalden. Dit boek staat vol met recepten die met louter een magnetron te bereiden zijn. Helemaal onze stijl.
Grappig geschreven, ook weer heel Amerikaans, maar dat is prima. Nadeel is wel: er staan geen plaatjes in het boek. Lastig checken of je een gerecht goed gemaakt hebt dus!

Dan komen we nu aan bij een volgende categorie. Te weten: LIFESTYLE, VINTAGE & TRAVEL. 

 

 

1

Dieren eten/Jonathan Safran Foer/ 12,50. Trust us:  knappe gast die na het lezen van dit boek nog met droge ogen een stukje vlees kan eten. Dit boek was voor ons, nu ruim een jaar geleden, het laatste zetje in de rug om vegetarisch te gaan eten.

 

6

 

Cheap Chic/Emily Chalmers/15,99. Creatief met kringloop. Uit dit boek haal je de inspiratie om je huis mooi te maken met tweedehands goed. Prachtige foto’s! Ook het vervolg op dit boek, ”Als nieuw”, is erg de moeite waard.

 

8

100 % reisgidsen/MoMedia/12,95. Hippe bestemmingen zoals Gent, Berlijn en Oslo.

De Groene Meisjes hebben bijna alle 100 % reisgidsjes en slepen ze overal mee naartoe. (Helaas voor ons nog geen 100 % gidsje voor Hamburg, maar die is in de making, want: voorjaar 2012 in de winkels. We zijn benieuwd!) (Thanks, MoMedia. -red.)
100 % voert je naar die iets minder platgetreden paden en laat je de stad zien door de ogen van de locals, want; ieder gidsje is geschreven door iemand die zelf in de betreffende stad woont. Fijn formaat en inclusief stadsplattegrond: De Groene Meisjes willen geen enkel ander reisgidsje.

WISHLIST

 

9

 

The best veggie burgers on the planet/Jonie Marie Newman/17,99.

Engelstalig kookboek met 101 veggieburger recepten. Geweldige foto’s, geweldig onderwerp.
Het wordt de hoogste tijd voor een vegan fastfood restaurant. Tot die tijd zullen we onze eigen burgers moeten maken.
Maar dan moeten we wel eerst dit boek zien te bemachtigen…

 

 

11

 

Lisette in Luilekkerland/Lisette Kreischer/ 18,95.
Dit vegan bakboek leenden we al eens in de bibliotheek. We bakten poppyseed muffins en ze waren goddelijk. Er staan nog veel meer fijne vegan recepten in dit boek, dus er mag zich nu best iemand aanbieden om De Groene Meisjes dit boek cadeau te doen. Voel je vrij!

 

 

11

 

Queen of Crafts/J.D. Holly/ 20,99. Voor handwerkheldinnen. Breien, haken, knutselen. De Groene Meisjes kunnen het niet, maar zijn wel jaloers op mensen die het wel kunnen. Het is natuurlijk vreselijk groen om je eigen sjaal te breien, of een enorm eco-verantwoord kleed voor over je vintage bank te haken. Status: besteld op bol.com. Dit gaat voor frustraties zorgen. Maar we zullen shinen, als ware craftqueens.

 

Veel leesplezier! Oh… en we hebben geluiden gehoord (betrouwbare bronnen) over dat als je vandaag (donderdag) nog besteld, dat je de boeken dan nog vóór kerst in huis hebt. Dit hangt natuurlijk wel van de aangegeven levertijd af en of de boeken op voorraad zijn. Maar boeken waarbij staat: ”vandaag besteld, morgen in huis”, zouden theoretisch gezien moeten lukken. Enjoy!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

Een gedachte over “ENZOVOORTS: BOEKENTIPS

  1. De meisjes aan het handwerken?
    Mogen jullie als vega’s wel gebruikmaken van schapenwol? ( of is dit weer zo’n domme non-vega vraag?)
    Ik zie het zo: die wol groeit op een schaap en het schaap zou heel ziek worden als het niet geschoren ( er zijn heel dier-vriendelijke schapenscheerders) zou worden. En dan is het zonde om niets met dit 100% natuurlijke product te doen.
    Het toppunt van groen dus: een zelf gebreide/geweven shawl van zelf gesponnen wol…..en daar kan die tante uit Arnhem wel bij helpen als het moet! ;-))
    Goed bezig!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *