Fair trade en biologische koffie

FTOkoffiecup3

– Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fair Trade Original – Als bloggers zijn wij gezegend met een groep mensen om ons heen die met liefde producten voor ons testen. Immers, er verschijnen zo vaak nieuwe producten… we kunnen gewoon niet alles zelf gebruiken! Vrienden nemen geregeld hele goodiebags met spullen mee, om uit te proberen, en dit keer kon ik mijn (M’s) moeder lief aankijken om drie nieuwe smaken koffie van Fair Trade Original uit te proberen. Zelf zijn wij geen heel grote koffiedrinkers en hebben we bijvoorbeeld ook geen koffiezetapparaat in huis. We drinken het wel, maar alleen buiten de deur. Maar mijn moeder wel, dus zij was het (vrijwillige) slachtoffer dit keer!

 FTOkoffiecup2

Als we koffie drinken, dan natuurlijk het allerliefste fairtrade. Dat geldt ook voor mijn moeder. Mijn moeder is een wat ouder groen meisje. Ze eet vegetarisch, ze scheidt haar afval en ze eet zoveel mogelijk biologisch en fairtrade. Mijn moeder testte de drie nieuwe smaken biologische koffie van Fair Trade Original: Espresso dark roast, Espresso medium roast en Lungo espresso. De cupjes zijn geschikt voor je Nespresso apparaat en te koop bij WAAR, Wereldwinkel en Albert Heijn.

Het oordeel: de Espresso dark roast vond mijn moeder lekker pittig. Zelfs na het toevoegen van flink wat sojadrink is het nog een vrij sterke koffie. Misschien vooral geschikt voor vroeg in de ochtend, om even goed wakker te worden. Of juist voor na het eten, bij het dessert? De Espresso medium roast is milder en geschikter voor overdag.

De koffiecupjes lopen soepel door het apparaat. Dit is een belangrijk punt voor mijn moeder, omdat haar Nespresso apparaat een keer kapot is gegaan met cups die niet van Nespresso waren. Gelukkig ging dit bij deze koffiecups van Fair Trade Original dus helemaal goed.

Natuurlijk zijn koffiecapsules niet de meest ecofriendly manier van koffie drinken. Immers, je creëert er afval mee. Toch zijn wij ons ervan bewust dat er nu eenmaal heel veel mensen een Nespresso apparaat hebben staan en deze toch wel gebruiken. Wij zijn van mening dat mensen dan het beste voor de meest groene optie kunnen kiezen, zoals in dit geval voor biologische en fairtrade koffie. Ook zijn er manieren om de cupjes te recyclen of in te leveren op verzamelpunten. Kortom: nee, de meest groene manier van koffie drinken is het niet. Maar gebruik je toch een Nespresso apparaat en ben je gehecht aan je koffiecapsules? Misschien kun je dan toch eens fairtrade biologische koffie proberen!

Een jaar lang gratis koffie

FTOkoffiecup1

Misschien denk je: allemaal leuk en aardig dat die koffie fair trade is, maar ik wil gewoon zeker weten dat het lekker is, want dat is het allerbelangrijkste voor mij. Dat kunnen we ons voorstellen. Daarvoor heeft Fair Trade Original de Heerlijkheidstest (100% eerlijk, maar  hoe heerlijk?) in het leven geroepen. Wanneer je een review achterlaat over de koffie, maak je kans op een jaar lang gratis fair trade koffie! Coffeelovers out there: pay attention! Laat een review achter op heerlijkheidstest.nl.

Dankjewel voor het testen, mam! En voor jullie: heel veel succes! We hopen natuurlijk stiekem wel een uitnodiging te krijgen voor een goede sojalatte, als iemand van jullie wint ;) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Fair trade en biologische koffie

  1. Mmmm… nou heb ik zin in koffie! Wat goed dat er voor wat heel veel mensen gebruiken nu ook biologische keuze is! Hopelijk wordt het veel gebruikt op bijvoorbeeld kantoor!

  2. Nu drink ik geen koffie, maar vriendlief wel en veel vrienden en familie in Nederland ook. Altijd als er iemand op bezoek komt gaat er dus een hele lading koffie mee naar Nederland. Koffie die dus gewoon hier is gemaakt. Biologisch, ecologisch, je kunt van alles kopen. Zelf naar de koffieboerderij gaan en daar de koffie kopen is natuurlijk nóg leuker :) Hier zetten de meeste mensen gewoon nog koffie van de koffieboon of gemalen koffie. Al het andere is niet echt volgens de Colombiaan haha. Wij hebben thuis ook alleen maar een pergolator. Ik drink het dus zelf niet maar de reacties zijn altijd erg positief ;)

    1. Je zit dan ook wel met je neus bovenop de koffie daar he! Wow!

  3. Zelf drink ik geen koffie, maar mijn moeke is zonder meer koffieverslaafd. Het is zelfs zo erg dat als ze maar 1 of 2 kopjes kan drinken in de voormiddag, ze echt slechtgezind rondloopt. Zij zou het dus zeker fantastisch vinden als ik haar ooit koffie zou laten reviewen ;-)

    1. hahaha, jij hebt je proefkonijn ook alvast klaar zitten ;)

  4. Ben heel erg fan van Fairtrade, maar nog meer fan van Fairchain. (Nóg eerlijker!) Zowel smaak als eerlijkheid kan ik niet zo heel veel tippen aan Moyee-koffie. Maar dat is wel vrij prijzig, dus dat zit er hier niet altijd in. Maar fairtrade is echt wel een vereiste! Ook hier hebben we een perculator/pruttelpot/mokkapot. En we malen altijd zelf de bonen. Veel werk..? Ach voor alles de tijd nemen en met aandacht doen is ook genieten ;-) (En ’s ochtends gaat de pot op het vuur, snel onder de douche en dan ruik je de koffie als je klaar bent: Joehoe :-) )

  5. Wij hebben enkel zo’n handduwkoffiezetdingetje, maar daarin diet de fairtrade koffie het ook prima. (En de Flow en die koekjes kennen we hier thuis ook. Dubbele verslaving!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.