Favoriete haarproducten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten, laat ik (Merel) mijn haar al een tijdje groeien. Het gaat best goed moet ik zeggen! Het lukt me om niet in pure wanhoop naar de kapper te rennen met de boodschap: “KNIP ALLES ER MAAR AF!” Dat is vroeger vaak genoeg gebeurd en oh zuuuucht, dan moest ik alles weer laten groeien. Begrijp me goed: ik heb niet de illusie dat ik lang, beeldig, golvend engelenhaar zal krijgen. Mijn haar is vrij dun en het breekt snel af. De kapper heeft me vroeger als klein meisje al gewaarschuwd dat ik nooit (NOOIT) een elastiekje mag dragen. Daar houd ik me overigens lekker niet altijd aan. Anyhow, ik heb niet van dat fantastische, weelderige haar dat maar groeit en groeit. Maar ik heb wel de hoop dat het op een dag tot op mijn schouders komt. Ik ben al aardig op weg!

Om het groeiproces wat te bevorderen, gebruik ik een aantal producten erg graag. Waarschijnlijk gaat mijn haar er niet sneller door groeien, maar het ziet er wel beter uit. En dat is het halve werk! Daarbij komt dat dit heerlijke producten zijn die ik gewoon graag gebruik, dus waarom zou ik het niet doen? Ik kreeg laatst wat vragen van lezers, of ik misschien wilde laten zien wat mijn favoriete haarproducten zijn. Here we go! Alle producten, behalve het haarmasker, komen van de toffe webshop Big Green Smile. In deze webshop vind je nog veel meer groene merken en producten, maar vandaag laat ik je een selectie zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eén van de betere shampoos die ik in lange tijd heb gebruikt. Yes To (Tomatoes, Carrots, Blueberries..) vind ik sowieso een erg fijn merk. Dit is een shampoo die volume zou moeten geven. En ja hoor, ik merk dat zeker! Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik de shampoo in combinatie met andere producten gebruik, dus of het echt door de shampoo komt… Ik vind het in ieder geval een erg lekkere shampoo omdat 1) hij lekker ruikt (wees niet bang, de shampoo heeft geen typische tomatengeur,) 2) hij lekker zacht is voor je haar en 3) hij erg zuinig in gebruik is. Je hebt maar weinig nodig! Ook al heb ik een behoorlijk gevoelige hoofdhuid, ik krijg van deze shampoo geen vervelende plekjes of iets dergelijks.

Dan wat technische info over deze shampoo:

 • 99,6 % natuurlijk
 • bevat dode zeemineralen
 • is petroleum, SLS en Parabenen vrij
 • een fles bevat 500 ml
 • kost €7,99

Deze volumeshampoo van Yes To Tomatoes is hier te bestellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Van hetzelfde merk gebruik ik ook een ‘leave-in conditioner.’ Dat wil zeggen dat je na het wassen van je haar deze conditioner in je haar kan doen, zonder hem daarna uit te hoeven spoelen. Bespaart toch weer tijd! Deze tube komt uit de ‘Yes To Carrots’ lijn. In het begin moest ik wel even wennen aan het idee van het niet uitspoelen. Ik had de douchekop alweer op mijn haar gericht voordat ik het door had. Maar inmiddels ben ik er aan gewend en ben ik tevreden over deze conditioner. Hij maakt mijn haar heel zacht en het ruikt lekker! Ook deze conditioner is heel zuinig in gebruik. Je hebt echt maar heel weinig nodig. Sterker nog: je moet zeker niet teveel gebruiken, want mijn haar wordt daar niet beter op! (lees; slap en sneller vet)

Deze conditioner van Yes To Carrots is 97% natuurlijk, SLS, Petroleum en Parabenen vrij. Voor een tube van 170 gram betaal je €9,99. De Yes To Carrots leave-in conditioner is hier te bestellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoewel ik bovenstaande leave-in coditioner prettig in het gebruik vind, vind ik deze ‘super shiny mango conditioner’ van Burt’s Bees echt de allerbeste die ik in jaren heb gebruikt. Je haar wordt er inderdaad super shiny door en dat komt ongetwijfeld door de mango en avocado die erin zitten. Beide vruchten die zorgen voor glans en soepelheid. Overigens: hij ruikt ook echt heerlijk! Zeker een mangogeur, maar niet overdreven of overheersend.

Ook weer even wat technische info over deze topconditioner:

 • 98,8% natuurlijk
 • sulfaatvrij
 • inhoud: 295 ml (grote fles!)
 • prijs: €12,95

De Super Shiny Mango conditioner van Burt’s Bees is hier te bestellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soms smeer ik gewoon wat kokosolie in mijn haar en dat werkt eigenlijk heel goed. Je haar gaat daar mooi van glanzen. Omdat ik sowieso verslaafd ben aan alles wat naar kokos ruikt (of smaakt!) wilde ik deze Pure Coconut Glossing Spray van Inecto eens proberen. Het is een klein flesje (handig voor op reis!) met een pompje. Bij de omschrijving van het product staat: vermindert pluizend haar (daar heb ik niet zo’n last van, dus daar kan ik weinig over zeggen) en geeft een schitterende glans. Dat is absoluut waar! Nu heb ik wel gemerkt dat mijn haar er wat vettig van wordt, dus overdag gebruik ik deze spray niet. Ik spray het af en toe voor het slapengaan in mijn haar. True, je ziet dan niks van de glans. Maar als ik de volgende ochtend wakker word ruik ik de kokos nog en als ik mijn haar daarna gewassen heb, zie ik dat het meer glanst dan normaal.

Ik vind het leuk om dit product te proberen, maar of ik het nog eens zou kopen? Ach, gewone kokosolie gebruiken kan ook! Of deze spray natuurlijk te noemen is, laat ik in het midden. Op de verpakking staat dat het 100 procent kokosolie is. Dat zit er zeker in, maar er zitten ook nog andere dingen in. Kijk maar op de verpakking:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een flesje van 100 ml kost €5,99 en is hier te bestellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Van Lush kreeg ik een haarmasker opgestuurd. Ik heb een paar favoriete producten van Lush, maar een haarmasker had ik nog niet van ze getest. Eerst moest ik erg wennen aan de geur. Ik vond de jasmijngeur behoorlijk overheersen. Het ding is ook dat de geur heel lang in je haar blijft hangen. Zelfs nadat ik het de volgende dag gewassen had, rook ik het masker nog steeds. Daar moet je van houden. Na twee keer gebruiken ging ik de geur meer waarderen, dus inmiddels vind ik het geen probleem meer. Het is een lekker masker: mijn haar wordt er zacht en glanzend van. Maar: mijn haar wordt er ook heel slap van. Het is ook wel logisch, want eigenlijk is dit masker ontwikkeld voor mensen met pluizig haar, en dat heb ik niet.

Op de verpakking staat dat je 1 keer in de week een haarmasker zou kunnen doen. Ik zou ook zeker niet aanraden om dit vaker te doen. Ik kies er zelf voor om het  1 keer in de 2 weken te doen. Persoonlijk vind ik het heerlijk om een avondje voor mezelf te plannen, met een boek, kaarsjes, thee en een haarmasker. Oh god, ik klink als mijn oma. En ik hou ervan! De jasmijngeur helpt trouwens ook bij het ontspannen, heb ik gemerkt.

Je kan het masker in de Lush winkels kopen, maar ook online bestellen. Een pot van 220 gram (daar kan je heel wat maskers uithalen) kost €22,35.

Dat waren ze! Mijn favoriete haarproducten van dit moment.

Kortingsactie – Big Green Smile

Jullie hebben geluk! De producten van Yes To (en dan bedoelen we alle producten van alle lijnen) zijn de hele maand september met 25% afgeprijsd. WOOHOO! Dat maakt bijvoorbeeld dat een fles shampoo geen €7,99 maar €5,99 kost. Dat scheelt behoorlijk!

Ook rondom Burt’s Bees (van de geweldige conditioner) geldt een kortingsactie. Deze is als volgt: als je boven de 10 euro aan Burt’s Bees producten koopt, betaal je geen verzendkosten. Deze actie is ook de hele maand september geldig. Doe er je voordeel mee!

Winactie – Big Green Smile ( — gesloten — ) 

Maar misschien heb je nog wel meer geluk! We mogen van Big Green Smile namelijk DRIE pakketjes verloten onder onze lezers. Het gaat om een pakketje van een shampoo en conditioner van Yes To. Als jij als winnaar gekozen wordt, mag je zelf weten of je een Yes To Carrots, Cucumbers of Tomatoes pakket wilt ontvangen.

Hoe tof is dat?! Wat moet je doen?

1. Laat een reactie achter onder een geldig e-mailadres. In de reactie vertel je in ieder geval dat je meedoet en verder mag je je hart luchten ;)
2. Like de Facebookpagina van Big Green Smile NL.
3. Like de Facebookpagina van De Groene Meisjes.

Wanneer jij 1 van de 3 gelukkige winnaars bent krijg je van ons een mailtje. Als we binnen 2 dagen geen reactie van je hebben ontvangen, gaat de prijs naar iemand anders. Dus let goed op je (spam) e-mailbox als je meedoet!

Veel succes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

66 gedachten over “Favoriete haarproducten

 1. Ik doe mee! Mijn haar is in need of goede producten. Door de zomer is mijn haar iets droger geworden. Fijn als ik eens zou winnen…

 2. Ik doe mee! Shampoo kan je altijd gebruiken natuurlijk, vooral groene shampoo!

 3. Ik doe absoluut mee, ik ben wel eens benieuwd naar die Yes To producten. Al veel over gehoord/gelezen, maar het is er nog nooit van gekomen om ze zelf te kopen.

 4. Charlotte Braeckeveldt schreef:

  Die wil ik heel graag eens uitproberen, ik doe mee!

 5. Ik doe mee :)
  Het is trouwens bijna gênant, ik dacht écht dat ik de facebookpagina van de Groene Meisjes al eeuwen geliked zou hebben, maar tot mijn verbazing moest ik dat nog altijd eens doen :O. Maar bij deze is dat in orde :)
  Fingers crossed dat ik eens win, goede natuurlijke shampoos zijn hier een hel om te vinden :s

 6. Ik doe mee! Ik ken de Yes to carrots-bodyscrub en vind die echt geweldig!
  Daarom ben ik heel erg benieuwd naar hun shampoo em conditioner.

 7. Wat weer een leuke winactie! Ik heb, net als jij, vrij dun haar en ben daarom vooral erg benieuwd naar de Yes To volumizing shampoo.

 8. Alinda Bikker-Kooyman schreef:

  Wat een geweldige producten, de Yes To producten zag is pas ergens in een winkel en toen wist ik niet wat het was, maar die ga ik nu echt een keer halen! Of winnen natuurlijk, dat zou nog leuker zijn, dus I’m in! :)

 9. Ik heb vannacht nog op fb gevraagd om kapper tips, want ik word gek van mijn haar! HET MOET ER AF! Dus ik snap de drang enorm. En laat ik nou ook laatst bedacht hebben door de post van ikbenirisniet.nl dat ik Yesto shampoo en conditioner wil kopen! Dus count me in!

 10. Leuk ik doe mee!
  Ik heb wel heel ander haar dan jij Merel (ik ben zo iemand die vraagt of de kapper het haar wat uit kan dunnen…) maar ik zie wel een paar producten die me erg fijn lijken.. heb er met name een hekel aan als mijn haar pluizig is, heb daar nu wel wat voor wat werkt, maar wat niet echt natuurlijk en proefdiervrij is wrs.. :-( Dus zitten wat goede tips van je tussen.

  Voor blonde dames is het haarmasker Marilyn van Lush ook erg lekker trouwens :-)

  1. Dan heb je inderdaad een heel ander haartype! ;)

   Mijn moeder (hoogblond) gebruikt nu dat masker van Lush en is idd erg tevreden. top spul!

 11. Ik doe graag mee! Mijn haar was altijd heel erg dik, maar wordt de laatste tijd wat dunner. Niet echt schokkend, maar ik baal er best wel van. Waarschijnlijk komt het door een beetje te veel verven.. Toch jammer. :(

 12. Merel,
  Ik las net deze blog van jou. Heb je al eens geprobeerd om je haar met bier te wassen?
  Ik nam regelmatig een flesje bier mee de douche in, even laten intrekken, shampoo erbij, goed inmasseren en uitwassen.
  Mijn haar deed het goed.
  Groetjes Kim

 13. Ik doe mee! En over mijn hart luchten, ik heb zometeen tentamen :( (mijn studie begon al 12 augustus)

 14. Ik doe ook graag mee! Ik ben erg benieuwd naar deze producten.

 15. Ik doe mee! Zou niet snel uit mezelf een tomaten-shampoo kopen denk ik. Maar dit is mn kans om mezelf ongelijk te geven ;-).

 16. Ik vind het concept van Yes To Carrots echt heel erg goed en met mijn dikke haar dat van boven vet is en van onder pluizig en droog, wil ik graag kijken of dit product me weer glanzende lokken kan geven. Ik ben heel erg benieuwd naar deze spullen :)

 17. Geweldig, ik doe zeker mee. Altijd op zoek naar duurzame en proefdiervrije producten, dus ik ben heel erg benieuwd naar deze haarverzorging.Ik heb licht krullend haar en na een heerlijk lange zomer is het droog en pluizend en kan een oppepper gebruiken :)

 18. Ik doe mee met deze, wederom, geweldige actie :D
  Mijn haar kan wel wat boost gebruiken na het mishandelen met verf.. Die van mijn vriendin ook wel :P

 19. Ik ken deze produkten niet, maar ik zou ze wel willen uitproberen. Mijn haar is nogal droog. Dus ik doe graag mee. Groetjes!

 20. Ik doe zeker mee! Zomer + zon +een beetje blonderen = iets minder blij haar. Ik heb al veel psotieve dingen gehoord over Yes To, ongeacht welke lijn, dus ik ben zeer benieuwd. :)

 21. Ik doe ook graag mee. En ik ga alvast eens een kijkje nemen op de website van Big Green Smile!

 22. Wat een mooie producten! Ik heb erg dik haar en dat is af en toe onhandelbaar. Ik zou deze producten graag willen proberen!

 23. Hoi! Ik heb sowieso al weer wat besteld bij Big Green Smile :-) Maar ik doe ook graag mee met de winactie, want ik vind de producten van Yes To super. Ik heb jullie geliked!

 24. Vind het heerlijk om mijn haar met natuurlijke haarproducten te verzorgen! Yes To, ik doe mee!!!

 25. Natuurlijk doe ik mee :’)

  Ever sinds een blog op ikbenirisniet.nl gebruik ik al de Yes to Tomatoes shampoo. Natuurlijk was ik eerst bang dat mijn haar zou ruiken naar ketchup maar tot mijn geluk niet! En het werkt ook nog eens heel prettig. Van mezelf heb ik fijn haar (ik verf mijn haar nooit meer zwart, want het viel me ineens op hoeveel haar ik verlies op een dag) en heb ik best las van haar uitval. Sinds die shampoo laat het iets minder uit (misschien moet ik ook minder elastiekjes dragen, maar ik houd van een knot) en het is gewoon perfect voor een greenbewust studentje. Niet heel duur en je doet er super lang mee!
  De andere producten zou ik dus ook heel graag eens willen proberen omdat ik er momenteel geen geld voor heb (verjaardag van mijn vriendje komt eraan en tsjah… prioriteiten stellen) dus zou het heel erg van pas komen als ik zou winnen. Maar wie weet :)

 26. Ik doe mee heb krullend haar maar die zitten de hele tijd in een knotje omdat ik geen product heb gronden die mij haar verzorgt

 27. Wat een leuke winactie, ik doe mee! Ik heb allebei de pagina’s ge-liked. Ik ben bezig met mijn haar-routine te veranderen door zo min mogelijk sls en andere troep in producten te kopen dus deze shampoo en conditioner komen zeker goed van pas ;)

 28. Ik doe mee! Ik heb krullen die heeeeel snel pluizen, en probeer al jarenlang steeds wat anders. Ik wil heeeeeeeel graag de ‘yes to’ producten omdat ze geen troep gebruiken in hun producten, en grappig zijn vormgegeven (daar let je als ontwerper natuurlijk wel op, draagt enorm bij aan het plezier ;-) ! )

 29. Leuk artikel! Ik gebruik de producten van Yes To ook heel erg graag, dus ik doe graag mee met de winactie :-)

 30. Wat een geweldige winactie! Ik gebruik al een jaar en nog wat Yes to Carrots producten voor m’n gezicht en ben er echt onwijs tevreden over. Ik wil al de hele tijd ook al de shampoo enzo uitproberen maar vond het toch een beetje duur.. Dus hopelijk is dit m’n kans!

  x

 31. Ik doe mee! Mijn haar is echt rampzalig en ik kan maar niet de juiste producten vinden :s Ik ben erg benieuwd naar de Yes-to producten, hoor er erg veel goeds over :)

 32. Wat een geweldige actie ik ben altijd op zoek naar haarproducten die 100% natuurlijk zijn, ik ben het zat om met siliconen en parabenen mijn haar te wassen iets waarmee mijn haar alleen maar vetter en meer beschadigd raakt! Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar de producten en doe graag mee

  Groeten,

  Deborah Swabedissen

 33. Geweldige winactie! Dit is ook mijn favoriete shampoo en ik ben erg benieuwd naar de conditioner!

 34. wat super leuk! heerlijke producten.
  ik zit er al heel lang aan te denken om de ‘yes to’ shampoo en conditioner te proberen maar het is er nog niet van gekomen… (ik weet niet eens waar het te koop is haha, eerst zag ik ze wel eens bij sephora maar die is er niet meer in NL) dus ik doe heel graag mee met deze winactie! en nu hopen dat ik ze win :)

 35. Wat een leuke en fijne producten! Altijd leuk om weer over nieuwe producten te lezen. Ik zou ze graag uit willen proberen :D

 36. doe graag mee aan de actie :) Was mijn haar nu met Aleppo zeep, maar het blijft dof en stug….hopelijk is dit beter :)

 37. Yes! Ik doe mee. Ik heb al een aantal natuurlijke shampoos en conditioners geprobeerd, maar was er nooit echt tevreden over. Mijn haar blijft steeds behoorlijk droog. Af en toe ik sneak ik mijn pot kokosolie van de keuken naar de badkamer, en dat helpt wel. Aan wortel in mijn haar had ik nooit gedacht, maar die zijn na het lezen van dit artikel ook erg welkom in mijn badkamer. ^^

 38. Ja, ik doe mee! Sinds ik groene producten voor mijn haar gebruik, heb ik geen problemen meer met mijn hoofdhuid. En ben ik van het elke dag wassen af – dubbel hoera.

 39. Leuk ik doe mee :D Ik heb ook de lipbalsem van Yes To.. Strawberry en die is ook heel fijn.

 40. Ik heb net de Day cream van yes to ontdekt. Lijkt me heerlijk om nog meer producten te proberen!

  gr laila

 41. Wat tof zeg! Ik doe mee. Ik wist echt niet dat er naast Yes to carrots ook nog yes to tomatoes bestaat! Maar nu weet ik dat wel, haha. Ik vind het echt goed dat jullie zelfs met haarproducten zo bewust bezig zijn met het milieu etc.

 42. Bedankt iedereen voor het meedoen! De winactie is inmiddels gesloten en de winnaars hebben een e-mail van ons ontvangen!

 43. Super, ik doe mee!
  Ik heb een enorme bos krullen. Mooi is het wel, maar praktisch zeker niet, daarom ben ik steeds op zoek naar producten die kunnen helpen om mijn haar in toom te houden :)

 44. Heel artikel over haarproducten maar geen een foto van je haren (voor of na). gemiste kans.

 45. Ahw jeetje, deze post doet me twijfelen om de brui aan mijn water only washing methode te geven. Ik mis alle lekkere geurtjes en testjes. Enige voordeel van mijn methode is dat het de meest groene ooit is ;)

 46. Ok, deze actie is natuurlijk allang voorbij. Toch vind ik het leuk om over deze haarproducten te lezen. Ik kan me helemaal vinden in het commentaar over het jasmijn haarmasker. Die lucht die blijft hangen, dat heeft die winkel van Lush zelf al. Die ruik je op een kilometer afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *