Favoriete plekken in Rotterdam #3

hotspots rotterdam

For real Merel, heb je nou alwéér een lijstje met favoriete plekken in Rotterdam?! Ja sorry jongens, het zijn er gewoon te veel en ik wil ze zo graag allemaal met jullie delen. Ik vrees dat het er alleen nog maar meer zullen gaan worden de komende tijd, want Rotterdam wordt met de week leuker. Het heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat ik hier nog maar een halfjaar woon, en dus nog heel veel te ontdekken heb. (verhuizen kan je echt goed doen!) Maar ik denk dat veel mensen het met me eens zijn als ik zeg dat Rotterdam écht leuker en leuker wordt. Ik zou zeggen: wees er op tijd bij en kom binnenkort eens deze kant op!

Lunchen bij Boca’s

hotspots rotterdam hotspots rotterdam hotspots rotterdam hotspots rotterdam

Boca’s kende ik vanuit Amsterdam, maar ik had er nog nooit gegeten. Nu bleek er ook een vestiging in Rotterdam te zijn. Wat ik ook niet wist, is dat je hier kunt ontbijten, lunchen en dineren. Op de een of andere manier dacht ik dat je hier alleen ’s avonds terecht kon. Wrong! Ik mocht de lunch komen uitproberen en dat was een groot succes!

Het idee van Boca’s is dat je kleine gerechtjes deelt met je tafelgenoten. Ik vind dat dus véél leuker dan wanneer iedereen zijn eigen bord heeft. Veel gezelliger! Wanneer je bij Boca’s gaat lunchen, kun je vooral kiezen uit een heleboel kleine broodjes, soepen en salades. Lekker! Ik mocht de vegan opties uitproberen: een salade van parelcouscous, een mosterdsoepje en broodjes met gegrilde groenten, paddestoelen en walnotentapenade. Lekker hoor! Ook voor de niet vega(n)’s onder ons is er genoeg te kiezen, dus dit is een geschikt restaurant om met een gezelschap te gaan eten. Boca’s ligt op de looproute vanaf het Centraal Station richting het centrum, ideaal!

Facebook Boca’s Rotterdam. 

Lampen shoppen bij Snoerboer

img_2711

 

img_2713 img_2726 img_2729 img_2710

Mijn nieuwe lievelingswinkel in Rotje: Wattnou, ook wel bekend als de showroom van Snoerboer! Interieurliefhebbers hebben vast van deze winkel (en dit merk) gehoord. Snoerboer maakt namelijk de allertofste lampen. Of nee, dat zeg ik eigenlijk niet goed, want die lampen design en maak je zelf. Bij Snoerboer kies je zelf een snoer, een fitting, een lamp en de andere onderdelen die je nodig hebt om een complete hanglamp te maken. Welke kleur of welk formaat je ook wilt, het kan allemaal. En geloof me, het kan echt niet gek genoeg. Als je zelf niet meer weet wat je wilt kiezen, dan hebben de mensen van Snoerboer nog wel wat tips voor je.

Inmiddels heb ik zelf vier mooie lampen bij Snoerboer uitgezocht – die nog moeten worden opgehangen, maar dat is een detail ;) – die precies bij mijn meubels passen. Het kostte me wat tijd om de goede combinaties te maken, omdat er zóveel keuze is, maar het is toch gelukt. Het resultaat gaan jullie zien als ik mijn hometour (eindelijk) online ga delen met jullie. Persoonlijk denk ik dat een lamp van Snoerboer ook een fantastisch kerstcadeau kan zijn. Of misschien dan beter een cadeaukaart, zodat degene aan wie je hem cadeau geeft helemaal zelf een lamp kan samenstellen!

Snoerboer is een onderdeel van lampenwinkel Wattnou, te vinden aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Deze straat is sowieso een grote aanrader voor wie van kleinere, speciale winkels houdt. Ook vind je hier genoeg koffietentjes en plekken om iets lekkers te eten, dus je kunt je hier prima een ochtendje vermaken!

Facebook Snoerboer.

Een filmpje pakken bij Kino

hotspots rotterdam

Zoals jullie weten heb ik al jaren een Cineville-abonnement en ga ik heel regelmatig naar de film. In Rotterdam kan ik kiezen uit vier locaties om naar de film te gaan met mijn pas: Cinerema, Lantaren Venster, WORM en, de nieuwste optie: Kino!

Dit filmhuis is onlangs geopend en wow, wát een toffe plek hebben ze hiervan gemaakt. Er zit ook een ontzettend leuke bar en een mooi restaurant bij, dus op deze manier maak je van het naar de film gaan echt een avondje uit. Nu ga ik niet heel vaak op avond naar de film, moet ik bekennen. Maar ook overdag, met een koffie of theetje erbij, is het hier erg leuk.

Facebookpagina KINO.

Koffie drinken bij MAAK

hotspots rotterdam

Want: als je je koffie zo geserveerd krijgt, dan zit je toch al in de tram onderweg naar Spangen? Juist. Spangen. Daar was ik dus nog nooit geweest. En ja, mensen ‘waarschuwden’ me voor het feit dat het een criminele buurt is (nou heb ik in Amsterdam Oost gewoond, dus ik ben wel íets gewend,) en dat er niks te beleven viel. Bedankt voor jullie bezorgdheid, maar het viel allemaal erg mee ;)

hotspots rotterdam

Ik had MAAK niet willen missen, want wat een toffe plek is dit! MAAK is zo’n typisch voorbeeld van een zaak die ik zelf had willen hebben. Een winkel vol met leuke spulletjes  (onder andere heel veel leuke kinderkleding) en planten, lekkere koffie met (optioneel) havermelk en goede vegan taartjes. Ik bedoel, check de eerste foto van dit artikel. Dat zijn toch goede taartjes te noemen? Dus, hop, in die metro of tram naar Marconiplein (zo ver is het niet hoor, een paar haltes maar) en zeker even plantshoppen en koffie drinken bij MAAK!

Facebookpagina MAAK.

Koffie, een beetje shoppen, lekker lunchen en een filmpje pakken – je zou er zó een dagje Rotterdam van kunnen maken! Zin om ook nog andere leuke dingen in Rotterdam te doen? Check mijn eerdere posts over mijn favoriete plekken in deze geweldige stad:

deel 1 
deel 2
culturele hotspots
toffe plek om te overnachten, als je er meteen een weekendje van wilt maken: STROOM

Welke hotspots zou jij binnenkort willen bezoeken? Laat het me weten en veel plezier alvast! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Favoriete plekken in Rotterdam #3

 1. Van Snoerboer had ik nog nooit gehoord, maar wat een mega leuk concept! Volgens mij geeft het echt zo’n snoepwinkel gevoel, haha! De lunch- en koffietips ga ik ook onthouden! ^^

 2. Jaa Merel, Rotterdam wordt ook steeds leuker, die mening deel ik zeker met je! Bedankt voor al je tips, zo leuk om te lezen. Enne keep them coming ;)

 3. Snoepboer is voor mij ook nieuw. Als ik weer eens richting Rotterdam ga, plan ik zeker weten een bezoek aan Snoepboer. Heel tof!

 4. Snoerboer zit aan de tramhalte net achter het hotel waar ik onlangs verbleef in Rotterdam. Ik heb er wat staan kwijlen aan het raam toen ik op de tram wachtte.
  Toen ik in Rotterdam was heb ik zeer lekker getafeld in Soit ( maar ik vermoed dat ze geen vegan-eten hebben) , en lekker geluncht bij hamburgers en bagels in de schilderstraat. Ik genoot er erg van het Boijmans van beuningen museum, en volgde een toffe workshop in de textielfabrique.

 5. Hoi Merel, je zou ook echt eens naar Evermore thee moeten gaan! het is een familiebedrijfje van een vriend van me. De eigenaren zijn superleuk en ze hebben heel lekkere fairtrade koffie en thee. Ze zitten aan de coolhaven en op de site kan je zien wanneer ze open zijn. Echt een tip!
  http://evermorethee.nl/

 6. Ik heb vanavond met mijn ouders en vriend bij de Bazar gegeten, aan de Witte de Withstraat. Het verbaast me dat ik die nog niet in je lijstjes heb gezien :)) Is een prachtig Oosters restaurant met enkele vegan opties. Wel even zeggen dat je vegan bent anders krijg je alsnog slagroom op je sorbetijs haha. Alleen al om de prachtige sfeer die er hangt is het het waard! En de humuz is fenomenaal :))

  1. Ah ja, Bazar :) Leuk. Ben zelf geen grote fan, maar wel een toffe plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *