Favoriete plekken in Rotterdam #4

Rotterdam wordt steeds interessanter. Ook voor vegans! Graag deel Ik weer een aantal van mijn vegan friendly adressen en tips met je. Leuk voor een citytrip of weekendje weg
Mijn favoriete plekken in Rotterdam voor koffie, lunch en diner. Adressen met goede vegan opties. Bekijk ook mijn andere posts over R'dam voor meer tips!
Mijn favoriete plekken in Rotterdam voor koffie, lunch en diner. Adressen met goede vegan opties. Bekijk ook mijn andere posts over R'dam voor meer tips!
Mijn favoriete plekken in Rotterdam voor koffie, lunch en diner. Adressen met goede vegan opties. Bekijk ook mijn andere posts over R'dam voor meer tips!
rotterdam

Ik woon nu precies een halfjaar in Rotterdam. Het waren zes goede maanden en ik voel me  hier ontzettend thuis. Hoewel ik het ook nog steeds heel fijn vind om in Amsterdam (mijn oude woonplaats) rond te wandelen, heb ik niet het gevoel dat ik iets mis in Rotterdam. Behalve natuurlijk bepaalde vrienden, maar gelukkig rijdt er een Intercity Direct. Ik blijf ook maar leuke adresjes ontdekken hier in Rotje. Dat komt enerzijds omdat ik nog niet zoveel kende, maar ook omdat er alsmaar leuke dingen bij blijven komen. Vandaag deel ik weer vier leuke hotspots met jullie!

Sharp Sharp

rotterdam

Laat ik beginnen met het adres dat ik als laatste bezocht: Sharp Sharp. Een cakebar op Zuid, dus aan de andere kant van de brug, met een prachtig uitzicht over de Rotterdamse skyline. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet vaak genoeg op Zuid kom, omdat ik in Noord woon en er al gauw voor kies om lopend naar het centrum te gaan, of om lekker in Noord te blijven. Toch is Zuid meer dan de moeite waard en schieten de leuke tentjes daar als paddestoelen uit de grond. Zo opende afgelopen zomer ook Sharp Sharp, een vegan en glutenvrij tentje met overheerlijke taartjes en heel veel speciale theeën.

Sharp Sharp wordt gerund door Renate en Frank, twee jonge, toffe mensen die een achtergrond als grafisch vormgever en ontwerper hebben. Dat zie je niet alleen terug in hoe leuk de cakebar eruit ziet, maar ook in hoe prachtig de taartjes zijn. Het is duidelijk dat het hier niet alleen om de smaak gaat. Een paar jaar geleden begonnen Renate en Frank uit eigen behoefte, vanuit ethische overwegingen en gezondheidsredenen met vegan eten. Renate vertelt hoe ze leerde om, als je vegan en glutenvrij wilt eten, alles ‘from scratch’ moet maken. Zo word je super creatief in de keuken en dat resulteert dus onder andere  in prachtige taartjes. Eerst leverde Sharp Sharp alleen nog aan de horeca, afgelopen zomer werd het tijd voor een eigen fysieke plek.

Een plek waar je kunt komen genieten van lekkere taartjes, maar ook van speciale drankjes, zoals een red cappuccino (gemaakt van rooibosthee) en matcha lattes. Er zijn nog maar heel weinig plekken in Rotterdam waar je voor een goede matcha latte terecht kunt, en een rooibos cappuccino heb ik nog nergens anders gezien, dus alleen al om die reden is een bezoekje aan Sharp Sharp de moeite waard. Maar niet alleen daarom. Ook vanwege de super vriendelijke eigenaren, de gezellige vibe en de heerlijke taartjes, koekjes en bonbons. Geloof me, dit vind je niet alleen lekker als je vegan bent of glutenvrij moet eten vanwege een intolerantie of allergie. Sharp Sharp is voor iedereen!

rotterdam

Een leuk weetje: Sharp Sharp is een Zuid-Afrikaanse begroeting of een kreet om je enthousiasme over iets kracht bij te zetten. Renates roots liggen in Zuid-Afrika en zij en Frank reizen nog regelmatig af naar dit prachtige land om de familie te bezoeken. Uit  een gesprek met Renate merkte ik op dat zij zich laat inspireren door de hele Zuid-Afrikaanse way of life, waarbij mensen leven met de natuur, zich actief inzetten voor duurzaamheid en waar mensen beter luisteren naar de behoeften van hun lichaam dan wij over het algemeen doen. Ik vond het een mooi gedachtegoed en het maakt dat ik vanaf vandaag een nog grotere fan van Sharp Sharp ben.

Sharp Sharp
Hillelaan 28 Rotterdam
Facebookpagina Sharp Sharp Food 

Grand Cafe NRC

rotterdam

Om het nieuwe jaar in te luiden ging ik met een paar vriendinnen op de woensdagavond van januari – omdat, waarom niet? – naar NRC in de Witte de Withstraat. En hoewel dat misschien niet per se een hotspot is die je hier in een lijstje zou verwachten, is er toch een belangrijke reden waarom ik NRC vandaag wil aanprijzen. En dat is? Ze serveren er theecocktails! En dan bedoel ik dus letterlijk: cocktails op basis van thee. Wat zeg ik? Biologische thee van Pukka! ZO lekker.

Ik zie mezelf al helemaal in de zomer op het gezellige terras van NRC zitten, met een earl grey cocktail in mijn hand. Ik bedoel, dat klinkt nog een beetje verantwoord. Toch? En het beste? Mijn werkplek is letterlijk om de hoek van NRC, dus ik hoef mijn vriendinnen alleen maar op te trommelen op vrijdagmiddag en we rollen zo het terras op. Nu al zin in!

NRC bestaat deze maand 5 jaar en viert daarom 5 dagen feest, van 22 tot 26 februari. Wat je zoal kunt verwachten? Feestjes, gigs, DJ’s en je snapt; cocktails in overvloed! Check de Facebookpagina van NRC voor alle info.

Grand Cafe NRC
Witte de Withstraat 63 Rotterdam
Facebookpagina NRC

New Fork

rotterdam

Al voordat ik naar Rotterdam verhuisde werd me door mensen aangeraden om een bezoekje te brengen aan New Fork. Toch duurde het even voordat ik daadwerkelijk deed, maar je weet hoe dat soms gaat. Ik snap wel waarom New Fork me werd aangeraden: er zijn behoorlijk wat vegan opties!

Wat ik leuk vind aan New Fork, is dat het vrij studentikoos is. Het is dan ook niet toevallig dat het restaurant ook een filiaal op de Erasmus campus heeft. Het is een typisch soep-met-een-sandwich-tent en alles is heel betaalbaar. Maar anders dan het gemiddelde lunchtentje heeft New Fork flink wat gezonde en dus ook vegan opties. New Fork zegt zelf aan ‘natuurlijk eten’ te doen, maar dat vind ik een veel te vage term. Immers: wat is natuurlijk eten? Eten waar zo min mogelijk aan is gerommeld? Daar ben ik, uiteraard, voor. Maar natuurlijk betekent niet biologisch of per se gezond – dat is misschien wel goed om te bedenken. (immers: suiker, om maar een voorbeeld te noemen, is ook een natuurlijk product ;)) Studentikoos betekent vaak ook betaalbaar en dat geldt zeker ook voor New Fork. Als je ’s ochtends voor 12 uur een koffie of thee komt halen, betaal je maar een euro. Ook de lunches zijn erg betaalbaar en dat vind ik een goede zaak! (zeker gezien het feit dat aan de Coolsingel de McDonalds tegenover zit, dus de verleiding zou nog aanwezig kunnen zijn om naar de overburen te gaan, als New Fork te duur zou zijn… nu heb je geen excuus meer ;))

New Fork 
Coolsingel 141 Rotterdam
Facebookpagina New Fork 

Hinoki

rotterdam

Een paar weken geleden kwam ik terug van een week in Amerika. Ik was volkomen jetlagged en had een week lang veel te weinig fruit en groente gegeten. Mijn lichaam schreeuwde om groentjes –  ken je dat gevoel? Tegelijkertijd wilde ik comfortfood en iets warms in mijn buik. Het moest noodlesoep worden en wel bij Hinoki, want dat had ik op Instagram gezien. En zo kwam het dat ik slechts twee uurtjes thuis was van Schiphol en alweer in de tram naar de stad zat. Die noodlesoep moest gegeten worden, je weet hoe dat gaat.

Hoewel ik enigszins slaperig in het restaurantje zat, was het meer dan de moeite waard. Misschien was het ook niet zo erg dat ik een beetje van de leg was door de jetlag, want het restaurant is niet per se mega gezellig en al helemaal niet fancy, maar dat maakt helemaal niks uit. Als het eten maar goed is. En kijk dan hoe gevuld de soep is! Dat zie je bijna nergens. Na de soep had ik mijn groentetax weer even gehaald en kon ik er weer tegenaan.

Hinoki 
Keizerstraat 52 Rotterdam
Facebookpagina Hinoki 

Blue City

Tropicana - Door Aline Bouma 5

Geen hotspot om te eten, maar wel wel een heel toffe plek in Rotterdam: Blue City in het voormalige Tropicana zwembad. Zo cool om in een leeg zwembad (waar nu allemaal duurzame ondernemers aan het werk zijn,) rond te lopen! Check hier het artikel dat ik erover schreef. (en ik maakte zelfs een vlog. Die mag je ook bekijken ;))

Ik hoop dat je zo weer wat inspiratie hebt opgedaan voor een dagje of misschien wel weekendje Rotterdam! Zoek je nog meer adressen? Check dan mijn vorige artikelen met hotspots: deel 1, deel 2 en deel 3

Welk adres wil jij als eerste gaan bezoeken? Laat het me weten bij de comments! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Favoriete plekken in Rotterdam #4

 1. Ah leuk dit! Een vriendin van me gaat over een paar maanden in Rotterdam wonen, dit ga ik even doorsturen :) x

  1. Wat leuk! Doe haar de groetjes en zeg maar dat er een heleboel leuks op haar wacht in Rotterdam!

 2. Hoe gaaf het ook is dat er steeds nieuwe veganistische uitgaansgelegenheden komen, ik had graag gezien dat ze niet allemaal in dezelfde steden gingen zitten. Mijn vriend en ik wonen in Deventer en wij kunnen bijvoorbeeld niet in onze eigen stad samen uit eten gaan, omdat er geen één veganistische tent te vinden is. Plantaardige melk zie je gelukkig wel steeds meer bij koffietentjes, maar iets lekkers erbij, helaas, dat kan dan weer niet. Maar misschien moeten we gewoon maar verhuizen haha

 3. Super leuk alle blogs met hotspots! Ben zelf net terug verhuisd naar Rotterdam en echt zo aan het genieten van het ontdekken van alle hotspots die ik nog niet kende. Wat is het toch een super fijne stad! Ben je al eens bij Keet geweest?

  1. Welkom terug in de stad :) hoop dat je weer helemaal je plek hebt gevonden!
   Keet ken ik inderdaad. Erg leuke winkel! heb er nog niet iets gedronken of zo, weet wel dat dat kan.. dus dat zal ik binnenkort ook eens doen dan :)

 4. Wat een leuke tips! Ik heb voor binnenkort een weekendje Rotterdam gepland, dus deze spots ga ik zeker onthouden ?

 5. Goh woon net in Rotjeknor maar heb al
  een hele lijst waar ik graag naar toe wil en
  dan komen er deze ook nog bij toppie!
  Ga dit weekend naar Lombardije daar schijnt dus
  een veganistische chinees te zitten.
  Leuke blog.

 6. Heey leuk dat je in Noord woon, ik ben daar geboren en getogen :D

  Sinds Tropicana gesloten is ben ik daar eigenlijk nooit meer geweest. Dus ik denk dat ik daar weer een bezoekje gaat nemen.

  Groetjes, Martine

 7. Oké. Er is nu echt geen excuus meer te bedenken; ik moet naar Rotterdam. Wat een leuke hotspots allemaal zeg. Lekker veel keus aan eten ook. Dat is in het Zuiden helaas nog wat minder. Gelukkig is het vegan eten heel erg in opkomst. Geweldig om te zien.

 8. hallo,
  vega restaurant BlaBla is ook een aanrader.
  Piet Heynplein 35 in Rotterdam, Delfshaven.

  je moet wel even door het interieur heen kijken, het eten is heerlijk.

  groet, wilma

 9. Bedankt voor de tips! Dit weekend naar Rotterdam, ben benieuwd :)

 10. Hallo,
  Wat heb jij een toffe blog.
  Samen met 3 vriendinnen gaan we van vrij tot zondag naar Rotterdam.
  We slapen id kubussen.
  Wat raad je ons nog aan?

  Mvg
  San

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *