Favoriete plekken in Rotterdam #5

Rotterdam wordt steeds interessanter. Ook voor vegans! Graag deel Ik weer een aantal van mijn vegan friendly adressen en tips met je. Leuk voor een citytrip of weekendje weg
rotterdam

Ik wilde dit artikel al bijna beginnen met ‘favoriete plekken in Rotterdam nummer-ik-ben-de-tel-kwijt,’ maar dat is dan nog net een beetje overdreven. Het is nummer vijf. Toch alweer. Dat betekent dat ik tussen augustus en nu genoeg leuke adressen heb ontdekt om vijf keer een blogpost te vullen. En geloof me, er komt nog veel meer leuks aan. Ik ben nog lang niet klaar met ontdekken wat deze geweldige stad te bieden heeft. Wait for it. Vandaag weer drie adressen die ik je van harte kan aanraden, voor als je binnenkort (weer eens) een dagje Rotje komt doen!

Heavenly Cupcakes

rotterdam

Voor de oplettende lezer: jazeker, over dit adres heb ik eerder geschreven. Jaren geleden. Ver voordat ik naar Rotterdam verhuisde dus. Ik was (en ben) niet de enige die al jaren van heinde en verre kwam om deze vegan cupcakes  te proeven. Immers, je kunt ze ook niet overal in Nederland krijgen, dus dat reisje heb je er graag voor over.

Nu ik hier woon, kom ik er nog steeds graag. Er is altijd wel weer een cupcake of een taartje om te proberen. En als je geen zin hebt in zoet, dan bestel je toch een lekkere vegan burger? Zo kun je hier een Dutch Weed Burger of een vegan chiliburger eten. Toch nog maar een cupcake als toetje dan? Nu we er toch zijn… ;) Alles is hier vegan en er zijn ook glutenvrije opties, maar daarvoor raden we je aan om van tevoren eventjes te bellen. Heavenly Cupcakes doet ook catering – ik zie een verjaardagstaart met eetbare bloemetjes wel zitten voor mijn verjaardag in augustus – dus er is van alles mogelijk!

Heavenly Cupcakes 
Nieuwe Binnenweg 244, Rotterdam
Facebookpagina Heavenly Cupcakes 

STEK de Stadstuinwinkel

rotterdam

Plants are friends! Als jij ook leeft bij het motto dat je nooit genoeg planten in huis (of in je tuin of op je balkon,) kunt hebben, dan moet je zeker weten eventjes langs STEK. Het beste nieuws is trouwens ook nog dat STEK heel dichtbij Heavenly Cupcakes zit. Je snapt…. dat moet. Anyway, STEK is fijn voor plantenliefhebbers. Je vindt hier werkelijk alles voor het opvrolijken van je huis, tuin en/of balkon, maar ook prachtige boeken over planten in je interieur en alle benodigdheden rondom het verzorgen van je planten.

rotterdam

Of je nou op zoek bent naar een mini cactus of juist naar een gigantische palmboom, een plant voor binnen of voor buiten – ze hebben het hier, dat weet ik zeker. En heel eerlijk? Ik kom hier alleen al graag omdat het gewoon zo’n leuke plek is, met al die plantjes. Van mij mogen ze hier werkplekken openen. Ik zou er zo komen zitten met mijn laptop!

STEK de Stadstuinwinkel 
Nieuwe Binnenweg 195B, Rotterdam
Facebookpagina STEK 

Ricky’z

rotterdam

In een heel andere hoek van de stad kom je Ricky’z tegen. Ik moet natuurlijk een beetje voorzichtig zijn als ik dit zeg, maar ik geloof dat dit de enige yoghurtbar is die Rotterdam rijk is. En nu denk je misschien: wat moet een vegan nou in een yoghurtbar?! Dat zal ik je vertellen: ze hebben hier maar liefst 3 soorten vegan yoghurt. Soja yoghurt, vanille soja yoghurt en kokosyoghurt. En dan heb ik het nog niet over alle lekkere smoothies die vegan gemaakt kunnen worden – probeer zeker de acai smoothie (of een acai bowl) eens! – en alle andere gezonde opties (onder andere raw taartjes!) die er worden aangeboden.

rotterdam

Sam en ik kozen voor smoothies, verse sapjes, rauwe taartjes en een parfait van kokosyoghurt met vers fruit. Allemaal even lekker. We genoten van dit heerlijke ontbijt terwijl we gezellig kletsten met de eigenaren van Ricky’z. Lieve, betrokken mensen die ontzettend hard werken om iedere dag weer lekker en gezond eten aan te bieden. Wij kunnen je dus alleen maar van harte aanbevelen om hier heel snel een lekkere smoothie mee te pakken of een extra grote parfait met vegan yoghurt en lekkere toppings te gaan eten!

Ricky’z 
Jonker Fransstraat 90A, Rotterdam
Facebookpagina Ricky’z 

En? Alweer zin gekregen om gezellig een dagje naar Rotterdam te komen binnenkort? Of misschien wil je er wel meteen een weekend van maken… er is hier zoveel te doen! Als je benieuwd bent naar meer hotspots in mijn fijne stad, verwijs ik je graag door naar deel 4 van ‘favoriete plekken in Rotterdam.’ Onderin het artikel vind je de linkjes naar deel 1 tot en met 3. Veel leesplezier! 

Foto’s: Sam van Rij 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Favoriete plekken in Rotterdam #5

  1. Oh, die cupcakes zien er zo lekker uit! Doet me denken aan de cake-versie van Brammibal Donuts in Berlijn, haha.

    1. haha ja wel een beetje he? Al kan echt niiiiiks tegen Brammibal op!

  2. […] dit weekend gezellig een dagje naar Rotterdam – en gebruik daarbij mijn overzicht met nieuwe groene hotspots – of bak zelf veggieburgers met dit makkelijke en gezonde recept. Of… doe het allebei. […]

  3. […] zo mooi als op bovenstaande foto, dus ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt met een bestelling bij Heavenly Cupcakes. Dit is een veganistische taartenwinkel in Rotterdam, die ik graag support. Een paar andere […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *