Favoriete plekken in Rotterdam #6

Rotterdam wordt steeds interessanter. Ook voor vegans! Vandaag deel ik weer een aantal vegan friendly adressen en tipssmet je. Leuk voor een citytrip of weekendje weg
Rotterdam wordt steeds interessanter. Ook voor vegans! Vandaag deel ik weer een aantal vegan friendly adressen en tipssmet je. Leuk voor een citytrip of weekendje weg
rotterdam

Precies een maand geleden publiceerde ik ‘Favoriete plekken in Rotterdam deel 5’ en in de tussentijd heb ik alwéér een aantal nieuwe plekken in mijn favoriete stad ontdekt. Zoals ik laatst ook al zei: het houdt gewoon echt niet op. Er worden maar leuke plekken geopend en Rotterdam wordt steeds interessanter. Ook voor vegans! Vandaag deel ik weer twee vegan friendly adressen met je.

Gys

rotterdam

Alweer best wel een tijd geleden bezocht ik Gys in Utrecht. Ik weet nog dat Gys me door allerlei mensen getipt werd, want het was 1) biologisch, 2) betaalbaar en 3) er waren voldoende vegan opties. Maar heel eerlijk? Ik was niet heel erg gecharmeerd van het filiaal in Utrecht. Misschien trof ik een slechte dag: het restaurant zat bomvol (wat natuurlijk een goed teken is,) en de bediening was niet heel erg vriendelijk. Vandaar dat ik in Utrecht niet meer ben terug gegaan. Maar… toen werd er ook een filiaal van Gys geopend in Rotterdam. En je snapt: dat wilde ik graag nog een kans geven.

rotterdam

Ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Gys zit in Rotterdam in een prachtig licht en ruim pand. Het interieur is strak, maar toch gezellig, en doordat het zo’n grote ruimte is, heb je niet het gevoel dat je bij je buren op schoot zit op een drukke avond. Het principe van Gys blijft hetzelfde: betaalbaar biologische eten en met de vegan opties zit het meer dan goed. Ik heb er inmiddels twee keer gegeten: ontbijt en diner en beide vielen erg in de smaak. Het personeel is vriendelijk en geduldig en je kunt er gerust een hele avond gezellig zitten tafelen. In de ochtend – Gys opent om 10:00 – zie je er ook mensen met laptop binnenkomen. Het restaurant heeft namelijk ook goede voorzieningen voor mensen die hier een dagje willen komen werken. Snelle wifi en voldoende tafels met stopcontacten. Ondertussen bestel je een koffie, een sapje of een goede lunch. Perfect!

Van plan om Gys te bezoeken? Neem dan ook Heavenly Cupcakes en Stek de Stadstuinwinkel mee. Beide zitten in dezelfde straat!

Gys 
Nieuwe Binnenweg 182, Rotterdam
Facebookpagina Gys 

Westerkaatje

rotterdam

Ik was al wel een paar keer bij Westerkaatje in Kralingen geweest, maar nog nooit bij het ‘hoofd filiaal’ in het oude Noorden. En dat is zonde, zo blijkt nu, want wat is het hier leuk! De aanleiding van mijn bezoek was een uitnodiging voor een gezellige bloggerslunch. De bedoeling was om kennis te maken met Westerkaatje, maar ook met het nieuwe lentemenu te testen. Nu is Westerkaatje geen volledig vegetarisch (laat staan veganistisch ;)) restaurant, maar er werden toch zonder enige moeite allerlei lekkere vegan gerechtjes op tafel getoverd.

Zoals bijvoorbeeld de (koude) pasta met zeekraal en (vegan) pesto die je hierboven ziet. Ik ben een sucker voor de food styling, zo met die eetbare viooltjes op het bord, maar los daarvan: dit was echt héél erg lekker. Zo lekker dat ik mezelf hier zeker terug zie komen voor nog zo’n bord pasta en een goed glas wijn. Westerkaatje heeft een grote liefde voor het idee van ‘lekker lang tafelen,’ zoals in de Mediterrane landen en dat zie je helemaal terug in hoe de tafels worden gedekt. Grote schalen met eten om te delen, flessen water en wijn en natuurlijk: mooie bloemen op tafel. Ik word daar heel erg gelukkig van.

rotterdam

Als kers op de taart gingen we ook nog cocktails maken met het toffe (bio) merk ‘Mama Lemonade.‘ Ik eyeball al tijden naar deze fantastische blikjes limonade, maar ik had ze nog nooit geprobeerd. Ligt het nou aan mij of zijn dit de allerleukste blikjes die je ooit heb gezien? (en dit is er nog maar 1, wacht maar tot je het hele assortiment een keer voorbij ziet komen) Ik maakte een virgin Moscow Mule en daar had ik alleen maar deze lekkere gemberpriklimonade, ijs en komkommer voor nodig. Awesome! Ik vind het er overigens meteen fantastisch uitzien in zo’n koperen beker met een gekleurd rietje. Hoe leuk is dit voor een tuinfeestje in de zomer?

rotterdam

Wat een gezellige en mooie hotspot is dit! Je kunt bij Westerkaatje overigens ook terecht voor allerlei lekkere hapjes voor thuis, je kunt er de catering voor je volgende verjaardag of je bruiloft regelen, maar Westerkaatje verkoopt ook allerlei leuke spulletjes voor in en om je keuken, bijvoorbeeld om cadeau te geven. Kortom, als het met lekker eten en drinken te maken heeft: Westerkaatje is je nieuwe place to be!

Westerkaatje
Benthuizerstraat 60-D, Rotterdam
Facebookpagina Westerkaatje 

And there you go! Weer twee adressen op je ‘must visit’ lijstje voor Roffa. Volgens mij wordt het komend weekend hartstikke lekker weer – het perfecte excuus voor een weekendje in deze mooie stad, als je het mij vraagt!

Heb je de voorgaande edities van ‘Favoriete plekken in Rotterdam’ gemist? Of wil je alles nog eens op een rijtje zetten? Hier komen ze:

Deel 1
Deel 2
Deel 3 
Deel 4 
Deel 5 

Dankjewel weer voor het lezen en veel plezier alvast in mijn hometown! Laat je het me weten als je een hotspot hebt bezocht? Je mag me altijd taggen op Instagram: gebruik dan @merelgroenemeisjes en #degroenemeisjes, zodat ik je foto zeker weten voorbij zie komen!

Foto’s: Sam van Rij 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Favoriete plekken in Rotterdam #6

 1. aaaarrrggghh wij waren er een paar maanden geleden voor het eerst en nu wil ik ineens weer terug! (Ook zo’n spijt dat ik toen nog niet gezien had dat jij zo veel leuke tips op je blog hebt)

 2. Hi Merel,

  Ik volg je blogs al een hele tijd, zeker nu je – net als ik – in Rotterdam woont. Maar wat een feestje zijn jouw blogs om te lezen en ook om naar te kijken! Altijd prachtige foto’s, fijne teksten en eerlijk geschreven.. Echt een genot om te lezen. Dankjewel.

  Groetjes, Lieve

 3. Ik lees je tips altijd met veel plezier, maar het is er nog nooit van gekomen om er ook maar een te bezoeken, note to self;-). En ja die blikjes zijn zo cute!

 4. Leuk dat je een groen tentje hebt gevonden op de Nieuwe Binnenweg, naar mijn idee kun je daar gewoon wel een winkelsessie houden bij alle mooie winkels (ik ken er ook een aantal vintage shops). Een goede reminder dat ik er weer eens heen moet gaan!!!

 5. Wat er leuke plekjes allemaal! Ik wil al tijden eens een dag in mijn eentje in een café gaan zitten werken, maar ik durf niet zo goed. Ik denk dat dat komt doordat ik in een dorp woon en het hier vrij abnormaal is om dat te doen.. Het zou makkelijker voor me zijn wanneer ik in de randstad zou wonen.

 6. Hoi Merel, ik ben een geboren en getogen Rotterdammer en weet best wel een hoop leuke tentjes te vinden, maar echt he, wat jij allemaal niet weet, dank je voor al die leuke voor mij toch weer nieuwe adresjes! Ben je trouwens al eens in Delfshaven geweest,dat is nog een leuk klein stukje oud Rotterdam en daar heb je een super leuk klein vegan restaurantje Bla Bla genaamd , het adres is: Piet Heynsplein 35, 3024 RJ Rotterdam. Echt de moeite waard om eens naar toe te gaan!

 7. Heb je An-Dijvie in Rotterdam West al eens bezocht? Een zeer lang bestaand en geliefd bio-winkel, zeker de moeite waard!

 8. Bedankt weer voor de tips Merel!
  Hoe waren de pannenkoeken bij Gys? Ik twijfel of ik de moeite moet nemen om dat restaurant uit te proberen, ik heb net even op hun menu gekeken en ze hebben inderdaad veel vegan opties (toptoptop) maar oooh wat een ieniemienie pannenkoekjes, dat zijn echt de kleinste pannenkoeken die ik ooit heb gezien haha en juist omdat ze er zo lekker uitzien weet ik niet of ik het dan aankan dat ik er maar zo weinig van voorgeschoteld krijg haha.
  Ook heb ik moeite met een restaurant die roept dat duurzaamheid bij hun centraal staat terwijl ze zalm, kalf, rund en lam op het menu hebben staan. Dan geef ik mijn geld toch veel liever uit bij bijvoorbeeld Spirit. Maar helemaal geweldig dat ze zoveel vegan opties hebben!

 9. Dit artikel komt als geroepen! Ik ben deze week in Rotterdam en ben elke keer weer onder de indruk wat er weer allemaal bij is gekomen aan vegan opties. Ik weet bijna niet waar ik heen moet. Heerlijk artikel dus! En wow #6 alweer!! :O

  Liefs,
  Bianca
  http://www.thegreencreator.nl

 10. Dag Merel,

  Wij zouden met z’n drietjes graag een weekend Rotterdam willen doen. Kan je ons toevallig een fijne, kleine b&b aanraden? Ik laat me alvast leiden door al je favoriete plekken! Dankjewel voor de tips :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *