Favoriete plekken in Rotterdam #7

Schermafbeelding 2017-07-07 om 09.00.10

Volgende maand woon ik een jaar in Rotterdam. Een jaar! Het is snel gegaan en er is een hoop gebeurd. En ik heb op een hoop leuke plekken gegeten. Dat vooral ook. Op dit moment ben ik vrij veel in Amsterdam – en terwijl ik dit schrijf ben ik in Berlijn, – maar dat wil niet zeggen dat ik niet vrolijk doorga met het ontdekken van leuke plekken in mijn woonplaats. Dat lijstje met hotspots, dat blijft gewoon maar groeien. Er is niet tegen aan te eten. Eh werken.

Sajoer

Over Sajoer schreef ik twee jaar geleden al eens iets. Toen zaten ze nog op een andere locatie, zag alles er nog totaal anders uit. Eigenlijk was Sajoer toen nog vooral een juicebar waar je naartoe ging om een sapje af te halen. Inmiddels is het een ontzettend gezellige plek, die er heel stijlvol uitziet en waar je echt de allerlekkerste dingen kunt eten en drinken. Zoals de bowls die je bovenaan in dit artikel op de foto ziet. Ik at de knalroze bowl en ik ga niet liegen: ik bestelde hem omdat hij het goed zou doen op de foto. Ja hallo, het is mijn werk, mensen. Maar gelukkig was de bowl naast fotogeniek ook nog eens heel erg lekker. Sajoer heeft heel veel vegan opties voor ontbijt en lunch (of tussendoor, het is maar wat je wilt,) en ook nog steeds de lekkerste juices. Ook de koffie is prima. Kortom: je gaat me nog heel geregeld tegenkomen bij de vernieuwde Sajoer!

Sajoer 
Botersloot 46, Rotterdam
Facebookpagina Sajoer 

Noo.me

Schermafbeelding 2017-07-07 om 09.00.36

Nog vrij nieuw in de stad: Noo.me. Deze hippe ramen-tent, waar ze dus vooral noodlesoep serveren, is echt een aanwinst. Het eerste dat me opviel? De toffe inrichting van het restaurant en het ontzettend vriendelijke personeel. Ik zou het bijna zeldzaam vriendelijk willen noemen.

Heel veel vegan keuze is er niet op de toch al kleine menukaart, maar dat maakt mij niet uit. Als ik weet dat ik er iets goeds kan eten, dan is dat voor mij gewoon genoeg. We hoeven niet altijd honderd opties te kiezen te hebben, toch? Ik at een vegan laksa. Mét nep garnalen en een heleboel veggies. Het was heel erg lekker, maar een veel te grote portie voor mij. Een volgende keer bestel ik de kleine portie en dan wel ook die lekkere sesamballetjes erbij, omdat ik die niet kan laten staan.

Noo.me 
Botersloot 18, Rotterdam
Facebookpagina Noo.me 

Mr. Salad

Schermafbeelding 2017-07-07 om 09.00.23

Heel eerlijk? Ik mis SLA in Rotterdam. SLA was – en is nog steeds, eigenlijk – mijn vaste go to wanneer ik zin had in iets gezonds, maar geen zin had om te koken. Ik snap, eerlijk gezegd, ook niet heel goed waarom er geen SLA in Rotterdam zit, maar goed. Misschien komt het nog.

Ik ben wel heel blij dat er überhaupt nu een saladebar is geopend in het centrum: Mr. Salad. Vernoemd naar de knappe eigenaar van de zaak, denk ik zo maar. De salade was lekker, maar mag nog wel een beetje gefinetuned worden. Wel krijgen ze van mij bonuspunten voor de look. Deze regenboogsalade wil denk ik zelfs een saladehater nog eten. Mr. Salad bezorgt ook, dus als je een keer met een kater in bed ligt: je weet nu waar je terecht kunt voor een goede portie groenten.

Mr. Salad 
Goudsesingel 235A, Rotterdam
Facebookpagina Mr. Salad 

Het zijn dit keer dan misschien ‘maar’ drie adressen, maar ik hoop toch dat je hier weer een lekker dagje Rotterdam mee weet te vullen. Zo niet, dan heb ik op mijn blog natuurlijk nog 101 andere adressen in deze mooie stad beschreven. Je hoeft hiervoor in feite alleen maar de zoekfunctie te gebruiken op ‘Rotterdam,’ maar omdat ik jullie zo leuk vind, ga ik hieronder een lijstje maken:

Uit je Eigen Stad, Hopper, Lof der Zoetheid, Koffie lokaal, Bertmans, Pokébowl, District A, Mono, Supermercado. 

Picknick, Coppi, Heilige Boontjes, Adem-inn.

Maak, Boca’s, Kino.

Sharp Sharp, NRC, New Fork, Hinoki. 

Heavenly Cupcakes, Stek, Ricky’z. 

Gys, Westerkaatje. 

Veel plezier! En laat het me weten als je eens in Rotterdam bent en je het leuk hebt bij één van de hotspots. Vind ik leuk. Je kunt dat doen door een foto te delen op Instagram (of Instagram stories) en mij daarin te taggen: @merelgroenemeisjes. Ben benieuwd! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Favoriete plekken in Rotterdam #7

 1. Leuke adressen weer! Noo.me is er zeker eentje waar ik snel langs ga. Tot nu toe alleen langsgelopen en het interieur bewonderd.

 2. Van dit soort artikelen krijg ik toch wel weer zin om weer naar Nederland te gaan en weer toffe plekjes te ontdekken. Ik onthoud ze zeker voor de volgende keer dat ik naar Rotterdam ga :)

 3. Ooh ik wil een keertje naar Noo.me! Dat ziet er echt heel lekker uit! Ik was laatst in Rotterdam bij Happy Earth Kitchen, ook een aanrader! <3

  1. Oh ja! daar ben ik ook geweest, maar nog voordat het officieel open was. En heb niet echt fatsoenlijke foto’s weten te maken, dus dat moet ik nog even doen een keertje :)

 4. Geweldige plekken, alles ziet er zo lekker uit! Pak zeker je lijstje er nog ’s bij wanneer ik naar Rotterdam ga.

 5. Oh ja, ik mis SLA in Rotterdam, en ik mis SLA in Breda ook. Ik mis SLA in mijn straat en SLA die gewoon hun hele buffet in mijn keuken plant. Nu probeer ik zelf maar iets met buddha bowls en megasalades, maar als part-time lazy-ass moet ik toegeven dat het toch wel heel erg fijn is als iemand het voor je maakt. Al was het alleen maar voor de afwas!

  Liefs,
  Brenda

 6. Ik mis Laurensius in de Saftlevenstraat… #crepe #nearbynieuwebinnenweg #tip #top

 7. Dag Merel
  wij (Vlamingen) gaan volgend weekend voor de allereerste keer naar Rotterdam. We komen zaterdag in de late voormiddag toe en vertrekken alweer (helaas) de zondag in de late namiddag. Het is kort maar je moet érgens beginnen, en het is beter dan niét gaan hé. Wat zijn volgens jou de allerleukste dingen die we absoluut niet mogen missen? Zijn bovenvernoemde adresjes nog actueel?
  groetjes
  Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *