Favoriete plekken in Rotterdam

Mijn favoriete plekken in Rotterdam op een rijtje! Leuke adresjes en adressen voor ontbijt, lunch, diner, drinken en borrelen. Lees ze allemaal op de blog.
Mijn favoriete plekken in Rotterdam op een rijtje! Leuke adresjes en adressen voor ontbijt, lunch, diner, drinken en borrelen. Lees ze allemaal op de blog.
rotterdam

Mijn favoriete plekken in Rotterdam – van dit moment – voor jullie op een rijtje!


Zoals jullie via social media vast al hebben opgemerkt, ben ik op dit moment aan het verhuizen naar Rotterdam. Ik ben nog niet helemaal over, want ik heb mezelf een maand de tijd gegeven. Aan de ene kant is dat de slechtste beslissing in lange tijd, want oh boy, wat had ik graag al lang klaar willen zijn. Aan de andere kant maakt het dat ik gewoon naar festivals en feestjes kon, en dat ik nog een beetje kon genieten van mijn zomervakantie. Beetje bij beetje vertrek ik steeds meer naar Rotterdam en ik kan oprecht zeggen dat ik er inmiddels heel erg veel zin in heb om daar te wonen. Want door al zoveel in mijn nieuwe stad te zijn, heb ik inmiddels ook al een heleboel fijne plekken ontdekt. Plekken waar ik mezelf nog heel vaak zie komen.

Via Instagram en Snapchat kreeg ik een aantal verzoekjes om mijn favoriete plekken op een rijtje te zetten. Nou ben ik nog lang niet overal geweest. En ik heb ook nog geen tijd gehad om met mijn camera op pad te gaan en echt goed foto’s te maken. Maar omdat ik het leuk vind dat zoveel van jullie graag binnenkort naar Rotterdam willen en geïnteresseerd zijn in toffe adressen, ga ik toch alvast met wat instagram foto’s mijn tips aan jullie geven.

Koffie en ontbijt

rotterdam

First things first mensen. Koffie. Er is een tijd geweest dat ik bijna geen koffie dronk. Sterker nog, er is een tijd geweest dat ik helemaal geen koffie dronk. Ik snap er niks van. Koffie is het beste dat er is. Dit zijn de plekken waar ik graag koffie drink in Rotterdam:

Hopper – heeft twee vestigingen. Eentje aan de Zwaanshals, en eentje in het centrum. Die aan de Zwaanshals is lekker rustig. Perfect dus ook om met je laptopje te gaan zitten werken.

rotterdam rotterdam

Lof der zoetheid. Ook perfect voor ontbijt en lunch. En vegan taart. Geen zin om te zitten? Om de hoek van de lunchroom zit ook een Lof der Zoetheid afhaalloket. Ideaal!

rotterdam rotterdam

Koffie Lokaal. Hier kwam ik eigenlijk vooral terecht omdat de inrichting er zo leuk uit zag, maar de koffie bleek ook erg goed te zijn. Plus: de locatie is top. Aan de hofbogen in Rotterdam Noord vind je nog een heleboel andere leuke winkels en eettentjes.

rotterdam

Bertmans. Over Bertmans heb ik vaker geschreven, maar ik ga het nu toch nog een keertje over de geweldige vegan pannenkoekjes hebben. Ze zijn geweldig. En de cashewcrème erop ook. Dat is eigenlijk alles dat ik erover kwijt wil.

rotterdam rotterdam rotterdam

Uit Je Eigen Stad. Dit is toch wel het leukste en nieuwste adres hoor. Uit Je Eigen Stad verkoopt en serveert alleen maar producten die uit Rotterdam en omgeving komen. Alles lokaal dus. Ik vind dat echt te gek. Koffie van Giraffe (een Rotterdamse koffiebranderij,) bloemen van een stadsakker en DIY-groentenpakketten van lokale boerderijen. Ik word hier heel erg gelukkig van en het laat me ook inzien dat ik aan Rotterdam een goede keuze heb gemaakt, aangezien hier zóveel op duurzaamheidsgebied gebeurt.
Uit Je Eigen Stad heeft een stadsboerderij, maar nu ook een winkel/restaurant op Rotterdam Centraal, aan de noordzijde van het station.

Lunch

Zowel bij Bertmans als bij Lof der Zoetheid kun je geweldig lunchen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer goede plekken. Ik ben bijvoorbeeld fan van:

rotterdam

Pokébowl! Tegenover de bibliotheek en de Markthal vind je dit Hawaiiaanse restaurantje. Je kunt hier je eigen bowl met rijst, vis of tofu en groenten samenstellen. Mijn vriendin Maartje en ik waren hier afgelopen maandag en waren meteen helemaal om. ZO lekker was het! We durfden zelfs te stellen dat we het lekkerder vonden dan SLA. Maar goed, dat moeten we dan misschien weer niet te hard zeggen, want SLA opent binnenkort ook een filiaal in Rotterdam en daar ben ik toch ook wel heel erg blij mee.

rotterdam rotterdam

Sowieso is een bezoekje aan de Fenix Food Factory altijd een goed idee, maar vergeet dan vooral niet een broodje hummus met gegrilde groenten te eten bij Jordy’s Bakery. Ik denk dat veel Rotterdammers het eens zullen zijn als ik zeg dat dit mogelijk wel het lekkerste brood van Rotterdam is.

Dineren

Schermafbeelding 2016-08-18 om 14.18.58

Voor wie, net als ik, van Vietnamees eten houdt: District A. Ik ben fan van de noedelsalade!

rotterdam rotterdam

Zeker niet een plek waar je zomaar eventjes een hapje gaat eten, want daarvoor vind ik het te romantisch en te speciaal: Gare du Nord. Een volledig veganistisch bistro in een oude trein. Need I say more? Je eet hier standaard drie gangen en man, wat is het lekker en wat zijn ze creatief in deze keuken. Absolute aanrader voor een speciale gelegenheid.

Drankjes doen

Leuke plekken om drankjes (biertjes/cocktails/of alcoholvrij) te doen:

IMG_8297 rotterdam

De Kaapse Brouwers, in de Fenix Food  Factory. Keuze uit tíg soorten bier, maar ik neem altijd het meest blonde bier dat er is. En dat is lekker. Verder geen poespas, gewoon een goed biertje en een lekker uitzicht over het water.

rotterdam

De cocktails van NY Basement, onderin Hotel New York, zijn belachelijk goed. Oké, ook zeker niet goedkoop, maar heel erg goed.

rotterdam

En gewoon even omdat het kan: dit uitzicht heb je als je dan terugloopt van Hotel New York naar de metro. Ja, ik word hier wel heel gelukkig van hoor.

rotterdam

Ook altijd leuk, vooral op een mooie zomerse avond: de Biergarten achter het Centraal Station. Onderdeel van onder andere BAR, wat dan weer een heel toffe club met goede feestjes is. Dus het idee is: beginnen in de Biergarten en daarna dansen in BAR. Goed idee toch?

rotterdam rotterdam

Nog zo’n toffe plek, waar ook geregeld feestjes worden georganiseerd: MONO. Ik kom hier vooral graag omdat het interieur geweldig is en ze goede (alcoholvrije) drankjes op de kaart hebben staan. Wat is Rotterdam leuk he?

Schermafbeelding 2016-08-18 om 14.06.08

Oh en laat ik Supermercado niet vergeten! Voor veel Rotterdammers zal dit forever ‘de oude Blender’ blijven. Nou ben ik nooit bij Blender geweest, dus ik heb geen idee, maar prima ;) Ik moet eerlijk zeggen dat ik het eten (en de vegan opties) bij Supermercado een beetje vond tegenvallen, maar voor de cocktails blijf ik terugkomen!

Benieuwd naar nog meer toffe adressen in Rotterdam? Ook op het gebied van kunst en cultuur? Check het artikel ‘Culturele hotspots in Rotterdam,‘ dat afgelopen januari online verscheen. Grappig. Toen had ik nog geen idee dat ik naar Rotterdam zou verhuizen in augustus, precies een halfjaar later. Toch liep ik een jaar geleden al met het idee in mijn hoofd rond. Daar kwam Berlijn tussendoor – en toen toch maar niet – en nu ga ik uiteindelijk tóch naar Rotterdam. Leuk hoe die dingen kunnen lopen :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Favoriete plekken in Rotterdam

  1. Nooo! :O Waarom gaat dan juist díé in Rotterdam zitten en niet in Groningen (waar er dus ook al eentje zit, zonder taart van Heavenly Cupcakes), wat voor mij veel dichterbij is! Niet eerlijk xD

   1. Maar Groningen heeft toch ook een kattencafe? Dat moet toch te regelen zijn, dat daar ook vegan taart geserveerd gaat worden?

 1. Leuke adresjes! Wat ook een geweldige spot is, is King Kong Hostel op de Witte de With. Daar kun je heerlijk ontbijten en ze hebben goede koffie!! Daarnaast zitTer Marsh & Co voor goede burgers, maar verderop bij Hamburg vinden wij ze net iets beter. Maar eigenlijk is alles op de Witte de With leuk;)

  1. Ja, top inderdaad, King Kong. Heb ik eerder eens over geschreven. Ik was altijd nog van plan er een keer te gaan slapen, maar nu heb ik mijn eigen hotel ;) hihi

 2. Wat heb je al een hoop ontdekt! Wellicht een tip: bezoek de winkel Stroop eens een keer! Is tevens ook afhaalpunt van Rechtstreex. Hier ga ik zelf binnenkort een artikel over schrijven…

  1. Jaa Stroop is zoo leuk! En.. Ik hou niet van stroopwafels maar die van hun zijn fantastisch :)

 3. Dank voor dit artikel! Ik woon net ietsje langer dan jij in Rotterdam en ken er een paar, maar ik heb nog een hoop te ontdekken. Superleuk! Ook een paar tips retour: Sue maar vooral ook Sharp Sharp (op loopafstand van FFF) en de pop-up store & café om de hoek bij de Bijenkorf. Succes met lekker langzaam verhuizen. Ik vind het een heel wijs besluit eerlijk gezegd.

  1. Zeker, Sue en Sajoer ook. En Sharp Sharp. Allemaal leuk. Hihi, allemaal materiaal voor een volgende editie :)

 4. Wat is Rotterdam leuk hé, zó veel leuke tentjes! Aloha Bar in het oude Tropicana is mijn nieuwste ontdekking. Hier kun je zo lekker chillen op een mooie zomerse dag en ook het interieur is echt super gaaf!

 5. Oooh Rotterdam en al zijn heerlijke plekjes! Nou woon ik zelf op het moment is Lissabon, maar oo wat krijg ik heimwee naar mijn stad als ik deze blogpost lees. Jij gaat je wel vermaken daar!

 6. Mijn neef Jamil is eigenaar van Supermercado ik zal het hem zeggen over meer vegan opties alleen wel volgend jaar ergens loopt net hè ? Doe hem de groeten de volgende keer!☺️

  Groetjes, Liann

 7. Binnenkort opent Leaf, daar ben ik echt blij mee.

  En Sue en Spirit zijn geweldig. Qua vegan opties in cafés valt het in Rotterdam vaak tegen, je moet het maar doen met borrelnootjes en olijven, als je geluk hebt… :-s

  1. Leaf… dat heb ik ergens voorbij zien komen inderdaad. Wat is het ook alweer? :)

 8. Top, deze lijst weer. Vooral naar Gare du Nord ben ik heel benieuwd. Pasgeleden heb ik een blog ontdekt helemaal over leukste hotspots in Rotterdam, misschien vind die ook wel leuk om te bekijken nu je er woont: rotterdam.htspt.nl. Ik heb daar ook al heel veel leuke ideeën opgedaan. Dat uitzicht is mooi hé? Ik werk daar 1 dag in de week in de buurt en vind het heerlijk om dan in de pauze even snel het Fotomuseum in te duiken. Zeker als Peter Lindbergh daar zometeen in september hangt, is ook echt een aanrader.

 9. Zo leuk dat je dit weer met ons deelt Merel! Ik ga zelf ook graag op verkenning uit in een stad en moet nodig weer eens richting het ‘Westen’.

 10. Aloha is ook leuk voor drankjes! Spirit en het Lachende Varken vind ik ook altijd heerlijk. Ik ben eenmaal bij Gare du Nord geweest maar toen viel het tegen.. het diner was nogal weinig en ook nogal flauw van smaak. Wie weet geef ik het deze zomer een nieuwe kans met de lunch buiten.

 11. Deze blog komt een weekje te laat! Vorig weekend was ik voor het eerst in Rotterdam voor enkele dagen. En ik deed niets van jouw lijstje ?
  Wij gingen eten bij Gusto en little V en Pinchos 21 in de Markthal.

 12. Ok, op Groningen na is Rotterdam de leukste stad van Nederland. Mochten Tom en ik ooit nog naar het westen verhuizen dan ben ik voor Rotterdam. <3

 13. Jaa je hebt al snel zo veel leuke plekjes gevonden! Ben alleen nog nooit bij District A geweest, terwijl ik echt van Vietnamees eten houd! Daar ga ik heel snel naartoe!
  Ik word zo blij van je lijstje :)

 14. Ah wat een leuke plekjes! Ik wil zeker nog eens naar Supermercado, ziet er zo leuk uit!

 15. Gare Du Nord is inmiddels failliet en het treinstel staat te koop

  1. Gare du nord is inmiddels weer overgenomen en gaat binnenkort weer open??

 16. Bestaat Pokebowl nog? Ik kan er niets over vinden en hun Facebook pagina bestaat niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *