Festival Mundial 2016

IMG_0242

Merel, zien we jou daar nou met een kokosnoot in je hand een beetje in de avondzon dansen? Jazeker! Ik was zondag op Festival Mundial en wat was het fijn. Net als vorig jaar, maar dan nog misschien wel een beetje fijner. Ik vind Mundial één van de leukste (en groenste!) feestjes van het jaar. Het is zo’n gemoedelijk, vrolijk festival! Was jij er niet bij dit jaar? (dan volgend jaar zeker gaan hoor!) Ik laat je wat plaatjes zien, zodat je hopelijk een beetje kunt meegenieten.

Dit jaar heb ik overigens niet zóveel foto’s gemaakt, omdat ik druk was met dansen met leuke mensen, gin-tonic ijsjes eten en Snapchatten. Ja, dat Snapchatverslag is nu natuurlijk al lang en breed weer weg, maar ik zag toch dat veel mensen die dag meegekeken hadden. Leuk! Snapchatten is misschien wel iets wat ik ga doen als ik nog naar meer festivals of events ga, want ik vind het erg leuk om te doen. Je kunt me daar volgen onder ‘degroenemeisjes.’ Oh en natuurlijk ben ik zo’n dag ook actief op Instagram (@merelgroenemeisjes) en die foto’s kun je nog wél terugkijken! Zo kun je daar bijvoorbeeld zien wat ik ’s avonds at en met welk leuk gezelschap ik op Mundial was.

IMG_0114 IMG_0115

Het beste optreden? Dat was voor mij absoluut Nneka. Wie deze zangeres (uit Nigeria) niet kent, moet echt haar muziek eens luisteren. Maar mijn god, wat kwam er een geluid uit deze vrouw. Ik had me niet voor kunnen stellen dat ze live zo goed zou zijn.

IMG_0175 IMG_0205

Typhoon was de vrolijkste act, denk ik. Zijn energie, samen met die van zijn band, wow! Ze krijgen zonder enige moeite de hele Koepelhal gevuld én aan het dansen.

IMG_0097

Leuke ontdekking: de Pierce Brothers uit Australië. Nooit eerder van gehoord, maar echt heel tof!

IMG_0104

En toen was daar het verrassingsoptreden van niemand minder dan Selah Sue. WOW.

IMG_0297

In de categorie ‘beste outfit’ : dit shirt heb ik echt nodig hoor. Kijk deze leukerds nou!

IMG_0245 IMG_0209 IMG_0243

Het mooiste avondlicht. Ja, dat is blijkbaar in Tilburg, hoor.

IMG_0224

De leukste foodtruck. Ik zie mezelf hier wel mee rondrijden, hoor!

Ja, het was weer goed. Volgend jaar misschien maar twee dagen gaan. Ik kijk er nu alweer naar uit :) Wie van jullie was er ook? Wat vonden jullie de lekkerste vega(n) maaltijd? Ik vond de broodjes van Vega Met Ballen (net als vorig jaar) heel goed. En welke artiest vond je het beste? Laat het me weten!

Speciale dank aan mijn festivalgenootjes Precilla en Reece, die toffe foto’s voor me maakten :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Festival Mundial 2016

 1. Ahhh de Pierce Brothers!! Ik had je gesnapt (hihi!), zo tof dat je ze hebt gezien! Ik heb ze drie jaar geleden in Australië (MELBOURNE <3) ontdekt en ben nog altijd fan! Heb ze een paar weken geleden in Paradiso gezien waar ze de zaal op z'n kop zetten :-) Fijne foto's en bedankt voor je snaps!

 2. Ik ben nog nooit op Festival Mundial geweest, maar zag op instagram je foto’s voorbij komen. Top dat je het er zo naar je zin hebt gehad!

 3. Ik was er op zaterdag en het was super leuk!!! Deels omdat het festival leuk was, goede muziek, fijne sfeer en mensen waren zelfs met poncho’s aan en paraplu’s op aan het dansen. Deels was ik supertrots omdat ik met een perskaart mocht rondlopen. Als kleine blogger was dat toch wel bijzonder. Maar het festival was gewoon leuk voor jong en oud! Super leuk om de verschuiving mee te maken van muziekfestival naar festival beleving.

 4. Wat was mundial weer fantastisch leuk dit jaar. Ik vond het verassingsoptreden echt fantastisch. De hoek vanuit waar de foto is genomen was volgens mij vlak waar ik zat, heb je helemaal niet gezien! (Jammer zeg)

 5. Ik was van plan te gaan op zaterdag, maar heb het helaas gemist. :(
  Als ik was gegaan was Matisyahu sowieso het hoogtepunt geweest. Zijn muziek is geniaal! Hij was ook de reden dat ik erheen wilde.

 6. Oh, wat gaaf allemaal zeg!
  Nu vind ik het wel heel jammer dat ik er niet bij was. Volgend jaar dan maar! :)

 7. Liefde aan Mundial, het was echt geweldig! Nneka was zooo goed inderdaad <3
  *jammer dat ik je niet gespot heb en een dubbele high five kon geven!

 8. Wat een leuk festival zeg! Wat tof dat Selah Sue een verrassingsoptreden gaf, ik heb haar vorig jaar op Pinkpop gezien, érg goed!

 9. Awww wat ziet dat er ontzettend tof uit! Hele mooie foto’s heb je gemaakt <3 zo kom je echt in festival sfeertje.

 10. Dat ziet er echt heel tof uit! Ik liep dit weekend in de modder op Down the Rabbit Hole, ook erg leuk! Misschien volgend jaar maar eens naar Mundial. En een verrassingsoptreden van Selah Sue… oef, dat is tof.

 11. Ik was vorig jaar op Festival Mundial. Ik heb me echt verbaasd over hoe leuk dit festival is. Kaartjes kosten bijna niets, maar het was zo ontzettend leuk. Dit jaar kwam het me niet zo goed uit i.v.m. mijn scriptie, maar volgend jaar zou ik graag weer gaan. Leuk om een verslag van dit jaar te lezen! :)

 12. Super leuk dat je hier geweest bent Merel! Ik ken het al jaren, tot 5 jaar terug was het gewoon altijd een heel tof gratis festival. Ineens werd er een entreeprijs gevraagd en die werd jaarlijks hoger, jammer maar aan de andere kant ook zeker een mooi festival waar ze gewoon entree voor moeten vragen.

 13. Ik zag deze fun al voorbij komen op snapchat. Ziet er echt super leuk uit! Nneka heb ik ook meteen opgezocht xD

  1. Oh wat fijn dat je haar muziek bent gaan luisteren. Ik hou van die vrouw en haar stem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *