Festival Mundial

festivalmundiall
Afgelopen zaterdag waren wij op Festival Mundial en we hebben het FANTASTISCH gehad. Het weer was mooi, de muziek vrolijk, de mensen leuk en het eten lekker… Tel daar nog eens bovenop dat Mundial een super groen festival is en je hebt ons hoor. Volgend jaar zijn we absoluut weer van de partij! We maakten een video om jullie te laten zien hoe geweldig onze dag was.

We waren op het festival met de altijd gezellige Iris van ikbenirisniet.nl, a.k.a. ’s werelds bekendste konijnenknuffelaar en tevens groene blogger. En natuurlijk haar sidekick (en P.A.) Sebastiaan. Wat een gezelligheid! Je snapt hoe het gaat als bloggers met elkaar naar een festival gaan: er worden de hele dag door foto’s, selfies, filmpjes en instagrams gemaakt. Je kunt dan ook op Iris’ blog een fotoverslag teruglezen. Leuk!

Daarnaast wordt er veel gegeten. Zoals bijvoorbeeld wraps, taartjes en broodjes falafel. Natuurlijk hebben we ook gedanst (Kenny B! Mr Polska! En één of andere Braziliaanse band waarvan ik de naam niet meer weet!) en hebben we genoten van de zon. En van de leuke mensen die er op dit festival rondlopen. Wat een relaxte, ongedwongen sfeer. Geen al te hip gebeuren, geen mensenmassa’s die je omver duwen, gewoon: tof. We hopen dat onze blijheid een beetje overkomt in onze video :)

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/N4Yeki4U3nc” align=”center” maxwidth=”1000″]

Kun je de video niet zien? Klik dan hier.

En misschien vraag je je nog af: maar waarom is Mundial dan zo’n groen festival? Nou, omdat ze een aantal dingen heel goed aanpakken. Zoals bijvoorbeeld het aanmoedigen om met de trein te komen (met een speciaal arrangement + het festival vindt pal naast het station plaats,) afvalvermindering, recycling van materialen en, bonus; er is een Urban Farm Area op het festival! In deze area kun je van alles leren over bijvoorbeeld lokaal en/of biologisch eten, bijen en honing, recycling en upcycling en moestuinieren. Naast dat je een dagje (of twee, want het is een tweedaags festival) geniet van wereldmuziek, goed gezelschap en lekker eten, leer je dus ook nog wat. AWESOME!

Festival Mundial, thanks for having us. Wij zijn volgend jaar absoluut weer van de partij!
We vonden het trouwens echt ongelooflijk leuk om een flink aantal lezers te spreken op Mundial. Tof dat jullie naar ons toe kwamen!

Wie van jullie is er ook (wel eens) naar Festival Mundial geweest? En wie zou overwegen om volgend jaar te gaan? Doen hoor! 

PS in het artikel ‘groene festivals‘ schreven we dat wij eigenlijk niet echt van die festivalmeisjes zijn. Mundial heeft er toch wel echt voor gezorgd dat we denken: dit moeten we vaker doen! En daarom hebben we besloten om deze zomer verslag uit te brengen van een aantal festivals. De volgende festivals staan nog op de planning: Welcome to the future, Milkshake festival en Welcome to the village! En jij? Welke festivals ga jij bezoeken? Gaan we jullie tegenkomen op 1 van de bovenstaande festivals? Laat het ons weten!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

40 gedachten over “Festival Mundial

 1. Aaah leuke video :). Ik ben jaren geleden eens op Mundial geweest, toen het nog ergens anders was. Ik kan me weinig meer van de groenheid herinneren eigenlijk. Ik weet nog dat het heel hard regende, dat ik chagrijnig was, maar dan Paolo Nutini wel heel leuk (en heel stoned) was haha.
  Het ziet er echt onwijs leuk uit en ik zou er zeker weer heen willen – wel beetje ver weg vanuit Groningen voor 1 dagje hihi. Ik had het er laatst trouwens wel met een vriendin over om naar Welcome to the Village te gaan! Ik dènk niet dat dat nog gaat gebeuren, maar wie weet :).

  1. doen! We zijn er zelf ook nog nooit geweest, maar wat we van vrienden horen (die al 2 keer zijn geweest,) is alleen maar positief!

  2. Hoi, op loopafstand van het festivalterrein is de stadscamping. Het festival is tweedaags en je kunt een aantal nachtjes kamperen in het hart van de stad! Dus ook Groningers zijn van harte welkom!

 2. Wat ziet het er leuk uit zeg! Een vriendinnetje van mij was er ook en zij was er ook al zo enthousiast over =] Het lijkt me leuk om zelf ook eens te gaan!

 3. Leuke sfeervideo! Wat leuk dat het tegenwoordig op de spoorzone is, ik ben heel lang geleden geweest toen het nog gratis was en in het Leijpark. Sfeer is nu veel gezelliger lijkt wel!

  1. Ja, we begrepen dat het vroeger op een andere locatie was, maar dat het überhaupt wel een heel ander soort festival was. Zo hebben wij het natuurlijk nooit gekend, dus we kunnen niks vergelijken, maar we vonden dit top. Zo relaxed en de mensen lekker chill. Perfect!

 4. Leuke video! Ik ga al jaren (lees: dit jaar was alweer de 8ste keer) naar festival Mundial. Mijn favoriete festival! Zo’n relaxte sfeer heb je niet op ieder festival, en de urban farm is altijd leuk om inspiratie op te doen voor in mijn stadstuintje :). Tof dat jullie volgend jaar weer gaan, ben benieuwd naar de aankomende festival-verslagen!

  1. Wow, al 8 keer! Dat is te gek zeg! je bent een echte fan ;) Wie weet kunnen wij dat over 8 jaar ook wel zeggen, hihi!

 5. Oh wat heerlijk dat jullie naar Milkshake gaan. Wat mij betreft het leukste Nederlandse festival ooit, haha :D

  1. Volgens mij heb ik jou daar vorig jaar ook gespot! Toch? Anyhow, dit jaar moeten we elkaar echt even gedag zeggen!

 6. Mundial ziet er heel gezellig en relaxed uit! Ik zou zelf wel naar Welcome tot the Village willen, maar ik weet niet of dat gaat lukken in combinatie met afstuderen xD…

 7. T ziet er zo fijn en zo relaxed uit! Lijkt me onwijs leuk om een X naar een festival te gaan.

 8. Ah wat een leuk filmpje. Festival Mundial is eigenlijk altijd vaste prik bij ons in de familie. Het ligt dan ook echt om de hoek bij mijn ouders. Alleen zit ik de laatste twee jaar steeds in het buitenland als het festival is. Ik heb natuurlijk niets te klagen – maar het lijkt me heerlijk om weer eens zo’n festival te bezoeken met het warme zonnetje op je hoofd. Ja Festival Mundial is fijn!

  1. Oh wat leuk zeg! Volgens mij is Mundial ook echt wel een familiefestival. Althans, ik heb een hoop families (ook met kleine kinderen) gezien!

 9. Wat een leuke beelden! Man hier had ik ook wel bij willen zijn:) Het ziet er echt vét leuk uit!

 10. Dat festival klinkt heel tof! Mooi weer doet het altijd goed op een festival. Ik ga ook naar Welcome to the Village, 3e jaar op rij. Zo’n relaxte sfeer!

 11. Oh wauw wat is de video mooi geworden! Het geeft echt goed de sfeer weer van hoe het was zaterdag. Zo leuk! :D

 12. kom jullie misschien wel tegen in Leeuwarden op welcome to the village! Tof dat jullie meer naar festivals gaan.

  1. Dat zouden we heel erg leuk vinden! groet je ons, als je ons ziet?

 13. Als echte Tilburgse ben ik natuurlijk heel trots op festival Mundial! Het festival heeft zich zeker ontwikkeld. Van ‘geitenwollensokken’ naar (te) ‘commercieël’ naar gewoon rielext! Kudos aan de organisatie. :). Het was perfect in balans!

  1. Ik hoop dat de organisatie meeleest, want dat is een mega groot compliment!

 14. Hihi ik zag jullie ook lopen. Wilde jullie knuffelen, zo blij ben ik met alle recepten en hotspots op jullie site. Maar liet jullie genieten van het heerlijke festival. Maar die houden jullie tegoed, volgende keer houd ik me niet in =)

  1. lieve Maurits, houd je volgende keer alsjeblieft niet in. Wij zijn DOL op knuffelen ;)

 15. Jaaah. Mundial was leuk! Ik ben de zondag geweest. Wat een fijne sfeer!

 16. […] Vorig jaar bezocht ik voor het eerst Festival Mundial in Tilburg. Ik had eerlijk gezegd niet echt een idee van wat ik moest verwachten, maar wat was het leuk! In eerste instantie vond ik het festival natuurlijk een succes vanwege de (wereld-)muziek, maar ook de grote verscheidenheid aan foodtrucks en de Urban Farm die ik op het festivalterrein tegenkwam: ZO LEUK. Festival Mundial is een supergroen festival (misschien wel hét groenste festival van Nederland) en daarom helemaal Groene Meisjes proof. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *