Filmoverzicht 1/4/2013 – 1/1/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinds 1 april 2013 heb ik een Pathé Unlimited pas. Dat wilde ik al een tijdje, maar ik dacht altijd: ja doei, dan betaal je 19 euro per maand, je gaat in het begin heel vaak en daarna haal je het er nooit meer uit. Toch heb ik zo’n pas aangeschaft, ook omdat in mijn omgeving veel vrienden een pas hebben en het leek me toch wel erg leuk om vaker naar de bioscoop te gaan. Ik heb er geen spijt van gekregen! Tussen 1 april en 1 januari ben ik al naar 25 films geweest! Wow, ik ben in heel mijn leven daarvoor volgens mij niet naar 25 films in de bioscoop geweest.

Ik bewaarde alle kaartjes, zodat ik kon kijken hoe vaak ik nou was geweest. Daarbij komt dat ik het leuk vind om terug te zien welke films ik allemaal heb gekeken. Hier komt een overzichtje.

Nederlandse films

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soof, Valentino, Daglicht, &Me, Spijt, Leve Boerenliefde, Queer Amsterdam, Het Diner, Mannenharten, Chez Nous. 

Je ziet het, ik ben een fan van Nederlandse films. In verhouding ben ik best naar veel Nederlandse films geweest. Amerikaanse films vind ik ook leuk, maar nog leuker vind ik het als een film herkenbaar is. Dat heb ik minder snel met een Hollywood film.

Animatiefilms

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Epic, Despicable Me 2, The Croods, Monster’s University. 

Amerikaanse/Engelse films

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Hangover 3, Grown Ups 2, Behind the Candelabra, Los Amantes Pasajeros, Spring Breakers, Identity Thief, Silver Linings Playbook, We’re The Millers, The Internship, The Heat. 

Dit vond ik de mooiste films: Chez Nous (I just lOVE Alex Klaasen,) Behind The Candelabra en Soof. (ja, echt, dat vond ik een mooie film. mooi gemaakt, goed geacteerd, lief, romantisch…)

Dit vond ik de grappigste films: The Heat, Despicable Me 2 en We’re The Millers

Dit vond ik de spannendste film: Daglicht. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet naar heel veel spannende films ben geweest. Niet zo mijn genre ;)

Dit vond ik de slechtste films: Leve Boerenliefde (echt een belediging voor de Nederlandse film,) Springbreakers (bizarre film) en Los Amantes Pasajeros (waar de hell ging het überhaupt over?!)

Ik ben nog steeds heel blij met mijn Pathé-pas en ik hoop de komende maanden nog meer tijd te hebben om vaker naar de bioscoop te gaan. Toch twijfel ik ook wel eens over een Cinevillepas, een pas waarmee je naar alle films in filmhuizen mag gaan. Hier in de buurt zit een filmhuis, dus dat zou wel heel makkelijk zijn. Daarbij komt dat ik het aanbod van filmhuizen over het algemeen ook wel heel tof vind. Maar goed, veel van mijn vrienden hebben een Pathé-pas, dus het is ook wel gezellig om met hen mee te gaan… dilemma’s!

In januari wil ik naar de volgende films gaan: Saving mr Banks, The Butler, Last Vegas, Frozen en Mandela. Ik krijg het er druk mee!
Wie van jullie heeft er ook een Pathé of Cineville pas, of gaat er ook regelmatig naar de bioscoop? Wat was jouw lievelingsfilm van de afgelopen maanden?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

38 gedachten over “Filmoverzicht 1/4/2013 – 1/1/2014

 1. Je gebruikt die pas dus goed! Ik zou het ook wel leuk vinden, zo’n Pathé unlimited pas, maar wij hebben hier in de stad geen Pathé bioscoop. Dus, dan houdt het feest eigenlijk wel op.
  Over Soof hoor ik veel positieve reacties trouwens. Lijkt mij ook een leuke film (ik ben ook gek op Nederlandse films).

  1. Ja, als je geen Pathe in de buurt hebt lijkt het me ook lastig inderdaad. Trouwens, op Instagram reageerde een lezer dat zij dit jaar 63 (!!!!) keer met haar pas naar de film was geweest! Omy…

 2. Ik heb ook zo’n pas gehad, maar ik deed er juist niks mee.. In 3 maanden geloof ik 2 keer naar de film geweest, dus dat was zonde. Er moet natuurlijk ook maar net wat zijn. En als vrienden zo’n pas hebben, is dat ook een voordeel. :)
  Komende tijd wil ik nog naar Mandela & The Hobbit.
  Leuk dat je er zoveel gebruik van maakt!

 3. Nu ik dit zie, besef ik dat ik ook naar aardig wat films ben geweest: Chez Nous, Sofie, The Heat, We’re the millers en volgens mij nog naar veel meer, maar dat kan ik me niet meer herinneren! Ik moet die kaartjes ook gaan bewaren :)

  1. Ja, dat ben ik meteen gaan doen (in mijn portemonnee) toen ik deze pas aangeschaft had. Ik wilde echt goed kunnen bekijken of ik het eruit zou halen of niet. Tip voor het komende jaar dus :)

 4. Ik ga een keer per jaar naar de film en dan het vaakst naar een filmhuis. Ook vind ik pathébioscopen verschrikkelijk sfeerloos en lopen er vaak rare groepen mensen rond. Zo’n pas zou dus niks voor mij zijn. Maar als je er een hebt, moet je er wel goed gebruik van maken en dat heb je zeker gedaan!

 5. Wij hebben zo weinig tijd, dat we liever thuis blijven als we wel tijd hebben. Gelukkig kun je op tv ook films bestellen. Laatst vonden we een gaatje en toen zijn we naar the Hobbit geweest.

 6. Leuke films! De film over Mandela heb ik afgelopen week gezien, ook zeker een aanrader. Ik wil aankomende week nog naar Soof gaan, zo te lezen is dat ook een aanrader :-) Helaas geen Pathé pas voor mij, er zit geen Pathé in de buurt hier.

 7. Zo’n pas vind ik echt tof! Heb alleen geen bioscoop in de buurt, dus dan is het lastig om vaak te gaan :(

 8. Ik vind the hangover vooral erg leuk:) Lijkt mij ook wel tof als je veel naar de bios kan, zit hier ook niet echt in de buurt.

 9. Ik heb bij Pathé een pas gekocht voor 40,50 waarmee je binnen een jaar 6 keer naar de bios kan. Zo ben je maar 6,50 per keer kwijt, een stuk goedkoper. Maximaal mag je 3 kaartjes per keer gebruiken. Dit werkt voor mij heel goed. Laatste film Mannenharten en aankomende week wil ik naar Saving Mr. Banks met Emma Thompson en Tom Hanks. Heb er zin in !
  Ga ook vaak naar het filmhuis in Gouda, altijd fijn om te zijn !

  1. Jaaa Saving mr Banks lijkt mij ook geweldig! Daar wil ik echt komende week naartoe, al heb ik gezien dat hij op voor mij onhandige tijden draait. hmmm…

 10. Leuk! Ik ga de laatste tijd ook steeds vaker naar de film :) Leve boerenliefde heb ik ook gezien, samen met m’n maatje.. Ik vond de film echt verschrikkelijk, zij vond m geloof ik nog wel oke.

  1. hihi :) de reacties waren gemixt in de bioscoopzaal, herinner ik me nog wel. Sommige mensen lagen in een deuk, anderen zaten echt: uhhh oké?!

 11. Leuk artikel! Ik heb ook een pathe pas en ga echt heeeel vaak naar de film hihi. Ben afgelopen week vier keer geweest, erg he. Maar dat kwam wel ook doordat het vakantie was hoor! Tijdens ‘normale’ weken kan ik niet zo vaak gaan. Ik kan ‘The secret life of Walter Mitty’ je erg aanraden, echt een heel leuke en mooie film =)

 12. Ik zit te twijfelen over zo’n pas want ik ga wel graag naar de bioscoop maar ik denk toch dat ik niet zo vaak zou gaan.

 13. Ik weet niet of hier ook mensen zijn een ING-bankrekening hebben? In dat geval kan je met je spaarpunten van je spaarrekening ook een pathe-kaart kopen. 3 maanden voor iets minder dan 40 euro.

 14. Heb geen een van deze films gezien, wel een paar andere. Nieuw voornemen: vaker naar de bios in 2014 :).

 15. Oh goed idee, om die kaartjes te bewaren! Volgens mij heb je het er wel uit gehaald zo te zien ;-) Ik loop sinds september stage bij een filmhuis in Groningen en mag gratis naar de film (ook bij een reguliere bioscoop), daar maar ik dus veel gebruik van. Er is zoveel moois te zien bij filmhuizen!Dit jaar waren mijn favorieten: La grande bellezza, La vie d’adèle, Short Term 12 en Before midnight. Ben nu twee keer bij Eye geweest en dat is ook echt een hele toffe locatie. Ik zou je zeker aanraden om dit jaar de Cineville pas te proberen :-)

 16. Ik ben niet zo heel erg fan van Pathé, veel van hun bioscopen zijn zo groot en sfeerloos. Maar sommige vestigingen zijn ook wel weer leuk, zoals Pathé Buitenhof in Den Haag. Maar veel liever ga ik naar het filmhuis, lekker kleine, obscure buitenlandse films kijken, zoals Historiás que só existem quando lembradas. Die film moet je echt eens kijken als je helemaal rustig en zen wilt worden! En films van Woody Allen (Blue Jasmine) en de Coen brothers zijn ook bijna altijd leuk. Ik zou toch eens een keer voor die filmhuispas gaan, en gewoon je vrienden voorstellen dat ook eens te doen. Added bonus bij filmhuizen is dat ze vaak lekkere biologische theetjes, koffie, sapjes etc. verkopen!

 17. Ik heb er nu twee jaar een en heb hem er iedere maand ruim uit. Ik denk dat ik iedere maand sowieso vier of vijf keer in de bios zit

  1. Wooow! zo vaak! Dat zijn echt heel erg veel films op jaarbasis. Tof!

 18. Een tip: als je bij de ING zit, kan je een pas kopen met rentepunten. Je betaalt dan €38,- en dan kan je 4 maanden onbeperkt naar de film. Dat heb ik gedaan. Leuk om de kaartjes te bewaren.

  The Butler moet je echt zien, aanrader! Ook Mandela was een goede film.

 19. Wat heerlijk veel films joh, echt super! Als we een Pathé in de stad hadden was ik ook wel voor zo’n kaart gegaan, erg fijn!

 20. m’n dochter werkt bij pathe en heeft dus ook een pas… die gaat nu echt belachelijk vaak naar de film… (vooral na het werk) handig ook dat ze iemand gratis mag meenemen dus ik ben nu ook al een paar keer met haar mee geweest… Ik heb helaas geen geduld voor films dus voor mij zou het niets zijn… (daarbij wonen we in Almere en hebben we hier geen pathe)

  1. Oh dat is nog eens leuk zeg! Dus extra veel moeder-dochter dates nu ;)

 21. Ik ben ook wel fan van Vlaamse films :) Als je ervan houdt moet je zeker eens Tot Altijd bekijken (mijn lievelingsfilm) en Marina (recente film).

 22. wat tof! leuk overzicht :) gisteren keek ik een italiaanse film – la grande bellezza. heel erg mooi en vreemd en tof tegelijkertijd!
  xo, cheyenne

 23. […] In 2013/2014 had ik een Pathé-pas, waarmee ik onbeperkt naar alle Pathé bioscopen in het land kon gaan. Op een gegeven moment gingen de grote bioscopen en toch ook de ‘Hollywoodfilms’ me tegenstaan, of vervelen, en besloot ik een Cinevillepas aan te schaffen. Met deze pas kan ik onbeperkt naar het filmhuis en dit bleek veel beter bij mij te passen. Ergens dit jaar schreef ik een artikel over mijn favoriete plekken om naar de film te gaan en ook schreef ik ergens eind 2014 dat ik me had voorgenomen om dit jaar bij te houden welke films ik dan zoal had gekeken. Dat heb ik gedaan en in deze blogpost wil ik daar wat meer over vertellen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *