Films van 2015

cadeau3

In 2013/2014 had ik een Pathé-pas, waarmee ik onbeperkt naar alle Pathé bioscopen in het land kon gaan. Op een gegeven moment gingen de grote bioscopen en toch ook de ‘Hollywoodfilms’ me tegenstaan, of vervelen, en besloot ik een Cinevillepas aan te schaffen. Met deze pas kan ik onbeperkt naar het filmhuis en dit bleek veel beter bij mij te passen. Ergens dit jaar schreef ik een artikel over mijn favoriete plekken om naar de film te gaan en ook schreef ik ergens eind 2014 dat ik me had voorgenomen om dit jaar bij te houden welke films ik dan zoal had gekeken. Dat heb ik gedaan en in deze blogpost wil ik daar wat meer over vertellen.


Misschien is het eerst leuk als ik vertel waarom ik een Cinevillepas heb en waarom ik er dus voor kies om 19 euro per maand te betalen om naar de film te kunnen gaan. Ten eerste houd ik gewoon heel erg veel van films. Ik heb standaard een lijstje van titels die ik nog wil gaan zien. Maar eigenlijk hou ik nóg meer van het naar de film gaan, dan van de films zelf. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar misschien snap je me beter als ik het uitleg.

Voor mij is naar de film gaan echt een moment om even helemaal ‘uit te schakelen’ van mijn werk, van kopzorgen, van verplichtingen en afspraken. Je bent letterlijk even onbereikbaar, je kunt een uurtje of twee aan niks anders denken (nouja, dat kan wel, maar als de film maar goed genoeg is, dan gebeurt dat je eigenlijk niet) en je hebt echt even tijd voor jezelf. Ik vind naar de film gaan in het filmhuis oprecht één van de meest ontspannende dingen om te doen. Ik ga dan ook graag in mijn eentje. Verse muntthee erbij – ik neem nog net geen dekentje mee van thuis – en je hebt geen kind aan me. Maar, ook samen met iemand naar de film gaan vind ik heel gezellig. Het is ook heel leuk om na een voorstelling nog na te praten over de film, terwijl je nog even een drankje doet in het café van het filmhuis. Kijk, dat is meteen waarom ik zo ontzettend van het filmhuis houd – de mogelijkheid om daarna (of daarvoor, dat kan natuurlijk ook) nog even gezellig bij te praten.

Nu heb je misschien een beter beeld van waarom ik naar de film gaan zo leuk vind om te doen. Om die reden probeer ik het ook wekelijks te doen. Natuurlijk, het schiet er wel eens bij in, door een overvolle agenda en heel soms komt het wel eens voor dat er die week geen film draait die ik graag wil zien. En naast dat ik graag naar het filmhuis ga, kijk ik ook thuis films en series, via Netflix. Vorig jaar, eind 2014 dus, besloot ik dat ik in 2015 wilde gaan bijhouden welke films en series ik allemaal keek. Dat heb ik gedaan en ik gebruikt daarvoor een paar bladzijdes achterin mijn agenda. Zoals ik al verwachtte, is het nu echt heel erg leuk om terug te lezen wat ik dit jaar allemaal heb gekeken. Ook schreef ik er steeds bij op welke datum ik de film keek, waar (als ik naar het filmhuis ging) en eventueel met wie ik samen was. De lijst loopt van 1 tot en met 63. Wow!

De mooiste films van 2015, die ik in het filmhuis keek

carol2-xlarge

Bron foto

Love is strange – lief, romantisch en grappig verhaal over twee mannen op leeftijd die gaan trouwen, maar daarna gedwongen apart van elkaar moeten gaan wonen.. één van de eerste films die ik in 2015 keek, echt een goed begin!
Amy – over het leven van Amy Winehouse, indrukwekkend, heftig en mooi.
Inside Out – de beste animatiefilm die ik dit jaar heb gezien. Hilarisch en ontroerend tegelijk.
Gone Girl – deze film stamt uit 2014, maar werd in de zomer eenmalig vertoond bij Studio/K. In 2014 heb ik deze film gemist en ik ben zó blij dat ik de kans kreeg om hem alsnog te gaan kijken. ZO SPANNEND!
X+Y – ontzettend ontroerende film over een heel bijzondere, autistische, jongen.
Carol – waanzinnig mooi uitgevoerde film over een onmogelijke, maar toch eigenlijk wél mogelijke, liefde tussen twee vrouwen. Die kostuums! Dat decor! Die spanning! Misschien wel mijn allerallerlievelingste film van dit jaar.

De mooiste/leukste films van 2015, die ik thuis keek

Omar-Sy-and-Charlotte-Gai-009

Bron foto 

Samba – over het leven van een Afrikaanse vluchteling in Frankijk, en de opbloeiende romance tussen hem en zijn hulpverlener.
Big eyes – waargebeurd verhaal over een bekende kunstenares die door haar doorgedraaide man compleet wordt uitgebuit.
A single man – prachtig drama over een homoseksuele Amerikaanse man in de jaren 50.
Trainwreck – comedy die laat zien dat we toch nog heel anders naar mannen die ‘erop los sletten’ kijken dan naar vrouwen die dit doen.
Juno – ontroerende en grappige film over een jong meisje dat ongewenst zwanger raakt en haar kindje afstaat voor adoptie.

– Juno en A Single man staan op Netflix. 

Minst favoriete films van 2015 (die ik in het filmhuis keek)

Hallo Bungalow – gewoon helemaal níet grappig, ondanks de leuke acteurs.
While we’re young – same. Viel enorm tegen. Alle grappen zaten in de trailer en toen ik de film ging kijken, had ik het gevoel dat ik alle leuke stukjes al had gezien.

De beste series die ik in 2015 zag

The-Bridge-010

Bron foto 

The Bridge (de Scandinavische versie!), seizoen 1 en 2 – MEGA spannende serie. Ik ga nu beginnen aan seizoen 3. Gotta love Saga.
Luther, seizoen 1,2 en 3 – ook ongelooflijk spannend en ook nog eens heel sexy. (ik bedoel, Alice en Luther, het wordt niet veel beter dan dat)
Rita, seizoen 1, 2 en 3 – vooral voor mensen die in het onderwijs werken een grote aanrader. Grappig, ontroerend en hier en daar ook nog leerzaam.
Orange is the new blackseizoen 3 – toch wel één van de betere series die er in jaren zijn gemaakt, als je het mij vraagt. Iedereen kent deze serie, ik hoef er niet veel aan toe te voegen.
Master of none, seizoen 1. – Naast dat ik deze serie extreem grappig vond, stond er ook iedere aflevering een belangrijk onderwerp centraal. De aflevering over feminisme was mijn persoonlijke favoriet.
Jessica Jones, seizoen 1 – voor deze serie geldt hetzelfde als voor Luther. Spannend en méga sexy.

– Deze series staan allemaal op Netflix.

De leukste filmtheaters die ik in 2015 bezocht

Cinerama Rotterdam  (fantastisch filmtheater, lekker oldskool)
Focus Arnhem
Studio/K Amsterdam (je kunt hier ook voor de film gaan eten. Vegan!)
Filmhallen Amsterdam (om na de film lekker de Foodhallen, die ernaast liggen, in te duiken!)
The Movies, Amsterdam

Ik heb geprobeerd mijn lijstjes kort te houden, maar eigenlijk had ik er nog veel meer titels bij willen schrijven – zóveel goeds en moois heb ik dit jaar gezien. Je snapt dat ik dit volgend jaar weer ga doen. Ik ben een gewoontedier. Voor 2016 heb ik precies dezelfde agenda weer aangeschaft, omdat die zo goed beviel, en ik heb achterin de agenda alweer een paar bladzijdes gereserveerd voor mijn filmlijstjes. Inmiddels heb ik alweer een lijstje met films die ik de komende tijd graag wil gaan kijken (Suffragette, Freeheld, The Danish girl, Our little sister) en ik kan echt niet wachten om volgend jaar om deze tijd weer terug te kijken op mijn lijst, zoals ik dat vandaag doe.

Wat is de beste film of serie die jij in 2015 zag? En wie van jullie houdt ook zo’n lijstje bij? Ik ben heel benieuwd! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

60 gedachten over “Films van 2015

 1. Ik heb dit voorjaar een Cineville pas aangeschaft toen ik weer wat langer kon zitten (in januari een hernia opgelopen :( ). In eerste instantie als mooie/goede manier om de deur weer uit te gaan en meer te zitten, maar nu heb ik de pas nog steeds omdat ik al gauw 4-5 keer per maand naar de film ga. En soms valt het tegen, maar ach, dat maakt dan toch niet uit ;-) Maar veel vaker word ik aangenaam verrast door de film en/of tot nadenken aangezet. Komende week staat er weer drie in de planning!

  1. Precies, dat heb ik ook wel eens, dat een film toch een beetje tegenvalt. Maar ach, wat maakt het uit, ik ga toch vaker en ik heb na 2 keer per maand het filmhuis bezoeken mij pas er alweer uit ;)

 2. Wauw, ik ga dit lijstje even opslaan! Heel veel films hiervan heb ik nog niet gezien, dus dan heb ik nog genoeg te doen haha. Veel series heb ik wel al gezien of daar ben ik mee bezig en ik ben ook erg benieuwd naar Jessica Jones. Wat leuk dat je elk jaar een lijstje bijhoudt. Dat ga ik ook maar eens doen. Ik heb van alles lijstjes, maar vooral van de dingen die ik nog wil zien of lezen. Het wordt nu ook wel tijd voor een lijstje van wat je al wél gezien hebt, want dat is inderdaad juist zo leuk (met boeken doe ik dit trouwens wel, gek eigenlijk)! Bedankt voor de tip :D

  1. graag gedaan :) Ik was ook altijd alleen van de lijstjes van wat ik nog wilde zien of doen of lezen, maar nu ik dit doe, zie ik hoe leuk het is om juist te zien wat je allemaal hebt gedaan. En het is op die manier ook een blijvende herinnering. I like it!

 3. Leuk lijstje! Hier kan ik wel wat mee :D
  Inderdaad zo jammer als alle leuke stukjes of grappen al in een trailer zitten… Daarom probeer ik sinds een tijdje zo weinig mogelijk trailers te bekijken.

  1. Ja, dat is echt een goed idee, want het is zo zonde! Soms zie je een trailer en dan weet je zelfs al hoe de film gaat aflopen. Zo flauw! haha

 4. Heerlijk! Ik zit ook na te denken over een Cineville pas – het lijkt me heel fijn. Maar is het niet jammer dat het ‘bijzondere’ van naar de bioscoop gaan verdwijnt? Daar ben ik een beetje bang voor. Ook vrees ik dat ik in de lente/zomer niet zo’n zin heb om te gaan. Nou goed, proberen kan natuurlijk altijd :)! Hoor er eigenlijk altijd goede verhalen over. Prachtig, Amy, ook één van mijn favorieten van afgelopen jaar. Naar de Filmhallen in Amsterdam wil ik echt eens gaan! Lijkt me een fijne locatie – heb er eigenlijk alleen nog maar gegeten.

  1. Nee, mij verveelt het helemaal niet. Maar, dan moet ik wel zeggen, bij Cineville niet. Bij de Pathe Pas had ik dat wel. Filmhuizen zijn gewoon zo gezellig, daar kan ik iedere week komen en het nog steeds leuk vinden. Ook heb ik het geluk dat er in Amsterdam natuurlijk zoveel plekken zijn om naartoe te gaan. Mocht ik op 1 filmhuis uitgekeken raken, dan zijn er nog 5 andere… Ik wissel het een beetje af ;) Maar nee, naar de film gaan wordt voor mij nooit minder leuk.

 5. Ja, ik snap wat je bedoelt met helemaal opgaan in de film. Ik vind het ook zo fijn om je verliezen in het verhaal, zeker bij een fijne feelgood movie ;-). Ik heb nu nog een pathépas, maar twijfel ook wel over cineville. Ik vind het jammer dat er niet 1 pas voor beiden is. Ik vind het filmhuis ook veeel gezelliger, maar sommige hollywoodproducties of blockbusters wil ik gewoon echt niet missen!

  Master of none heb ik ook veel over gehoord, ik denk dat ik daar vanavond eens aan begin. Mijn favorieten zijn ook The Bridge en verder Homeland: ZO SPANNEND!

  1. Homeland heb ik nog steeds niet gekeken! Maar ik weet wel zeker dat je Master of none leuk gaat vinden. Je bent er wel zo doorheen, want er is maar 1 seizoen en de afleveringen zijn niet zo lang. Perfect voor een weekendje ;)

   Ik snap je trouwens hoor, heel soms ga ik ook nog wel eens naar Pathe, omdat er dan toch een film draait die ik niet wil missen. Dat is dit jaar 3 x voorgekomen. Nouja goed, dat vind ik dan nog wel te overzien ;)

 6. Wat heb jij een leuke films gezien! Helaas, sinds ik twee kinderen heb, heb ik gewoon geen tijd meer om rustig naar de film te gaan. Alhoewel ik het net als jij een heerlijk moment vind om te “ontsnappen” aan de wereld….
  Liefs, Eva

 7. Ik ben laatst nog naar Le Tout Nouveau Testament geweest, érg leuke film! Het gaat over de dochter van God, die in hoog in een flat in Brussel woont, en zij besluit om de sterfdata van alle mensen bekend te maken.
  De leukste serie die ik keek was The Knick, dat speelt zich af in de jaren 20. En The Leftovers vond ik ook goed, maar die is wel errug vaag.

  1. Oh jaaa die film wil ik ook nog zien! Klinkt erg leuk.

  1. Oh wat leuk, in Zaandam ben ik nog niet geweest! Ziet er tof uit. Ga ik onthouden, thanks!
   Filmmuziek vind ik overigens ook heel belangrijk. Kan zo bepalend zijn!

 8. Blij om te merken dat jij ook zo’n filmfanaat bent. Ik ben namelijk ook enorm verslaafd aan films. Op mijn blog schrijf ik elke maand een reviewbericht over zo’n drietal prenten die ik die maand bekeek en eerlijk waar, dat vind ik één van de leukste berichten om te schrijven. De meeste films en series die je hierboven aangaf, heb ik ook al gezien. Orange is the new black vond ik leuk voor 1 seizoen, maar daarna viel het mij wat tegen. Voor de rest ga ik helemaal akkoord met jouw aanraders :-)

  1. Oh wat grappig! Ik vond seizoen 1 en 2 heel goed, mij viel juist seizoen 3 tegen. Dat hoorde ik van meer mensen, ik las veel commentaar op Twitter enz. Dus hopelijk wordt seizoen 4 weer heel goed!

 9. Juno is een leuke film, best wel nuchter ook :-) Ik heb dit jaar voor het eerst een James Bond-film gezien. Ik kan dus niet zeggen of ik deze beter of slechter vind dan eerdere JB-films, maar ik vond de openingsscène wel echt prachtig! Wat mij betreft mag de film daar een prijs voor krijgen ^^

  ‘Orange is the new black’ heb ik trouwens nog nooit gezien, ik weet alleen dat het over een vrouwengevangenis gaat. Iemand bij mij op Facebook omschreef de serie echter eens met het woorden ‘lesbian boobiepalooza’, waardoor ik wel een vermoeden heb van wat een groot onderdeel van het verhaal is, hahaha :P

  1. hahahaa nou ik vind wel dat Orange daarmee een beetje tekort wordt gedaan ;) Er zitten heel mooie verhaallijnen in en het tofste is dat het echt om heel sterke vrouwen gaat. Het is immers ook echt een 100% vrouwenserie, geschreven door vrouwen, gespeeld door vrouwen, enz. En nee, niet alleen maar lesbiennes ;)

 10. Als je net zoals ik een filmfreak bent én graag lijstjes maakt, moet je zeker de website Letterboxd.com eens checken! Hier kan je een filmdagboek bijhouden (dus op welke dag je welke films hebt gezien), films raten, lijstjes maken enzovoorts :-). Pas op: het is verslavend ;-).

 11. Als ik zo naar je lievelingsfilms kijk van het afgelopen jaar en de dat een aflevering over feminisme je favoriet was: Ga vooral naar Suffragette!
  En nog een tip, als je er zin in hebt/het mogelijk is: ga met je moeder. Sowieso interessante gesprekken achteraf :)
  Behoorlijk aangrijpend, zo’n film over vrouwenkiesrecht. En het gaf mij ook een gevoel van dankbaarheid, dat ik nu gewoon kan studeren/stemmen/voor mezelf op mag komen. Anderen hebben daarvoor moeten strijden.

  Goed genoeg gepraat, zeker gaan zien dus ;)

  1. Klinkt als een heel fijne film! Ik ga hem deze week nog kijken :)

 12. Wat leuk Merel! Ik houd het ook al jaren bij achterin mijn agenda, zo grappig! Ook alle boeken die ik lees. En vanaf volgend jaar wil ik ook de restaurants bij gaan houden , controlfreak ;-).
  Fijne Kerstdagen!

  1. Wat grappig zeg! Boeken heb ik heel lang bijgehouden in een speciale boeken-Moleskine, waarbij je ook recensies kon schrijven. Maar op een gegeven moment had ik geen zin meer om recensies te schrijven en wilde ik gewoon alleen de titels opschrijven. Misschien ga ik in 2016 dus wel een films/series/boeken lijstje bijhouden. En nog dingen als theater, musea, expo’s. Eigenlijk alle culturele dingen. Toch wel tof om daar een overzicht van te hebben!

 13. Oh wat jammer, ik had echt wel hoop voor Hallo Bungalow!

  Ik vind indiefilms zelf ook heel fijn om te zien. Ik houd geen lijstje bij met favorieten, maar eigenlijk zou ik dat wel moeten doen. En ik zou nu heel graag mijn favorieten met je willen delen van 2015, maar daar kom ik nu dus niet op! ;)

  1. Kijk, en daarom is zo’n lijstje zo leuk en handig ;) hihi

 14. Jaaa Bron/Broen! En Luther, heerlijke series! Ik heb toen daarna maar allerlei crime-series gekeken op Netflix, zoals The Fall en Broadchurch. Kan niet wachten tot seizoen 3 van The Bridge beschikbaar is!
  Ik ben nou bezig met Jessica Jones, spannonnnnd.
  Ik heb eigenlijk bijna alle films van dit lijstje ook wel gezien, mooie films. Carol wil ik nog graag zien :)

  Via Letterboxd.com houd ik al mijn films bij, werkt goed. Ik vind zo’n beetje dezelfde films als jij leuk dit jaar, maar ik vond Man Up (romcom) en Hector and the search for happiness ook erg leuk (aanraders!).

  1. Goede tip!! Man Up heb ik niet gezien, Hector wel! Maar ik dacht dat dat alweer 2014 was? Die staat namelijk niet op mijn lijstje van 2015… hmm, misschien heb ik hem echt eind 2014 gezien ofzo!

 15. Our little Sister is absoluut een aanrader, ik vond het een juweeltje!

  1. Ok! Ik heb van dezelfde regisseur destijds ook Airdoll gezien en die vond ik ook geweldig!

  1. Haha, leuk! jij hebt wat te kijken de komende tijd ;)

 16. Ik zag Samba onlangs ook, vond het zo’n goede film, humoristisch maar toch ontroerend! Ben ook enorm benieuwd naar Carol, na je aanrading op Snapchat!

 17. Leuke tips! Ik heb er een heleboel nog niet gezien.

  Dit zijn de films die voor mij memorabel waren. Ik heb ze in 2015 voor het eerst gezien of opnieuw bekeken met mijn vriend, want ik vind het heel leuk om met hem films voor een tweede keer te zien.

  -Hannah Arendt: film uit 2012 over de filosofe en het Eichmannproces. Op Canvas toonden ze een docu over Eichmann en toen besloot ik om Hannah Arendt opnieuw te bekijken.
  -Ai Wei Wei: Never Sorry: een docu, gezien op het filmfestival Ze zonden ‘m opnieuw uit op Canvas en oh, wat levert ie toch interessante gesprekstof op. Je leert de kunstenaar ook echt goed kennen.
  -The Lobster: absurde humor en in al zijn surrealisme soms zo pijnlijk realistisch.
  -Bevergem: een Vlaamse serie die op de één of andere manier wel in hetzelfde straatje als The Lobster past. Wat ze tonen is soms zo waar en realistisch dat het echt wel wat gênant wordt.
  -Experimenter: ik vind sociale experimenten heel erg boeiend. Deze film ging voornamelijk over het Milgramexperiment.
  -About time: deze film is ook al wat ouder. Mijn vriend en ik hebben ‘m samen voor het eerst gezien. We hadden het een tijdje uitgesteld omdat we schrik hadden dat het meer zo’n typische romantische film zou zijn (en daar houden we écht niet van)… Het bleek een mooie film te zijn!
  -Boyhood
  -The Imitation Game
  -Inside Out: de fijnste animatiefilm van dit jaar.
  -Carol: hoe kun je nu niet van Cate Blanchett houden?

  Wanneer ik op zoek ben naar fijne films, kijk ik vaak op de site van het filmfestival van Gent.
  http://www.filmfestival.be/nl

  Liefs!

  1. Wat een leuke tip om op die site te kijken! Ik check eigenlijk altijd alle (nieuwe) films op Cineville.nl, maar een filmfestivalsite checken is ook tof, omdat je dan vaak nog wat meer internationale films treft en wat meer achtergrondinformatie leest. Leuk!

  2. Van Bevergem heb ik ook wel eens iets gezien, alleen niet van begin tot eind gevolgd. Ik houd wel van dat soort series =)

 18. Filmhuizen zijn geweldig! Een paar van mijn favoriete films die ik dit jaar zag: Still Alice, Boyhood, The Lobster.

  1. Still Alice vond ik ook prachtig inderdaad! Weet niet waarom ik die vergeten ben te noemen in mijn favorietenlijstje…
   Hmm, over The Lobster heb ik nu al een paar mensen enthousiast gehoord, dus misschien moet ik hem toch nog maar gaan kijken!

 19. Wat een leuke lijst! Ik hou van het filmhuis. Ik heb er zelfs jaren gewerkt (LUX in Nijmegen, en mocht gratis naar de film)
  Nu ga ik bijna nooit meer maar ik herken zo dat gevoel van een uitje en even helemaal weg zijn! Ik ga er toch nog maar eens over nadenken om zo’n pas aan te schaffen :) thanks

  1. Wat leuk dat je bij LUX gewerkt hebt! Daar ben ik in mijn studententijd nog wel eens geweest :)
   Ja, een Cinevillepas is echt aan te raden. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad!

 20. Nu staat Carol echt bovenaan mijn lijstje om te kijken volgend jaar! Gewoon omdat je zo enthousiast was op Snapchat! Ik heb toen ook de trailer gezien en dit moet ik zien!
  En wat iedereen zegt over Letterboxd, ik vind het heerlijk. Ik hou al verschillende jaren bij wat ik zie per jaar en je kan op een heerlijke manier terug kijken naar je lijstjes (ik vind het nou eenmaal leuker om alle filmposters bij elkaar te zien dan de titels handgeschreven!)

 21. Ik zag in de comments al wat series voorbijkomen die ik je ook aan zou raden, maar los daarvan: The Americans. Super gaaf. Is volgens mij te zien op Netflix en anders kan je het sowieso streamen (Ik weet niet of je daar aan doet). En: liefde voor filmhuizen!

 22. Oooh juno is een van mn lievelingsfilms ?

  En the walking dead is de beste serie die ik keek dit jaar, op de voet gevolgd door Orange is the new black :)

  1. haha the walking dead durf ik dus echt niet aan he? heb 1 aflevering gekeken, maar vond het ZO ENG! hahaha

 23. Ah wat een super leuk lijstje! Ik heb dat ook inderdaad, ik vind de hele ervaring van het naar de film gaan echt heel erg leuk. Als ik thuis een film kijk, dwaal ik toch al snel af of zet ik hem stil om op een ander moment verder te kijken, dus dat is heel anders. Hele gave tips geef je ook, ik ga een paar trailers kijken!

 24. Leuke post! Mocht je ooit in Tilburg zijn, wij vinden Cinecitta erg leuk! Ook kun je daar een vegan soep en de Dutch weed burger eten :-)

 25. Juno <3.. blijft een van mijn favorieten. Leuk gefilmd, leuke cast en hele fijne muziek :)

 26. Ohhh, Samba vond ik zo’n prachtige film! Toevallig hadden we deze met Kerst bij de videotheek gehuurd omdat ik zag dat de film was gemaakt door dezelfde makers van Ziemlich beste Freunde (damn, ik ben echt een Duitser geworden, ik weet de originele titel niet eens, haha!). Heeft me absoluut niet teleur gesteld! <3

  Dit soort lijstjes vind ik trouwens altijd superhandig, want altijd op het moment dat ik een film wil gaan kijken, heb ik geen idee waar ik moet beginnen. Gelukkig schoot me gisteren te binnen dat ik deze blog bij jullie voorbij had zien komen en hebben we Juno via Netflix gekeken. Nog een tweede fijne film op de valreep van 2015 meegepikt. Ik denk dat ik nog even vaker naar dit artikel ga kijken ;-). Thanks!

 27. Zo leuk die cinemapassen. In België bestaat dit gewoon niet meer, echt stom..
  Sommige maanden ga ik wel drie keer naar de film en andere keren zou ik zo vaak ook willen gaan maar wordt het natuurlijk wat kostelijk. Ik wou dat we dat hier ook hadden, ik zou alvast klant zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *