Foam Catering Den Haag

foam2

Ik was alweer een tijdje niet in Den Haag geweest, blijkbaar. In die stad gebeurt een hoop, op vegagebied. Heel eerlijk? Ik heb niet per se iets met Den Haag, maar door alle leuke restaurantjes, kom ik er toch een paar keer per jaar. Zo ging ik afgelopen zaterdag samen met Sophie (check haar blog!) lunchen bij FOAM Catering in de Frederikstraat, net iets buiten het centrum.

FOAM Catering begon als.. juist, een cateringbedrijf. Ik pikte eens iets op over een vegan kerstdiner thuis laten bezorgen en toen was ik al geïnteresseerd. Blijkbaar was ik niet de enige enthousiasteling, want er werd een paar maanden later een heuse lunchroom geopend. Wat een aanwinst voor Den Haag!

foam7 foam8 foam4

 

foam5

Bij binnenkomst begin ik meteen te yellen over wat een geweldige plek dit is. En ik meen het. Het is er zo licht en de hele indeling van de ruimte spreekt me aan. Het is als een woonhuis waar je een bank wilt neerzetten en niet meer weg wilt gaan. Inclusief mooie keuken. Inclusief gezellig achtertuintje. Ja, fijn. Maar goed, waar komen we voor? Juist, het eten.

foam1

 

foam6

Nou, eerst eens koffie. We bestellen beide een latte macchiato en een taartje van Sue. Koffie met amandelmelk is bij nader inzien niet meer helemaal mijn favoriet. Het kan wat branderig smaken, maar goed, dan weten we dat ook weer. (dat ligt misschien ook een beetje aan het merk dat je gebruikt, ik heb eerlijk gezegd niet gecheckt welk merk FOAM schenkt) De taartjes van Sue blijven fantastisch. Ik hou vooral van de ‘Snickers’ variant, maar de frambozen cheese-cake kan ik ook van harte aanbevelen. En uiteraard zijn alle taartjes vegan en ook nog eens suikervrij.

foam3

Na de koffie vind ik het toch nog tijd voor een wortel-sinaasappel-gember sapje. Altijd goed. Serieus, zoiets lust ik élke dag. En dan dit indrukwekkende broodje met perfect gestylede avocado en chioggiabiet. (ik hou niet van bietjes, maar wel van deze, omdat ze een beetje mild zijn) Het is nogal een berg veggies op één boterham hè? Ja, ik hou er wel van. Goedgekeurd.

Het is me helemaal duidelijk. Bij FOAM moet je zijn voor gezond, clean, vega(n) en vers. Lekker. Grote aanrader dus.

FOAM Catering 
Frederikstraat 44, Den Haag
Website 
Facebookpagina 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Foam Catering Den Haag

  1. Hmmm yum!! Yes, ik kom uit de buurt van Den Haag dus hier kan ik zeker binnenkort langs gaan. En dat ga ik ook doen!! Ziet er heerlijk uit!

  2. Wat een leuk plekje,. Het ziet er fris en fruitig uit! En de gebakjes van Sue zijn echt hemels ?

  3. Haha en terecht dat je begon te yellen, het ziet er ook echt helemaal fantastisch uit! De taartjes van Sue heb ik nog nooit op, maar wat fijn dat ze ook nog eens suikervrij zijn. Ik wil me er nog weleens aan ergeren als het een helemaal goed en fijn taartje is maar wel met een kilo suiker. Dus ik ben zonder te proeven al gek op deze taartjes. ;) De boterham ziet er ook heerlijk uit!

  4. Ziet er allemaal heerlijk uit, ik ga er zeker langs als ik een keertje in Den Haag ben!

  5. Wat ziet het er leuk uit! Dat eten ook, jum. En ik vind je foto’s zo mooi!

  6. Leuk! Ik woon echt om de hoek bij de frederikstraat, dus ik ga snel een keertje kijken :)

  7. Bedankt voor deze tip, wij waren gisteren in Den Haag en Foam bezocht. Heerlijk in het tuintje kunnen lunchen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *