Vegan voor iedereen – mijn kookboek is er!

De afgelopen dagen stonden voor mij volledig in het teken van het vieren van mijn kookboek – Vegan voor iedereen – dat afgelopen vrijdag eíndelijk in mijn handen, in jouw handen én in de boekhandels lag. Ik ben ongelooflijk blij met het boek. Het is precies geworden wat ik ervan hoopte. Of nee, meer nog. De enthousiaste reacties op het boek stromen hier al dagen binnen, dus ik heb een beetje in een bubbel (en áán de bubbels, dat ook) gezeten, maar dat hoort erbij. Feest!

Lees verder Vegan voor iedereen – mijn kookboek is er!

Ingemaakte rode ui – snel en makkelijk

Foto’s: Aline Bouma

Hierbij verklaar ik het pickleseizoen voor geopend! Eigenlijk vind ik pickles het hele jaar door lekker (zuur eten en drinken is mijn lievelings) maar op de één of andere manier maak ik zelf altijd alleen pickles in de lente en zomer. Eén van de makkelijkste pickles om te maken is met rode ui, dus die staat hier eigenlijk standaard in de koelkast.

Lees verder Ingemaakte rode ui – snel en makkelijk

Kimchi fried rice met gerookte tofu

Fotografie: Aline Bouma / Deze blogpost is geschreven in samenwerking met GreenPan

Kimchi en gerookte tofu zijn twee van mijn meest favoriete ingrediënten. Dat ik ze nu beide in één (eenpans-)gerecht kan verwerken is iets waar ik best een beetje gelukkig van kan worden. En ik weet vrij zeker dat jullie dat ook zullen zijn als je besluit dit recept te gaan maken.

Lees verder Kimchi fried rice met gerookte tofu

Tajine met vegan kip, groenten en citroen

Vorige week heb ik mezelf iets cadeau gedaan dat al tíjden op mijn verlanglijstje stond: een tajine waarmee je op inductie kan koken. Wie denkt dat je in een tajine vooral vlees en vis kunt bereiden heeft het mis; vegan gerechten met veel groenten kunnen net zo goed! Ik heb in een week tijd al drie keer uit mijn tajine gekookt en wow, wat ben ik hier blij mee! Gisteren maakte ik een heerlijk zomerse tajine waarvan ik eigenlijk meteen dacht: ‘dit moet ik met jullie delen,’ dus ik maakte wat foto’s en zie hier het resultaat! Een ouderwetse receptblog.

Lees verder Tajine met vegan kip, groenten en citroen

Pita’s met oesterzwammenshoarma en knoflooksaus

oesterzwammenshoarma

De foto’s in deze blogpost zijn gemaakt door Aline Bouma

Hoe staat het met jouw lunchgame? Maak je nog geregeld iets lekkers voor jezelf? Ik heb het idee dat nu heel veel mensen thuis werken het ook gebruikelijker is geworden om wat meer uit te pakken rond lunchtijd. Dit vind ik een positieve ontwikkeling die ik alléén maar toejuich!

Lees verder Pita’s met oesterzwammenshoarma en knoflooksaus