Gastblog Rosanne: 15 redenen om mee te doen met onze workshop

merel&rosanne04

In november organiseren Rosanne en ik twee nieuwe workshops. In deze post, van vorige week, heb je kunnen lezen waar de workshops over zullen gaan en vond je alle nodige praktische informatie, zoals de data en de prijzen. Inmiddels zijn er al aardig wat aanmeldingen binnen, maar we hebben nog plekken voor de workshop in Rotterdam (27 november!) In deze post zet Rosanne uiteen wat redenen zouden kunnen zijn om mee te doen met onze workshop, mocht je daar nog over twijfelen.

 Heb jij dat gevoel de laatste tijd ook?

Dat gevoel dat er meer in je zit, dan dat er nu uit komt? Het gevoel dat je graag wilt laten zien wie je bent en wat je allemaal kunt, maar dat je eigenlijk ook niet zo goed weet wát dat dan is? Dan is onze workshop “Beat the Burn-out!” misschien wel iets voor jou.

Misschien schrik je wel van de term ‘Burn-out.’ Dat zou heel goed kunnen. Ondanks het feit dat het een term is die je de laatste tijd veel hoort en tegenkomt bestaan er nog veel misverstanden over dit fenomeen. Je associatie zou negatief kunnen zijn, maar dat is niet per se nodig. Zo denken veel mensen bij de term burn-out aan ‘helemaal in elkaar storten’ en ‘een heel jaar thuis zitten’. Maar beide scenario’s hoeven niet persé het geval te zijn.

De term burn-out betekent letterlijk ‘opgebrand zijn’ of ‘niet meer kunnen’, maar in welke vorm dit zich uit, dat verschilt per persoon. Het zou kunnen zijn dat je maar één of twee verschijnselen van een burn-out hebt, maar dat je je toch oververmoeid voelt en niet goed weet wat de volgende stap in je leven moet zijn. Het kan ook zo zijn dat jouw omgeving – of misschien jijzelf wel -bang wordt van de term burn-out en tegen je zegt “nee joh, dat heb jij niet, je bent gewoon wat moe. Je moet het gewoon even rustig aan doen.” Of misschien ben je wel bang, dat wanneer je toegeeft aan hoe jij je voelt, je dan helemaal ‘in elkaar stort’ en niet weet hoe je daar mee om moet gaan.

Het zijn allemaal redenen om niet mee te doen met onze workshop. Als dat op dit moment voor jou zo voelt, is dat misschien ook de beste keuze voor jou. Maar of je het nu burn-out noemt, of oververmoeid, overspannen of ‘helemaal op, eigenlijk doet het er niet toe. Het gaat erom dat jouw lijf en geest je tekenen geven dat je toe bent aan verandering, verandering van hoe het nu gaat. Dat je toe bent aan rust, om bij te komen en op te laden, zodat je weer keuzes kunt gaan maken die goed zijn voor jou!

15-redenen
TWIJFEL JE OF DEZE WORKSHOP WEL IETS VOOR JOU IS? 

Kijk dan eens of jij je herkent in een aantal van de volgende 10 punten:

 • Je hebt een slecht concentratievermogen;
 • Je bent vergeetachtig;
 • Je bent sneller emotioneel dan normaal;
 • Je ervaart veel hoofd/schouder/nek pijn;
 • Je kunt slecht slapen;
 • Je hebt een ‘vol’ hoofd;
 • Je voelt je snel aangevallen;
 • Je voelt je niet prettig in openbare ruimtes of bij grote groepen mensen;
 • Je kunt geluidsprikkels slecht handelen;
 • Je hebt een oververmoeid lichaam en/of oververmoeide geest.

  Verlang je naar:
 • Je weer energiek voelen;
 • Weten welke patronen ervoor zorgen dat je je nu zo voelt en hoe je deze kunt doorbreken;
 • Weten wanneer je over je eigen grenzen heen gaat, en hoe je voor je eigen grenzen kunnen gaan staan;
 • Weten wat jouw kernkwaliteiten zijn en hoe je deze in kunt zetten om jouw dromen en doelen te bereiken;
 • Je krachtiger en sterker voelen naar anderen en minder beïnvloedbaar voor hun mening.
 • Herken jij jezelf in minstens de helft van deze 15 punten? Dan denken we dat onze workshop iets voor jou is.

Bekijk het eens op je gemak hier en ontdek wat de workshop precies inhoudt. Heb je nog vragen over de workshop kun je die altijd stellen door een mailtje te sturen via de contactknop, aan het einde van deze pagina. (klik!)

Ben jij of ken jij iemand voor wie deze workshop geschikt is? Schrijf je dan hier snel in of deel dit artikel online.

We hopen je te mogen verwelkomen op onze workshop en wensen je voor nu een ontspannen en rustige dag.

Liefs,

Rosanne en Merel.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “Gastblog Rosanne: 15 redenen om mee te doen met onze workshop

 1. Ik vind het eerlijk gezegd niet zo oprecht als mensen een workshop opzetten voor een burn out. Het is niet alsof een burn out binnen een dag weg is, daarnaast is het voor mensen met een burn out moeilijk om wat ze leren binnen een dag, daarna zelf te veranderen. Daarom is het belangrijk dat mensen met een burn out, psychische hulp krijgen zodat ze samen met een hulpverlener stappen kunnen ondernemen om hun leven te verbeteren.

  1. Je zou het ook anders kunnen zien. Veel mensen hebben het idee dat ze tegen een burnout aan lopen, zonder dat ze echt al over de grens zijn. Daar is zo’n workshop waarschijnlijk heel zinvol voor. Even wat extra aandacht voor jezelf, om te zorgen dat je geen burnout krijgt. Ik vind het een mooi initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *