GEEF ONS MAAR AMSTERDAM: CAFE NOORDERLICHT

Zo af en toe steken de Groene Meisjes het IJ eventjes over. Op naar Noord met zijn leuke kringloopwinkels, de xxl vlooienmarkt op het NDSM terrein en Cafe Noorderlicht.

Wanneer we over het NDSM terrein rijden, langs de MTV studio’s en de IJhallen, hebben we het gevoel dat we niet meer in Amsterdam zijn. Geen toeristen, sowieso geen extreme drukte. Verlaten hallen bespoten met graffiti, waar onaangekondigde feestjes worden gehouden. Gratis parkeren. (laat dat maar even doordringen.)
In de zomer, vooral tijdens de vlooienmarkten, is dit een hotspot voor hippe mensen. Dan is het kijken en bekeken worden. Uitpuilende totebags (die vroeger nog gewoon ‘katoenen tasjes’ heetten) en trendy vaders achter retro kinderwagens. Dit alles onder het mom: ‘dit stukje Amsterdam heeft nog niemand ontdekt’

Enfin, we hebben een beeld.
Op naar Noorderlicht.

Bij Cafe Noorderlicht zit je in de winter relaxt op banken rondom een warme kachel;

kachel

Vrijdagavond een feestje, zaterdagochtend verse jus.

jus

We keken op de kaart en vonden: vegan tomaten-groente soep (mmm lekker pittig!) en een boterham met tahin en miso. Heerlijk om eens niet alleen maar tussen geitenkaas met honing en geitenkaas met honing en pijnboompitten te kunnen kiezen.

lunch merel

Noorderlicht houdt van biologisch en eerlijk. De prijzen zijn er prima. Voor een thee, verse jus, broodje tahin en een soep met broodje betaalden we 12 euro. Overigens, de dagsoep is altijd vegetarisch. Dit biedt perspectieven! Het enige minpunt dat wij vandaag konden vinden: geen soyamelk in the building. Spijtig!

We mijmerden wat over: je zult maar zo’n grote en hoge woonkamer hebben…

kamer

…en we staarden over het IJ naar de overkant.

ij

Cafe Noorderlicht is in alle seizoenen fijn. Kijk maar: klik

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

Een gedachte over “GEEF ONS MAAR AMSTERDAM: CAFE NOORDERLICHT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *