Genoeg magazine

Iedere keer als ik iets over budgetteren en consuminderen schrijf, krijg ik heel goede tips van lezers. Bijvoorbeeld titels van boeken die ik echt eens moet lezen, websites die ik moet bezoeken, winkels die goede aanbiedingen hebben en: tijdschriften die aansluiten bij het onderwerp. Zo kreeg ik ook de tip om het Genoeg Magazine eens te lezen. Nooit van gehoord? Ik ook niet, maar ik laat het je nu zien!

In Genoeg vind je inspirerende interviews, columns van onder andere Marieke Henselmans (DE besparingsguru van Nederland, ik heb al haar boeken gelezen en alle televisieprogramma’s waar zij aan meewerkte gekeken,) en verder lees je vooral heel veel tips over alles wat met besparen en zuiniger leven te maken heeft. Dit alles is natuurlijk in een modern jasje gestoken, zodat het alle ‘soorten van mensen’ zal aanspreken. Wat ik heel prettig vind, is dat ieder nummer van Genoeg een thema heeft. Op de foto’s hieronder en hierboven zie je bijvoorbeeld de thema’s ‘Eten’ en ‘Huishouden.’ 

‘Genoeg’ heette vroeger de Vrekkenkrant. Dit zal waarschijnlijk veel mensen nog wel bekend in de oren klinken. Ik ben overigens erg blij dat het blad nu Genoeg heet, want dat vind ik toch een stuk positiever klinken! Waar gaat het blad over? “Genoeg is hét tijdschrift over duurzaam leven, met minder spullen, meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd. Genoeg biedt vier keer per jaar inspiratie en praktische informatie voor een creatiever leven met minder geld,”  aldus de website van Genoeg.nl. Klinkt als muziek in mijn oren!

Vroeger kwam Genoeg zes keer per jaar uit, maar met ingang van dit jaar zal dit vier keer zijn. Genoeg zal een dikker blad worden, een echt bewaarblad. Handig als je nog tips wilt teruglezen! Vier keer per jaar een berg informatie en leesvoer over bezuinigen en consuminderen; dat kan toch alleen maar inspirerend werken?

Aanbieding voor groene jongens en meisjes

Iedereen die met kortingscode GROENMEISJE een abonnement neemt via de webwinkel van Genoeg, krijgt 20 % korting! Een jaarabonnement (4 nummers) kost € 24,50. Met de kortingscode ontvang je dus vijf nummers voor de prijs van vier. Als je gebruikt maakt van deze aanbieding, krijg je als eerste nummer meteen het Jubileumnummer toegestuurd. (bestellingen op werkdagen besteld voor 12 uur worden dezelfde dag nog verstuurd)

Je kan Genoeg ook cadeau geven aan iemand anders. Dan kan je als diegene het blad uit heeft het zelf lezen…lekker zuinig! Heb je het blad uit? Dan is er nog heel veel te lezen op Genoeg.nl. Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder inspiratie komt te zitten!

Heb jij Genoeg wel eens gelezen? En heb je nog meer besparings-leestips voor me? Ik hoor het graag van je!

– Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Genoeg –

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Genoeg magazine

 1. Ben ik al zolang lid van. Al volg je maar een tip op, dan heb je de prijs er al uit. Voel me altijd heel tevreden al ik het blad weer uit heb.:-)

 2. Al lang aan het twijfelen of ik een abonnement zou nemen, je artikel trok me zojuist over de streep, morgen verwacht ik het eerste nummer!

 3. Dit klinkt heel goed! Helemaal omdat ik als student ook nodig iets meer moet gaan besparen, dan kunnen wat tips heel handig zijn. Wel jammer dat het blad niet gratis is (haha), maar geld moet ook nog een klein beetje rollen toch?

 4. Ben gek op tijdschriften, maar deze kende ik nog niet. Dankjewel voor de tip, ik ga eens kijken of ze hem in de bieb ook hebben ;-)

 5. Al jaaaaren lid van! Heerlijk tegenwicht tegen de consumptiemaatschappij. Ik eb ook de ingebonden vrekkenkranten. Hilarisch!

  1. leuk! ik zou wel een vintage variant van de Vrekkenkrant willen hebben :)

 6. Ja, ik ga ook eens kijken of ze ´m in de bieb hebben. Goed idee.
  Nog een fris, gelukkig en vernieuwend 2013 trouwens!
  :-)

 7. Ik vond ‘de vrekkenkrant’ eigenlijk leuker klinken. Een beetje zelfspot kan geen kwaad. Ik ben sowieso al een ‘zunige Zeeuw’ haha.

 8. In het begin las ik het blad in de bieb, lekker goedkoop. Maar zelf hebben is ook erg fijn en dan niet weggooien hoor. Mocht je de vrekkenkrant ergens kunnen vinden zou ik hem zeker niet laten staan. Het boek is inderdaad hilarisch. Tijdschrift Genoeg heeft ook een leuke website. Je kan er nu de eerste editie van Genoeg downloaden…

 9. Ik ben nieuwsgierig geworden naar dit blad… :) Ik zou wel eens een proefexemplaar willen lezen… :)

 10. Fijn! En laat alle tips en nieuwe ontdekkingen maar komen, besparingen zijn ook bij mij aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *