Gent, april 2018

Weekend tripje Gent in België. Met tips voor leuke vegan en groene adresjes, restaurants, koffie en winkels. En street art natuurlijk. #Gent
Weekend tripje Gent in België. Met tips voor leuke vegan en groene adresjes, restaurants, koffie en winkels. En street art natuurlijk. #hotspots #Gent
Gent

Gent is, net als Antwerpen, zo’n stad waar ik af en toe even naartoe wil. Ik ben er nu een keer of drie geweest en iedere keer ontdek ik weer allerlei nieuwe dingen. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met dat een stad als Gent, die behoorlijk vooruitstrevend is, gewoon ook snel verandert. Er zijn altijd weer nieuwe adresjes te ontdekken, dus dat deed ik vorige week ook. Samen met mijn nicht Hannah. We sliepen in een airbnb op loopafstand van het centrum (dat is bijna alles daar, want Gent is gewoon heel klein) en we vermaakten ons er een goede anderhalve dag met koffie, wijn en lekker eten. Oh en street-art. Altijd ook street-art. Ik deel vandaag een paar adresjes met je, voor het geval dat jij binnenkort ook naar het leuke Gent afreist.

gentwald

Op zoek naar een fijne plek om te ontbijten? Dan is Wald een aanrader. Wij aten hier kokosyoghurt met granola en fruit en dronken een lekkere koffie. Op mooiweerdagen zit je hier heel fijn op het terras achter de zaak. Als je houdt van plantjes en natuursteen, dan is deze ontbijtspot echt je instagram-go-to.

Wald 
Dendermondsesteenweg 39/001, Gent
Website Wald 

Gent

Toffe eerlijke (non-evil) mode shop je bij Mieke. Ik kocht hier een paar mooie oorbellen én sandalen die perfect kleuren bij het pak dat ik even daarvoor in New York kocht. (als je heel goed kijkt, dan zie je ze in de etalage staan, ze zijn oranje) Bij Mieke word je enorm enthousiast ontvangen en geholpen, door Mieke zelf, en ik weet zeker dat iedereen hier iets moois weet te vinden naar zijn of haar smaak. Naast dat ze hier alleen eerlijke mode verkopen, hangen er ook allerlei maten. Wat ik heel fijn vind, want dat is bij kledingwinkels met eerlijke mode dikwijls anders. Doe Mieke vooral de groeten van me, als je langs gaat!

Mieke 
Burgstraat 87, Gent
Website Mieke 

gent

Tijd voor een koffiebreak! Wij dronken een koffie bij BIDON, wat ons heel erg deed denken aan ons geliefde Coppi in Rotterdam. Dat betekent: koffie en fietsen. Goede combinatie, blijkbaar. Helaas hebben ze hier geen havermelk (en je weet hoeveel ik van havermelk houd) maar… dat werd goedgemaakt bij Barbiet. (rechterfoto) Want bij Barbiet doen ze dan weer niet aan soja, maar juist alleen aan haver en amandel. Goede zaak!

BIDON 
Bisdomkaai 25, Gent
Website BIDON

Gent

En naar Barbiet moet je sowieso, want kijk éven hoe ongelooflijk goed je hier kunt eten. Laat het dus alsjeblieft niet alleen bij de koffie. Probeer ook de pindapannenkoeken, de taco’s met pulled jackfruit en de huisgemaakte limonades. Allemaal zo ontzettend de moeite waard. Sterker nog, Hannah en ik hebben al gezegd dat we terug willen naar Gent, al was het maar om nog eens bij Barbiet te eten. Zó goed was het.

Barbiet 
Baudelostraat 3, Gent
Website Barbiet

gent

Tussendoor spot je overal in Gent street-art. Dat geeft een stad toch altijd wel een beetje bonuspunten, vind ik. De stad wordt er zo vrolijk en kleurrijk van! Ik weet dat je ook street-art tours kunt volgen in Gent, maar je kunt natuurlijk ook zelf op stap. Hoe dan ook, kijk goed om je heen!

gentedelrot

Sluit je dag af en met een lekker (dit is een understatement, want het was de beste wijn die ik in tijden had gedronken) wijntje bij Edelrot. Dit is by far de leukste wijnbar waar ik ooit ben geweest. Ik bedoel, eerlijk is eerlijk: wijnbars zijn vaak toch een beetje sjiek. Of oubollig. Of allebei. En dat zie je – sorry dat ik het zeg – ook aan het publiek dat dat soort bars toch vaak trekt. Maar deze bar is gezellig, mooi en hip. En het personeel is echt ontzettend vriendelijk. Ze geven je graag advies over welke natuurwijn (want ze hebben alleen natuurwijnen) je het beste kunt kiezen, afhankelijk van waar je voor in de mood bent. De aankleding van de zaak is fantastisch, de hapjes lekker en je kunt er spelletjes spelen. Ik bedoel, ik zag een dinosaurus memoryspel liggen. Hoe blij wil je me maken?

Edelrot 
Steendam 64, Gent
Website Edelrot 

Alsjeblieft! Een gratis programma voor een dagje Gent :) Fix ik gewoon voor je. 
Heel veel plezier als je binnenkort op pad gaat en laat het me vooral weten als je ergens bent en je dat met me wil delen. Dat kan door me te taggen op Instagram: @merelwildschut. Heel veel plezier!

PS Dank aan Hannah voor het mogen gebruiken van haar foto’s!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Gent, april 2018

 1. Aaaaah nu mis ik Gent! Bidon is zo een fijne plek! Verder kan ik ook Fithap en Den Hoek Af aanraden! <3

 2. Kan niet wachten om weer eens naar Gent te gaan! Dank jullie wel
  lieve en mooie meiden!
  Bisous vanuit de Belgische Ardennen…

 3. Ik ben nog nooit in Gent geweest, maar als ik dit zo lees moet ik maar snel eens een dagje ernaartoe gaan :)

 4. Ook een zeeeer goede die ik nog mis: Le Botaniste (Hoornstraat 13). Ze presenteren zich niet expliciet als vegan restaurant, maar dat is het wel! Alles met pure ingrediënten en heb er de lekkerste curry ooit op! Zowel voor avondeten, take away, als een lekker taartje.

 5. Ik ga morgen weer om recordstore day daar te vieren :)
  Kom er meestal een keer of 4/5 per jaar en het is samen met Stockholm mijn lievelingsstad. Ik begin mijn dag altijd bij Madame Bakster, lekkere zelfgemaakte amandel of hazelnootmelk en heerlijke taartjes :)
  En morgen ook weer naar Barbiet alleen al omdat mijn favoriete platenzaak een paar deuren verder zit, erg goede combi!

 6. Leuk artikel, ik ga het bewaren! Ik heb nog een tip voor als je weer naar Berlijn gaat: wijnbar Weinberg in Prenzlauer Berg. Ook heel knus en gezellig, lief personeel, een aanrader :-). Fijn weekend!

 7. Ik woon in Gent dus hier nog wat vegan adressen die echt heel leuk zijn.
  Moor& Moor = vegan koffiebar met een mini winkeltje. Super lekkere cappuccino’s ! Ze hebben o.a. ook vegan broodputting, koffiekoeken, … Moor & Moor heeft sinds kort ook een eigen B&B, dan slaap je dus boven de koffiebar :).
  Komkommertijd= 100% vegan restaurant. Mijn favoriet restaurant! Grote aanrader :)
  Madam bakster= vegan, glutenvrij en suikervrije taarten en ander gebak.
  Mi Vie = 100% vegan.
  Think Twice (T2) is een vintage second hand shop voor kledij en schoenen. Hele leuke winkel! T2 vind je op 2 plaatsen in Gent. Allebei gelegen in het centrum.
  :)

 8. Gaaf dat er zoveel streetart is in Gent! Ik heb de stad ooit een keer bezocht, maar ik wil echt nog wel terug dus deze tips gaan zeker van pas komen.

 9. Hai Merel,
  Zo leuk dat je in mijn stad op bezoek was 😁.
  Nog wat lekkere adresjes hieronder:
  BE O Versbar, Gust, Homblé, Plus+, Roots,…
  Voor vegan kledij: Visitrice.
  Tip: bezoek alle marktjes op zondagochtend. Een geliefd uitje voor de Gentenaars 😉

 10. Wauw, ik zit al 5 jaar op kot in Gent en toch kende ik enkel Bidon uit dit lijstje! Dringend eens verandering in brengen :)

 11. Geweldig geïnspireerd door dit verslag een weekendje Gent geboekt. Op mijn verjaardag ontbijtje bij Wald en lunch bij Barbiet! Maaaaar kom er nu, in Gent inmiddels, achter dat Barbiet gesloten is op zondag en Wald wegens vakantie ook. Nog maar een keer terug dus…

  1. Ahh wat jammer! Voortaan altijd even de Facebookpagina’s van restaurantjes checken!

 12. Ik woon in Gent en kan je volgende adresjes ook nog aanraden….
  Full Circle koffiebar: volledig vegan koffiebar
  OR Gent Backstay (ik werk daar): wij hebben super lekker vegan gebak van Chez Mariette en scones en bananenbrood. Heel veel vegan opties eigenlijk 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *