Glog 15 maart 2014

Een GLOG? Jazeker. Dat staat voor ‘plog van de Groene Meisjes.’ Vandaag (ik typ dit op zaterdagavond,) heb ik geprobeerd de hele dag te gloggen en ik moet zeggen: het is aardig gelukt. Daar gaan we!

IMG_2785

Ik begin de dag met een jonge Thaise kokosnoot. Kokoswater is sowieso, naast smoothies, mijn lievelingsdrankje. Maar straight from the coconut? Beter wordt het niet! Thaise kokosnoten koop je (onder andere) bij de Chinese winkel.

IMG_2797 IMG_2798

Ja, toen vergat ik tussendoor eventjes een foto te maken. Dus we maken een tijdsprongetje naar 10.30 uur: op station Amsterdam Amstel. Ik ging naar Utrecht om te meeten met de superlieve en awesome Iris en Sophie (check hun blogs!) en wilde iets te lezen meenemen voor onderweg. Ik kon natuurlijk helemaal niet kiezen. Ging ik voor een foodmagazine, waar over het algemeen weinig vegan in staat, of toch maar de Happinez? Happinez werd het! Ik koop praktisch nooit tijdschriften, maar als ik het doe, dan ga ik altijd voor een mooi blad waar ik lang plezier van kan hebben. Zoals bijvoorbeeld de Flow of de Happinez, omdat er zóveel leuke artikelen in staan! Ik lees nooit alles in 1 keer, dat vind ik zonde. Soms doe ik er wel een maand over om een heel tijdschrift gelezen te hebben.

IMG_2800

Omdat dat zo hoort in een Glog of Plog, wanneer je met de trein reist, maakte ik een foto van het bord op het perron. Ik kan jullie wel zeggen: ik werd raar aangekeken. Random foto’s maken van allerlei dingen is blijkbaar toch nog vreemd. Het ploggen/gloggen is nog niet helemaal ingesleten in onze cultuur. Komt nog wel.

IMG_2803

Dit las ik in Happinez. Awesome toch?

Ik kwam aan op Utrecht Centraal, alwaar ik wachtte op Iris en Sophie. Om de tijd te doden zocht ik naar de Paperchase winkel, maar dit was helaas tevergeefs. Is deze winkel hier weg ofzo?! Toen Sophie, Iris en ik elkaar hadden gevonden, – na slechts een aantal paniektweets (“liep jij net naar beneden?! wij zijn boven!”) heen en weer – liepen we de stad in.

IMG_2807

We dronken koffie bij het gezellige ‘Broodnodig.’ Leuk zaakje!

IMG_2806

Ik nam een Chai met soja en ik weet niet hoor, maar ik vond het er een beetje apart zien zo, met het theezakje er nog in. Toen ik het stokje optilde dacht ik eerst dat het een soort sojamelk-unit was die gewoon aan mijn lepel bleef hangen. Maar toen ik goed keek zag ik pas dat het een theezakje was. Anyway, het was lekker. Ondertussen kletsten we heel wat af en besloten we na een uurtje dat het tijd werd om de stad in te gaan.

IMG_2809

Daar lopen ze, de tofste groene bloggers. We gingen nog naar binnen bij een Amerikaans winkeltje. Maar hier was het zo druk en zo vol, dat gloggen onmogelijk was.

IMG_2811

Dus toen gingen we naar Flying Tiger, waar Iris honderden konijntjes spotte. Pasen moet een moeilijke tijd voor haar zijn, met haar konijnenverslaving.

IMG_2813

Ik kocht een nieuw setje maatlepeltjes, omdat ik de helft van mijn oude set kwijt ben geraakt. Deze laat ik mooi aan die ring zitten, zodat het niet nog een keer kan gebeuren.

IMG_2820

Jaaaa! Burgers eten bij Meneer Smakers! MMM.

IMG_2814 IMG_2816

Te lekkere pittige linzenburger.

IMG_2821

Nadat we nog uren hebben zitten kletsen over van alles en nogwat (meiden, we moeten dit echt vaker doen,) stapten we weer eens op om richting centraal te gaan. Maar eerst een selfie!

IMG_2828

Jamie heeft de hele dag zitten werken aan haar afstudeerproject, zoals altijd de laatste tijd, dus ze moest dringend even worden uitgelaten. Even naar Ekoplaza. Kijk, deze folders van GroenLinks lagen OVERAL. Lekker groen hoor! Jamie is not amused.

IMG_2829

Bewijs.

IMG_2830

Dus Jamie doet een #zwerfie. Een foto waarop je laat zien dat je zwerfafval van de grond oppakt en weggooit. Dit wordt een hit, let maar op. (let ook op het subtiele ‘Be Smart’ op het raam van KFC. Vast niet helemaal zo bedoeld, maar komt wel erg grappig uit.)

IMG_2836

Bij EkoPlaza kocht ik (onder andere) dit groene drankje. Het smaakte naar kruiden en kiwi, maar dan niet op een heel bijzondere manier.

IMG_2837

Op de terugweg vielen de leuke letters op dit bord mij op.

IMG_2838

Het bleek te horen bij een nieuw tentje in de Javastraat: Hartje Oost. Een ‘koffieboetiek.’ Dat betekent denk ik dat het een kledingwinkel is waar je koffie kan drinken, maar ik ben nog niet binnen geweest, dus helemaal zeker weten doe ik het niet.

IMG_2839

Dit aten we. Perfect voor de zaterdagavond: hapjes.

IMG_2842

En toen was het tijd om deze Glog te maken. Op mijn eeuwenoude laptop, die ontzettend traag is en daarom alleen geschikt is om op te werken als ik geen haast heb. Zoals nu, want ik ben weer heerlijk bad-ass aan het bankhangen op zaterdagavond.

Morgen (vandaag voor jullie) begint mijn project ‘afval verminderen’ en ik vind het erg spannend. Het valt me sinds een paar dagen opeens op dat plastic en afval letterlijk overal is. Het wordt nog een hele uitdaging, maar ik weet dat ik het kan. Ik ga jullie op de hoogte houden!

Wat vonden jullie van de Glog? Vaker doen? Ik hoor het graag van jullie!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

27 gedachten over “Glog 15 maart 2014

 1. Een Glog, wat een geweldig idee.
  Jullie krijgen het elke keer voor elkaar om je site zo eigen te maken, echt tof!
  Jullie blog was de eerste blog waarmee ik in aanraking kwam met het blog wereldje, en nog steeds volg ik jullie trouw.
  Ook ben ik zelf inmiddels een blog gestart, jullie zijn erg inspirerend!

  Liefs,

 2. Zwerfie, goed hoor. Grappig dat mijn invulwoordprogrammaatje er ‘zwerfkei’ van maakte.

 3. Geweldige glog. Dat stukje over de felfie was ook erg leuk, maar ik krijg mijn kippen niet op schoot…Ik ben af en toe wel een beetje jaloers op jullie grote stad adresjes. Breda is ook heel leuk, maar heeft dan natuurlijk iets minder leuke spots. Keep glogging girls!

 4. Ik vind het ook erg leuk, vaker doen! Wel prut van die groenlinks-flyers zeg, ik woon ook in Amsterdam-Oost en was van plan op ze te stemmen, maar dit staat me dan toch wel weer erg tegen. Al maakt aan de andere kant wel elke partij zich er schuldig aan volgens mij.

 5. Ja! Vooral doorgaan met gloggen! Ik vind het altijd heerlijk om plogs te lezen/kijken, volg er inmiddels een aantal en verheug me iedere dag weer op een nieuwe versie. Ik ben er nog niet helemaal achter waarom het zo leuk is om te zien wat een ander (vaak een onbekende) op een dag doet, maar ik geniet er in ieder geval erg van!

  Zelf plog ik ook sinds een aantal weken, ik merk dat ik veel bewuster mijn dag beleef en mooie momenten meer waardeer doordat ik overal foto’s van maak en die ’s avonds allemaal nogmaals zie om er een plog van te maken. Het heeft echt een positief psychologisch effect.

  Van de zwerfie had ik al es gehoord maar door jullie glog heb ik net spontaan besloten dat ik het ook ga doen: zwerfvuil rapen. Het is zo’n kleine moeite en Groningen ligt echt vol met allerlei troep. Ik ga m’n steentje bijdragen, bedankt voor de inspiratie!

 6. Top die “zwerfie”! Ik denk dat je het theezakje erin had moeten laten. Tenminste: ik vind hele sterke chai lekker!

 7. Klinkt als een leuke dag! Leuk dat jullie in Utrecht waren! Ik at vrijdagavond nog bij Meneer Smakers, mn favoriete burgertent van heeeel Nederland ;-)

 8. Leuk om terug te zien Merel, ik vond het heel gezellig en hoop dat we het snel weer doen :)

 9. Jaaaa, <3 Oost is zo cool! Leuk dat jullie de koffieboetiek gespot hebben :)

 10. Leuk geschreven!! En ik vind het zo leuk om te zien dat je/ jullie (?) zo dichtbij wonen en ik dus ook naar dezelfde plekken kan gaan! Ik ga zelf regelmatig ook naar de Chinese groothandel (de nieuwe!) en naar dezelfde Ekoplaza, bij de Dappermarkt. Maar de Javastraat, daar kom ik eigenlijk nooit. Zal ik eens doen, is maar 5 minuutjes fietsen!

  1. Zeker doen! Zitten zoveel goede Turkse winkels, een heerlijke bakker (zuurdesem brood is een aanrader, in de Madurastraat, zijstraat) en een aantal leuke koffietentjes!

 11. Wat een heerlijk begin van de dag met die kokosnoot. Jezelf eventjes wanen op een tropisch eiland :) De glog is een goed idee!

 12. Sorry maar een kokosnoot uit Thailand????
  Ook niet echt groen.
  Hoe denk je dat die hier komen.

  mvg Xavier.

  1. Dat klopt. Maar nergens op ons blog staat dat wij álles groen doen. We doen het zo groen en goed mogelijk en soms willen we ons een dergelijke luxe veroorloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *