Glog 3 april 2014

Het is weer tijd voor een glog: een p(hoto)log van De Groene Meisjes!  Dit keer legde ik (Jamie) mijn dag vast in foto’s. 

IMG_0544

De afgelopen maand stonden voor mij in het teken van school, werk, school, ons e-book en school. Volgende week ga ik, als alles goed gaat, afstuderen. Maandag moest ik alles inleveren en vandaag (voor jullie gisteren) had ik eindelijk voor het eerst weer een dagje ‘vrij’. Ik begon de dag met een vers sapje van biet, gember, appel, citroen, wortel en grapefruit. Jums!

IMG_0546

Mádara is één van mijn lievelingsmerken op het gebied van verzorgingsproducten. Ik test nu deze dagcrème die erg goed bevalt. Dat is nogal een wonder want ik heb een extreem gevoelige huid; ik krijg van praktisch elke crème een branderige huid of puistjes. Ik gebruik hem in combinatie met deze oogcrème van Cattier.


IMG_0547

Jippie, pakjes!

IMG_0548

Het eerste pakketje was mijn bestelling van CutECOsmetics.uk. Via Sophie kwam ik op deze webshop terecht en ik zag allemaal geweldige vegan goodies. Ik had van alles in mijn mandje gezet maar met de verzendkosten erbij werd het een beetje duur, oepsie. Ik heb toch 3 dingen gekozen die ik heel erg graag wilde: een lippenstift van LimeCrime, een oogmake-upreiniger van Amie en een lippenbalsem met grapefruitgeur. Blij mee!

IMG_0550

Het andere pakket was een Max Havelaar box met allemaal fair trade producten. Helaas niet alles vegan maar veel producten wel. Wat ik wel grappig vond is het doosje paaseitjes van Tony’s, ingepakt in cadeaupapier van de winkel WAAR. Ik werk zelf bij WAAR (in Amsterdam) dus ik had hem bij wijze van spreken zelf ingepakt kunnen hebben.

IMG_0559

Ik dronk een uur later nog 2 grote glazen groene smoothie met banaan, mango en spinazie.

IMG_0567

Tijd voor de kapper! Ik ga altijd naar MHOOM. Kapster Colette gebruikt de dierproefvrije merken Kevin Murphy en Evo. Daarnaast is MHOOM ook een winkel met fairtrade, eco kleding. En het is er ook nog eens gezellig! :)

IMG_0568

Ontkleuren doet altijd een beetje pijn en jeukt ook heel erg maar ik heb het ervoor over. Ik ben van nature een brunette maar nog steeds super blij met mijn blonde haar.

haar collage

Het resultaat! Weer lekker kort en blondie. Dit is trouwens de lippenstift van Limecrime die ik eerder liet zien. Erg tevreden over want hij bleef de hele dag zitten zonder touch-up.

IMG_0570

Fietsen in het zonnetje is fijn!

IMG_0572

Bij biomarkt kocht ik nog even wat dingen voor het avondeten en bij de kassa lagen deze baby avocado’s. CUTE! Vinden jullie sommige producten in de supermarkt ook zo lief? Ik voel me soms een beetje een idioot als ik hardop ‘Aaaaaah’ roep bij het zien van kleine paprikaatjes. Ach, that’s me.

IMG_0574

Merel vroeg of ik deze ring van People Tree voor d’r mee wilde nemen bij MHOOM. Ze had hem vorige keer gezien en spijt dat ze hem niet had gekocht. Ik stuurde een fotootje om te laten zien dat ik hem heb maar baalde eigenlijk dat ik hem zelf niet heb gekocht haha.

IMG_0577

Doordat ik zo weinig tijd had ben ik de afgelopen 2 – 3 maanden niet naar de film geweest. Ik ga graag naar de bioscoop en heb dan ook een Pathé pas. Ik ging naar Lucia de B. Het is natuurlijk een bizar verhaal en ik vond het mooi gefilmd. Ik neem trouwens altijd zelf wat te eten mee zoals rozijntjes of gedroogde mango; vind ik nog lekkerder dan popcorn.

IMG_0578

Altijd fijn thuiskomen bij de katjes.

IMG_0584 IMG_0589 IMG_0591

Poppie-overload! Ze lag lekker in een doos te genieten van het zonnetje. Kan je een kat nog blijer maken?

IMG_0593

Ook Bep lag te relaxen. Als ik me een beetje druk/gestresst voel hoef ik maar naar de katjes te kijken en ik kom weer tot rust. Vooral als ze aan het knorren zijn.

 IMG_0602

Ik had nog niet echt geluncht dus ik warmde wat chili van gisteravond op. In de chili zat niet zoveel groente dus ik at er nog paar wortels bij. Dat doe ik best vaak: gewoon wat losse groenten eten die eigenlijk niet zo bij je maaltijd passen. Combinaties maken mij sowieso niet zoveel uit. Ik eet rustig misosoep, pasta en naanbrood tegelijk. Het ‘groene’ dat aan de wortel zit bewaar ik en doe ik morgen in een smoothie.

 IMG_0614

Deze foto stuurde mijn stiefvader nog. Helaas kan ik zelf niet maar voor mensen in de buurt van Leiden….!

IMG_0615

Als avondeten maakte ik een pasta met aubergine-tomaten saus. SUPER simpel en SUPER budget. Recept zal een keer voorbij komen bij de rubriek ‘groen zonder poen’.

IMG_0616

Ik sluit de dag af met het maken van deze glog. Ik ga zo lekker naar bed en nog even wat lezen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn dag te zien. Alvast een heel fijn weekend! Liefs!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Glog 3 april 2014

 1. Die smoothies zien er lekker uit zeg en die foto’s van de katten zijn te cute! :) Zo’n glog moeten jullie echt vaker doen, want het is super leuk om te lezen!

 2. Ik ben ook een sucker voor kleine groente! Wat doet de ananas in de vensterbank trouwens in die glazen fles?

   1. Er past niets meer in mijn vensterbank, want hij staat helemaal vol met plantjes, stekjes en takken waarvan ik hoop dat ze wortel gaan schieten. Voor een ananasplant wil ik wel wat ruimte maken, ik had geen idee dat ik een ananasplant in huis zou kunnen hebben. Klinkt fantastisch en ik ga nu uitzoeken hoe ik een ananasplant kan krijgen. Thanks!

 3. Hoi Jamie,

  Ik durf het eigenlijk niet zo goed te vragen; maar zijn jullie een stel? Zo niet, hoe wonen jullie dan; een drie-kamerappartement? En hoe is het dan om met een vriendin te wonen?

  Thanks

  1. Nee, we zijn geen stel en wonen als vriendinnen samen in een huisje :)

 4. Leuk dagje! Moet wel lekker zijn een dagje vrij na zoveel studeren. Succes met afstuderen!

  Ik ga donderdag met collega’s naar lucia de b. Ben erg benieuwd

 5. Leuk om eens wat van jou te zien Jamie, meestal schrijft Merel de blog toch? Ik ben heel benieuwd hoe je eruitziet met lang(er) haar, zijn daar ook ergens foto’s van?

 6. Wat een superleuke glog! Soms ben ik stiekem jaloers op jullie Amsterdams leventje hoor! Maar ben blij hier in het zuiden van het land, niet te groot en er poppen steeds meer vegan (friendly) spots op thankfully! Succes met het afstuderen! x

 7. leuk! ben benieuwd naar het pasta recept, ik ben altijd op zoek naar een lekker aubergine recept :D
  xo, cheyenne

 8. Jamie, als je minder last wilt hebben van het branderige/pijnlijke gevoel op je hoofdhuid van het ontkleuren, was dan niet kort voor het kappersbezoek je haar. Zo blijft het natuurlijke vettige laagje op je hoofdhuid zitten en doet het minder pijn. Hopelijk werkt dit bij jou net zo goed als bij mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *