Glog 7 mei 2014

glog

Het is weer tijd voor een glog: een photolog van De Groene Meisjes! Vandaag laat ik je meekijken met mijn (Jamie) thuiswerkdag!


IMG_1147

IMG_1149

Mijn dag begint altijd met het knuffelen met mijn katjes Beppie & Pop. Ze zijn altijd zo enthousiast dat ik ze niet eens fatsoenlijk op de foto kreeg. Vooral Pop rent heen en weer en wilt het liefste gelijk op schoot springen. Fijn om zo de kamer in te komen!

IMG_1145

Bij de Ekoplaza had ik een grote zak appels gescoord. Ze waren een beetje gerimpeld & sommige hebben bruine plekjes: ideaal voor juicen!

IMG_1159

Hmmm… ik deed 6 appels, 1 citroen, 3 wortels, 1 biet en een stuk gember in de slowjuicer. Zelfgemaakte sapjes zijn altijd zo lekker vers en smaakvol! Het liefste zou ik er elke dag mee beginnen. Heb er helaas niet altijd tijd (& geld) voor.

IMG_1161

Mijn ontbijtje: een groot glas vers sap en wat aardbeien met kokossuiker en dadels. Ik had voor Merel ook een groot glas sap gemaakt.

IMG_1156

Ook een ritueel: als ik mijn make-up doe komt Beppie me ‘lastig’ vallen. Ze geeft dan heel hard kopjes tegen mijn hoofd en spiegel in waardoor mijn eyeliner op mijn kin zit. Ach, ik vind het zielig om boos tegen d’r te doen. Wat een watje ben ik, hè?

IMG_1162

Ik las een stukje uit het boek ‘De supermarkt leugen’ van Jörg Zipprick, een super interessant boek! Het boek gaat over de manier waarop supermarkten proberen zo veel mogelijk te verkopen aan klanten. Hierbij kan je denken aan hoe de lichten zijn ingesteld, waar de aanbiedingen staan en het formaat van het winkelkarretje. Ook bespreekt hij veel keurmerken en additieven die niet helemaal oké zijn. In het laatste onderdeel neemt hij de lezer mee langs verschillende gedeelten in de supermarkt zoals vlees-, groenten- & chips afdeling. Review verschijnt snel op De Groene Meisjes! Als je niet kan wachten: het is zeker een aanrader en is bij o.a. bol.com te koop!

IMG_1165

Beppie! Wat is ze toch mooi hè? :)

IMG_1168

Merel & ik moesten voor een afspraak op de Haarlemmerstraat zijn. Het bureau waar we langs gingen zat in deze kerk. Zo’n bijzondere locatie, van binnen zag het er nog mooier uit. Wauw!

IMG_1170

Inmiddels was het lunchtijd en aten we een bagel bij Bagel & Beans. Wat geweldig dat ze nieuwe bagels in het vaste assortiment hebben! Ik nam de oathie bagel met humus en een kokoswater. Merel nam een spinaziebagel met humus. In de spinaziebagel zitten drie soorten groentenvezels en in plaats van water wordt er spinaziesap gebruikt. Hij is sinds kort een special dus je kunt hem nu proberen!

IMG_1171

Eenmaal thuisgekomen vond ik nog dit pakje rijst-kokos melk in de koelkast, MY FAVORITE!

IMG_1174

Ik had 2 dagen terug mijn nieuwe horloge langs de juwelier gebracht om hem kleiner te laten maken. Ik haalde hem op en hij zit perfect! Jullie horen snel meer over dit merk waar ook dit geweldige toetsenbord van is.

IMG_1177

Beppie had een echte knuffeldag. Zodra ik op de bank zat dook ze naast me en hield ze mijn arm vast. Cute! maar ik moest echt aan het werk…

IMG_1179

Zoals jullie misschien wel weten werk ik bij WAAR. Sinds kort werk ik naast de werkzaamheden in de winkel ook één dag in de week op het hoofdkantoor. Ik ben social media medewerkster. Naast deze dag werk ik ook nog een aantal uren thuis om alles in de gaten te houden op Facebook & Twitter. Als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven van fairtrade nieuws en nieuwe duurzame producten kan je de Facebook pagina volgen. Er zitten ook wat leuke winacties aan te komen :)

IMG_1180

Heel veel tijd om thuis te werken had ik niet want op naar de volgende afspraak! We hadden voor een artikel over fair mode een afspraak met Niki. Niki werkt voor de Schone Kleren Campagne, een organisatie die zich inzet voor betere werkomstandigheden in de kledingindustrie. Een artikel met meer informatie volgt uiteraard.

IMG_1181

Blegh, wat was het vies weer! Blij dat we met de tram waren!

IMG_1183

Zo blij met de Mason Jar deksel! Het drinkt zó fijn. Al mijn bekers en glazen zijn altijd herkenbaar aan de roze lippenstift afdruk. Story of my life.

IMG_1185

Tijd voor het avondeten. Groente snijden!

IMG_1186

Ik maakte één van mijn lievelingsgerechtjes: kidneybonen burger. Zo ontzettend simpel, je hebt maar een paar ingrediënten nodig! Ik at de burgertjes in een slablad als wrap met wat rijst & ketchup. Recept komt snel.

IMG_1188

Zo, dat was het alweer. Vanavond ga ik deze plog uitwerken en nog wat werken voor WAAR.

Het was een fijn en productief dagje. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken. Tot volgende keer!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Glog 7 mei 2014

  1. Die kidneybonenburgers zien er lekker uit! En wat een leuk horloge heb je. En wauw, wat een berg humus op je bagel! Erg leuk om te zien weer, zo’n dag in foto’s.

  2. Hmm, wat een lekker eten allemaal zeg! Ik heb nog nooit bij Bagels&Beans gegeten maar ik MOET het echt een keer gaan doen, wat hebben ze daar lekkere dingn..:) Superleuk om te zien zo’n glog, oh, je poesjes zijn zo lief!

  3. Hihi, ik moest erg lachen bij de foto van dat pakje kokos-rijstmelk. Wij hebben ook een kat en ik moet meestal wel een paar haren van de voedselfoto’s wegpoetsen. Oepsie! ;)

    1. Ja, dit huis is één grote haarbal. Voor echte food fotografie letten we er altijd op. Nu dacht ik: ach, het ziet er nou eenmaal zo uit hihi.

  4. Hmm die bagel en die kidneyburgers, wat lijken me die heerlijk zeg. Ben benieuwd naar het recept. Wat leuk van je baan:)

  5. Wauw, wat een mooi horloge! Ik zou graag willen weten waar die te koop is :)

  6. Gaaf horloge!! Ik neem als ontbijt elke ochtend een sapje uit de Versapers maar het kost inderdaad ontzettend veel tijd. Er gaat stiekem best veel groente en fruit in 1 glas sap dus het is soms best kostbaar. Mijn favoriet momenteel: spinazie, biet, sinaasappel!

  7. Zo dat is een behoorlijke bagel hihi! Het ziet er allemaal zo heerlijk uit! En wat fijn dat je die appels met 50% korting heb kunnen kopen!

  8. Ken je het boek de Boodschappencoach van Ralph Moorman ook? Misschien dat jullie dat ook een handig en interessant boekje vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *