Good Food

good food

Wie een beetje in de gaten houdt welke boeken er zoal over gezonde voeding verschijnen, is zeer waarschijnlijk Good Food van Laurianne Ruhe ook tegengekomen. Het boek verscheen eind 2014 en kwam al snel vrij hoog in de boeken top 100 binnen. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het boek ziet er fantastisch uit (dat maakt veel mensen nieuwsgierig) en het onderwerp (gezonde voeding dus,) is razend populair. Wij laten je vandaag het boek Good Food van binnen en van buiten zien en vertellen je wat wij ervan vonden!

Good Food is geschreven door de 29-jarige Laurianne, moeder van een jong zoontje. Een paar jaar geleden kreeg Laurianne allerlei gezondheidsklachten en heeft ze het roer helemaal omgegooid. Eerst heeft ze haar eigen voedingspatroon aangepast en vervolgens heeft ze haar carriere een andere draai gegeven. Waar ze eerst een baan in de commerciële sector had, is ze nu voedingsadviseur en auteur. Good Food is Laurianne’s eerste boek.

We zullen je eerst even laten zien hoe mooi Good Food eruit ziet:

good food good food

De kleuren knallen van de bladzijdes af. Erg mooi!

good food good food

Mooie vormgeving en handige onderdelen, zoals een groenten-en fruitkalender voor alle 12 maanden van het jaar.

good food

Natuurlijk mogen de saprecepten niet ontbreken!

good food good food

Maar we hoeven van Laurianne niet alleen maar healthy snacks te eten. Een falafelburger op z’n tijd moet kunnen! 
Voor de veganisten: probeer even om het eitje in de soep heen te kijken. Het recept voor deze sautosoep is namelijk veganistisch en zo te lezen erg de moeite waard. Wij gaan hem in ieder geval eens proberen! 

good food

Dit is Laurianne. Een stralende, gezond ogende vrouw. Geen sixpackmodel, maar gewoon een gezonde jonge vrouw. 

In Good Food draait het allemaal om ‘clean eating.’ Dat klinkt natuurlijk gigantisch Amerikaans en we weten dat er nu een heleboel mensen zullen denken: “alsjeblieft zegt… hou op met ons.” Maar weet je, clean eating, dat is eigenlijk gewoon ‘normaal eten.’ Zonder pakjes en poedertjes. Dingen zelf maken. En oké, zo min mogelijk suiker. En niet om nu de healthfreaks uit te hangen – dat zijn we niet, dat weten jullie – maar suiker is natuurlijk ook gewoon niet goed voor je. Zelf zullen we de term clean eating niet zo snel gebruiken, maar in feite is het wel wat wij zelf ook doen.

De ondertitel van dit boek luidt: “Word in 1 maand de beste versie van jezelf.”  Je mag natuurlijk helemaal zelf bepalen wat die beste versie dan is. Wil je afvallen? Een betere huid? Meer energie? Voeding heeft op zoveel dingen effect en het is voor iedereen persoonlijk welke keuzes je hierin maakt. Laurianne vertelt niet alleen hoe je je eetpatroon kunt aanpassen en welke effecten dit op je gezondheid zal hebben, maar ze heeft het ook over wat gezonde voeding mentaal voor je kan betekenen.

En dan: wat vinden wij van Good Food? Om te beginnen: het is een prachtig boek. De foto’s, de vormgeving… we kunnen ons voorstellen dat het heel veel mensen nieuwsgierig maakt en dat is bij dit onderwerp natuurlijk alleen maar een voordeel. We vinden het sowieso erg tof dat er momenteel zoveel boeken verschijnen die over voeding gaan. Zelf vinden wij het in ieder geval erg leuk om te lezen en door het zo laagdrempelig aan te bieden, is het voor veel mensen erg toegankelijk. Daar is in de afgelopen jaren veel in veranderd!

Het boek heeft ons weinig dingen geleerd die we nog niet wisten. Nu moeten wij er wel bij zeggen dat wij al drie jaar met De Groene Meisjes bezig zijn en in die drie jaar al heel veel boeken hebben gelezen. We kunnen ons voorstellen dat Good Food een heel geschikt boek is voor mensen die nog niet zoveel met voeding bezig zijn of op zoek zijn naar een manier om het helemaal anders aan te pakken in het leven. Het boek leest lekker weg en is absoluut niet moeilijk om te begrijpen. Kortom, we denken dat het een goed ‘startersboek’ is. Misschien een mooi cadeauboek, voor een vriend of vriendin die zijn of haar gezondheid een boost wil geven.

Verder willen we er voor de zekerheid bij opmerken dat dit geen vegan kookboek is. In veel recepten komen producten als zuivel en eieren voor. Uiteraard kun je deze recepten wel aanpassen, maar als je veganist bent, is dit niet het allerbeste kookboek voor jou. Ben je geen veganist en eet je graag geitenkaas en geitenyoghurt, dan wél, want daar maakt Laurianne graag gebruik van in haar recepten.

Good Food kost €22,50 en is onder andere hier te bestellen.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Good Food

 1. Die groente – en fruit kalender lijkt mij super handig! Ik weet zelf nog wel weinig over voeding, dus dit boek lijkt mij zeer geschikt om mij daarover iets bij te brengen :)

  1. Ja dan is het zeker een geschikt boek! Zo’n groente en fruitkalender is idd erg handig. Dan weet je nu alvast een beetje welke groente en fruitsoorten er de komende tijd aan zitten te komen. (het wordt alleen maar beter, kan ik je vertellen ;))

 2. Oh leuk! Ik ben inderdaad geen veganist, dus ik zou wel wat kunnen hebben aan dit boek. Het ziet er inderdaad heel erg mooi uit en ik ben dol op handige kalenders. Wij proberen onze groenten ook zo veel mogelijk uit Nederland of België te kopen, dan weet je tenminste zeker dat het qua co2 (vrij) goed zit. Sperziebonen uit Egypte vind ik daarom ook echt belachelijk, om maar te zwijgen over ik weet niet hoeveel andere groente en fruit. Voeg daar een groente- en fruitkalender aan toe en het is nog makkelijker inkopen doen in de supermarkt (hoera voor makkelijk!).
  Mooie foto’s en een duidelijke uitleg hebben jullie van dit boek gegeven, ik ga hem eens opzoeken in de boekenzaak.

  Liefs,
  Nancy

  1. Wist je dat lokaal niet altijd beter betekent? Raar maar waar, maar bijvoorbeeld tomaten uit Nederland/België hebben een hogere CO2-uitstoot dan tomaten uit Spanje, zelfs mét vervoer erbij gerekend. Net zoals biologische landbouw in termen van efficiëntie en milieuvriendelijkheid soms helemaal niet beter is..

 3. Ah dat klinkt goed zeg! Ik hou sowieso van boeken over gezonde voeding en zeker met zo’n mooie vormgeving, dat maakt het lezen toch wat leuker (:

 4. Wat een mooi boek! Die gaat op mijn verjaardagslijstje. Ben alleen nog lang niet jarig, haha

  1. hahah ahhh, misschien is er een andere gelegenheid waarbij je het boek kunt vragen ;)

 5. Het is een prachtig en inspirerend boek, ik ben erg blij dat ik het in de kast heb staan! De vormgeving en de foto’s zijn inderdaad heel erg mooi.

 6. Wat een inspirerende dame! Zo het roer omgooien en ervoor gaan. Klinkt als een mooi boek. Ik geef nog niet gemakkelijk geld uit aan dit soort boeken maar ik zou toch wel graag meer boeken willen hebben over gezond eten. Ben nu altijd een uur kwijt aan google voor mijn weekmenu.

  1. Ja, dan is een boek wel weer handig he? Daarbij komt dat ik het toch altijd erg fijn vind om een boek in mijn handen te houden!

 7. Dit boek zag ik gisteren in de boekhandel liggen en het ziet er inderdaad echt prachtig uit! Voor mij meer zo’n salon-tafel-boek dan een boek waar ik echt vaak uit zou koken. ;)

 8. Ik heb het boek onlangs kado gedaan aan een vriendin, die de gezondere toer op wil.
  Ze was er heel blij mee!
  Mij heeft het ook niet veel bijgebracht wat ik nog niet wist maar het is een heel goed “beginners”boek ;o)

 9. Ik ben erg nieuwschierig! Ben alleen benieuwd hoeveel recepten er ongeveer in staan (of hoeveel bladzijden recepten zijn). Is het naast een informatief boek ook echt een receptenboek? Als ik binnenkort in de boekenwinkel ben ga ik eens even een kijkje nemen. Jullie post heeft me in ieder geval al een goed beeld gegeven!

 10. Ik heb het boek voor de kerst aan mezelf cadeau gegeven. En ik ben er kortgeleden in gaan lezen en ben eigenlijk erg geschrokken van alle ongezonde toestanden waar wij ons mee volproppen. Ik weet van mezelf dat ik niet iets half moet doen, want dan sla ik snel weer naar het oude terug. Dus dan maar rigoreus en alles uit mijn kastjes gepleurt en vervangen voor het boodschappenlijstje van Laurianne en ik ben nu bezig met haar chocoladetaart die ze op haar FB Good Food Transition heeft staan…… Ik voel me kiplekker. Mijn rare rosaceavlekken zijn al bijna uit mijn gezicht verdwenen en het eten wat ik op tafel zet is voortreffelijk. Ik ben blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *