Goody Good Stuff

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertorial – Als je ons vraagt of vega(n) eten lastig is, zal ons antwoord altijd “nee hoor!” zijn. Dat is – voor ons – ook zo, maar we weten heus wel dat het soms best lastig kan zijn om goede vervangende producten te vinden. We krijgen veel vragen van moeders die hun kinderen graag vega willen opvoeden, maar hun kinderen niet teveel willen ontzeggen. Logisch! Immers, ook als volwassene word je geen veggie omdat je het per se leuk vindt om jezelf (lekkere) dingen te ontzeggen. Je doet het uit principiële overwegingen, of vanwege gezondheidsredenen. Dat wil niet zeggen dat je niet meer mag genieten. Gewoon eens lekker wat snoep eten, ligt het nou aan ons, of is dat op z’n tijd gewoon heel erg lekker? Toch is het voor vegetariërs en veganisten nog knap lastig om lekker snoep (zonder gelatine of andere dierlijke producten) te vinden. We moeten zeggen: dat wás lastig. Maar nu Goody Good Stuff sinds een tijdje in de Nederlandse supermarkten ligt, is dat dus geen enkel probleem meer!

Goody Good Stuff is opgericht door Melissa Burton, die toen ze vegetarisch ging eten haar geliefde ‘gummy sweets’ van vroeger miste. Omdat haar moeder, een lerares in New York, het lastig vond om te zien dat zoveel kinderen  traktaties uitdeelden die voor lang niet alle kinderen geschikt waren (denk aan allergieën of eetgewoonten op basis van cultuur of religie) op verjaardagen, maakte Melissa het tot haar missie om snoep te ontwikkelen dat én vegetarisch én allergieproof was. Dat werd Goody Good Stuff! Gelanceerd in 2010 in Engeland en Amerika en sinds 2014 ook verkrijgbaar in Nederland.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle snoepjes van Goody Good Stuff worden gemaakt zonder gelatine en met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Veelvoorkomende allergenen zoals gluten en lactose kom je in dit snoep ook niet tegen. Hoera! Daarmee is Goody Good Stuff vega, halal en koosjer gecertificeerd. Toen we dit hoorden sprongen we ongeveer een gat in de lucht. Immers, er waren altijd wel vega snoepjes te koop bij de biowinkel, maar deze vonden we meestal smakeloos en taai. Goody Good Stuff is snoep zoals je dat van ‘vroeger’ gewend bent, maar dan beter. We kunnen ons zo goed voorstellen hoeveel ouders er blij zijn met dit nieuws. Niet omdat snoep het allerbelangrijkste moet zijn voor je kinderen, maar (bijna) ieder kind wil gewoon wel eens een snoepje kunnen eten. En dat moet, vinden wij, ook gewoon eens kunnen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Goody Good Stuff komt in allerlei soorten en maten. Zakjes (150 gram) met kersen, zure snoepjes, perziken en gummybears. Deze zakjes kosten €1,59. Daarnaast kwamen we deze verpakkingen met 8 uitdeelzakjes tegen. Deze zakken kosten €1,99. Ideaal voor op een kinderfeestje! (of om in je tas te gooien, voor mee naar je werk, want hey, ook volwassenen willen wel eens een snoepje.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze favoriet? De zure snoepjes! Maar ook de kersjes in combinatie met de colaflesjes uit de uitdeelzakjes zijn hier erg geliefd. Wij hopen dat er in de toekomst nog veel meer soorten en smaken komen en dat Goody Good Stuff het snoepschap in de supermarkten gaat overnemen. Snoep blijft snoep. Teveel suiker is nooit goed voor je. Maar áls wij dan eens los willen gaan op een zak snoep, dan heel graag op vega snoep, dat ook nog eens vrij van gluten en onnatuurlijke kleurstoffen is!

Goody Good Stuff is verkrijgbaar bij vrijwel alle landelijke supermarkten, zoals Albert Heijn, Jumbo, C100o, Plus en Dirk van de Broek. Wil je meer informatie over Goody Good Stuff? Dan verwijzen we je graag door naar de Goody Good Stuff Facebookpagina!
Heb jij de snoepjes al geproefd? Wat vind je ervan? We horen het graag van je! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Goody Good Stuff

  1. Ik vind het ook moeilijk om vega drop of snoep te vinden in de supermarkten. Bij Jamin hebben ze handige kleurlabels waardoor je makkelijk kunt zien of er melk of gelatine in snoep zit. Heel soms (max. 1 keer per jaar) ga ik daarom bij Jamin een klein zakje scheppen. Deze snoepjes zien er ook goed uit. Vooral de zure ben ik benieuwd naar.

    1. Hee Maaike, er is een bepaald dropje van Katja dat ‘Sallos’ heet en het komt in een kartonnen doosje, dat is de eerste drop die ik heb gevonden zonder gelatine! Ik heb het gewoon bij de AH gekocht =) Ze hebben het in twee smaken, errug lekker!

  2. Dat is grappig, ze hadden mij ook benaderd of ik erover wilde bloggen en ik vind het ook een goed product om mee te beginnen, maar er zit nog een groot nadeel aan: er zit suiker in. Als je zoals als ik een lactose-gist en suiker vrij dieet hebt, valt dit er nog net buiten. Ik eet ook geen e-nummers en geur-kleur en smaakstoffen maar suiker en glucosestroop en dat soort zaken is nog steeds veel vertegenwoordigd in producten. Jammer, proeven kan ik ze niet….

  3. Wat een goed initiatief van Melissa Burton! Ik eet zelf behoorlijk gezond, maar inderdaad, iedereen wil wel eens een snoepje kunnen eten. En dan zónder al die chemische stoffen. Tof dat dit merk nu dus ook naar Nederland komt!

  4. Ik vond al snoepjes die het beiden hadden! Glutenvrij en vegan! (link verwijderd)

  5. Er zitten ook in deze ‘verantwoorde’ snoepjes veel suiker; per 100 gram zo’n 60-70 gram suiker.

  6. Ik koop ze ook soms voor mijn dochter. Elk kind wil graag een keertje snoepen. Sommigen zeggen dat er nog altijd veel suiker in zit. Dat zal best wel maar van alle snoepjes in het schap, is dit nog altijd een beter alternatief. Mijn dochter is gek op de gummybeertje. En eerlijk is eerlijk: ik vind ze zelf ook erg lekker.

  7. Good stuff zijn niet meer in supermarkten te verkrijgen. Waar kan ik de gummy bears nog kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *