#Grannystyle

Afbeelding 2

Zaterdagavond 20:00: een enorme plensbui op je hoofd (hoi herfst!) en eigenlijk best wel moe zijn van de afgelopen week. Genoeg redenen om makkelijke kleren aan te trekken, een kopje thee in te schenken en jezelf op de bank te parkeren. Zo. Ik kom de deur niet meer uit, of er moet iets heel geks gebeuren. Sms OMA AAN naar 4343.

Lange tijd heb ik me iedere week druk gemaakt over onderwerpen als: wat te doen op zaterdagavond? En: waar zijn al mijn vrienden op zaterdagavond? Wat mis ik allemaal als ik zaterdagavond op de bank blijf zitten en een serie kijk? Het is een beetje het “wat doe jij dit jaar met oud&nieuw?-gevoel,” maar dan iedere week weer opnieuw. En ik werd er eerlijk gezegd een beetje gefrustreerd van. Het is namelijk zo; ik ben graag thuis. Natuurlijk vind ik het heel erg gezellig om leuke dingen te doen en dat doe ik ook heel regelmatig, alleen… uitgaan op zaterdagavond, ik trek het niet meer zo goed.

Vroeger ging ik heel veel uit. Feestjes, clubs, kroegen, holadiejee! Hoewel ik nooit een comazuiper ben geweest, dronk ik gezellig wat wijntjes mee en het katergevoel is mij ook niet vreemd. Een tijdje vond ik dat allemaal leuk, gezellig, spannend en grappig. Maar stiekem werd ik er ook heel moe van. Trouwens, ik werd er ook heel arm van, maar dat is een ander verhaal. Iedere keer weer naar dezelfde tenten, met dezelfde mensen, dezelfde drankjes en dezelfde muziek. En iedere keer weer je halve weekend weggooien en op maandag totaal gebroken weer aan het werk moeten.

Een tijdje ging ik veel uit omdat ik het oprecht leuk vond. Dan had ik er zin in en had ik echt leuke avonden. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ik eigenlijk alleen nog maar meeging omdat ik bang was dat ik anders heel veel zou missen. Wat een onzin eigenlijk he! Tegenwoordig heb ik daar geen last meer van. Ik weet van mezelf dat ik geen type ben voor grote clubs en megadrukke feestjes. Ik vind het ontzettend gezellig om cocktails te gaan drinken (vorige week zaterdag nog, met vriendinnetje Merlin!) of om lekker uit eten te gaan, met aansluitend een film of theatervoorstelling. Maar hele nachten doorhalen? Alsjeblieft niet. Vroeger voelde ik me wel eens een beetje “sneu” als ik maandag op mijn werk moest vertellen dat ik eigenlijk niet zoveel spannends had gedaan dat weekend. Tegenwoordig sta ik daar helemaal niet meer bij stil: wat maakt het in vredesnaam uit en wat zegt het over jou? Helemaal niks.

In de zomer is het wel een ander verhaal. Dan is het mooi weer en vind ik het minder moeilijk om de straat op te gaan. Daarbij komt dat ik zomervakantie heb en dus alle tijd heb om bij te komen. Want hallo, ik ben geen 18 meer en dat begin ik te voelen. Nee, serieus! Dus in de zomer gaat het allemaal prima en ben ik vaker op een feestje te vinden. Heerlijk, een paar uurtjes dansen en daarna op je gemakje naar huis fietsen. Ook ga ik dan op doordeweekse avonden gezellig terrasjes pakken met vriendinnen, of bezoek ik een festivalletje. Maar in de herfst en winter? Please, kunnen we gezellig thuis blijven?

Afbeelding 3

 

Afbeelding 1

Hoewel ik al dacht dat ik vast niet de enige was die er zo over dacht, was het toch erg leuk om een bevestiging van jullie kant uit te lezen. Ik plaatste de foto van het kopje thee op Facebook en vroeg aan jullie of jullie meededen in de oma-modus. Er kwamen alleen maar herkenbare reacties voorbij! Wat grappig zeg. Ik ben dus echt niet de enige oma hier. (trouwens, al was ik dat wel, dan nog bleef ik lekker thuis, hihi!)

Nu denk je misschien dat ik heel negatief over mezelf praat, omdat ik mezelf een oma noem. Nee hoor, helemaal niet! Ik vind dat mijn leven alles behalve saai is. Ik ga naar blogevents, ga vaak uit eten, ik bezoek kringloopwinkels in het hele land, ik heb gezellige dagen en avonden met vrienden, heb een Pathe-pas waar ik een goed gebruik van maak, bezoek geregeld het theater en soms een concert(je), ik ga weekendjes weg (naar Antwerpen bijvoorbeeld) en kom door de Groene Meisjes op plekken waar ik anders nooit zou komen… alleen in de club zal je mij niet snel meer tegenkomen. Misschien als er een heeeeel leuk feestje is, dan wil ik nog wel eens uitzondering maken.

Hoe zit dat met jullie? Was jij vroeger ook meer van het uitgaan en nu niet meer? Of ben jij misschien je ‘jeugdige jaren’ al lang voorbij en sta je nog iedere week te spacen&feesten in de club? Ik ben benieuwd! 

Liefs Merel

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

42 gedachten over “#Grannystyle

 1. ZO herkenbaar en ik ben nog maar 20 oops hihihi…
  Vanavond NERD modus voor mij, maandag heb ik een tentamen… Maar anders had ik ook voor de grannystyle gekozen hoor! Die past me ook goed ;-)
  Geniet van jullie avond!

  1. Haha voor mij ook nerd-modus vanavond! Volgende week tentamenweek, pfff… En anders was het inderdaad ook grannystyle geweest, uitgaan doe ik echt bijna nooit, al zit ik wel vaak met vrienden tot diep in de nacht bij iemand thuis te drinken en te kletsen en te lachen – maar dat zie ik niet als uitgaan..

   1. Succes met leren! Volgend weekend kunnen wij extra genieten van de grannystyle! Haha!

    1. Haha ja precies! Ik kijk er al helemaal naar uit, lekker met een dekentje en een nieuw boek op de bank, pot thee ernaast, kaarsjes aan…

     Jij ook succes!

     1. Aah, zo’n nerd was ik ook. Terwijl mijn klasgenoten besloten hardcore te gaan stappen voor tentamenweken en andere belangrijke weken, zat ik vrijdag- en zaterdag avond braaf te leren… Hahaha!

 2. Complete herkenning vanaf mijn kant! Heerlijk! Lekker van genieten!

 3. Ik ben eigenlijk nooit zo van het (overdreven veel..) zuipen en losgaan geweest. Ik vind er gewoon weinig aan en voel me nooit echt op mijn gemak – op van die dansdingen dan, moet veel ophebben voordat ik dat kan waarderen en daar heb ik dan vaak ook weer geen zin in. Ik ga wel regelmatig met vriendinnen naar de kroeg om bij te kletsen en verder hou ik erg veel van muziek en live bandjes. En vanavond heb ik een van de eerste bankhangavondjes met mijn vriend in ons nieuwe huisje. En dan herken ik jouw gevoel wel; like, ik ben 21, student, in 5 minuten fietsen in het centrum van Amsterdam, ik zou nu heeele andere dingen moeten doen, maar ik zit moe op de bank. Leuk om te lezen ;)

  1. Aaaah, veel geluk in jullie huisje :) Is toch ook gezellig? Lekker samen met vriendlief, wat lekkers op tafel, drankje erbij :)

 4. Ik doe ook mee vanavond en eigenlijk komt het steeds vaker voor dat ik het rustig aan doe in het weekend.
  Vanavond heb ik ook even me-time, lekker rustig aan. Stiekem lig ik nu in bed met laptop, lekker blogs aan het bijlezen :)

 5. Ik ben nooit uitgegaan.. Ja, wel geprobeerd, maar ik vond er geen reet aan. Ben op mijn 15e in de horeca gaan werken, na het werk dronk ik een fles wijn mee en hadden we bottergarnituur en stokbrood, om vervolgens half lam met mijn broer thuis te Mario Karten of Sterren.nl te kijken.. Nu ben ik 21, werk ik in de zorg en ben ik blij als ik na een dienst op de bank kan neerploffen. Vind uitgaan niet leuk en kost teveel geld. Dan ga ik liever wat vaker lunchen of uit eten…

 6. Heerlijk oma-style. Thee is geweldig, kaarsjes aan, filmpje/serie erbij. Chillen. Zo fijn.
  Ik ben 23 maar mij vind je sowieso niet buitenshuis op zaterdagavond haha. Ik ben altijd al een huismusje geweest en in de herfst en winter is dat extra fijn en leuk.

 7. Ohh zo herkenbaar! Ik vind het heerlijk om met een kop thee en zelfs de oma ‘kaakjes’ erbij met een dekentje op de bank een foute crime serie te kijken! En het leuke is, mijn vriend doet gezellig met me mee! Het uitgaan hebben we beide nog maar heel weinig zin in, af en toe een borrel doen met de vaste club is veel gezelliger. Zo, ik zet m ook weer op de oma (&opa) modus. Fijne avond!

 8. Hihi superleuk om te lezen! Ik sta nu op het punt on de stad in te gaan met een vriendin :) Veoeger ging ik iedere zaterdagavond stappen, daar leefde ik echt naartoe.. Fijne herinneringen! Nu ben ik een beetje half/half. Ik vind het heel leuk om de stad in te gaan & het wordt zeer waarschijnlijk heel laat, maar.. Dan is het ook alweer genoeg voor een maand ;)

 9. Zo herkenbaar! Mijn Lief is nog helemaal into uitgaan, maar ik geniet er enorm van om op zaterdag lekker op de bank te hangen met games/films/series/boeken en dan een wijntje of kopje thee erbij. Ik ga zo nu en dan nog weleens mee uit, maar ik merk dat ik ultiem brak ben de dag erna, niet meer aan mij besteed dus :p Leuk stuk!

 10. Zo herkenbaar! Ik vind uitgaan nog steeds wel leuk, maar gewoon af en toe. Niet elke week, dan vind ik het ook niet leuk meer. Soms voel ik me dan wel een beetje uncool omdat het lijkt alsof je allemaal spannende dingen moet doen in het weekend en ‘aan je reputatie’ moet werken. Ik blijf liever thuis en ga alleen weg als ik er echt zin in heb!

  1. Zo is het Hes :)! Afspreken met je studievriendinnetjes is toch veeel leuker ;)!

 11. hier nog een! ik ben 22, maar ga over het algemeen weinig uit.. soms probeer ik mezelf ertoe te dwingen & vind ik het ook leuk, maar in de winter heb ik echt 0 motivatie om uberhaupt naar buiten te gaan, laat staan als het 10u ’s avonds is en regent, terwijl ik eigenlijk warm onder de dekens kan liggen met een boek, filmpje of serie en een warm kopje thee!
  xo, cheyenne

 12. Ik ben nooit een fan van uitgaan geweest, maar mijn man wel. Toen ik die dus moest veroveren, heb ik mijn best gedaan. Maar het heeft nooit gehoeven eigenlijk. Ik vind een avondje met vrienden best gezellig, maar dat hoeft niet per se op verplaatsing. En sinds kleine man er is, vind ik het allemaal best, heb ik fijn een reden om daar niet in mee te moeten gaan.
  Overdag dingen doen vind ik dan wel weer fijn, maar daar staat mijn man nog in leer-modus. Als we ooit écht omoe en opoe zijn, dan zit het helemaal goed denk ik :D

 13. Gisteravond even een bioscoopje gepakt met vriend en kind. Maar mag van mij gerust een film op tv of een dvdtje zijn. Of een spelletje. Thuis is heerlijk. Koffie en thee erbij. Ik drink helemaal geen alcohol meer. Dat wordt door sommige mensen saai gevonden. Terwijl ik toch nog steeds, ook nuchter, de ene grap na de andere uit mijn mouw schud. :-D

 14. Hahahaha mijn bijnaam is “granny smith”, omdat ik al jaren niet meer uitga. Inderdaad wel gezellig een cocktail drinken of uiteten en de bios, maar niet meer naar clubs. Nou prima hoor, ik moet er ook niet aan denken!

 15. Herkenbaar! Op een gegeven moment kom je denk ik in een fase van je leven dat er doordeweeks zoveel op je afkomt dat je in het weekeind lekker rust wil. Nu moet ik zeggen dat mijn zaterdagen meestal ook vol zitten dus zaterdagavond lekker op de bank ploffen en een potje kaarten met vriendlief, filmpje kijken met mn ouders of lekker lezen vind ik heerlijk. Ik ga nog wel regelmatig een avondje (salsa)dansen, maar dan lig ik wel al om 00.00 in het bed, ideaal! En echt uitgaan tot midden in de nacht doe ik nu eigenlijk alleen maar wanneer mijn vriend met zijn band de muziek verzorgt op een leuk feest.. Dan ben ik er wel bij om ze te supporten (en ze zijn megaleuk dus dan vind ik een verloren zondag niet erg) xD mijn vrienden begrijpen gelukkig wel dat ik nu in deze fase zit maar ik heb me in het begin ook behoorlijk rot gevoeld omdat ik elke keer nee zei als ze vroegen of ik mee uit ging. Niet dat zij het zo zagen, maar je zit dan meer met je eigen gevoel.

 16. O ik begrijp zó wat je bedoeld! zeker nu ik steeds meer werk, niet meer samenwoon en daardoor een ‘ander’ leven heb. Heerlijk, zaterdag avond thuis. Heerlijk, een grote pot met thee & een boek óf goeie film. Uitgaan blijft leuk, maar niet meer iedere week. Eigenlijk heb je dan steeds minder te vertellen, omdat het heus niet altijd zo denderend is. Nu kijk ik juist meer uit naar een volgende X uitgaan. En tot die tijd…… Whoop whoop Granny-Style! Thans Merel!

 17. Oh, en om het nog meer granny-style te doen… Ik zit regelmatig te breien. Wel met breiringen, want ik kan het niet als een echte oma, hahaha :P

 18. Ik geniet ontzettend van rustige zaterdagavonden en lange zondagen. Kopje thee, cappuccino (ja ik houd van allebei), iets te snacken, leesboek, leuke vent (Mr.) en haakwerk binnen handbereik en je hebt geen kind aan mij.

  Comazuipen/zuipen heb ik nooit zo begrepen, paar uur “lol” en de volgende brak (en blut) hahaha!

  Was getekend
  Oma ;-)

 19. Deze Oma heeft al heel jong geconstateerd dat rondhangen in rokerige lawaaiige clubs zonde van je tijd was. Hoe kun je nou eventuele interessante mensen leren kennen als je ze niet kunt verstaan, laat staan een intelligent gesprek met ze kunt voeren?
  Maar een etentje bij vrienden, of samen met andere hondenmensen lange druk bomende wandelingen maken in het weekend? Ja! Op de bank zitten kun je altijd nog door de week doen!

 20. Ik ben net terug van een fantastische rondreis door Mexico met mijn zusje. Ik kan jullie vertellen: de hele vakantie was granny-style, en dat terwijl wij pas 27 en 29 zijn. Die Mexicanen die vonden het maar raar dat wij niet hielden van drinken en all-inclusive excusies. Ze zijn de Amerikaanse toeristen gewend, die kennelijk meer houden van coma-zuipen dan wij haha. I love granny-style en iedereen moet lekker doen waar hij zichzelf fijn bij voelt! Volgens mij worden degene van de granny-style in ieder geval dik 100 jaar oud en kunnen we er dan nog over bloggen, lol. Drank en weinig slaap maakt meer kapot dan je lief is!

 21. Ik ben het helemaal met je eens. Als ik op zaterdag de hele dag heb gewerkt vind ik het ook heerlijk om met de voetjes omhoog voor de tv te zitten!

 22. Ik ben nooit van het uigaan geweest. Heb het dan ook vrij weinig gedaan in m’n jeugd (nu klink ik echt als een oud wijf). Doe mij maar een bioscoopje of je avondje films op de bank. Ik ben echt een huismus hoor, geen betere plek dan de bank.

 23. Haha hóe herkenbaar! Ik ben nooit zo’n kroegtijger geweest, mijn idee van een avondje uit is een lekker hapje eten en naar de film. Of op bezoek gaan bij lieve vrienden, (wederom) lekker eten en fijne gesprekken voeren onder het genot van een goed glas wijn. Een intelligent gesprek kun je toch niet voeren met al dat lawaai in een kroeg of club?!

  En op zijn tijd heb ik enorme behoefte aan een heerlijke zaterdagavond-thuisblijfavond op de bank met een grote pot thee en een goed boek :-)

 24. Herkenbaar hoor :) Ik ben in mijn hele leven maar 3 keer uitgeweest, en voeld e me meestal niet echt op mijn plek. Hoewel ik me veel beter voel bij gezellig thee drinken met vriendinnen, heb ik altijd wel het idee dat ik mezelf moet verdedigen omdat ik niet een typische student ben met bijbehorende jaarclub en vaste borreldagen. Maar gelukkig zijn de meeste van mijn vriendinnen ook niet zulke kroegtijgers, dat scheelt :)

 25. Hoi,
  Ik heb soms zelfs weekavonden waarin ik niet verder kom dan m’n keuken voor een pot thee; en me dan gezellig in de sofa nestel ermee, samen met mijn breiring/punnnikklosje, of met mijn smyrnatapijtje aan mijn bureau. Gezellig. Ps ik ben ook maar 21.

  Groetjes

 26. Zo blij dat ik niet de enige ben! :) Als student op kamers wordt er blijkbaar van me verwacht dat ik elke avond uitga… Mijn weken zijn al zwaar en druk genoeg, dat ik ’s avonds gewoon graag lekker op de bank relax. Ik ga wel eens graag uit, maar ik kan dat niet als ik stress heb voor mijn drukke weken en dat is momenteel het geval.

 27. Grappig dat je hierover schrijft! Afgelopen weekend had ik een logé en die wou persé de stad in om te stappen. Ik zei al dat ik dat niet zou trekken (ik heb fibromyalgie) maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik daar totaal geen behoefte aan had ook. Ik ging ook geregeld stappen (zeker 1 a 2 keer per week) en heb de nodige feestjes en late avondjes (zeg maar gerust ochtendjes) gehad, maar sinds een jaar heb ik er geen behoefte meer aan om op stap te gaan. Ik heb het wel gezien, de stapwereld en ik moet toegeven dat ik het heeeeeeerlijk vind om thuis te zijn. Gezellig met vrienden of mijn vriend thuis of alleen op de bank met een pot thee en een serie/boek of laptop. We zijn afgelopen zaterdag wel nog even de stad in geweest, wezen poolen. Toen ik daar was merkte ik al dat ik me niet op mijn gemak voelde en we zijn dan ook niet verder de kroeg in geweest. Thuis hebben we nacho’s gemaakt, wijn gedronken en kaartspelletjes gespeeld, vond ik persoonlijk veel leuker! :)

 28. Zo, even een (mannelijk) tegengeluid laten horen. Tegenwicht tegen al die grannies hier.
  Heb van m’n 15e t/m m’n 32e zo veel mogelijk gestapt. Dat werd eigenlijk alleen maar beperkt door m’n portemonnee en of er wel maten waren om mee te stappen; als ik soms denk hoeveel geld ik heb uitgegeven, pffffff. Het was voor mij eigenlijk altijd een ontsnapping aan het dagelijkse leven dat uit school en gezin bestond en dat mij destijds nogal benauwde. Ik heb er destijds (ben nu 48) echter volop van genoten maar toen ik 32 was, en m’n vriendin (ontmoet in de kroeg en na 16 jaar nog steeds m’n vriendin) een paar maanden zwanger was, drong het, staande in een kroeg naast een paar vrienden, tot me door dat het wel erg saai aan het worden was (we kenden elkaar al zo lang en hadden elkaar niet zo veel nieuws meer te vertellen en de meeste van hen waren een beetje ingeslapen) en ben toen radicaal, en zonder enige wroeging, ermee gestopt. Kan nu dan ook geen biertje of wat dan ook hebben of ik word al heel snel dronken. Dus toen ik ‘opa’ werd (qua gedrag) was het jongste er al af. Toch zou ik het een volgende keer zo weer over doen, die andere wereld van het stappen had toch iets magisch, een wereld binnen de wereld. Dit wil niet zeggen dat ik geen begrip voor de grannies heb hoor want ik geniet nu ook volop van mijn ‘opa’ momenten.

 29. Herkenbaar. Ik ben 21 en zit ook het liefst thuis, met een goed boek, film/serie. Of met familie, spelletjes spelen (gebeurt niet veel, maar als we wel spelletjes spelen is het altijd erg gezellig).
  Ik heb nooit zo van uitgaan gehouden, wel af en toe geprobeerd, maar nee, niets voor mij.
  Ik ga af en toe wel gezellig met vriendinnen wat doen. of thuis gezellig film kijken en kletsen.

 30. Ik ben het er mee eens! Maar ook weer niet.
  Ik hou veel van stappen. Ik stap eigenlijk het liefst elke week als ik me goed voel. Dit is eigenlijk gekomen omdat ik in een dood dorpje woon waar je écht niets maar dan ook niets te doen hebt. Ik ben een echt mensenmens, ik vind het fijn om niet alleen te hoeven zijn. Maaarr dat stappen gaat niet altijd. Vooral in de koude maanden stap ik minder. Als ik zou willen stappen moet ik eerst 10 tot 14 kilometer fietsen en met mijn gezondheid is dat een regelrechte hell haha.
  In de zomer ging ik eigenlijk elke week wel te stappen (als mijn portemonnee het toeliet). Maar nu merk ik ook dat ik daar veel minder zin in heb. Zo af en toe dan begint het te kriebelen en dan moet en zal ik ook te stappen haha.
  Maar de laatste tijd kan ik ook veel minder stappen omdat ik vaak in het weekend aan de bak moet als partyfotograaf. Dus genoeg feestjes voor mij :)

 31. […] en daar ingehaald. Lange tijd hadden we hier niet zoveel zin in (zoals je kan lezen in het artikel “Grannystyle”,) maar de laatste tijd zijn we weer regelmatig op de dansvloer te vinden. Dat betekent natuurlijk […]

 32. Zo herkenbaar! Toch probeer ik mezelf af en toe te overtuigen nog eens uit te gaan! Jullie hebben een hele leuke blog trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *