GREEN GIRLS & THE CITY: HAMBURG #2 (SHOPPEN)

Eerder toonden we jullie al onze foods&drinks-tips van Hamburg. Nu is het tijd voor de shoptips.
Van Jori, Jorn en Nadine kregen we een hele lijst met bruikbare tips mee. Nog superbedankt hiervoor! We hebben er heel veel aan gehad en hebben de lijst hier en daar nog wat aangevuld met winkels die we zelf tegenkwamen. We hopen dat jullie, als jullie een keer naar Hamburg gaan, ook weer iets aan onze lijst zullen hebben!

Daar gaan ze. Die Grüne Mädchen op pad.

1

Op de eerste dag dat wij in Hamburg gingen, zijn we met de S-bahn (koop een dagkaart, heel voordelig) helemaal naar Hamburg-Harburg (halte Rathaus) gecrosst. Normale mensen gaan eerst het centrum van een stad bekijken, de Groene Meisjes kwamen op dag numero 1 al in een of ander dorpachtige constructie terecht. Waarom? Omdat hier HET GROTE HUMANA FILIAAL zit! Humana is een secondhand kledingwinkel. Misschien wel bekend van de Humana bakken die we hier in Nederland ook kennen. In Duitsland zitten een aantal filialen en tijdens onze vorige trip naar Berlijn kwamen we een mega xxl filiaal van Humana tegen, met maar liefst zeven etages. Vintage heaven, kunnen we u zeggen.
Een heel aardig meisje van Humana Hamburg waarschuwde ons via Facebook; de winkel in Harburg zal niet zo groot zijn als in Berlijn, maar was toch wel heel erg de moeite waard om te bezoeken.
Dus, daar gingen we. En inderdaad, het was de moeite waard! De winkel is al vele malen groter dan dat we hier in Nederland gewend zijn van secondhandshops en er hingen superleuke dingen.

Op deze foto kan je een beetje zien hoe groot de winkel is (begane grond + 1 verdieping):

2

En het allerbeste van Humana shops is wel dat ze de kleding categoriseren op tijdperk.
Dus: 60’ies mode, 80’ies mode. Wowie!

3

Het was de trip van ongeveer 40 minuten met de S-Bahn zeker waard. Jamie kocht een te gek roze shiny jaren 80 jack en Merel kocht een corny lange rode trui met prachtige borduursels erop.
Eén waarschuwing (en dit geldt voor alle vintage winkels waar we geweest zijn): de prijzen liggen absoluut hoger dan we in Nederland en Vlaanderen gewend zijn. Zo kostte het jack van Jamie 22 euro en de trui van Merel 14 euro. We moeten er wel aan toevoegen dat de kleding die er in de winkel hangt doorgaans wel van hoge kwaliteit én origineel is.

Een echt dorp is Harburg niet, je kunt er gewoon naar een hippe koffiezaak (in Hamburg zie je veel koffietentjes met de dubieuze naam ‘Balzac’, een soort Starbucks), een Galleria Kaufhof en een Mediamarkt. Wat wil een mensch nog meer…?

Meer vintage! Dus we sprongen weer in de S-Bahn, op zoek naar meer tweedehandsgoed.
Volgens Nadine, een vriendin van een vriendin van ons, moesten we echt naar de KLEIDERMARKT op het kruispunt van de Holstenstraße en de Max-Brauer-Allee. We kwamen aanlopen en zagen een tamelijk troosteloos geheel. Een grauw grijs gebouw, hmm… Maar toen we binnenkwamen veranderde alles. WOW! Wat een enorme winkel vol met vintagegoed!
We doken meteen achterin de winkel, want daar was de sale.

5

Overal waar je kijkt zie je schoenen,

6

en de mooiste jurkjes …

7

Maar omdat De Groene Meisjes zich hebben voorgenomen om een tijdje alleen nog kleding te kopen die of direct combineerbaar of echt noodzakelijk is, hebben we de Kleidermarkt met lege handen verlaten. Een applaus mag best wel even nu. Dankje.

In Altona, het alternatievere/hippere stadsdeel van Hamburg, zitten gezellige restaurantjes, wat kleinere winkeltjes en het leuke DRUCKWERKSTATT OTTENSEN. Dit is een papierwaren & geschenken winkel en mensen die De Groene Meisjes een beetje kennen, weten dat wij hier dol op zijn.

Een winkel vol met papier, pennen, stempels, lintjes, hebbedingen en leuke cadeautjes…

9

We kochten er deze fantastische vogeltjesklok. Een klok met voor ieder uur een ander vogeltje mét bijpassend vogeltjesgeluid! En dat voor 10,50 euro. Te gek.

10

Als je achter door de winkel loopt, kom je automatisch in de buurwinkel terecht. Dit is een cadeaushop met alleen maar cadeautjes voor mannen. Heel grappig!
Bij deze twee winkels moet je zeker even binnenwandelen als je door de Ottenser Haupstraße loopt.

Nog een straat met leuke en wat minder mainstream winkeltjes, is de Susannestraße, bij S-bahn halte ‘Sternschanze.’ Loop langs deze reclameposters:

11

Hier vind je wat kleine designerwinkeltjes en hier en daar een asia-shop.
Leuk om even te kijken. Sla dan ook vooral ‘Schulterblatt’ niet over voor een gezellig drankje bij Cafe Katze. (zie ons andere Hamburg artikel)

Door naar het ‘grote centrum’ van de stad: S-Bahn halte Hauptbahnhof. We lopen de grote, brede winkelstraat in en stoppen bij de Kurze Mühren nummer 6. VINTAGE&RAGS. Deze winkel heeft Jori ons aangeraden als een echte must-go. Dus dat deden we. En jahoor! Alweer zo’n grote vintagewinkel.
We blijven het ongelooflijk vinden dat er alleen al in Hamburg en Berlijn zo ontzettend veel grote vintagewinkels te vinden zijn. Oke, in Nederland hebben we er ook wel veel, maar allemaal vrij klein.

Twee etages in een winkel is in Hamburg heel normaal:

11

Biiiiijna hadden we een glitterjurkje (Merel) en een jumpsuit (Jamie) gekocht, maar de prijzen waren toch wel aan de hoge kant. 40 euro voor een jurkje is in deze winkel geen uitzondering.
Maar toegegeven: dan heb je ook wel iets moois!
Het is, denken wij, nu wel duidelijk dat er aan vintage en secondhand in Hamburg zeker geen gebrek is. Maar, er is meer.

In de grote winkelstraat, de Kalverstraat van Hamburg/de Meir van Antwerpen, vind je een aantal leuke winkels. Zoals WEEKDAY en URBAN OUTFITTERS. Een tip van onze kant: ga naar Hamburg als het sale is. De kortingen liepen op tot maar liefst 75 procent!

Als laatste en in de categorie ‘non-fashion’;

ALLNATURA, een supergrote biowinkel die je op meerdere plekken tegenkomt. Onder andere bij station Altona en het viel ons op dat hier de hippe jongeren boodschappen doen. In een ander filiaal kwamen we alleen wat ouderen tegen. AllNatura Altona is een beetje de EkoPlaza van het Waterlooplein. We voelden ons er thuis.
AllNatura heeft VEEL. Naast natuurvoeding vind je hier een groot assortiment natuurcosmetica (zie ons artikel ‘De Groene Meisjes testen: Alverde Boddybutter.’) We zouden willen dat wij zo’n biowinkel in de buurt hadden!

12

Zo, dat was Hamburg. We zijn verder nog naar een museum geweest en hebben heel wat rondgewandeld door de stad. Zoals we al gezegd hebben in het vorige artikel: Hamburg heeft de potentie om erg hip te worden, maar is het nu nog niet echt bruisend. Wel prettig is het feit dat de stad absoluut nog niet toeristisch is. Je zult echt moeten zoeken naar een souvenirwinkel. Niet dat wij dat gedaan hebben, maar dat terzijde. Je struikelt niet over fotograferende-achter-gidsen-aan lopende toeristen. Dat is opzich helemaal niet vervelend en weer eens wat anders dan wat je in de meeste stedentripsteden tegenkomt.
In het voorjaar komt er een 100 % Hamburg gidsje uit van MoMedia. Helaas komt dit gidsje voor ons te laat (we hebben het af en toe zelfs een beetje gemist!), maar we zullen het zeker nog een andere keer gaan gebruiken. Hamburg, tot over een paar jaar!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “GREEN GIRLS & THE CITY: HAMBURG #2 (SHOPPEN)

  1. Leuk leuk leuk weer! Jaaa Kleidermarkt heeft vandaag 30% korting dusse ik ben er weg van… Geniet van de vakantie Groene Meisjes, dikke kus

    1. yaaaay! Veel plezier en show ons je (eventuele )geshopte vintage schatten op Facebook!

    1. Dankjewel :) Ja het is wel echt de moeite waard hoor!

  2. Deze blog is ruim 3 jaar oud. Wij gaan over 3 weken naar Hamburg. Iemand nog tips, is er in de afgelopen 3 jaar nog wat leuks bijgekomen dat we echt moeten zien als groen en vintage liefhebbers??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *