Groen zonder poen: falafelbowl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je kunt mij altijd wakker maken voor een broodje falafel. Een warm pitabroodje gevuld met sla, tomaat, komkommer en knapperige falafel. Hmmm…! Toen ik het idee van een falafel salade tegenkwam, alle falafel ingrediënten in een kom, werd ik erg nieuwsgierig. Sushibowl, move over. Het is nu tijd voor de falafelbowl!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wow! Dit smaakt precies als falafel. En het is zo makkelijk te maken. Ik bedoel, zelf falafel maken is allemaal leuk en aardig, maar het wil nog wel eens voorkomen dat de balletjes uit elkaar vallen. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Wat heb je nodig voor 2 grote porties?

1 bosje platte peterselie
1 bosje koriander
1 blik kikkererwten (of 200 gram kikkererwten die je eerst hebt geweekt en gekookt)
200 gram bulghur of couscous (ik gebruikte speltbulghur, te koop bij Ekoplaza)
2 tomaten in stukjes
een halve komkommer in stukjes

Dressing:
3 grote eetlepels tahin (sesampasta, onder andere koop bij de toko of natuurwinkel)
6 eetlepels water
4 eetlepels citroensap
1 teen knoflook
1/2 tl komijnpoeder
1/4 tl cayenne
snufje zout

Wat moet je doen?

1. Kook/wel de bulghur of couscous.
2. Mix alle dressing ingredienten in een blender.
3. Hak de peterselie en koriander en mix met de kikkererwten, tomaten, komkommer en de gekookte bulghur/couscous.
4. Roer de dressing door de salade.
5. Eet smakelijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, zo makkelijk is het echt. Je zou de couscous of bulghur van tevoren kunnen wellen of koken, dan heb je dat vast klaar staan. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de vulling erbij voegen en het sausje maken. Easy peasy! We zijn heel benieuwd wie van jullie de falafelbowl gaan proberen en we zien de resultaten dan natuurlijk heel graag  voorbij komen op Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes) Alvast bedankt! Jullie kookfoto’s maken ons altijd heel erg blij. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

32 gedachten over “Groen zonder poen: falafelbowl

 1. Wooow dit ga ik sowieso maken! Ik ben dol op falafel! Misschien vanavond al wel want ik heb bijna alle ingrediënten in huis.

 2. Ik had het leuk gevonden als jullie deze gister hadden hadden geplaatst;-) Dat had me behoed voor een middag werk en mislukt eten… denk dat het de komende jaren jullie recept wordt ipv echte falafel, zo gefrustreerd was ik haha

 3. Oh lekker! Lekker makkelijk ook, en als het hetzelfde smaakt als falafel…

 4. Jaaa, weer zo’n heerlijk recept om te onthouden! Thanks meiden!

 5. Hmmm, falafel! Mijn favo vegetarische maaltijd! Dus misschien ook eens deze proberen!! Ziet er alvast heel lekker uit!

 6. Ooh lekker, denk dat ik met zoiets ga lunchen morgen!

  Maar kleine opmerking: Waarom noemen jullie het een falafel bowl? En niet gewoon een kikkererwten-bulgursalade met tahinedressing? Want eerlijk gezegd zit er natuurlijk geen falafel in/op, neemt niet weg dat de combinatie erg lekker is :D

 7. He, een nieuw lunchidee. Die sushibowl smaakte ook heel goed, dus dit gaan we zeker een keer proberen. Daarbij vallen mijn falafel eigenlijk altijd uit elkaar (tip iemand?).

 8. Leuk idee, falafel is top! Laatst maakte ik een versie met doperwt die ik erg lekker vond, maar dit lijkt me ook lekker!

 9. Het was echt heerlijk! Binnenkort weer eens maken!
  Het is zo handig van jullie recepten dat ik ze verder niet hoef aan te passen, ze zijn al zonder dierlijke ingrediënten – zo makkelijk en lekker!

 10. heerlijk! ik neem me steeds voor om nog eens falafel te maken, misschien eerst eens deze variant proberen :))
  xo, cheyenne

 11. Hij was lekker hoor, maar ik miste toch dat lekkere knapperige korstje…

 12. Net gemaakt en te snel op om er überhaupt een foto van te kunnen maken. Zo lekker was het!

 13. Vorige week gemaakt was heerlijk! Wat ik overhad ingevroren. Dat net lauwwarm gegeten, ook verbazend lekker. Love Falafelbowl :-)

 14. Hmmmm, heerlijk zeg!

  Ik heb geen FB, Twitter of instagram, dus maar hier een reactie op jullie recept!!

  Wat een leuke blogs zijn dat die weer naar eerdere recepten verwijzen, ik was hem nog niet eerder tegengekomen!

  Ga zo door GM :-)

 15. het is zaterdag en dan is het altijd zo’n dag dat ik zin heb in een pitabroodje of falafel. Ik heb net alles op de markt gehaald (heeerlijk vers!). Ik kan niet wachten om vanavond dit te gaan eten :)

 16. Erg lekker! De tahin geeft het echt die bijzondere smaak en romige structuur. Ideaal voor na het sporten want je draait het zo in elkaar :-)

 17. Hoi lieve groene meisjes.

  een beetje late reactie maar ik zie nu dit recept. Waar hebben jullie al jullie potjes en pannetjes vandaan? zoals deze houten pollepel met dit bakje?! ik ben gek op zulke leuke dingen en zou graag wat meer willen halen.
  woon in friesland en daar hebben ze niet super veel nog, waar ik woon in het dorpje dan. maar heb je ook sites waar je leuke dingen bakjes enzo kunt bestellen!?

  liefs Marijke

  1. Hi Marijke, wat leuk :) Wij halen dit soort spulletjes eigenlijk altijd bij de kringloop en bij Dille&Kamille! :) (ook online te bestellen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *