Groene energie voor iedereen

groene energie Qurrent

Of je nou een groen meisje (of een groene jongen) bent of niet; groene energie is voor iedereen. Qurrent, een nieuwe groene energieleverancier, wil het slechte imago dat groene energie bij veel mensen heeft wegnemen. Veel mensen denken namelijk ten onrechte dat groene energie alleen voor super groene mensen is. Ook denken mensen vaak dat het duurder is dan ‘grijze’ energie. Toen wij bij een vriendinnetje van de middelbare school (Sara, filmmaker,) een paar toffe commercials die ze had gemaakt voor Qurrent tegenkwamen op haar Facebook, werden we meteen enthousiast. Eindelijk eens een leverancier van groene energie die het grappig en modern aanpakt. Hier willen we graag meer over weten!

Waarom zou ik groene energie willen gebruiken?

Misschien heb jij er nog nooit echt over nagedacht om groene energie af te gaan nemen. Het kan natuurlijk dat het helemaal je interesse niet heeft, maar dat je de term ‘groene energie’ wel steeds vaker om je heen voorbij hoort komen. Dan is het misschien eerst goed om te weten waarom het gebruiken van groene energie een goed idee is. Allereerst moet je dan weten waar grijze (of: ‘gewone’) energie vandaan komt. Bij het opwekken van grijze energie wordt gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Denk bijvoorbeeld aan kolen of aardgas. De verbranding van dit soort stoffen is erg schadelijk voor het milieu; de CO2 die uitgestoot wordt door het verbanden van deze stoffen heeft veel negatieve gevolgen op onze leefomgeving. Nog los daarvan is het een groot probleem dat de fossiele brandstoffen langzamerhand op beginnen te raken – het is dus niet alleen duurzamer, maar ook verstandiger om te kijken naar andere alternatieven.

Een alternatief is dus groene energie. Deze energie wordt opgewerkt uit duurzame bronnen. Je kunt hierbij denken aan de zon, de wind of het water. Dit zijn bronnen die niet opraken. Bij het opwekken van groene energie komen weinig tot geen schadelijke stoffen vrij. Ook zijn het bronnen die in onze directe omgeving te vinden zijn: in de lucht, grond of in het water. Er hoeft dus geen olie of gas te worden gewonnen in andere landen. Kortom; groene energie is duurzame energie.

Misschien denk je nu: super interessant deze uitleg, maar ik bén gewoon niet zo’n groen meisje. Daar heeft het dus vrij weinig mee te maken, want groene energie is gewoon de toekomst! Je hoeft geen milieuridder te zijn om hier gebruik van te maken en ook hoef je je tegenwoordig niet meer te schamen als je toegeeft dat je je toch wel zorgen begint te maken om deze aarde. Sterker nog: groen bezig zijn – op welke manier dan ook – is voor iedereen. En aangezien het gebruiken van groene energie een vrij eenvoudige manier is om je steentje bij te dragen, is het misschien jouw manier om te beginnen.

Groene energie voor iedereen die…

… de wereld een beetje beter wil maken! Wij hebben erg gelachen om deze commercial. Wij zijn dan wel twee groene meisjes, maar wie zien onszelf heus niet als wereldverbeteraars. Er zijn ontelbaar veel mensen op te noemen die veel betere dingen voor de wereld doen dan wij. We doen ons best en hopen mensen te inspireren (bijvoorbeeld door vaker veganistisch te koken, wat ook erg duurzaam is,) maar wereldverbeteraars zouden we onszelf nooit noemen. Hebben jullie de andere reclamespotjes van Qurrent ook al voorbij zien komen? Ze zijn echt heel erg leuk! Goed gedaan Saar! ;)

Is groene energie duurder?

We horen vaak dat mensen zich zorgen maken over het feit dat groene energie duurder zou zijn dan grijze energie. Vroeger was dit misschien wel het geval, maar tegenwoordig gaat die vlieger niet meer op. We zullen je het illustreren met een voorbeeld. Stel dat je switcht naar Qurrent, dan:

– Qurrent’s inkomstenbron is een vaste vergoeding per maand. Zo kan Qurrent jou groene energie leveren tegen inkoopprijs. (een blijvend lage prijs)
– dit duurzame energiebedrijf heeft een missie. Het gaat erom dat iedereen zoveel energie opwekt als hij ook kan verbruiken. Het gaat er dus niet om om jou zoveel mogelijk stroom en gas te verkopen. Qurrent helpt je om energie te besparen en vertelt je hoe je optimaal energie kunt opwekken.
– als je besluit om nu over te stappen naar Qurrent, krijg je €55 welkomstkorting

Andere voordelen van groene energie van Qurrent: 

– je kunt je abonnement iedere maand opzeggen of veranderen. (Qurrent biedt verschillende pakketten aan)
– switchen naar Qurrent kost je 2 minuten van je tijd. Het werkt gewoon allemaal heel erg eenvoudig – en daar houden we van!
– de website van Qurrent is heel overzichtelijk en alles wordt begrijpelijk beschreven. Geen hogere wiskunde, toegankelijk voor iedereen. Bekijk de volgende video maar eens, waarin alles in een notendop wordt uitgelegd:

Kun je de video niet zien? Klik dan hier.

Wanneer past Qurrent bij jou? Als je van de natuur houdt, als je een beginnend of gevorderd groen meisje of groene jongen bent, als je graag voordelig gebruik van energie wilt maken of als je gewoon van makkelijk houdt. Kortom: groene energie is voor iedereen!

Maak jij al gebruik van groene energie? Zo niet, overweeg je het dan wel eens? We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën over dit onderwerp! 

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Qurrent. –

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “Groene energie voor iedereen

  1. Ik heb eigenlijk nog nooit groene energie genomen, geen idee waarom ik dat niet doe. Want ik probeer juist wat groener te leven, maar op de een of andere manier vond ik het altijd te veel gedoe om alles uit te zoeken… Dat is natuurlijk een drogargument, maar dat zijn de dingen die je jezelf voorhoudt als je gewoon geen zin hebt om iets te doen. Ik zal er deze keer echt eens naar kijken door het officieel op de agenda te zetten en aangezien ik van afstrepen houd… zal dat zeker goed komen. Thanks voor de reminder!

  2. Beste g-meisjes, ik heb een best wel akelige vraag.
    Weten jullie misschien of er wel of niet van (dode) dieren gebruik wordt gemaakt bij Querrent? Ik las dat een aantal bedrijven van biomassa genruik maakt, waarin ook de overblijfselen van kalfjes (gedood omdat ze stiertjes waren en geen melk mochten drinken bij hun moeder).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *