Groene Hotspots in Barcelona : food!

1barcelonafood

Thuisgekomen uit Barcelona begon ik enthousiast aan een XXL blogpost met groene hotspots. Nu bleken het er zóveel te zijn (en zóveel foto’s ook vooral) dat ik heb besloten om de hotspots in twee delen met jullie te delen. De eerste editie bevat restaurantjes, juicebars en cafeetjes die ik jullie kan aanraden. Het tweede deel zal gaan over groene winkels en andere toffe plekken. Zo houden we het een beetje overzichtelijk! Vandaag dus, om mee te beginnen, restaurantjes en cafeetjes waar ik ben geweest en waarvan ik denk dat het de moeite waard is voor jullie. Er waren natuurlijk nog veel meer adressen en ik ben ook nog wel naar meer adressen geweest, maar ik heb een selectie gemaakt. Immers, ik was er maar twee-en-een-halve dag! Zit je goed? Let’s go!

Ik verbleef in de toffe wijk El Raval, wat zo ongeveer dé hipsterbuurt van Barcelona schijnt te zijn. Er zitten dan ook heel veel toffe tentjes, dat wist ik al. Maar dat ze gewoon IN de straat waar ik verbleef zaten… dat wist ik niet! Hoe ideaal. Ik heb me dus alleen al een dag vermaakt door gewoon in ‘mijn buurtje’ rond te struinen en hier en daar iets lekkers te eten of te drinken, op een terras te zitten of een vintagewinkel van binnen te bestuderen. De tofste adressen op een rij:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mother

Ik werd welkom geheten door een ontzettend vriendelijke jongen die Rasmus heette. Zonder dat ik er om hoefde te vragen kreeg ik hele verhalen over hoe de sappen die bij Mother worden geschonken worden gemaakt. Ook mocht ik alles proeven! De sappen worden ‘coldpressed’ gemaakt. Dit schijnt te gebeuren met een vrij speciale machine waarvan er maar een paar op de wereld zijn. Door deze techniek te gebruiken blijven praktisch alle vitamines in het fruit en de groenten bewaard. Daarbij komt dat je niet weet wat je proeft; zo vers! En ik maar denken dat we met onze eigen slowjuicer al heel erg frisse sapjes maakten… Bij Mother kan je terecht voor juices, homemade melk van cashewnoten, amandelen en kokos, smoothies en granola. Alles is huisgemaakt, vers en bio. Daarbij komt dat de inrichting van het tentje me enorm aansprak, dus ik zat hier erg graag.
Adres: Carrer Joaquim Costa 26 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Dog is Hot!

Ietsje verderop in de straat vind je The Dog is Hot!, een waanzinnig leuke hotdogtent. En nu denk je misschien; wat moet een groen meisje nou weer bij een hotdogtent? Vegan hotdogs eten! Wow, dit heb ik zoooo lang niet gegeten en ik heb er zo van genoten! Ik koos voor een tofuhotdog met guacemole en zongedroogde tomaatjes. DELISH. Hier moét je echt eventjes langs.
Adres: Carrer de Joaquím Costa 47

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veggie Garden

Om de hoek kom je Veggie Garden tegen. Een 100% vegan restaurant. Hoe leuk is dat? Ik heb het idee dat het een Nepalees restaurant is, of Indiaas, maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Er stonden in elk geval wel Nepalese gerechten op de kaart. Van een vriend, die al twee keer naar Nepal is geweest, weet ik trouwens dat je daar erg goed veganistisch kan eten. Misschien toch maar eens aan het ‘must see lijstje’ toevoegen! Toen ik bij Veggie Garden ging eten had ik niet heel erg veel trek. Ik had ’s middags uitgebreid gegeten, dus ik bestelde wat kleine gerechtjes. Ik ging voor de guacemole en een kleine salade. Lekker, maar niet heel bijzonder. Naast mij zat een jongen een heel bijzonder gerecht te eten. Een Nepalese pannenkoek met veggies. Zag er geweldig uit, maar zoals ik al zei: ik had niet zoveel trek. Wel koos ik een lekkere groentenjuice van de lánge lijst met sappen en smoothies. Dit was een juice met bieten en heel veel anderen groenten. Erg lekker! Je kan de juices (en alle gerechten) ook meenemen naar huis. Het is een gezellig tentje, maar verwacht geen fancy gebeuren. Dat alles 100% vegan is, is natuurlijk geweldig. Wat een keuze!
Adres: Carrer del’s Angels 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Boqueria

Veggie Garden ligt vlakbij La Rambla. En aan La Rambla ligt La Boqueria, de grote overdekte markt waar je ongetwijfeld wel eens van hebt gehoord. Vreselijk toeristisch natuurlijk en eigenlijk ook niet echt the place to be voor veggies: hammen overal! Maar toch kwam ik wat leuke kramen tegen die ik wel de moeite waard  vond. Zoals Organic Barcelona, notenkramen, fruitkramen en een toffe ijscotent met allerlei soorten sorbetijs. Ik vond het toch leuk om een kijkje te gaan nemen. Ik kocht een bekertje fruit (omygod, #minderafval is hier echt niks bij) en een zakje sesamamandelen. Deze at ik lekker op in het park, later op de dag. Als je vlakbij de markt verblijft kan ik me voorstellen dat het handig is om hier ’s ochtends je ontbijt te halen, zodat je het dure hotelontbijt kan skippen.
Adres: La Rambla 91 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juicy Jones

In weer een andere zijstraat van La Rambla vind je Juicy Jones. Een ontzettend blij en vooral kleurrijk restaurant. Ook Juicy Jones is 100% vegan en heeft een enorme keuze aan juices en smoothies. Echt waar, ik verklaar Barcelona hierbij tot ’the city of juices.’ Dat alleen al is voor mij een reden om terug te willen. Bij Juicy Jones at ik een dagmenu voor €9,50, bestaande uit hummus, een veggieburger en cheesecake. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik alleen de cheesecake écht lekker vond. De burger was aan de droge kant en hoe dol ik ook ben op hummus, dit was de eerste keer dat ik hummus at die ik niet lekker vond. Dat zegt wel iets, want ik bestel en eet het praktisch overal. Het was een beetje zurig, ofzo. Misschien vind jij het wel lekker, maar ik zou het niet aanraden. Ook de burger niet, trouwens. Maar niet getreurd, want je kan allerlei gerechten bestellen. De thali schijnt goed te zijn, maar daar had ik op dat moment niet zoveel zin in. Een volgende keer zou ik misschien zelf alleen teruggaan om een grote juice (op de foto zie je formaat ‘klein,’ moet je nagaan hoe groot middel en groot zijn) te drinken en een taartje te eten. Maar wat een kleurenexplosie hier! Echt om heel vrolijk van te worden.
Adres: Carrer de l’Hospital  74

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teresa Carles

Op de terugweg naar mijn logeeradres kwam ik Teresa Carles tegen. O my goodie wat heb ik hier lekker gegeten. Sowieso is dit het eerste restaurant waar ik naartoe ga als ik terug ben in Barcelona. Ik at een zeewiersalade met verschillende soorten zeewier en krokante tofu. En het dessert: chiapudding met kokosmelk, vanille en vers fruit. Zeg nou zelf: waar staat er nou chiapudding op de kaart? Geweldig! Wat Teresa Carles fantastisch maakt is de gezellige sfeer in het restaurant en de enorme keuze op de kaart. Er is voor elk wat wils. Van vleeseters tot glutenvrije vegans en zelfs rawfoodies kunnen hier terecht. Loved it big time!
Adres: Carrer de Jovellanos 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Café Camèlia

Onderweg naar Parc Güel belandde ik in de Carrer de Verdi. Dit bleek een straat te zijn met allerlei leuke winkeltjes, waarover ik jullie in het volgende artikel meer zal vertellen. Maar ik was vooral blij met de ontdekking van dit lieve cafeetje. Ten eerste vond ik het er ontzettend leuk uit zien. Maar toen ik binnen ontdekte dat er vegan taartjes in de stolpen op de toonbank op me stonden te wachten was ik als een kind zo blij. Ja sorry hoor, ik hou nou eenmaal heel veel van taartjes. Ik koos voor een naranja-cake (ofwel een sinaasappel cake, maar natuurlijk veel lekkerder dan hier want de sinaasappels zijn daar geweldig) met chocolade. Het was heerlijk. Wat een ontzettend fijne plek. Totaal niet toeristisch (ik was de enige) en zo gezellig. Echt een onontdekt plekje. Als je toch naar het park gaat, loop dan ‘even’ (heuvel op, heuvel af, je moet er iets voor over hebben) langs Camèlia. Het is echt de moeite van het omlopen waard!
Adres: Carrer de Verdi 79

Random tips

Tip 1: Restaurants die mij nog getipt werden zijn Restaurante l’ Hortet en Biocenter. Deze restaurants zitten beide om de hoek bij Veggie Garden, tegenover elkaar in één straat. Ik ben er langs gelopen en het zag er prima uit, maar ik had natuurlijk geen tijd om óveral te gaan eten. Wie weet een volgende keer!
Tip 2: Waar je ook leuk kan eten, maar wat in het volgende artikel aan bod komt (omdat het tegelijkertijd een winkel is) : Woki Organic Market.
Tip 3: Volg lekker het Spaanse ritme. Dat betekent ’s middags tussen 13.00 en 16.00 lekker uitgebreid lunchen en ’s avonds, tussen 20.00 en 00.00 een lichte maaltijd, zoals salades en soepjes. Ik vond het heerlijk om zo te eten! De niet-zo-toeristische restaurants houden dit ritme aan, dus om een uur of 6 ’s avonds hoef je niet voor een warme maaltijd aan te kloppen.
Tip 4: Het is niet nodig om een dikke portemonnee mee te nemen als je uit eten wilt gaan in Barcelona. Het eten is in verhouding tot in Nederland heel goedkoop. Bij meerdere restaurants heb ik een dagmenu voor 10 euro gegeten. Ook bij wat luxere restaurants vond ik de prijzen erg meevallen. Een voordeel dus!

Je hebt waarschijnlijk wel uit mijn verhaal en uit de foto’s kunnen opmaken dat Barcelona ontzettend veggieproof is. Daarmee heeft de stad al mijn verwachtingen overtroffen. Toen ik de vorige keer een bezoek bracht aan de stad herinner ik me namelijk overal hammen, vis en non-vega tapas. Ik had echt niet gedacht dat er zoveel vegan food te krijgen was. En dan zijn het ook allemaal nog van die leuke plekken… ik kon mijn geluk niet op! Stiekem droom ik er alweer van om terug te gaan. Maar eerst zal ik deel 2 van deze reeks voor jullie maken. Bereid je voor op veel leuke (eet-) winkels!

Begint het al te kriebelen? Gaat er iemand spontaan een tripje Barcelona boeken? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

44 gedachten over “Groene Hotspots in Barcelona : food!

 1. Het ziet er leuk uit allemaal! Wat veel veggie plekjes inderdaad! En wat een mooie foto’s, zo kleurrijk!

 2. Ja echt! Je zou spontaan een stedentrip die kant op boeken. Ziet er geweldig uit! Je hebt de sfeer goed weten vast te leggen!

 3. Barcelona is zo’n fijne stad! En wat een leuke plekjes heb je weer gevonden :) Vooral alle sapjes klinken echt lekker..

 4. Wauw! Heel handig! Ik ben al drie keer in Barca geweest, maar dit is allemaal nieuw voor mij!

 5. Wat een super leuke tips, binnenkort ga ik en mn gezinnetje er ook een paar dagen naar toe (als het weer meezit en ons campertje ons daar brengt) dan ga ik zeker is dit lijstje erbij pakken. Mijn man is vleeseter dus ik zal denk ik niet alles aandoen, maar kan hem vast wel overhalen voor één van deze plekjes :-) Ik kijk al uit naar de winkeltjes blog :-)

 6. Hm klinkt heerlijk! Ik ga binnenkort naar Barcelona voor 3 dagen. Ik wil vooral op zoek gaan naar plekken waar ik gluten vrij/ tarwevrij kan eten. Wordt vast een hele opgave.

  1. Nou, dat zal wel meevallen hoor! Bij bijna alle plekken die ik hierboven noem zijn tarwe/glutenvrije opties!

 7. Ziet er allemaal geweldig uit, en wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Vooral alle sapjes klinken me als muziek in de oren :)

 8. Woaaah, wat een leuke tips! Ik ken ze allemaal niet, ondanks dat ik toch al iets van vijf keer in Barcelona ben geweest (en zelfs een keer op uitwisseling). Nou, dit betekent natuurlijk dat ik weer terug moet ;) ik ga ze opschrijven, bedankt!

 9. Superleuk om te lezen..vooral omdat ik half juni naar Barcelona ga….dit neem ik zeker mee!!!

 10. Fijn! Je gaat toevallig ook niet naar Londen binnenkort aangezien ik daar ben in juli ;)

 11. Leuke tips! Woon zelf een paar uur beneden Barcelona en helaas niet veel vega keus en voornl idd vlees, vis en tapas in ons dorp maar een goede reden dus om weer eventjes de auto te pakken en inspiratie op te doen en mijn buik vol eten aan al het lekkers!

 12. Oeh wat een lekkere foodies en tentjes allemaal. Ga ik zeker onthouden voor als ik weer eens naar Barcelona ga!

 13. Oeh ik had al veel positieve verhalen over Barcelona gehoord (van niet-vega’s), maar nu wil ik er zeker een keer naar toe :D

 14. yvette van den IJssel schreef:

  Hoi dames,
  super gave website hebben jullie en dan vooral de yummy recepten. Ik las net je verhaal over BCN (Barcelona).
  Daar heb ik erg veel aan, want a.s. dinsdag ben ik daar voor 3 dagen, en gaan we de stad bekijken omdat we daar misschien wel gaan wonen.
  Ik ben zelf een absolute ‘green foodie’ dus jouw BCN verhaal komt op het juiste moment.
  Denk je dat je nog het vervolg gaat maken de komende dagen over de groene winkels? Of kan je me anders, alleen de namen doorgeven van deze?
  Kijk maar. bedankt alvast,
  groetjes Yvette

  1. dat artikel is al online! :) Zoekfunctie: barcelona shoppen. Succes en veel plezier!

 15. Gisteren bij Teresa Carles gegeten. Wat een prachtige tent, relaxte bediening en het eten is geweldig! Moest wel een half uurtje wachten voor er een plekje was maar het was t waard! Ben zelf voor de salade met pompoen, bieten en krokante tempeh gegaan, jummie!!!! En de juices waren ook heerlijk! Alleen zo vol dat het toetje er niet meer inging. Volgende x beter, ook hier hebben ze trouwens een dagmenuutje van maar 9.50, ideaal!!!

 16. Wow wat een lang en goed artikel! Heb al vaker gelezen dat Spanje voorop loopt wat betreft gluten en vegan. Bedankt voor het delen!

 17. Een ander aanrader is Rasoterra (Carrer Palau, 5). Echt onwijs lekker eten en een erg fijne sfeer! Het is wel aan te raden om van tevoren te reserveren, of wat eerder te gaan eten dan de Spanjaarden ;)

 18. Ohh dit is geweldig ik vertrek over een maandje voor een paar dagen naar Barcelona en ik ga ze allemaal opschrijven en iedere dag ergens anders eten!! Thnx meiden…

 19. Ik heb in Barcelona gewoond! En mijn studio zat aan het George Orwell plein! Met de beste veganistische Patatas Bravas. En sowieso een hippe veganistische plek!

 20. Wat een goede tips! Wij zijn echte Barcelona fans en zijn er dan ook al 5 keer geweest. Ons favo vegetarische eetcafé is Biocenter (http://restaurantebiocenter.es/es/sobre-nosotros/) Echt de moeite waard als je in Barca bent. Je hebt elke dag verschillende dagmenus (dat is een saladebar, een hoofdgerecht en een toetje) Ik geloof dat het menu iets van 7 euro pp is, ook nog heel betaalbaar dus!

 21. Wat een enorm behulpzame tips! Ik woon sinds kort in de buurt van Barcelona en ik heb het afgelopen weekend een paar spots gecheckt. Ik vond met name Veggie Garden een waar paradijs, ik heb zoveel gegeten dat ik stiekem mijn broekknoopje heb losgemaakt (terwijl ik doorat…).
  Moltes gracies! :-)

 22. Thnx voor de tips! Zeker Teresa Carles was te gek, zo veel keus heb ik nog nooit in een restaurant gehad! En dan ook allemaal zo lekker! Overigens hebben ze nu ook een tweede vestiging: Flax & Kale, ook zeker de moeite waard!

  Ook the dog is hot was superlekker, vegaburger met allerlei lekkers erop!

  Nu wil ik weer terug ;)

  1. Ja flax&kale was echt verrassend goed! Erg bijzondere smaaksensaties en erg mooi interieur. Je zit letterlijk tussen de groentes! Chai chia was super lekker!

 23. Ik ben nu in Barcelona! Gisteravond een heerlijke Vega paella gegeten:) ben benieuwd naar de rest van de dagen :)

 24. Ik ga dit binnenkort samen met vriendlief opzoeken! ziet er allemaal goed uit!

 25. Ik ben net in Barcelona geweest, inderdaad een geweldige stad! Ik nam mijn twee (niet-vega) vriendinnen mee naar Teresa Carles, inderdaad een heel hippe tent maar bomvol. We kregen te horen dat we minstens drie dagen van tevoren hadden moeten reserveren! Ik dacht: ik meld het even op jullie site, is toch fijn om te weten. Je kunt vast wel online reserveren, voor vertrek naar het zonnige Barcelona ;-)

 26. Hi girls!

  Super veel aan deze post gehad. Dus hartelijk dank voor het schrijven.
  Mijn business trip 2 Barca was mede door deze fijne adresjes een groot succes.

  Muchos gracias
  Love, Light & Laugh
  xo Cindy

 27. Net terug uit het prachtige Barcelona. Voor mensen die deze post lezen voor good vegan inspiratie: inderdaad is terese carles een topper. Maar ook van haar: flax&kale, echt top. Rasotera, gopal( niet echt gezellig om te zitten, maar geweldige carrotcake gegeten en de burgers zagen er top uit) en catbar (burgers).

 28. I love Barcelona! Ben net een weekje terug en alweer de volgende trip aan het plannen.

  Ook een echt me (vegan)aanrader is Flax&Kale. Alles is hier zo heerlijk!

  Veel plezier in Barca!

 29. Nog een aanrader: CatBar aan de Plaça de la Llana, in de barrio gotic, het oude stadsgedeelte. Een hipsterbarretje met vegan hamburgers!

 30. Afgelopen weekend in Barcelona geweest met jullie tips! Heel erg bedankt.
  Toppers: Teresa Carles/Flax & Kale (van dezelfde eigenaar), Cafe Camelia, Hummus Barcelona
  Flopper: Biocenter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *