Groene hotspots in Milaan

milaan

Twee weken geleden was ik twee dagen in Milaan voor een persreisje met Lush. Laten we eerlijk zijn: naar Italië gaan is nooit een straf. Al was het maar omdat je gewoon zeker weet dat je lekker gaat eten en dat het hoogstwaarschijnlijk ook goed weer gaat zijn. Milaan is een erg leuke stad, dat roep ik al jaren want ik ben er al een paar keer geweest, maar er zijn een heleboel mensen die Milaan onterecht een beetje afschrijven als oninteressant. Misschien is dat omdat Milaan een beetje het imago van de luxe modestad heeft. Jammer en onterecht, want er is zoveel meer. Dus ook als je niet van dat sjieke haute couture gebeuren houdt – heb ik ook helemaal níks mee – is het echt een stad die heel erg de moeite waard is.

Naast dat we natuurlijk een programma te volgen hadden – we waren immers op persreis – bleef er gelukkig ook tijd over om lekker door de stad te slenteren, in het park te hangen en om heel lekker te eten. Ik weet het, ik bof maar. Omdat ik veel vragen kreeg nadat ik van alles had gepost op Instagram stories, dacht ik: ik tik een blogpostje met hotspots voor jullie uit. Dus mocht je binnenkort ook naar Milaan gaan, doe er dan vooral je voordeel mee!

Oh ja, handig om te zeggen: mensen denken vaak, ook al zo onterecht, dat het heel lastig is om vegan te eten in Italië. Maar ook dat is niet zo. Sterker nog, ik vind dat het in Italië vaak heel goed is aangegeven wanneer iets vega, vegan, glutenvrij of biologisch is. Grappig genoeg hebben ze in het land van de pasta’s en de andere deegwaren ook heel veel glutenvrije producten, maar los daarvan is veganistisch eten echt geen probleem. Italianen zijn trots op de mooie producten die ze hebben en maken er een kunst van om met een paar eenvoudige ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel te toveren.

Verder kun je overal sorbetijs eten – waar dan ook bij staat dat het vegan is – en de koffie is in Italie gewoon heel erg lekker. Ik hou ervan dat Italianen zo van kwaliteit houden, en dat voor een prijs die voor ons vaak heel erg meevalt. Een vakantie in Italië is wat eten en drinken betreft vaak heel erg voordelig.

milaan

Bar Luce, Fondazione Prada

Wie van Wes Anderson films houdt, moet écht naar Bar Luce. Deze plek is namelijk door Anderson zelf ingericht. Hoe bijzonder is dat? Het is een soort combinatie van een snoepwinkel met een café uit de jaren ’50 in een oud Italiaans dorp en het decor van The Grand Budapest Hotel en het is FANTASTISCH. Het café staat op het terrein van het Fondazione Prada, wat een museum met moderne kunst is. Wegens tijdgebrek hebben we dit even overgeslagen, maar ik dronk wel een koffie bij Bar Luce, keek mijn ogen uit, en ging met een waterijsje op de foto voor de KNALgouden muur. Wat een prachtige plek is dit!

Bar Luce
Largo Isarco 2, Milaan
website 

milaan

Flower Burger

Toegegeven, er is weinig authentiek Italiaans aan een vegan burgertent, maar hey, als er ergens een goede vegan burger te eten is dan moet ik er toch naartoe. Ik kreeg de tip voor Flower Burger van een lezer van de Groene Meisjes en ik ben haar daar erg dankbaar voor. Geheel in thema van het plasticvrije Lush-reisje, ter gelegenheid van World Oceans Day, at ik een blauwe (!) algenburger. En ja, dat is dus super lekker! Het deed me aan The Dutch Weedburger denken, maar dan met oa guacemole erop. De oceaanburger was een tijdelijke special, maar er zijn nog veel meer vrolijk gekleurde broodjes: geel, roze, zwart (!) en groen bijvoorbeeld. Probeer er gewoon maar eens eentje ;)

Overigens, Flower Burger zit tegenover een prachtig en groot park waar je uren lang lekker in het gras kunt liggen. Let wel goed op je spullen! Er waren veel mensen die zich een beetje ‘shady’ gedroegen en meer met jouw spullen bezig lijken te zijn dan jij ;)

Flower Burger
Viale Vittorio Veneto 10, Milaan
facebookpagina

milaan

un posto a Milano

Mijn absoluut favoriete ontdekking tijdens deze trip: un posto a Milano. Wat een prachtige, rustige, ontzettend groene plek is dit. Hoe zal ik het eens omschrijven? Het is een soort stadsboerderij, maar dan echt middenin de stad, met alles wat ik leuk vind: een restaurant, een plantenwinkel, een moestuin, een terras waar je onder de druivenstruiken van je drankje kunt genieten, vegan eten, biologisch en lokaal eten… WOW. Als ik je naar één plek mag sturen in Milaan, dan is het echt deze plek.

un posto a Milano
Via Cuccagna 2, Milaan
website

Geniet van Milaan als je er binnenkort naartoe gaat! Oh en laat het me weten als je één van deze hotspots bezoekt! Dat kun je bijvoorbeeld doen door me op instagram te taggen (@merelwildschut). Vind ik leuk, dus dankjewel alvast!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “Groene hotspots in Milaan

  1. Lap, ik was er vorige week en had deze tips wel kunnen gebruiken ;-). Voor de volgende keer dan maar!

  2. nou zeg, ik kijk vandaag op je site en zie een verslag over Milaan, net dinsdag terug gekomen! had ik dat nou maar eerder gezien :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *