Groene Meisjes boek update

groene meisjes boek

– Naomi  –

Wie ons op Facebook, Twitter en/of Instagram volgt, heeft ongetwijfeld meegekregen dat wij een week of vier geleden ons allereerste boekcontract hebben getekend! Iedere dag realiseren we; oja! we gaan een boek maken! Hoe leuk is dat?! We zijn trots en heel erg blij met de kans die we krijgen. We willen jullie vandaag een eerste update geven over het boek. Wat voor boek wordt het? Wanneer kun je het boek verwachten en met wie werken we aan het boek?

Allereerst: wanneer kun je het boek verwachten? Dat zal (pas) in oktober zijn. Jep, dat duurt nog even. Maar een boek maken is dan ook veel werk en voordat je het weet, is het zover! Vanaf 1 april gaan wij beide minder werken, wat betekent dat we meer tijd gaan hebben en dus meer tijd in het boek kunnen steken. We krijgen ongeveer drie maanden de tijd om het boek te schrijven. Dat wordt een spannende tijd, maar we hebben er vooral heel veel zin in!

Wat voor boek wordt het? We weten dat veel mensen verwachten dat het een Groene Meisjes kookboek wordt… maar nee, dat wordt het niet. Het wordt namelijk een Groene Meisjes ‘lifestyle’ boek, net zoals ons blog een lifestyle blog en niet alleen een foodblog is. Natuurlijk ligt er een sterke focus op eten, want daar praten we erg graag over. En uiteraard zullen er (genoeg) recepten in het boek verschijnen, maar een volledig kookboek wordt het niet. We willen het namelijk ook over andere groene aspecten van het leven hebben. Zoals verzorging, eerlijke mode, een vintage interieur, groen denken, groen reizen en zo hebben we nog zoveel andere onderwerpen in gedachten. Er is inmiddels een boekplan gemaakt, met een hoofdstukindeling en als we niet uitkijken wordt het een heel dik boek… er is zoveel te vertellen!

Voor de mensen die echt heel erg hadden gehoopt op een volledig kookboek: wie weet wordt dat deel 2 ;)

Misschien vraag je je af: hoe werkt dat eigenlijk, een boek maken? Nou, dat weten wij ook nog niet precies, want we zijn nog maar net begonnen. We kunnen je wel vertellen hoe het tot nu toe in zijn werk is gegaan. Eigenlijk lopen we al heel lang met het idee om een boek te maken rond. We hebben ook al wel eens contact met andere uitgeverijen gehad, maar we hadden steeds het gevoel dat het niet echt ‘ons boek’ zou worden, doordat de uitgeverijen toch net iets andere ideeën hadden over een Groene Meisjes boek dan wij. We vinden het heel belangrijk om dichtbij onszelf en onze lezers te blijven, dus zijn we pas met een uitgeverij in zee gegaan toen het helemaal goed voelde. En dat werd uitgeverij Brandt. We hadden een heel leuk gesprek en we waren het over de meeste dingen meteen eens. We mochten een voorstel maken (ideeën voor hoofdstukken) en ook dat werd meteen goedgekeurd. Een week later tekenden we onze boekdeal. Mega spannend natuurlijk! Wat het een stuk minder spannend maakt, is dat we een fijn klein team hebben met wie we werken. Zo hebben we onze redacteur Juliët, uitgever Paul en ‘PR-dame’ Cathelijne. En dat zijn dan ook meteen de enige drie mensen met wie we contact hoeven te onderhouden. Juliët is ons eerste contact en gelukkig klikt het erg goed! We weten zeker dat we aan Juliët heel veel steun gaan hebben, want ze heeft heel veel ervaring met het maken van boeken.

groene meisjes boek

– Aline – 

Na het bedenken waarover je boek moet gaan en het tekenen van het contract begint het grote brainstormwerk. We hebben een weekend lang allemaal boeken bekeken om te bepalen: wat vinden we mooi en wat niet? We hadden eigenlijk al vrij snel in gedachten wat voor soort stijltje we willen neerzetten en stiekem wisten we ook al wie we daarbij wilden gebruiken. En dat zijn geworden; Aline en Naomi! (klik op de namen om meer van hun werk te bekijken) Aline is fotograaf en Naomi zal de vormgeving van ons boek gaan doen. We hadden een te gekke afspraak op een avond bij SLA en na een uurtje kletsen en salades eten was het  helemaal duidelijk: dit gaat een heel mooi boek worden. Juliët kon zich ook meteen vinden in de stijl en is net zo enthousiast als wij, dus we gaan het gewoon doen! We zijn een goed team, dat weten we nu al.

En nu? Nu pinnen we ons een slag in de rondte op een gezamenlijk Pinterestbord (Aline, Naomi en wij) om allerlei ideeën en beelden bij elkaar te voegen. Verder hebben Aline en Naomi samen een ’testspread’ gemaakt, om te kijken hoe hun stijlen bij elkaar komen. Nou, dat zit dus helemaal goed! We hebben binnenkort een afspraak met Juliët, Naomi en Aline en dan gaan we knopen doorhakken. Hoeveel tijd hebben we nodig? Welke foto’s gaat Aline maken en welke maken wij zelf? (we denken nu dat we de food foto’s zelf gaan maken, omdat we dat zo leuk vinden om te doen) En wanneer moet het allemaal af zijn?

Vanaf 1 april begint het echte schrijven. Het lijkt ons nu nog even heel gek om straks een blanco document voor onze neus te hebben. Met een werktitel erop en that’s it. Maar we hebben er vooral heel erg veel zin in. We denken nu stiekem al na over onze boeklancering (die in oktober zal zijn, als ons blog 4 jaar bestaat) en we  hebben ook al bedacht dat we misschien nog een paar dagen in Berlijn willen gaan zitten, om daar aan het boek te werken. (omdat Berlijn de meest inspirerende plek is voor ons)

Dit is dus hoe het ervoor staat! We kunnen jullie helaas nog niks laten zien van het boek, maar wanneer we foto’s gaan maken met Aline, zullen we zeker weer het een en ander met jullie delen. Sowieso zullen we jullie op de hoogte houden van het hele proces – als jullie dat leuk vinden tenminste. Als jullie nog vragen hebben over het boek, dan kun je die uiteraard bij de comments achterlaten. We zullen ons best doen om deze voor jullie te beantwoorden! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

55 gedachten over “Groene Meisjes boek update

 1. Leuk! Succes (en veel plezier) met schrijven! Als je het e-book meetelt, is jullie eerste boek trouwens wel degelijk een kookboek; nl. dat met de ontbijtrecepten :)

  1. Ja, hihi dat is waar! Maar onze eerste ‘échte’ boek dan ;)

 2. Wat super leuk! Ik ben nu al enthousiast! Een lifestyle boek met receptjes vind ik alleen maar leuker! Succes meiden, en vooral heel veel plezier met schrijven en creëren!

 3. Wow, dat zijn niet zomaar een fotografe en vormgeefster. Supergaaf! Is het al oktober? Ik ben heeeeeeel nieuwsgierig. ^^

  1. Tof he?! Wij zijn ook heel blij en trots dat deze meiden met ons een boek willen maken! En nee, het is gelukkig ;) ;) nog geen oktober.

 4. Nu al megaveel zin om dat boek in mijn handen te houden en in mijn kast te zetten! Misschien wordt dat dan wel het boek voor de tien – vijftien pagina’s lezen bij het ochtendritueel… :)

 5. Veel succes meisjes, met jullie mooie project. En wat fijn dat jullie ons op de hoogte houden, reuze-interessant! Dat het maar snel oktober is!!

 6. Oooooh wat een geweldig nieuws! :) Ik verheug me nu al op jullie boek! Ik vind de artikelen die jullie de laatste tijd hebben geschreven, bijvoorbeeld over het opruimen, the glorification of busy of het artikel van vanochtend over ochtendrituelen, héél sterk en fijn om te lezen. Misschien past het helemaal niet in het boek dat jullie voor ogen hebben, maar. Nouja. Dan kan er gewoon een tweede boek komen ;)! Nogmaals: heel heel heel tof, kom maar snel met een nieuwe update!

  1. Oja zeker wel! :) Dat soort artikelen komen er ook in hoor! tenzij het boek echt al te dik wordt. Dan moeten we wel een deel 2 maken. Onee, dat was al het kookboek. nou, deel 3 dan ;) (“de 10-delige serie ‘Hoe word ik een groen meisje…’ hiihih)

  2. Ik ben het helemaal met je eens Anne! Ik vind het fijn dat de groene meisjes steeds meer ‘de diepte in gaan’. Hoewel ik erg blij wordt van jullie recepten, vind ik het ook super dat jullie steeds meer artikelen plaatsen die me echt aan het nadenken zetten!

   1. Wat leuk om te horen :) We streven er nog steeds naar om zeker 3 recepten per week te maken. Het is alleen dat we gewoon geen foodblog willen zijn. Er is nog zoveel meer leuks om over te praten! Leuk dat het jullie opvalt en bevalt.

 7. Wat een superleuk idee om ons op de hoogte te houden. Ik kan niet wachten tot oktober!

 8. Dat belooft echt een heerlijk boek te worden!
  Super leuk dat jullie hebben gekozen voor lifestyle. Ik kijk nu al uit naar jullie boek.

  Heel veel succes en vooral plezier met schrijven! Geniet er vooral van, want het is stiekem echt iets bijzonders om te mogen doen :-)

  1. Dat lijkt ons ook en we zijn nog maar net begonnen! :))

 9. Wat ongelofelijk spannend om een boek te maken zeg! Het lijkt mij werkelijk heel leuk om dat te doen. En met mensen waar jullie het volste vertrouwen in hebben moet dat zeker wel lukken. Succes!

  En euhm… in Berlijn gaan schrijven lijkt mij een goed plan :D

 10. Wat super dat jullie boek er nu toch echt komt. Gefeliciteerd! En 3 maanden schrijven, dat gaat helemaal goedkomen (de boeken die ik maakte hadden een deadline van 3 weken). Geniet lekker van het hele proces. Succes!

  1. Wow, 3 weken?! Dat is snel! Wij kunnen inderdaad rustig de tijd nemen en hoeven er niet fulltime aan te werken. Dat kan ook niet, want we hebben natuurlijk ons werk (parttime) en de blog (fulltime) ook nog. Maar het komt allemaal goed!

 11. Heel erg leuk om hier een update over te lezen! Fijn dat jullie met een klein team werken en dat het contact daarmee zo goed is. Heel veel succes met alles rondom het boek, ik ben nu al ontzettend benieuwd naar het eindresultaat! :D

  1. Ja, daar zijn wij ook enorm blij mee. En allemaal jonge mensen. Zo tof!

 12. Jaaaa wat gaaf! Hij staat nu al op m’n verlanglijstje. Ik ben zo trots op jullie!

 13. Ahh!! Meiden, wat super leuk!! Kan niet wachten tot het te koop is. En wauw, heel tof dat Aline en Naomi ook meehelpen.
  Groetjes Ingrid

 14. Oh, wat een goed idee! Een ‘lifestyle-boek’ is een superorigineel idee! :D Superspannend hoor meiden, heel veel succes!

 15. Wow! Superleuk dat jullie een boek gaan schrijven!! Heel tof.. En ik ga hem zeker lezen:) Liefs, Jis

 16. Zoooo leuk!!!! Jullie ontbijtboek was al zo gaaf, waar gaan jullie ons nu mee verblijden?? Heel veel plezier met creëren, schrijven en maken :D

 17. Wat ontzettend leuk zeg. Heel veel succes met schrijven. De foto’s van Aline zijn altijd zo mooi!

  1. Dankjewel! En jaaa, dat vinden wij dus ook :) groot fan van haar werk!

 18. Gefeliciteerd met deze kans, echt heel leuk. Ik ben niet meer zo van het boeken aanschaffen (ik overweeg een e-reader) maar voor deze maak ik tezijnertijd wellicht een uitzondering. Ik vind jullie artikelen echt interessant en ook steeds beter worden, en ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar de uiteindelijke vormgeving.

 19. Super leuk dat jullie ons meenemen in het hele proces! Waar kan ik pre-orderen ;)

 20. ontzettend leuk allemaal om te lezen :)! heel veel succes en plezier!

 21. Wauw, wat geweldig! Ik vind het werk van Aline prachtig en jullie zijn ook super, dus dat kan niet anders dan goed worden.

 22. Wat ontzettend gaaf en wat klinkt het nu al als een gaaf boek!
  Heel veel succes met schrijven.
  Ik kan niet wachten :)

 23. Super leuk voor jullie. Ben heel benieuwd naar jullie weg er naar toe en dan het uiteindelijke boek natuurlijk! Vind het ook wel leuk dat het meer is dan alleen een kookboek. Die heb ik al genoeg haha.

 24. Ik ben hier ontzettend benieuwd naar! Het werk van Naomi ken ik niet, maar Aline’s blog volg ik al heel lang. Gave samenwerking!

 25. Heel leuk! Ik weet zeker dat ik jullie boek MOET hebben! Ik ben juist blij dat het niet alleen maar een kookboek wordt, ik vind een lifestyle boek veel beter bij jullie passen! En ik hou van jullie stijl! Ik ben heel benieuwd.

 26. Ahh wat tof! Ook leuk dat jullie een lifestyle boek gaan maken, past helemaal bij jullie :) Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *