Groene Meisjes brunch

Zondagmiddag hadden we een klein feestje in Huize De Groene Meisjes (ook wel Het Hoofdkantoor genoemd.) Zomaar, eigenlijk. Omdat het ons leuk leek om met leuke mensen lekkere dingen te eten. Zo geschiedde en… het was een groot succes!

Bep en Pop wachtten het feestje in spanning af.

De gasten waren: Jolijn van Vegadutchie.nl, Miny – die helemaal uit Leeuwarden kwam!- trouwe lezeres en ook blogster (Knalroze), Sophie van The Green Beauty Blog, Merlin (bekend als gastblogger op De Groene Meisjes zie hier.)
Verder waren Merel, Jamie en Loulou van de Groene Meisjes present!

Iedereen nam iets lekkers mee. Alles mocht, als het maar vegan was. Zo maakte Sophie heerlijke chocolade cupcakes, Miny leefde zich uit op brownies en gingercookies, Merlin nam heerlijke raw bonbons mee, Jolijn bracht een fantastische pompoentaart in, en de groene meisjes zorgden voor nog meer raw bonbons, Griekse broodjes met tzatziki, rauwkost met hummus en lekkere sapjes.
Gooi daar nog een enorme berg theezakjes bovenop en je hebt een tafel vol lekkers.

Er werden zelfgemaakte receptkaarten uitgewisseld. Prachtige exemplaren om heel goed te bewaren!

Er werd heel wat afgekletst (niet iedereen kende elkaar) en er werden veel ideeën uitgewisseld. Zo vonden wij bijvoorbeeld dat er veel vaker dit soort zondagmiddagen zouden moeten zijn. Waarom is het in Berlijn heel normaal om op zondag uit ontbijten of brunchen te gaan, ook naar vegan gelegenheden, en leeft dat hier nog niet zo? Daar willen wij eigenlijk wel eens wat verandering in brengen! Jullie zullen dus nog van ons horen…;)

We hadden een heerlijke middag en niet alleen maar door al dat lekkere eten. Wat een lieve groene meisjes bij elkaar. We verzuchten nog maar eens: het is fijn om een groen meisje te zijn. En dat inmiddels alweer een jaar lang!)

(Foto gemaakt door Jolijn. Zie voor de rest van haar prachtige artikel over de brunch: http://www.vegadutchie.nl/2012/10/15/vegan-brunch-met-de-groene-meisjes/)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Groene Meisjes brunch

 1. Ooh ik geniet helemaal na met die leuke, prachtige foto’s!! Ik vond het echt heel erg gezellig en een hele eer om bij jullie op visite te mogen zijn :) Ik ben er graag de volgende keer weer bij. Ik vond het idee van Jolijn om maandelijks een vegan brunch Berlijn stijl te organiseren ook erg goed :) Liefs Miny

 2. Meisjes,
  Wat een heerlijkheden allemaal. En zulke dotjes van poezen erbij, te schattig gewoon!
  Ik ben ook een groot voorstanden van buiten de deur ontbijten / lunchen. Dus hou me aanbevolen voor tips / initiatieven.
  Groeten, Natascha

 3. Goed idee zo’n brunch (en uiteraard een kwestie van goede smaak :-P)! We hebben meer van dat soort fijne initiatieven nodig in Amsterdam (of Nederland, for that matter). Leuk!

 4. Hihi, allemaal rokjes. Wat een super leuk idee, en Jamie wat zie je er leuk uit!

 5. ziet er erg gezellig en lekker uit. ik woon in het zuiden endaar leeft het nog minder. ken ook niemand van de vrienden die echt met gezond eten bezig is. pff leuk in een dorp wonen :)

 6. Wat een leuk idee!
  Dit word een goede besteding van mijn zondagmiddag, en een frisse start van de week!
  Ziet er super gezellig uit!

 7. Klinkt echt heerlijk en gezellig! Ik zou zeggen: maak er een landelijk vervolg van, dan kom ik ook gezellig!

  1. hahha ja! dat is mijn favoriete mok! Gekregen voor mijn housewarming, van een collega, en hij vertelde er trots bij dat de beker maar 25 cent had gekost. De betere kringloopschatten! :)

 8. Ohh gaan jullie het recept voor die pompoentaart nog plaatsen? Ik kan geen goed vegan recept vinden ervoor :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *