Hannah Sophia

10154804_679271855465126_1827118349_n

Dagelijks krijgen wij mailtjes van webshops met de vraag of we iets over hun producten willen schrijven. En hoewel het meestal echt te gekke producten zijn, kunnen we natuurlijk niet overal op ingaan. We proberen altijd eerst te achterhalen of er een goed of mooi verhaal achter de producten zit. Zo ja, dan zou het wel eens de moeite waard kunnen zijn. Zo kregen we ook een mailtje van Hannah Sophia. Ze vertelde ons het volgende: “Ik zet me in voor een school in Thailand. Voor deze school wordt alles zelf verbouwd en de kinderen leren wat duurzaamheid is. Er worden leerzame projecten georganiseerd en toen ik de laatste keer een bezoek bracht aan de school, werd er een lied over recyclen ingestuurd met de kinderen. Ik heb gereisd en gewerkt in het buitenland. Nu is het tijd om iets terug te doen. Met de verkoop van de producten in mijn nieuw te starten webshop, steun ik de Thai Child Development Foundation.” Onze interesse was gewekt. We willen graag meer weten over de Thai Child Development Foundation en Hannah Sophia’s ervaringen hiermee. Het werd een leuk interview en vandaag delen we dit graag met jullie.

1624816_679271702131808_1604696450_n

de school

10152917_679271718798473_1217316475_n 10149210_679271688798476_470911904_n 10008348_679271712131807_1040479625_n

de kindjes

De Stichting Thai Child Development is in 2004 opgezet met als doel de ontwikkeling van Thaise kinderen te ondersteunen op een vraaggerichte, directe, praktische en individuele manier. Zo worden er bijvoorbeeld kinderen met het syndroom van Down begeleid, maar ook kinderen met andere ‘beperkingen.’ In het weekend komen er kinderen om Engels te leren en spelenderwijs maken ze kennis met nieuwe culturen, mensen en talen. Rondom de school ligt een groot stuk land, middenin de jungle. Hier werken de kinderen in de tuin, waar groenten worden verbouwd. Er lopen kippen rond en het is ook in deze tuin dat kinderen leren wat recyclen inhoudt. De kinderen genieten zichtbaar van de natuur en vinden het heerlijk om de dieren te verzorgen.

10153562_679271695465142_395992807_n 10013091_679271698798475_850172779_n 10154763_679271685465143_963701928_n

met de kinderen aan de slag

Op Hannah Sophia’s laatste reis is ze een bezoek gaan brengen aan de school. Het was een indrukwekkende tijd. Ze vertelt: “Ik schreef een liedje in het engels over recycling, leerde het de kinderen en we traden op voor de ouders. We maakten muziek, speelden buiten, leerden versjes en dansten er op los. De kinderen zijn zó vrolijk en dankbaar. De leraren doen geweldig werk en ik besloot dat ik deze mensen wilde helpen.”

1911771_301517463334509_1610451147_n

de cadeauzakjes die Hannah Sophia gaat verkopen

Je vraagt je misschien af hoe wij een verschil kunnen maken. Immers, Thailand is niet bepaald om de hoek. Hannah Sophia: Ik spaar met mijn shop voor bijvoorbeeld een maandsalaris van een van de leraren, zodat ze het geld wat er dan over is kunnen besteden aan andere dingen. Hiervoor verkoop ik bijvoorbeeld cadeauzakjes waarvan de opbrengst direct naar TCDF gaat. In het cadeauzakje zit een ringetje gemaakt van kokosnoot, een Buddha en een vriendschapsarmbandje.”

Je vraagt je misschien ook af waarom Hannah Sophia dit werk doet. Immers: ze zou ook een commerciële shop op kunnen zetten en het geld in eigen zak kunnen steken. “Toen ik op zakenreis vertrok wist ik al dat ik iets bijzonders ernaast wilde gaan doen. Ik kwam in Bangkok Roos tegen, een van de oprichters van TCDF en het antwoord was daar. De filosofie van ‘Hannah Sophia’ als merk was er ineens, het voelde goed. Ik kwam terug met een rotsvast vertrouwen, een prachtige ervaring rijker en de kinderen hebben mijn hart gestolen. Hannah Sophia is wie ik ben, in al mijn producten en mijn werk zit mijn gevoel en mijn beleving, ik kan ook niet meer anders. Daarom was het voor mij zo belangrijk om er ook iets goeds mee te doen, zodat ik daarin ook weer mensen inspireer om anders naar de wereld te kijken, precies zoals ik zelf ben gaan doen jaren geleden. Langzaam maar zeker werd inspiratie mijn middel en ben ik mijn droom gaan najagen. In de tijd van mijn bezoek op de school leerde ik wat het letterlijk betekend iets goeds te doen voor iemand anders. Al is het maar een kort moment.”

Het is vast niet altijd makkelijk om zo’n droom na te jagen. We vragen Hannah Sophia wat haar drijfveren zijn: “Ik ben geïnspireerd geraakt door de kracht van een helpende hand. Ik zag wat het effect was, hoe je van invloed kunt zijn en wat voor moois er met jezelf gebeurt als je de westerse wereld even vergeet en je richt op de directe hulp die je kunt bieden aan bijvoorbeeld een kind. Ik ben trots dat ik ambassadeur ben van deze stichting. Ik laat me graag inspireren door Roos en Ingrid, zij doen dit alles uit pure liefde en recht uit het hart. Dat heb ik met eigen ogen gezien en dat was heel bijzonder.”

De webshop van Hannah Sophia gaat bijna open. Op 19 april is het zover. Naast de webshop en alle leuke spulletjes die Hannah Sophia verkoopt, wil ze haar werk voor de stichting nog verder gaan uitbreiden. “Ik ben druk met het bedenken van leuke projecten, waardoor we concreet hulp kunnen gaan bieden. Natuurlijk is er altijd geld nodig, maar ik denk dat ook promotie goed is. Er is naast de stichting ook een Ecologic Guesthouse, waar je compleet ecofriendly kunt logeren, je kan er yogalessen volgen en je kunt er allerlei dingen in de omgeving doen. Ook is er een Artist Residence. Hier zitten kunstenaars een tijd om te werken aan hun projecten en laten altijd een mooi kunstwerk achter bij de stichting. Als je hier verblijft, kun je niet alleen kennis maken met de stichting maar steun je ze ook. Ik ga me dus ook hard maken voor zoveel mogelijk nieuwe bezoekers.. Ik mag zelfs een week GRATIS verblijf weggeven als ik de shop open, dat is toch fantastisch?!”

We zijn nu wel heel erg benieuwd geworden naar de shop. Wat zal er zoal te koop zijn? “Van alles! Van mooie tasjes die geschikt zijn om te dragen naar een festival, tot hippie hoofdbandjes met bloemetjes, die worden gevlochten door een groepje vrouwen van wie hun mannen in het leger zitten. Met mijn achtergrond als stylist weet ik goed waar mensen naar op zoek zijn. Ik volg dus de trends en pas mijn sieraden- en accessoireslijn hierop aan. Ik probeer het ‘wereldwinkelgevoel’ een beetje hipper te maken en eigenlijk maak ik mijn eigen versie van ‘fairtrade.’ Cliché als dat het klinkt doe ik wat ik leuk vind. Ik ben een geluskvogel dat ik dit mocht gaan doen en dat ik zover gekomen ben. Ik help graag andere mensen, inspireer graag en vind het daarnaast te gek om eindelijk mijn droom waar te hebben gemaakt: een eigen winkeltje met de allerleukste accessoires!”

Wow Hannah, wat een fantastisch project. Nogmaals: wij kunnen niet wachten om je webshop straks te bewonderen. Zeker nu we het prachtige verhaal achter de shop kennen. We vinden het fantastisch wat je doet en we hopen van harte dat onze lezers een kijkje gaan nemen! Houd het laatste nieuws bij via Hannah Sophia’s Facebookpagina.

Wat vinden jullie van Hannah Sophia’s project? En wie van jullie gaat de webshop in de gaten houden?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Hannah Sophia

 1. Ik ga zeker een kijkje nemen als de webshop opent. Je verhaal inspireert mij ook om mijn hart te volgen, te focussen op de mooie, goede dingen in het leven. Heel mooi.

  1. Doen Denise, het zal bevrijdend werken en dat straal je weer uit op je mede mens, zo wordt iedereen een beetje deel van jou geluk ;-)

 2. Prachtig interview met een Prachtig mens. Hannah heeft gelijk: je droom en je hart volgen en alles met liefde (en passive) doen, is het modiste wat er is! Samen kunnen we de wereld een beetje moodier maken, en dat kan dus met een taste van Hannah! :)

  De Thai Child Development Foundation is doll blij met de steun van Hannah, geweldig om haar in ons team te hebben!
  Dank je wel HAnnah, dank je wel Groene Meisjes!

  Ingrid
  Thai Child Development Foundation
  Paksong, Thailand

  1. Dankjewel voor je hartverwarmende reactie Ingrid! We zijn heel erg blij dat we de TCDF hebben ontdekt en willen er graag nog meer over leren. Mag ik een keertje contact met je opnemen per email?
   Liefs!

 3. Wauw, wat een lieve woorden allemaal.. Geweldig!! Samen kunnen we zoveel!! ♡
  Ik voel me vandaag de hele dag fantastisch en dat gaat niet meer weg! Ik ga gauw terug en tot die tijd zorgen we voor veel mooie projecten!!!!

  Liefs,
  Hannah Sophia

 4. Wat een mooi doel en wat goed dat Hannah zich zo inzet! Ik ben erg benieuwd naar de webshop, dus ga zeker een kijkje nemen wanneer deze open gaat!

 5. Hallo Hannah!
  Wat een geweldig initiatief, mooi hoe je zo de dingen die belangrijk voor je zijn in je leven kunt combineren!
  Ik wens je heel veel succes met al je plannen, en ik ga zeker op je website kijken!!
  Veel plezier met de opening van je webshop op 19 april…
  Annelies

 6. Geweldig dit, wat een droom inderdaad! Schitterend om te zien hoe Hannah Sophia dit voor haarzelf werkelijkheid heeft gemaakt! En ik kan nu alleen maar denken: hoe kan ik ook helpen?

  1. Esther, wat leuk dat je ook wil helpen!! Als je de facebook pagina in de gaten houdt en je inschrijft voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle projecten! We gaan na de opening sparen voor een maandsalaris van Mr. Pipa, de muziek leraar en goede vriend van alle kinderen. Hij woont op het terrein en geeft ze elke dag les, zorg en leert ze op de meest creatieve manieren de belangrijke dingen in het leven! De kinderen zijn allemaal dol op hem. ik heb samen met hem opgetreden voor de kids, ze smullen van zijn muziek en dat is geweldig om te zien!! Met 200,- komen we al een heel eind.. Dus op die manier kan iedereen helpen, door de producten te kopen, of simpelweg doneren! Te gek Esther!

 7. lieve Hannah,
  prachtig!! en dat je een mooi mens bent met een goed hart, wisten wij natuurlijk al lang!! succes met je droom, maar dat komt vast goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *