Happy New Year!

happy1

2015 was fantastisch, om meerdere redenen. We hebben het idee dat we een grote groei hebben doorgemaakt, als mensen en als bloggers, zakelijk en privé. We hebben veel geleerd, mooie dingen meegemaakt en doelen mogen behalen. We hebben veel plezier gemaakt, precies de dingen gedaan die we leuk vinden om te doen en veel mooie kansen gekregen én aangepakt.

Er is veel te veel om op te noemen, want er gebeurt nogal wat in zo’n jaar. Maar om toch een klein overzichtje te geven van enkele highlights van 2015:

– In februari tekenden we een boekcontract en in oktober lag het boek, met haar knalroze cover, in de winkels. De boekpresentatie die daaraan vooraf ging en de signeersessies die we voor onze lezers organiseerden, waren fantastische gebeurtenissen die we nooit meer zullen vergeten. Ook waren we een week lang op gigantische videoschermen op Amsterdam Centraal te zien. Dat was… onwerkelijk, zullen we maar zeggen ;)

–  We hebben fantastische reisjes mogen maken. We maakten een overzicht en schrokken zelf een beetje van hoe vaak we zijn geweest. Gek genoeg heb je dat niet zo door, als je ermee bezig bent. Wanneer je erop terug kijkt, zie je pas hoeveel en hoe vaak het was. De leukste reisjes? Heel moeilijk kiezen, maar New York, Berlijn (3x, 3x even leuk,) Boekarest, Portugal en de kookvakantie in Italië scoren érg hoog.

– In oktober bestond ons blog 4 jaar, wat betekent dat in oktober 2016 De Groene Meisjes 5 jaar online zal zijn. Wat een mooi en symbolisch getal zal dat zijn! We zagen onze statistieken in 2015 oplopen naar 150.000 unieke bezoekers per maand en we hopen dat we in 2016 nog meer mensen te mogen inspireren om hun leven (een beetje) te vergroenen.

– Jamie ontdekte een liefde voor foodfotografie. En dat terwijl ze daarvoor nog nooit foto’s had gemaakt voor de site. De kwaliteit van de foto’s op ons blog schoot omhoog en dat is veel mensen niet onopgemerkt gebleven. We hopen jullie in 2016 van nog veel meer mooie en lekkere recepten te gaan voorzien!

– We wonnen een Vegan Award voor ‘Beste Vegan Blog 2015’ en daar zijn we heel trots op!

– We deden meer met  YouTube dit jaar,  maar nog steeds niet zoveel als we eigenlijk zouden willen doen. Het is nog een beetje zoeken naar welke video’s jullie leuk vinden om te kijken en welke video’s wij leuk vinden om te maken. Dat evenwicht is er nog niet helemaal, omdat onze focus toch voornamelijk op het bloggen ligt. We hebben inmiddels wel plannen om in 2016 in ieder geval door te gaan met het maken van video’s, dus we geven zeker niet op!

– Op de valreep zegde Jamie haar baan op. Eind december had ze haar laatste werkdag bij WAAR, de organisatie waar ze met veel plezier voor heeft gewerkt. Het is nu tijd om fulltime te gaan bloggen en wie weet volgt Merel haar binnenkort ook wel in deze dappere stap!

– Tijdens het maken van ons boek hebben we geleerd hoe mega fijn het kan zijn om samen te werken met mensen die dingen kunnen die jij niet (zo goed) kunt, en hoe goed het kan zijn om te investeren in kwaliteit. We doelen op Naomi (vormgever/illustrator) en Aline (fotograaf/videograaf,) twee namen die je dit jaar heel wat keren voorbij hebt zien komen op ons blog. Het samenwerken met deze twee meiden is zo goed bevallen, dat we na het afronden van het boek meteen met allerlei nieuwe projecten zijn gestart. Zo hebben we Aline naar Ierland gestuurd voor een video (binnenkort meer hierover,) werkte Naomi aan de opzet voor een mogelijk nieuw product van De Groene Meisjes, en hebben we met z’n vieren al heel wat (video/blog/product)plannen voor 2016 klaar liggen. Kortom, jullie gaan nog deze twee namen nog heel wat vaker horen, want we zijn inmiddels een ‘creatief team’ geworden en we hopen dat nog lang te mogen blijven!

Natuurlijk waren er ook dingen om onzeker over te zijn. Zal ons boek wel gaan verkopen? Zullen we genoeg samenwerkingen met mooie, groene merken hebben en daar een salaris uit kunnen halen? Hoe zorgen we dat we iedereen blij maken met ons blog? Enzovoorts. Maar twijfel en onzekerheid, dat hoort er nu eenmaal bij als je een eigen onderneming hebt. Gelukkig zijn jullie er altijd voor de nodige support!

happy2

Want dat is wat ons iedere dag weer motiveert om dit werk te doen. Jullie berichtjes, vragen, feedback, complimentjes en gewoon ook jullie gezelligheid. De artikelen schrijven, die mooie foto’s en lekkere recepten maken, dat doen we voor jullie en we hopen dat nog lang te mogen doen. We willen jullie hierbij weer ongelooflijk bedanken voor een te gek jaar en we hopen dat 2016 voor ons allemaal nóg beter wordt. Happy new year!

Liefs,

Merel & Jamie 
De Groene Meisjes 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

34 gedachten over “Happy New Year!

 1. Wat een prachtig jaar hebben jullie achter de rug! Heel gaaf de food photography van Jamie, ben er echt gek op! Ga zo door! Hele fijne jaarwisseling en geniet ervan!

 2. Wat een mooi jaar, eentje om trots op te zijn! Heel veel plezier met een nieuw blog-jaar!

 3. Dankjewel voor alle inspiratie en ik wens jullie en alle lezers een mooi groen 2016!

 4. Een gelukkig nieuwjaar, dames! En wat een mooi jaar hebben jullie achter de rug. Laten we hopen dat dit hetzelfde is in het komend jaar.

 5. Ah, wat een bijzonder jaar hebben jullie gehad! Wauw! Ook heel tof dat Jamie de stap gaat nemen om fulltime te bloggen, lijkt me heel bijzonder om dat te kunnen doen (en ook heel spannend, trouwens :o). Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en een geweldig 2016!

 6. Jeetje wat een MOOI jaar zeg! Het reizen, jullie boek, foodfotografie! Ik hoop dat jullie in 2016 weer heerlijke artikelen gaan maken! Geniet van de jaarwisseling!
  Liefs, Eva

 7. Meiden, wat een mooi jaar hebben jullie achter de rug. Ik wil jullie echt complimenteren met de groei die De Groene Meisjes het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Merel, ik heb zo genoten van jouw artikelen dit jaar en Jamie je foto’s zijn prachtig, wat een talent heb jij daar voor!
  Ik hoop zeker dat jullie in 2016 meer gaan vloggen. Mijn lievelingsvideo’s zijn waar jullie gewoon lekker aan het kletsen zijn, maar de kijkers/lezers ‘meenemen’ op een dag dat jullie leuke dingen gaan doen is ook altijd goed.
  Alvast een hele fijne Oud&Nieuw gewenst en ook in 2016 weet ik jullie te vinden voor al mijn groene inspiratie ;)

 8. Wat hebben jullie veel bereikt en leuke dingen gedaan! Ik volg jullie nog niet zo lang, maar ik hoop dat er nog veel te lezen en te ontdekken is in het nieuwe jaar. Fijne jaarwisseling en een prachtig 2016 voor jullie!

 9. Bedankt voor alle leuke artikelen en blogs! Ik hoop in 2016 weer elke ochtend op te mogen staan met jullie blog! Een fijne jaarwisseling!

 10. Ik ben zo trots dat ik dit mee mag maken :) En ook namens Casa Maneschijn, het wordt een mooi jaar.

 11. Het was echt een topjaar voor jullie, ik heb zeker van jullie blog én boek genoten! Ik wens jullie een heel plezierig, liefdevol en succesvol 2016.

 12. Ja, jullie hebben echt een fantastisch jaar gehad! Zo leuk om te lezen. Op naar nog zo’n geweldig jaar zou ik zeggen! Fijne jaarwisseling! X

 13. Wat een super super fijn lijstje, echt een topjaar!! Ik wens jullie een net zo goed 2016 toe op naar nog zo’n fantastisch jaar ;) Fijne jaarwisseling!

 14. Geen lang gedicht,
  maar een wens heel klein:
  dat 2016 gelukkig mag zijn!!!

  Ik heb jullie blog dit jaar ontdekt en daar ben ik zooooo superblij mee!!!
  Doe zo verder lieve groene meiden xx

 15. Wat was 2015 een goed groene meisjes jaar. Hopelijk wordt 2016 zeker net zo goed. Jamie, wat dapper dat je je baan bij Waar opgezegd hebt. Gefeliciteerd!

 16. Echt een jaar om trots op te zijn! Wat hebben jullie veel voor elkaar gekregen en mooie dingen gedaan zeg! Alvast de allerbeste wensen voor 2016!

 17. Veel leuke informatie, veel persoonlijke dingen hebben jullie gedeeld en wat een leuke tips. Ik volg jullie al heel lang en het wordt steeds maar beter.
  Voor 2016 ook heel veel succes en plezier!

 18. Jullie zijn zo goed bezig! Al het succes is jullie helemaal gegund :) Ik hoop dat jullie in 2016 nog verder doorgroeien en ik denk zomaar dat Merel na de zomer ook een fulltime Groen Meisje wordt ;)

 19. Mooi geschreven meiden! Wat hebben jullie veel meegemaakt afgelopen jaar, allemaal leuke dingen waar jullie eerlijk en keihard voor hebben gewerkt! Op naar nog zo’n mooi, of zelfs nog beter (!) jaar! Liefs Charelle

 20. Ah wat een leuk overzicht! Ik heb jullie boek voor kerst gekregen en heb er al vaak doorheen gebladerd, zó leuk! Op naar een heel mooi 2016 (:

 21. Wat een hoop geweldige hoogtepunten! Bizar wat er allemaal kan gebeuren in een jaar he? Jullie hebben er dan ook hard voor gewerkt! Op een waanzinnig 2016! <3

 22. Een heel gelukkig nieuwjaar, liefste Merel en Jamie!

  2015 was zo te lezen een bijzonder jaar voor jullie. Wij hebben de ontwikkelingen met een grote glimlach op ons gezicht gevolgd. Ook heel erg tof dat jullie aan het snapchatten zijn geslagen. We zijn trouwe kijkers, hihi. Spijtig wel dat er op snapchat geen reactiebutton is, we zouden soms graag iets terug wil zeggen! :D

  Toen we jullie boek tegenkwamen op de boekenbeurs in Antwerpen (was in november) dachten we: “yes, De Groene Meisjes in België, TOP!”. Het succes en plezier is jullie van harte gegund. Houden zo in 2016 (twijfelen we eigenlijk geen seconde aan)!

  Liefs
  B & C

 23. Gelukkig nieuw jaar lieve groene meisjes! Ik kijk nu al uit naar alle artikelen die dit jaar van jullie hand zullen verschijnen :)
  Liefs!

 24. Heb in 2015 enorm genoten van jullie artikelen, foto’s, video’s en snapchats:):):) dat 2016 weer veel goeds mag brengen x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *