Helweek – dag 3

helweekdag3coll

Dag 3 van de helweek! Hoe is het woensdag gegaan?

Als ik wakker word voel ik meteen dat mijn menstruatiepijn absoluut nog niet over is en ook heb ik pijn in mijn rug die doorstraalt naar mijn bovenbenen. TOP! Ik had deze update graag anders willen beginnen, iets blijer of positiever, maar dat is niet hoe ik me op dat moment voelde. Ik vond het ook heel lastig om uit bed te komen, maar ik deed het toch. Bij het tanden poetsen neem ik meteen een pijnstiller en daarna ga ik op de bank zitten. Ik doe een meditatie oefening en pak vervolgens mijn Helweek boek. Wat ik steeds doe is het hoofdstuk van de dag opnieuw lezen, maar dit keer met een markeerstift erbij. De belangrijkste zinnen streep ik aan. Daar kijk ik later op de dag nog eens naar terug. Ik ga jullie straks meer vertellen over het thema van de dag. Nadat ik een stuk heb geschreven in mijn notitieboek, is het tijd om te gaan douchen. Ik heb me na het douchen nog maar net aangekleed of er wordt aangebeld: BeterBio staat alweer voor de deur met een nieuw groenten- en fruitpakket! Goedemorgen! (doordat het vakantie is, en minder mensen bestellen, is de route korter en staat de bezorger dus vroeger voor mijn deur dan normaal) Zo. De dag kan beginnen. Vandaag start mijn werkdag om 06:45.

Het is nu 9 uur en ik heb alweer twee artikelen af. Dit gaat lekker! Ondertussen heb ik een shake van dadels en blauwe bessen (en water) gedronken. Ik doe een rondje social media voor de Groene Meisjes. Mijn privé-kanalen sla ik over. Ik kan dit!

Anderhalf uur later, om half 11 dus, heb ik nog 2 artikelen af. WOW ik vlieg door mijn dagplanning heen vandaag en ik ben super gefocust. Nu is het tijd om soep te gaan koken. Zin in. Ik heb ook eigenlijk alweer trek. De soep lukt gelukkig erg goed, dus ik maak er foto’s van en schrijf meteen het recept uit – voordat ik de exacte verhoudingen weer vergeet.

Na de lunch beantwoord ik wat mailtjes, stuur ik een artikel naar een opdrachtgever en besef ik: wow, ik heb vandaag al 4 artikelen gemaakt, plus 1 recept. Dat maakt 5 artikelen! Dit gaat lekker. En eigenlijk waren dit ook wel de belangrijkste dingen die ik vandaag moest doen. Om het grote instortmoment na de lunch te voorkomen ga ik meteen afwassen en opruimen en daarna pak ik mijn tas om naar de bio-markt te wandelen. Onderweg bedenk ik me dat ik ook wil speuren naar rijpe bananen, dus ik loop half Amsterdam Oost door en kom uiteindelijk thuis met een tas vol fruit en een tas met rijpe bananen, die ik voor 80 cent mocht meenemen. Hell(week) yes!

Ik ben om half 4 thuis en besluit dat het wel mooi geweest is voor vandaag. Ik heb nog steeds buikpijn en heb heel veel zin om op bed te liggen, dus dat doe ik. En ik lees en ik kijk YouTube video’s. Oh en ik eet ook nog een stukje chocolade. Ik durf wel zeg! ;) Vast niet helemaal volgens de regels, maar ik heb er heel veel behoefte aan. ’s Avonds eet ik een soepje en wat groenten, ik vind het allemaal wel welletjes voor vandaag.

En morgen? Morgen is de dag waarop ik hoop weer te gaan sporten. Ik zou heel graag 5 van de 7 dagen toch hebben gesport, dus daar ga ik voor. Al was het de bedoeling dat ik 7 van de 7 dagen zou gaan. Maar goed, ik doe wat ik kan en ik vind dat ik de afgelopen 2 dagen al enorm veel voor elkaar heb gekregen, ondanks het feit dat ik me niet zo best voelde. Morgen is ook de ‘helnacht.’ De nacht van donderdag op vrijdag moet je wakker blijven, om uit je comfortzone te komen en ook weer werk te kunnen verrichten. Ik vind het een beetje spannend, maar we gaan het allemaal beleven morgen.

Voordat ik deze update afsluit, wil ik nog eventjes kijken naar het thema van de dag; Timemanagement. De schrijver van het boek legt de noodzaak van het maken van een goede planning uit. Hij gelooft heilig dat alles staat of valt met een goede planning. Eigenlijk moet ik zeggen: planningen, want hij maakt een jaar-, week- en dag-planning. En dan ook nog een TO DO lijst, waarop je de hele dag door dingetjes opschrijft die je te binnen schieten. Vervolgens hevel je al die planningen over naar je agenda en wanneer het daar eenmaal staat, moet je het gewoon gaan doen. Het is allemaal geen rocket science, maar het opent je ogen wel weer eens. Ik geloof ook heilig dat wanneer dingen op papier staan, ze eerder gebeuren. Zo schreef ik aan het begin van dit jaar op dat ik graag naar Scandinavië wilde gaan. Maar ja, dat is een lekker breed begrip. Waar in Scandinavië dan? En wanneer dan? Je moet dat dus veel concreter maken, anders gebeurt het niet.

Daarnaast legt Larssen uit dat wij mensen het beste functioneren wanneer we 1 ding tegelijk doen en ons dus focussen op 1 ding tegelijk. Hartstikke leuk dat multitasking, maar eigenlijk is het helemaal niet goed voor je productiviteit. Larssen zegt: wanneer je met iets bezig bent en in je hoofd poppen steeds allerlei gedachten aan andere dingen op, stop dan met je bezigheid, schrijf die dingen op en maak daarna eerst de belangrijkste taak (waarschijnlijk datgene waarmee je bezig was,) af. Maak 1 taak tegelijkertijd af. Het is zo simpel als wat, maar ik betrap mezelf maar al te vaak op het in mijn hoofd alweer bezig zijn met drie andere taken. Niet goed! Ik heb in mijn Wunderlist app (een geweldige app als het gaat om productiviteit en to do lijstjes) nu een lijstje aangemaakt met ‘dit popt op in mijn hoofd’ punten. En wanneer ik denk dat het iets heel belangrijks is, dan markeer ik de punten, zodat ze bovenaan het lijstje blijven staan. Ik denk dat dit wel gaat werken.

Dat was het weer voor vandaag! Vanavond ga ik lezen, misschien een maskertje op mijn gezicht smeren en natuurlijk weer op tijd slapen. Tot morgen! Super bedankt trouwens voor alle leuke reacties op de Helweek updates! Ik lees alles, keep it coming! <3

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Helweek – dag 3

 1. Ik krijg zelf steeds meer zin om een hekweek te gaan doen. Ik weet niet of het heel erg verstandig is als ik dat ga doen, maar op de een of andere manier wordt ik hier heel erg door getriggerd. Komt denk ik ook omdat ik van meerder mensen heb gezien dat ze dit deden. Nog maar even goed over nadenken of ik dit wil! Nu heb ik ook bijna vakantie dus dan heeft het eigenlijk weinig zin, maar misschien na de vakantie?!

  1. Ik denk dat het na je vakantie makkelijker is, dan zit je ook in een goed/normaal ritme :)

 2. Ik ben eerst nog ‘The Miracle Morning’ aan het lezen en wil daar dan mee beginnen als ik het boekje uit heb (of al eerder, maar iets houdt me op de 1 of andere manier nog tegen). Deze Hellweek klinkt ook wel weer heel interessant! :) Ik wacht eerst nog even de rest van jouw belevingen af! Echt leuk dat je er elke dag een stukje over schrijft!! Succes de rest van week :-)
  Liefs, Janne

  1. Leuk dat je the miracle morning wilt gaan doen! echt een aanrader hoor!

 3. Nog steeds zo goed bezig, je bent echt super productief! Zo’n jaarplanning maken lijkt me nog lang niet zo makkelijk. Succes vannacht met de helnacht, you can do it! Ben erg benieuwd naar je volgende verslag.

 4. Ik lees je updates met veel plezier – die productiviteit: WOAH. Ik heb heel benieuwd hoe vandaag, vannacht en morgen zullen gaan! Heel veel succes.

  1. Vandaag ben ik helaas stukken minder productief, maar goed dat lezen jullie morgen ;)

 5. Een nacht overslaan zou ik nooit doen denk ik ! Heftig hoor! Dan heb ik meteen weer een week nodig om er van bij te komen, haha!

  Maar super dat je zo gefocust bent, ook al heb je je maandelijkse dipje.

 6. Wow, Merel, ik ben echt zwaar onder de indruk van hoe goed het je wel niet afgaat!

  Ongelofelijk hoe productief je bent, ondanks de zware menstruatiepijn… Daar kan ik nog wat van leren :-) heel veel succes nog, vooral met je nachtje door!

 7. Stond de bezorger nou al om half 7 aan de deur? O_O Jeetje wat vroeg zeg!
  Erg leuk om iedere dag een update van je helweek te lezen. :)

  1. ja haha! dat was in verband met vakantie en een kortere route. Normaal is hij een half uurtje later!

 8. Never gehoord van de hellweek maar volg je met glimlach! Enne, opblijven vannacht hoort in die week begrijp ik? Uhm, you go girl :-)

   1. Ik las net dag 4 en weet nu wanneer je deze reactie schreef ;-) wat ben je toch heerlijk ontwapenend dapper en kwetsbaar online. En domweg wakker blijven om doel te halen, was, bedacht ik me, al lezende net, behoorlijk kansloos geweest. Iets blind volgen en niet naar jezelf luisteren is zo’n waste of energy. Juist je keuzes maken jou tot jij!

    Digitale knuffel :-)

  1. Normaal gesproken ook niet hoor ;) Ben al blij als er 2 op een dag lukken! Maar gisteren zat ik echt in een enorm goede flow. Vandaag is me bijna niks uit handen gekomen… maar dat lezen jullie morgen ;)

 9. Die nacht doorhalen lijkt me dus echt vreselijk! Ik kon dat al niet toen ik nog twintig was, laat staan nu ;). Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan! Lijkt me trouwens wel heel fijn, wat je hier schrijft, om zo vroeg op de dag al zo’n productief gevoel te hebben..

  1. Oef, ik voel je. Ik ben ook heel benieuwd hoe het zal gaan vannacht! Jullie lezen het morgen :)

 10. Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt! Ik had daar ook altijd heel veel last van, ook met doorstralen naar mijn bovenbenen etc. élke maand weer. Nu gebruik ik de pijnstillers van Aleve Feminax, speciaal voor menstruatiepijn. En echt WAT een uitvinding! Als ik ze op tijd inneem heb ik de hele dag geen pijn. Dus misschien kun je deze een keer proberen? :) Ze zijn echt mijn redding geweest.

  Succes met de rest van de helweek!

  1. Ja balen he? Aleve Feminax gebruik in inderdaad ook wel eens, of Ibuprofen Femina (ofzoiets) .. beide helpen wel, maar ik krijg er vervolgens weer enorme maagpijn van. Het is ook nooit goed he ;) Gelukkig is de pijn nu weer weg en hopelijk komt het over een maand pas weer terug!

 11. Ik vind het zo interessant om de updates te lezen. Heel knap, hoe je je er zo doorheen slaat. Ik ben echt een nachtbraker (jeej jarenlang bartender geweest) maar ik merk wel dat ik vroeg opstaan steeds meer ga waarderen. Op mijn vrije dagen probeer ik nu ook op tijd op te staan, ik merk dat ik dat toch wel fijn vind. Helaas komt mijn vriend pas tegen drieeen naar bed, dus soms leven we best wel langs elkaar heen:( na zes jaar nog geen oplossing op:p
  Ik ben heel benieuwd hoe de helnacht voor je gaat worden!

  1. Anders ik wel! Ik ben heel benieuwd wat deze nacht me gaat brengen.

 12. Ik vind het zo interessant om de updates te lezen. Heel knap, hoe je je er zo doorheen slaat. Ik ben echt een nachtbraker (jeej jarenlang bartender geweest) maar ik merk wel dat ik vroeg opstaan steeds meer ga waarderen. Op mijn vrije dagen probeer ik nu ook op tijd op te staan, ik merk dat ik dat toch wel fijn vind. Helaas komt mijn vriend pas tegen drieeen naar bed, dus soms leven we best wel langs elkaar heen:( na zes jaar nog geen oplossing op:p
  Ik ben heel benieuwd hoe de helnacht voor je gaat worden!

 13. Wat schrijf je toch leuke en goede blogs, haal er motivatie uit en word er blij van :)

 14. Wat een leuke, eerlijke verslagen van jouw beleving van jouw Helweek! Ik kijk er elke avond naar uit om jouw update te lezen. Ik doe 1x per week een nachtdienst, dan blijf ik de hele nacht op en verstouw ik enorm veel werk! (De volgende ochtend slaap ik van 8-12). Werkt voor mij ideaal. Succes met wakker blijven vannacht, ik ben benieuwd wanneer voor jou de ‘man met de hamer’ komt. Ik lees t morgen wel.

 15. Ik had nog nooit van helweek gehoord voor ik er hier over las maar jouw verslagen zijn zo interessant dat ik toch het boek maar eens ga lezen. Ik kijk alweer uit naar het volgende verslag en wens je veel sterkte vannacht.

  1. Die komt, als hij is goedgekeurd door de opdrachtgever, volgende week online :) Hij was erg lekker!!

 16. Ik vind je blogs zo inspirerendom te lezen. Ik krijg na het lezen van je posts gelijk zin om aan de slag te gaan met wat dan ook. Je zou je eigen (zelfhulp) boek moeten schrijven! Heel veel succes met de rest van de helweek!

 17. Ik vind het ook heel leuk en interessant om te lezen. Ook een geweldige tip van dat wunderlist-lijstje trouwens! Ik ga hem toepassen.

 18. GO MEREL!!! Gurl, dit alles doen terwijl je pijn hebt is bikkel. Maak je geen zorgen over dat sporten, meer dan je best kan je niet doen en ik zie dat je keihard je best doet. Liefs!

 19. Leuk om je ervaringen te lezen met de Helweek. Heel interessant ook van die planning! Ik ben zelf iemand die het liefst zo min mogelijk plant (en de combinatie met vroeg opstaan maakt het voor mij zo’n helweek dat ik er maar niet aan begin!), maar heb gemerkt dat ik dat – om gezond te kunnen eten, bewegen en ontspannen – dat toch echt moet doen. Als ik bijv. geen maaltijdplan voor de week heb, merk ik dat de route naar de Japanner of Argentijn snel is gemaakt… Omdat het (gratis) delen van zo’n maaltijdplan nog niet echt gemeengoed is, ben ik net begonnen ze online te zetten. Ik ben wel benieuwd hoe jullie dat doen: Vegan eten lijkt mij ook een behoorlijk geplan!

  1. Wat een leuk idee! Ik moet zeggen dat vegan eten niet per se meer geplan is dan ‘gewoon’ eten hoor :) Maar dat is misschien ook omdat wij gewoon heel makkelijk zijn en van makkelijk en snel koken houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *