Het goede vegan leven…op Bali!

Miny, onze gastblogger, ging op reis naar Bali. De groene meisjes zagen lichtgroen van jaloezie, maar gelukkig was Miny zo lief om wat vegan fijnheid met ons te delen. Beter iets dan niets!

Indonesië en met name Bali is voor vegetariërs en veganisten een ideaal land om te bezoeken, omdat de Indonesische keuken van oorsprong al vele plantaardige gerechten kent. Op het Indonesische menu staat standaard Nasi Campur, Gado Gado en Mie Goreng. Maar daar houdt het zeker niet op! Tijdens onze reis door Bali hebben wij een aantal heerlijke eettentjes ontdekt en die wil ik graag met jullie delen. Met name Ubud is echt het vega- en veganwalhalla!

The Yogabarn: dit is een fantastische plek om yogalessen te volgen, maar daarnaast kun je er ook heerlijk vegan, vega en raw eten en drinken bij Little K. Je vindt the Yogabarn op de Jalan Pengosekan in Ubud.

Kafe: dit net als the Yogabarn onderdeel van Balispirit. De sfeer is hier enorm relaxed. En naast dat je hier heerlijk kunt eten en drinken werkt Kafe ook nog heel hard aan groen en duurzaam ondernemen. Zo kun je hier bijvoorbeeld je lege plastic flessen inleveren en zorgen zij er voor dat deze gerecycled worden. Je vindt Kafe op de Jalan Hanoman 44 in Ubud.

Juice Ja Café: een heerlijk plekje om te eten. De kaart is een mix van traditionele Indonesische en westerse gerechten. Volop keuze voor vegetariërs en veganisten. Vooral de Nasi Campur is een aanrader. Ook hebben ze heerlijke sappen en smoothies en werken ze met verschillende superfoods. Je vindt Juice Ja Café op de Jalan Dewi Sita in Ubud.

Bali Buddha: dit is een fijne plek om heerlijk vega, vegan of raw te lunchen of te dineren! Onder het Bali Buddha Café zit hun biologische winkel met verse broodjes, taartjes, verschillende raw producten, kookboeken en verzorgingsproducten. Je kunt hier genieten van de smoothies en sappen vol superfoods als spirulina en chiaseeds en ook de raw chocolate taartjes mag je niet missen. Je vindt de Bali Buddha op de Jalan Jembawan in Ubud.

Vegan warung: dit is een snackbar-achtig tentje waar je simpel en goedkoop, maar lekker vegan kunt eten. Vooral hun saté is echt een aanrader! Je vindt de Vegan warung op de Jalan Raya in Ubud.

Miny, dankjewel voor het delen. Jullie moeten daar wel de tijd van jullie leven hebben gehad!
Wie van jullie overweegt er om ook eens naar Bali af te reizen? We lezen het graag bij de comments.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Het goede vegan leven…op Bali!

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

    WAT EEN LEUK STUK!!!! was voor een momentje in paradijs, tenx miny!

  2. Nog een tip: Earth Cafe en Zula Restaurant (zelfde eigenaar) in Seyminak. Ben 2 keer op Bali geweest en het is echt heerlijk daar!

  3. Oh my ziet er allemaal super lekker uit.. Indisch eten is dan ook mijn favoriet! Bali staat zeker op mijn lijste van plekjes om nog eens te bezoeken :)

  4. Ik ben bij alle adresjes geweest en kan beamen dat ze hemels zijn! Bij Yogabarn zit ook Kush waar je op Ayurvedische basis hele fijne massages kunt krijgen en heerlijke thee kunt drinken.

  5. Leuk! Ik ben pas ook geweest. Het plaatsje Sanur was het voor mij, minder toeristisch en commercieel. Absolute aanrader daar is Manik Organik: vega, vegan, raw, alles. En lekkerrrr! Ook allerlei leuke initiaven op het gebied van duurzaamheid, gezondheid, yoga, enz.

  6. Ik hoop ooit zelf nog eens naar Bali te gaan op vakantie. Maar deze plaatjes zien er erg mooi en vooral gezond uit!

  7. Ja staat al heel lang op mijn verlanglijstje!Ik hoop er dit jaar of volgend jaar naartoe te gaan, nu ik dit gelezen en gezien heb helemaal…ik kan niet wachten!

  8. Oh wat fijn om te lezen! Ik wil al zo lang naar Bali toe, maar nu wil ik alleen nog maar meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *