Het Groene Meisjes e-book: preview + behind the scenes

IMG_2754

ALOHA green boys and girls! Wie ons op Twitter, Facebook of Instagram volgt, heeft het ongetwijfeld gisteren al gelezen: de Groene Meisjes hebben ‘het geheime project’ (waar we het al een tijdje over hebben,) verklapt. We hebben namelijk een e-book gemaakt! WOOOEEEHOEEEE! Een Ontbijtreceptenboek, om precies te zijn. Digitaal dus, want we moeten nog worden gescout door een geweldige uitgeverij die het boek voor ons wil uitgeven. (grapje hoor) We zijn ontzettend trots, want we hebben alles zelf geregeld. Van de eerste tot de laatste letter, van de fotografe tot de vormgeefster, we hebben alles zelf gekozen, zelf geregeld en zelf gedaan. Dat betekent wel dat we al vanaf oktober (toen we de fotoshoot met Danique hadden,) bezig zijn, maar het is al het werk waard geweest.

Wekenlang in het weekend recepten maken, foto’s maken, recepten schrijven. Zo ongeveer alle avonduren en weekenden, naast onze fulltime bezigheden (werk, studie, bloggen) werden ingevuld met werken aan het e-book. En wat zijn we trots, want het is AWESOME geworden.
Het boek is nu af, maar er moet nog het een en ander worden geregeld. Het komt zo snel mogelijk online, zodat jullie het kunnen downloaden! We’re pretty excited!

Wat kan je zoal verwachten? We gaan je bij de ‘lancering’ natuurlijk nog veel meer vertellen en ook alvast wat dingetjes laten zien, maar in het kort kunnen we zeggen: het is een ontbijtreceptenboek, met heel veel recepten voor lekkere, makkelijke en gezonde ontbijtjes. Niet altijd gezond trouwens, want er zitten ook dikke pannenkoekentaarten tussen. Moet kunnen! Van smoothies tot anti-hangover recepten en alles er tussenin. We hopen dat het iedereen aanzet om lekker te gaan ontbijten, want ontbijten is goed, lekker én leuk.

Vandaag laten we je alvast een kijkje achter de schermen zien, zodat je een beetje weet wat we zoal hebben uitgespookt, zonder dat jullie het wisten. Sorry, we wilden er een verrassing van maken ;)

IMG_8988-1024x1024 IMG_8987-1024x1024

In oktober begonnen we met het opstellen van de hoofdstukken en bedachten we de recepten die in het boek moesten komen. In die maand hadden we ook de shoot met Danique. Emmy was de geweldige visagiste en hairstylist die we de hele dag om ons heen mochten hebben. FAB! Het was een dag vol met glitter, confetti, kaarsjes, mooie vintage kleding en make-up. Heel leuk om zoiets eens mee te maken! Danique maakte de foto’s van ons, voor bij de hoofdstukken. De foodfoto’s maakten we zelf.

IMG_2762 IMG_2749

Dit is onze awesome vormgeefster Laura, die, met assistentie van kat Diego, ons e-book pretty heeft gemaakt. Wij fotografeerden alles en schreven alles uit, zij maakte er mooie achtergrondjes en versiersels bij. Grafisch werk is echt magic. Het maakt van een knullig bestand met alleen maar tekst en wat foto’s echt een te gek ‘ding.’ Heel blij dat we voor een samenwerking met Danique en Laura hebben gekozen!

IMG_2742

Corrigeren, corrigeren…

IMG_2773

En hier krijg je alvast een kleine sneakpreview. Groen meisje Jamie bestudeert de bladzijdes aandachtig. ZOOO amazing om je eigen ‘maaksel’ dan opeens in handen te hebben.

Meer kunnen we je nog niet laten zien, helaas. Geloof ons, we doen er álles aan om het boek zo snel mogelijk online te krijgen, want we kunnen niet wachten op jullie reacties! We zullen jullie heel goed op de hoogte houden. Oja, een vraag die we kregen: hoeveel gaat het boek kosten? Het e-book gaat €5 kosten. Dan weet je dat alvast! :)

We hopen dat jullie het leuk nieuws vinden en dat jullie er net zo naar uitkijken als wij! Heb een fijne zaterdag,

liefs Merel en Jamie

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Het Groene Meisjes e-book: preview + behind the scenes

  1. Dankjewel! wij zijn vooral heel erg benieuwd naar wat jullie ervan vinden :)

 1. Dit is de eerste klacht die ik over jullie heb. 5 euro is veel te weinig!
  Ik ga het e-book aanschaffen en weet zeker dat er heerlijke recepten in staan. Maar ik vind echt dat jullie meer verdienen met deze geweldige website!

  1. hihi, ik schrok van je ‘klacht over jullie’! Maar zie het maar als een cadeautje voor jullie :) liefs!

  1. Dankjewel :) Ja, we hopen dat 5 euro een mooie en haalbare prijs is voor jullie allemaal. Natuurlijk zouden we er veel meer voor kunnen vragen, alleen al om de arbeidsuren eruit te halen, maar dat willen we niet. Cadeautje voor onze lezers :)

 2. Ah, wat supergaaf, echt een hoogtepunt zeg! Mijn favoriete maaltijd van de dag is toch wel het ontbijt, dus dit boek is echt wat voor mij, ik ben benieuwd! :)

 3. Jeej! EINDELIJK een ontbijtrecepten boek! Al zo lang naar opzoek en nog nooit een fatsoenlijke kunnen vinden. Top!

 4. Ik zei het al op Twitter maar dit is zo leuk!! Ik ben erg nieuwsgierig naar het eind resultaat :)

 5. Jaaa! Van wat k kan zien ziet het er al heel gezellig en vrolijk uit. Ook zeer belangrijk als je in de ochtend je ontbijtje uit het boek aan het kiezen bent! Ik ben mega blij trots en excited voor jullie en het ebook! Gefeliciteerd!

  1. Thanks babe! En inderdaad, we vonden dat het een zo vrolijk mogelijk boek moest zijn. Je moet je dag blij beginnen :)

  1. hihiihhi WIJ OOK NIET! Nu nog het technische gebeuren regelen en dan kunnen we online!

 6. Wauw, zo te zien wordt het prachtig! Jullie lijken wel de Nederlandse én groene versie van A beautifull mess :)

  1. O wow, dat is wel een HEEL GROOT compliment Margreet. Dat zien we zelf niet zo hoor ;) Maar toch heel erg bedankt voor je lieve woorden :)

 7. Wat een leuk project zeg! Zo op de foto’s ziet het er al erg mooi uit! En ontbijt is mijn favoriete maaltijd dus ik ga zeker jullie e-book kopen :-). Ik ben benieuwd!

 8. Geweldig! 5 euro is inderdaad een cadeautje. Maar zooooo welkom. Als startende vegan worstel ik nog steeds met het willen vervangen van mijn boterhammetje met kaas. Dus mooie ontbijt-ideeën zijn meer dan welkom. Nu blijft het bij havermoutpap van sojamelk met wat fruit. Ook lekker, maar toch…

  1. ooh, wacht maar! Je gaat de lekkerste dingen eten ;)

 9. Ohhh stiekemerds! DIK leuk!
  Hopelijk gaat die uitgever er nu ook snel komen (succes gegarandeerd, lijkt mij).

  Fijn weekend!
  Groetjes,
  Femke

 10. wat leeeeeuk! ik ga het e-book zeker kopen :) en het echte boek ook als het zo ver is :D

 11. Súperleuk en het ziet er (nu al) ontzettend mooi uit! Ik ben heel benieuwd! Gefeliciteerd met deze mijlpaal :D

  1. Dankjewel! Fijn dat je zegt ‘mijlpaal,’ want zo zien we het zelf ook!

 12. Wat geweldig! Is het ook mogelijk om meer te betalen voor het boek?

  x
  Kim

  1. Nah! Dat is echt heel erg lief, je bent een schatje. Maar het hoeft echt niet :) Thanks!

 13. Knettergaaf artikel, Groene Meisjes! Jullie zijn nu al voor velen een inspiratie maar een e-book geeft net even iets extra’s. Wellicht heb ik erover heen gelezen, maar: wat is de reden voor een e-book? Dit vraag ik omdat ik er juist een enorme voorstander van ben, maar ik mij kan voorstellen dat jullie mogelijk ook nagedacht hebben over een hardcopy recepten boek.
  Al met al: een musthave voor een ieder die dol is op lekkere ontbijtjes maar zeker ook verzot is op jullie blog. GO Girls!

  1. Hi Filiz, dankjewel! Allereerst een e-book omdat we het helemaal zelf hebben geregeld en het is niet zo gemakkelijk om zelf een boek uit te brengen. Dat is duur en omslachtig. Dan zouden we ontzettend veel geld voor het boek moeten vragen en dat willen we niet. Ten tweede omdat we dachten: wij doen álles digitaal en een e-book past daar gewoon heel goed bij. En als wij dan ooit een ‘echt’ boek gaan maken (hardcopy dus,) wat we heel graag zouden willen, dan willen we het wel op speciaal ‘groen’ papier. En dat was allemaal niet te betalen, dus daarom wachten we op een uitgeverij die zegt: ik wil een groen boek met jullie maken. :)

 14. Wat een geweldig leuke verrassing! Ik begrijp niet hoe jullie het zolang geheim hebben kunnen houden…. Veel plezier met de laatste loodjes!

  1. Hihi, nee ik moet ook wel zeggen dat we er wel moeite mee hadden om het stil te houden! Maar we moesten wachten tot we iets hadden om te laten zien, anders zouden jullie ook denken: wat hebben we nou aan dit nieuws? ;) Dus ja, nu gaan we los!

 15. Wauw, supercool! Gefeliciteerd, ik ga ‘m ook zeker kopen! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *