Hoe gaat het met de goede voornemens van 2015?

voornemens3

Foto: Aline Bouma.

Geïnspireerd door Marte, die een paar dagen geleden een soort recap van het afgelopen half jaar schreef, dacht ik: ik ga ook eens even op een rijtje zetten hoe het met onze goede voornemens voor dit jaar gaat. Immers, er is een half jaar voorbij en in een half jaar kan er een hoop gebeuren en veranderen. En soms moet je dat weer even letterlijk zwart op wit zien staan, om te realiseren wat je allemaal hebt bereikt, of wat er juist beter kan. Dus: hoe gaat het met de goede voornemens van 2015? We zetten de boel weer eens even op een rijtje. Let’s have a look!

Los van het feit dat we ons best doen om gezond te eten, alles uit onze dagen te halen en veel te sporten (wat allemaal behoorlijk goed lukt gelukkig,) hebben we ook zakelijke doelen. Dat klinkt misschien een beetje ‘zwaar,’ maar we bedoelen daarmee; alle doelen en voornemens die we hebben rondom De Groene Meisjes. In dit artikel zullen we dieper op deze voornemens ingaan.

Op 31 december 2014 schreven we:

“Natuurlijk hebben wij ook dromen voor de toekomst. Zo zouden we ooit de Groene Meisjes als merk willen neerzetten, een succesvol YouTube kanaal willen hebben, een boek willen maken, op persreisjes mogen gaan en hierover schrijven of filmen, en eigenlijk, om het kort samen te vatten: we zouden heel graag wat professioneler willen worden in 2015.” 

Nou Groene Meisjes, dat is nogal wat. Een boek maken? Check. Zijn we mee bezig. In oktober ligt het in de winkels! Het maken van een boek is een avontuur op zich. Leuk, leerzaam, vermoeiend en soms echt wel een beetje stresserend. Maar het komt goed en het wordt te gek! Updates over het boek lees je hier.

Een YouTube kanaal? Check. Inmiddels hebben we zo’n 3500 subscribers, wat natuurlijk nog helemaal niet zoveel is in YouTube-land, maar hey, we vinden het tof dat mensen überhaupt de moeite nemen om onze video’s te bekijken. We vinden het maken van de vlogs en andere video’s dan ook heel erg leuk, dus daar gaan we zeker mee door! Heb jij je al geabonneerd? Zeker doen!

Op persreisjes mogen gaan: wow, we hadden nooit verwacht dat dit zo hard zou gaan! Het afgelopen half jaar hebben we voor ons blog een paar mooie trips mogen maken naar Portugal, Boekarest, Gozo en Zuid Italië. We vinden het te gek om dit soort tripjes te maken, maar natuurlijk moet het altijd wel in het thema van ons blog passen. Dat betekent dus ook dat we reisjes afwijzen, hoe leuk ze ook klinken. De komende jaren hopen we nog veel mooie plekken op de wereld te mogen bezoeken, maar al zou dat niet gebeuren: deze persreisjes vormen al erom waardevolle herinneringen voor ons!  Maar natuurlijk zijn dit soort ervaringen wel de kersen op de taart en realiseren we ons iedere dag: wow, dat we dit voor ons werk mogen doen… geweldig!

We wilden graag wat professioneler worden in 2015. We denken dat dit wel aardig lukt. Zo hebben een compleet nieuwe website laten ontwerpen door Julie, waar we nog iedere dag enorm blij mee zijn. Ook heeft Aline mooie foto’s van ons gemaakt, die toch weer wat meer up-to-date zijn dan de foto’s die we hiervoor hadden. We werken samen met een mediabureau, een boekhouder en nu dus ook een webdesigner: het wordt nog wel eens wat! ;)

“En wat er verder allemaal gaat gebeuren in 2015? Wie zal het zeggen. Eigenlijk maken wij nooit heel concrete plannen, omdat we graag een beetje bij de dag leven. Wij zijn in ieder geval klaar voor een nieuw jaar vol met uitdagingen en we hopen dat jullie er weer bij zullen zijn om ons te volgen!” 

Dit is nog altijd ons motto. Zoveel mogelijk met de dag leven en kijken wat er allemaal op ons afkomt. Het is ongelooflijk om te bedenken wat er de afgelopen vier jaar zoal is gebeurd en veranderd en we hebben werkelijk geen idee wat het komende half jaar gaat brengen. In ieder geval gaan we een ongelooflijk toffe trip maken: we gaan namelijk naar New York! Geen perstrip, maar een echte vakantie. Al sinds het begin van ons blog roepen we: we moeten naar NYC, want het is daar een vegan walhalla. Alles is geboekt en we kunnen echt niet wachten! In oktober wordt ons boek gelanceerd en dat wordt natuurlijk ook echt een highlight van ons jaar. Maar verder? Geen flauw idee en dat houden we nog graag even zo!

Wat we wél weten is dat we de dolgraag nog jaren doorgaan met het schrijven van artikelen en het maken van recepten. En misschien komen er ooit wel meer boeken. Of weten wij veel…een televisieprogramma! Dream big, toch? We willen graag nog meer van de wereld zien en van alles leren over (eet-)culturen in andere landen. Maar over al dit soort dingen gaan we pas weer nadenken als we de voornemens voor 2016 op een rijtje zetten.

Voor het komende half jaar is het voornemen om lekker door te gaan zoals we nu bezig zijn. We hebben beide het grootste gedeelte van onze baan opgezegd en werken nu nog maar 1 dag in de week naast het bloggen. (eerst werkten we fulltime en dat ging op een gegeven moment niet meer) Dat betekent dat we heel veel tijd in de Groene Meisjes kunnen steken en daardoor hopelijk de kwaliteit van ons blog en de video’s alleen maar vooruit zal gaan. Dat is ons streven! Maar het allerbelangrijkste? Dat jullie met plezier ons blog blijven lezen, dag in, dag uit. Daar gaan wij heel hard onze best voor doen!

Moraal van het verhaal? Voor ons werkt het écht om dingen – doelen, wensen en dromen – op te schrijven. Niet omdat we geloven dat het dan allemaal maar vanzelf naar je toekomt. Laten we eerlijk zijn: we moeten allemaal keihard werken voor wat we hebben en wat we willen bereiken in de toekomst. Maar het maakt je doelen wel inzichtelijk en je kunt jezelf er regelmatig aan herinneren. Check regelmatig tussendoor of je nog op het goede spoor bent. Wees daarin eerlijk en schaaf je doelen zonodig bij. Wij vinden het prettig om op deze manier met onze ontwikkeling bezig te zijn en we hopen dat dit ook voor jou geldt!

Hoe gaat het met jouw voornemens voor 2015? We horen het graag van je! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

25 gedachten over “Hoe gaat het met de goede voornemens van 2015?

 1. Jullie zijn echt goed bezig.
  Ga zo door en blijf vooral en jullie volgers ook plezier houden

  Siny

 2. Zo stoer&leuk dat jullie het zo goed doen! Heel erg tof! Ook voor het ‘verspreiden van de vegan message’ zoals ik weleens op insta zie haha. Of eigenlijk, veganisme meer bekend maken zodat mensen het beter gaan begrijpen. Ik vind het helemaal leuk. Het is ook zeker te zien en te lezen dat jullie er zo ontzettend veel tijd instoppen. De kwaliteit van de artikelen vind ik echt enorm verbeterd. Niet per se de schrijfwijze (was al toppie) maar de verdieping, achtergronden, zelfliefde..al dat soort dingen zorgen ervoor dat ik steeds weer met plezier (dagelijks) jullie blog check! You rock!

  1. hihi ’the vegan message’ is echt iets wat ik de laatste zóveel op Instagram en youtube voorbij zie komen. Zo cool dat dat groter en groter wordt en om daar een onderdeeltje van uit te mogen maken is een grote eer! En super dat je iedere dag de moeite neemt om ons blog te lezen. Daar zijn we jou en alle andere lezers enorm dankbaar om!

 3. Wat een mooie foto, heel mooi die kleuren allemaal bij elkaar! En fijn dat alles zo goed gaat, ik zeg ga vooral zo door! Gaaf dat jullie nu bijna geen baan meer nodig hebben. Ik wist niet dat NYC zo’n vegan walhalla is, nog veel beter dan Berlijn?

  1. Ik denk dat het vooral op een andere manier een vegan walhalla is – andere soorten tentjes, andere gerechten die we hier in Europa nog niet kennen… maar niet per se meer of beter dan Berlijn. Maar goed, geen idee, want ik ben er nog nooit geweest hihi :)

  1. dankje :) Ja, dat is een heel fijn gevoel! (en tegelijkertijd hebben wij ook nog 100 dingen waar aan we hard moeten werken en waarvan we vinden dat het altijd beter kan hoor, dus het is niet allemaal in de gloria hoera haha ;))

 4. Wat zijn jullie lekker bezig! Jullie werken er ook hard voor en het is jullie van harte gegund. De foto bovenaan het artikel vind ik trouwens super leuk.

 5. Whoeoe, jullie doen het zo goed! Echt leuk! En die foto bovenaan van Aline is megamooi. Ik had niet zo heel veel voornemens. Behalve dat ik elke maand uiteten wilde. Nouja, dat is al mislukt :’)

  1. hihihihi en dat terwijl het zo’n leuk voornemen is!!! :))

 6. Ja jullie zijn echt weer enorm gegroeid het afgelopen half jaar, en toch ook heel erg jullie zelf gebleven. Jullie zijn een van de weinige blogs die professioneler/zakelijker (maar in de positieve zin van ’t woord!) zijn geworden zonder commerciëler te worden/af te doen aan kwaliteit. Chapeau! :-)

  1. Wat lief dat je dat zegt. Groot compliment, dankjewel!

 7. Ik hou echt zo van jullie blog!! Na een lange dag werk/stage is het altijd echt een soort hoogtepuntje om in de bus terug weer een nieuwe blogpost van jullie te lezen, heerlijk!
  Super dat jullie alle voornemens bereikt hebben. Ik vind het echt een knappe prestatie hoor! :)

  Liefs!

  P.S. Omg, NYC!! Spam ons please met foto’s/verhalen/snapchats! Haha <3

  1. Super tof om te horen! en wat betreft NYC: ik vrees dat Snapchat gaat ontploffen ;)

 8. Mooi dat het zo goed gaat! Qua site is dat jullie ook echt gegund! Ik als flexitariër vind het zelfs heel interessant om jullie te volgen, tips en recepten uit te proberen en leuk om jullie verhalen te lezen! Ik wens jullie al het beste voor de 2e helft van 2015!

  1. Dat is cool om te horen, dankjewel Danielle! Hihi, nu voelt het alsof je ons een gelukkig nieuw jaar wenst, net als op 1 januari :)) leuk!

 9. Hartstikke leuk dat alles zo goed loopt.
  En jullie zijn nu toch echt BNer als je zomaar op straat herkend wordt:)

 10. Aah, lieve vermelding. Dank! En wat leuk om te lezen!
  Fijn hè, om alles weer op een rijtje te zetten en zo terug te kunnen kijken. Je kunt zo goed zien hoe snel je groeit.
  Jullie doen het waanzinnig goed. Ik ben trots!

 11. Jullie zijn echt ontzettend goed bezig!
  Ahh New York, wat heerlijk! Jullie gaan het daar geweldig hebben. Mag ik alvast een tip geven? Het Peace Food Café in de East Village; het beste vegan restaurant waar ik ooit heb gegeten met de aller vriendelijkste mensen! Voor hoelang gaan jullie?

  Ik ga binnenkort weer even wat doelen opstellen. Ik merk dat ik nu in een soort tussen-periode zit (net afgestudeerd, alle paden liggen weer open) waarin hier over nadenken en het vervolgens ook opschrijven net dat beetje houvast kan geven :)

  1. Wat een goede tip, dankjewel! Succes met het opstellen van je doelen Esmee!

 12. Geweldig dat jullie zelf ook zo’n immense groei zien, dat zorgt toch dagelijks voor een glimlach op je gezicht? ;-) Jullie artikel heeft mij geïnspireerd om ook even op een rijtje te zetten welke doelen ik voor het komende half jaar nog op het oog heb en hoe het met mijn huidige doelen gaat!

 13. Wat goed dat jullie zo hard gaan! En terecht ook, jullie hebben een heel fijn blog. Ook voor niet vegans….:) Lekker doorgaan zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *