Hotel versus AirBnB

Tegenwoordig kies ik liever voor airbnb dan voor een hotelkamer. Het past beter bij me. In dit artikel leg ik uit waarom dat zo is.
airbnb

Voor mijn werk verblijf ik best wel regelmatig in hotels. Een voorbeeld: ik ging op een trip van zeven dagen (naar Oregon,) en ik verblijf in vijf verschillende hotels. Dat betekent dus vijf keer je spullen in en uit pakken, maar ook: vijf keer weer afwachten waar je belandt. Dat regelmatige wisselen van slaapplek gebeurt vaker met perstrips, en eerlijk gezegd neemt dat de ‘magie van de hotelkamer’ wel een beetje weg. Immers, je hebt er op een gegeven moment echt heel veel gezien.

Vroeger vond ik hotels wel helemaal het einde. Met mijn ouders verbleef ik nooit in een hotel, maar gingen we juist alleen maar naar vakantiehuisjes. (ook leuk, overigens) Ik kon echt excited zijn over hoe de kamer eruit zou zien, of wat er bij het ontbijtbuffet geserveerd zou worden. Maar dat is logisch, want toen was het nog speciaal om te doen en zat ik bij lange na niet zo vaak in een hotel als nu. En natuurlijk zijn er nog steeds hotel waarover ik excited raak. Zo vind ik bijvoorbeeld de hotels van 25Hours hotels áltijd fantastisch, slaap ik graag een nachtje in het Michel Berger hotel in Berlijn en had ik in Londen vorig jaar een hotelkamer die me echt omver blies. Zó luxe.

Soms zijn hotels wat persoonlijker – wanneer het bijvoorbeeld geen keten is, maar een boetiekhotel – en soms zijn de kamers heel comfortabel en luxe. Het is ook lekker dat je handdoeken vervangen worden, je bed wordt opgemaakt en ook een schone badkamer is prettig. Soms is het personeel ontzettend vriendelijk en willen ze alles doen om je er thuis te laten voelen. Maar ik heb de afgelopen tijd toch wel gemerkt dat ik ook nadelen zie aan het verblijven in een hotel.

Onrustig

Zo kan ik me er bijvoorbeeld een beetje opgesloten voelen. Immers, het is toch een beetje de kamer waar je op aangewezen bent. Natuurlijk kun je in de lounge van het hotel gaan zitten, maar hoe gezellig is dat nou meestal? Ook vind ik het soms opeens benauwend om iedere dag meerdere keren in een lift te staan en langs een receptie te moeten lopen. Het is gewoon zó anders dan wat je thuis gewend bent. Prima voor een nachtje, of misschien twee, maar daarna ben ik er eerlijk gezegd altijd wel weer klaar mee. Herkennen jullie dat?

Zoals ik laatst ook al een schreef: hotels maken me vaak een beetje onrustig. Ik ben er niet heel graag, dus ik ga maar weer de hort op. Natuurlijk kun je in een hotelkamer ook eten bestellen, op bed hangen en tv kijken, maar op de een of andere manier heeft een hotelkamer op mij vaak de uitwerking dat ik er weg wil. En dat kan best wel eens vermoeiend zijn als je een dag of vijf op stedentrip bent. Immers, je blijft maar rennen van koffietent naar lunchroom en van cocktailbar naar restaurant. Dat houd ik twee dagen vol en daarna ben ik hartstikke hotspotmoe. (en wil ik vaak het liefste nog naar huis – en dat is waar heimwee dan weer begint)

Relaxed reizen

airbnb

Hoe anders waren alle keren dat ik in een appartementje in een stad verbleef. En nu mag ik me heel gelukkig prijzen met een clubje vrienden in Berlijn, die om en om nog wel eens op vakantie gaan en dan hun huisje verhuren en dan aan mij denken en het me aanbieden, dus ik heb altijd wel een plek om te verblijven als ik naar Berlijn wil. Ik heb daarnaast een keertje een AirBnB in Barcelona gehuurd, wat ook fantastisch was. Toen zat ik in een MEGA groot appartement, waar ik een kamer huurde. In de andere kamers verbleven andere reizigers en dat was zó gezellig. Ik ontmoette daar een heel lieve jongen uit Brazilië (die nu in Londen woont,) en een paar Australische meiden. Maar natuurlijk was dat weer anders, want dan had je niet het hele huis voor jezelf.

Want dat vind ik dus echt toppunt van relaxed reizen: een eigen huisje hebben. Met een eigen keuken, een eigen badkamer, een eigen woonkamer met tv, een bank om op te hangen, plantjes om water te geven – maar vooral dat ‘ik woon hier tijdelijk’ gevoel, dat je in een hotelkamer volgens mij niet gauw zult hebben. Ik heb ook het gevoel dat ik me anders ga gedragen wanneer ik in een huisje verblijf, in plaats van in een hotelkamer.

Ik zet thuis koffie, eet een ontbijtje aan de keukentafel – en dat zorgt er dus alleen al voor dat je niet de deur uitrent, om een ontbijt te zoeken. Ik zit rustig een paar uurtjes te werken aan de eettafel, in plaats van dat ik met mijn laptop op schoot op een hotelbed hang, en besluit daarna: zo, dat was mijn werk, de rest van de dag staan mijn telefoon en email uit. En niks lekkerder dan na een hele dag door een stad sjouwen ’s avonds op een bank ploffen, Netflix kijken, een flesje wijn opentrekken, eten van een lokaal restaurantje bestellen via Deliveroo… man, echt, je kunt me eigenlijk gewoon niet gelukkiger maken. En terwijl ik dit zo schrijf denk ik: het verklaart eigenlijk heel veel. Het is namelijk ‘spelen dat je thuis bent,’ maar toch op reis zijn. Dat is precies wat past bij de wereldreiziger die het allerliefste thuis blijft, maar ook de wereld wil zien. Ja, dat ben ik.

Ik heb me dus voorgenomen dat, wanneer het kan, ik niet meer in hotels wil verblijven. Toevallig verblijf ik komend weekend nog een nacht in een hotel, omdat ik een bruiloft heb ik in Amsterdam en ik daar een nachtje wil blijven – maar dat heb ik dan ook al maanden geleden geboekt. In juli ga ik naar Zuid Frankrijk en in september naar Oostenrijk. Beide perstrips en ik neem aan dat ik dan in hotels verblijf. Maar alle reisjes die ik zelf ga boeken, wil ik het allerliefste met een AirBnB (of via een andere weg,) appartement. Volgens mij word ik daar veel gelukkiger van. Ben ik de enige? Ik denk het niet, als ik zie wat voor mega succes AirBnB is.

Waarom ik gisteren een broodrooster bestelde

Klok De Groene Meisjes - Door Aline Bouma3

Gelukkig ben ik gezegend met in ieder geval twee vriendinnen – Naomi en Aline, als jullie meelezen, ik heb het over jullie ja :) – die echte koninginnen van AirBnB zijn. Maakt niet uit naar welke stad je wilt, één van de twee heeft er wel een adresje waar je echt naartoe moét. Hoe ze het doen, geen idee, maar zij belanden echt altijd in de allermooiste huizen. Jaloersmakend gewoon. Daar kan geen luxe hotelkamer tegenop. Sowieso niet, want hoeveel leuker is het om een kijkje te krijgen in iemands persoonlijke leefomgeving? Inclusief alle mooie spullen om naar te kijken, of dingen die je kunt uitproberen voor de dagen dat je er bent?

Zo heb ik bijvoorbeeld de afgelopen keer weer de nodige interieurinspiratie opgedaan in het prachtige huis waar ik ‘woonde,’ weet ik dat ik nog meer planten wil en heb ik gisteren een broodrooster besteld – omdat ik het hier zo lekker vond om af en toe een broodje te roosteren en ik helemaal vergeten was hoe het was om een broodrooster te hebben. Zo heb ik in een ander huis ooit geleerd dat het ook wel eens lekker is om filterkoffie te zetten, heb ik al de nodige boeken aan mijn ’to read’ lijst toegevoegd door naar andermans boekenkast te kijken en heb ik mooie muziek ontdekt doordat iemand een platenspeler had staan. Echt, nogmaals, hoeveel leuker is dat dan in een hotel verblijven? Duizend keer leuker, als je het mij vraagt.

Genoeg redenen dus om maar eens een beetje te minderen met hotels. Immers, reizen zal ik voorlopig toch nog regelmatig blijven doen, zowel voor werk als privé. Het is overigens niet per se dat hotels duurder zijn dan het huren van een appartement. Soms is het even duur, of zelfs duurder. Maar alle andere bovenstaande argumenten tellen ook mee, voor mij. Ik ben benieuwd hoe dat voor jullie is! Wat zijn jullie ervaringen met hotels en appartementjes huren? Zijn jullie wel eens op heel bijzondere plekken beland? Zijn er ook mensen die juist wél mega hotelfan zijn? Laat het me weten bij de comments! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

50 gedachten over “Hotel versus AirBnB

 1. Ik vind een AirBnB ook veel leuker dan een hotel! En vaak is het nog goedkoper ook (zeker als je wat langer weggaat). Zo had ik in New York een AirBnB voor bijna 700 euro, terwijl ik voor een hotel in dezelfde ‘klasse’ minimaal 1200 euro kwijt was geweest…

  1. Zo, dat scheelt aanzienlijk inderdaad! En hoe cool, een New Yorks huis… <3

 2. Ik heb wel eens in Nederland in een b&b gezeten en dit vond ik echt geweldig! Een hotelkamer is eigenlijk niks, maar je betaalt er wel onwijs veel geld voor terwijl je voor datzelfde geld twee nachtjes in een b&b kunt verblijven.

  1. B&B’s zijn ook leuk idd. Is wel weer anders dan AirBnB’s natuurijk, want bij AirBnB ben je vaak alleen in het huis van de eigenaar, en is de eigenaar dus niet aanwezig. B&B’s kunnen soms super gezellig zijn; met andere gasten samen, of wanneer de gastheer of gastvrouw een lekker ontbijtje voor je regelt. Heb hier ook een paar heel positieve ervaringen mee!

 3. Zo herkenbaar! Ik werd nooit echt blij van hotels en vond het vooral lastig om echt tot rust te komen. Je wilt er in de avond zo kort mogelijk zijn, en in de ochtend zo snel mogelijk weer weg. Ik bekijk voortaan eerst of er ook fijne Airbnb’s in de stad zijn voordat ik een hotel zoek. Ik verheug mezelf nu al op mijn appartement in Milaan eind deze maand! Zo fijn om er echt even te wonen in plaats van logeren :)

 4. Ik vind het concept van AirBnB echt fantastisch. Ookal heb ik er nooit een keer gebruik van gemaakt. Ik vind gewoon tof dat je dan even een kijkje kan nemen in iemands huis en hoe hun leven.

 5. Wij huren ook altijd appartementjes als we op vakantie gaan, want we willen zelf kunnen koken (vegan zonder olie) en we willen een bank om lekker te zitten. Bovendien is het ook fijn om niet de hele tijd in één ruimte te hoeven zijn, maar je ook even te kunnen terugtrekken en je reisgenoot even niet te horen of zien.
  Wel jammer dat op sommige plekken zoveel overlast is van toeristen en dat hele straten in vakantiehuizen zijn veranderd. Dat maakt dat ik soms twijfel of we wel airbnb moeten gebruiken. Ik let dan ook op of een eigenaar heel veel huizen heeft, dan gaat het om een soort huisjesmelkers en die vermijd ik liever. Maar we zijn ook weleens in een appartementencomplex beland dat voor toeristen bedoeld was en dan is het weer geen probleem.

  1. Ah ja, je aan een bepaald dieet houden kan inderdaad ook een reden zijn om voor een appartementje te kiezen. Leuk argument!

 6. Wat leuk om te lezen! Ik heb ook een broodrooster gekocht door een AirBnB in Kopenhagen. Ze hadden daar zo’n gekke broodrooster, dat ik die wel móest hebben. Het is een plat ding, waar je de broodjes gewoon op legt. Echt een rooster dus. Iedere keer als ik mijn brood rooster denk ik aan die leuke vakantie.

 7. Slow travelling vind ik zelf ook echt heerlik! Rustig de omgeving verkennen, opgaan tussen de locals. Heerlijk! Een paar week terug reed ik rond in een camper door IJsland. Ook echt een aanrader: een huisje op wielen.

 8. Net een interessant artikel gelezen over de eventuele menselijke keerzijde van Airbnb, wat toch ook interessant is als we stilstaan bij duurzaamheid :) al moet ik toegeven dat ik zelf ook aangenamer vind dan een hotel, dit doet me toch iets voorzichtiger kiezen. https://charliemag.be/wereld/beste-airbnb/

  1. Tegenlicht maakte er eerder ook al een docu over: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2016-2017/slapend-rijk.html

   Ook ik heb eerder met veel plezier via Airbnb gelogeerd, en verkies het graag boven een anonieme hotelketen, maar ben sindsdien heel wat voorzichtiger geworden. Ik check de listings nu grondiger om te zien of er geen bedrijf achter schuilgaat, en geef de voorkeur aan “gelegenheidsverhuurders”, zoals Airbnb ooit bedoeld was.

   1. Ja dit heb ik ook gezien! Voorzichtigheid is altijd belangrijk!

 9. Gek genoeg voelt het voor mij als een verschil of ik een citytrip maak of echt op vakantie ga. De afgelopen jaren maakte ik steeds roadtrips van enkele weken in de zomer en dan koos ik altijd voor Airbnb opties. Heb in zoveel leuke huisjes/ appartementen gezeten! Helaas ook wel eens in een mindere opties, want dan werd het toch anders voorgespiegeld dan beloofd. Maar 9,5 van de 10 keer: top! Maar ga ik dan alleen voor een weekend weg.. dan kies ik gek genoeg toch voor een hotelkamer. Ik weet niet wat het is.. misschien toch lekker dat er dan ontbijt bij zit ofzo. I don’t know. Maar ik ben wel echt Airbnb fan! In Krakow zat ik eens in zo’n leuk appartementje dat ik er haast zou willen wonen! :-)

 10. Airbnb is leuk voor de gast en de verhuurder, maar niet voor de buren. Ik heb continu andere buren. Dat is niet goed voor je gevoel van veiligheid. En bovendien kennen toeristen vaak niet de ongeschreven regels die stadsbewoners wel kennen. Bijvoorbeeld dat je geen harde gesprekken ’s nachts voert in de binnentuin. Of je vuilnis niet buiten zet op een niet ophaal-dag. Of dat je je gordijnen dicht doet tijdens de sex. In Amsterdam wordt nu zo’n 20% van de woningen opgekocht voor Airbnb en veel mensen merken de afname van sociale cohesie en verloedering van de stad. In steden als Barcelona en Venetië zijn vergelijkbare ontwikkelingen. Individueel is Airbnb dus heel leuk voor de gast, maar voor een stad als geheel uiteindelijk desastreus. Daar worden city-trips uiteindelijk ook minder leuk door.

  1. Helemaal met je eens Esther; voor de buren is het vaak zo vervelend. Midden in de nacht rolkoffers langs je raam en iedere keer nieuwe buren die niet snappen dat je de volgende ochtend toch echt moet werken. Ik boek dan ook nooit een Airbnb verblijf.

   1. Haha, daarom slaap ik ook gewoon in een hotel. Geen Airbnb, Wimdu, whatever voor ons.

    1. Maar ja, hotels zijn vaak weer milieuvervuilende units die alleen maar grote ketens (financieel) supporten..

 11. In essentie is het concept van Airbnb heel leuk, maar het heeft veel negatieve gevolgen voor de steden. Kijk maar eens naar het item over Airbnb van Ajran Lubach in Zondag met Lubach. Overlast van nieuwe ‘buren’, torenhoge huizenprijzen, starters die nergens meer een huis kunnen kopen etc. Doe dan maar een hotel of een echte B&B, ook heel leuk en kleinschalig.

  1. Dit inderdaad. Ik merk het zelf heel erg in mijn eigen buurt. Een van de redenen dat we gaan verhuizen. Het is niet leuk meer met al die toeristen. Ik zal zelf geen gebruik maken van Airbnb, omdat ik dit niet wil steunen. Zat leuke normale vakantiehuisjes te vinden

  2. Ja, daar heb je ook weer een punt. Toen ik nog in Amsterdam woonde begon ik het mijn buurt ook te merken, maar op zich niet op een vervelende manier. Snap het wel.

 12. Jaa dat vond ik ook leuk!! Interieur-inspiratie op doen en iemands bibliotheek bekijken!
  Het mooiste was dat mijn AirBnB host me ook allerlei dingen aanraadde.
  En me een nieuwe manier van koffie zetten liet zien, met zo’n chemex ding.
  Erg leuk, dat heb je nooit in een hotel.

  1. Leuk is dat he? Ga je in een hotel idd nooit ontdekken, dat soort dingen. (tenzij het een suuuuper hipster hotel is, dan misschien)

 13. Ik heb nog nooit in een AirBnB verbleven! Wel al met een aantal vrienden een huisje gehuurd in de Ardennen ofzo, maar dat is dan midden in de natuur en niet echt te vergelijken. Ik wil binnenkort zeker eens een AirBnB uitproberen, het lijkt me zo leuk om een huisje voor jezelf te hebben. Aan de andere kant is de luxe van een hotel ook wel fijn, want per slot van rekening zijn mijn vriend en ik toch van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat de hort op.

  1. Ja, daar is ook weer iets voor te zeggen. Als je niet echt van plan bent ’thuis’ te zijn, dan is er niks mis met een hotelkamer, wat mij betreft. Maar wanneer ik juist een paar dagen langer ergens ben, een beetje wil werken, een beetje geld wil besparen op buiten de deur eten enzovoorts, dan is een appartement veel relaxter en voordeliger.

 14. Goh, ik probeerde 2 jaar geleden een account te maken en te verifiëren op airbnb, maar dat mislukte altijd , … Zo gaf ik airbnb maar op :P Nu als single jonge reiziger maak ik wel gebruik van hostels en als aanvulling couchsurfing ;)

  1. Ook leuk!! Alternatieve manieren van reizen – zo zou je het kunnen samenvatten wat mij betreft – zijn gewoon leuk!

 15. Ik vind het leuk om verschillende overnachtingen met elkaar af te wisselen. Soms gaan we voor een hotel, dan voor AirBNB, B&B en heel af en toe een hostel. Ik vind een (goed) hotel of een leuke AirBNB wel het fijnst.

 16. Ik ben echt heel benieuwd naar de AirBnb ervaring, deze zomer gaan we voor het eerst naar Zweden en hebben zo’n cute blokhut via airbnb gehuurd. We zijn superbenieuwd;-)!

 17. Ik zou ook weleens AirBnB willen doen alleen erg lastig in een elektrische rolstoel.
  Ik heb wel een handbewogen maar daar kan ik mij niet zelfstandig in voortbewegen en is het dus altijd een hotel.

  Daarnaast is het zo dat ik soms zo dat ik verplicht ben om een superior kamer, omdat andere kamers niet rolstoeltoegankelijk zijn. Ik ben dus soms dubbel zoveel geld kwijt voor een weekendje weg.

  De meerderheid van de mensen staan hier niet bij stil, wat mij betreft een gemiste kans!

  Groetjes,
  Liann

 18. Ik ken dat eigenlijk niet, een airB&B. Is dat te vergelijken met een gewone B&B?
  Zelf hou ik wel van hotels, juist omdat je er veel anoniemer en op je eigen bent. Bij een B&B ( ik ging er om die reden nog nooit naartoe) heb ik de indruk dat je dan meer sociaal contact hebt met de eigenaar en eventueel andere gasten. Je ontbijt samen bijvoorbeeld. En dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik heb niet zo’n behoefte aan sociaal doen omdat het nu eenmaal zo hoort in een bepaalde context. Ik heb ook best wel wat behoefte aan privacy en gerust gelaten worden. Vandaar toch echt liever een hotel. Maar de laatste jaren mag ik wel eens gaan oppassen op het appartementje van mijn schoonzus in Parijs als ze er zelf niet is en dat vind ik echt de max! Ik mag van haar niemand meebrengen zodat ik er alleen naartoe ga en ik heb ontdekt dat ik dat heerlijk vind. Deze zomer zal ik er weer een week of 2 verblijven en ik lijk er nu al naar uit. Niet dat ik niet van sociaal contact hou hoor, maar ik heb toch precies ook meer dan gemiddeld me-time op mijn eentje nodig dan andere mensen dus vind ik dat erg fijn. ( maar ik heb ook enorm genoten van het reisje naar Napels met mijn vriend afgelopen lente hoor) En een appartementje waar je op je eigen zit is toch nog net iets leuker dan een hotel.

  1. AirBnB’s zijn particuliere woningen van mensen die hun huis dus verhuren :)

 19. Wij hebben in twee AirBnB’s in Zweden vakantie gevierd. Het appartement in Goteborg was fantastisch, van alle gemakken voorzien, mooi ingericht en heel centraal gelegen. Daarna zaten we een paar dagen in een huis in een klein kustplaatsje. Erg leuk huis, alleen sliep het bed voor geen meter en waren de eigenaren heel klein en wij zijn allebei vrij lang…dus sommige dingen waren niet handig ;-).
  Soms vind ik een hotel heerlijk juist omdat je aan niks hoeft te denken. Als je terugkomt na een leuke dag is de kamer schoon en netjes. Ik denk dat ik het in de toekomst zal blijven afwisselen, ligt aan het soort reis en de bestemming.

  1. Ja, zeker, je kan het ook een keer niet treffen. Het blijft een beetje een risico. Maar heel eerlijk, dat heb ik met hotels ook wel eens meegemaakt…

 20. Ik houd ook echt van AirBnb, vooral als ik met mijn vriend of vriendinnen ga. Dan is het simpelweg goedkoper, heb je echt een plekje voor jezelf en voor met zijn alle en kun je ook nog eens lekker uitgebreid koken en tafelen. In mijn eentje vind ik het hostel altijd de perfecte tussenweg. Dat heeft wel het hotel idee, maar hostels zijn gewoon veel en veel minder stijf. Je leert er mensen kennen, de medewerkers zijn gewend aan relaxte en vage reizigers en er is altijd wel iemand in voor een biertje.

  1. Goed punt, zeker wanneer je met een gezelschap reist is het de leukste en goedkoopste optie! Hostels zijn ook top, inderdaad vooral wanneer je graag contact wilt leggen met andere reizigers. Leuk om te lezen!

 21. Nog maar 1x in een AirBnB verbleven, maar ik vond het wel een succes! Voor een stedentripje is het echt ideaal, veel goedkoper dan een hotel en een stuk chiller dan een hostel.

 22. Dat ik me wat opgelaten voel in een hotel, komt doordat je weet dat er iemand aan de deur komt om de kamer schoon te maken. Het kaartje met “niet storen aub” aan de deur hangen, geeft dan meer rust. Het prettigst is het idd wanneer je zelf je eten etc klaar kunt maken, meer je eigen huisje… Leuke website heb je!!

  1. Ja, daar heb je gelijk in! Ik had er nog niet eens aan gedacht eigenlijk, dat dat ook mee speelde. Maar inderdaad!

 23. Groot gelijk! Ik vind hotels ook altijd zo onpersoonlijk. Alsof er altijd op je gelet wordt. Vorige zomer heb ik een Airbnb huisje in Helsinki gehuurd. Dat beviel zo goed! Je kunt je eigen eten maken en je eigen ding doen. Dat geeft een prettiger gevoel dan een hotel wat druk is en waar andere mensen zijn.

 24. Mooi stukje! Voor mij heeft Airbnb inmiddels de voorkeur. Als alleenreizende word ik in een hotel vaak opgescheept met een minder goede kamer. Bovendien is het een stuk goedkoper en je kunt je eigen eten en drinken meenemen. In een hotel moet je al gaan socializen voor een eenvoudig bakkie koffie. Het ongemak van steeds langs een receptie moeten lopen in een hotel herken ik ook. Tot slot de couleur locale: ik voel me veel meer Parijzenaar dan toerist.

  Pas op als ze voorstellen buiten de site om te boeken en ter plaatse te betalen. Nooit op ingaan! Naast dat het niet mag, heb je geen huurcontract en als de eigenaar op het laatste moment wil annuleren, heb je geen poot om op te staan.

 25. Zoals hierboven ook al gezegd: dankzij AirBnB wordt half Amsterdam opgekocht door huizenmelkers en gaan de huurprijzen voor de echte bewoners ineens sky high. Dat is niet oké.
  Ik heb wel eens bij een meisje thuis gelogeerd en dan is het prima dat ze er wat aan kan bijverdienen. Maar achteraf bedenk ik me dat bijna alle AirBnB’s waar ik gezeten heb, er gewoon een bedrijfje achter heeft gezeten. Niemand woonde daar, dus de verhuur was puur voor de winst. Daar doe ik niet meer aan mee.
  Een hotel is inderdaad vaak niet zo gezellig, maar dan zoek ik wel naar een kleinschalig hotel, échte B&B, natuurhuisje, logeren bij een boer, zo iets. Er zijn meer opties :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *