Hotspot: al Ponte (Amsterdam Noord)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Thuisgekomen na ons tripje naar Milaan besloten we: we moeten meer plekken in Amsterdam bezoeken die we nog niet kennen. We hebben zo onze favoriete hotspots, waar we keer op keer weer naartoe gaan, maar er is nog zoveel meer te ontdekken in onze fijne stad. En toevallig is het eerste – voor ons nieuwe – adres dat we bezochten een Italiaans adres, maar dat was niet met voorbedachte rade hoor. Nouja, een beetje misschien. Want na een week de lekkerste espresso’s, pasta, broodjes en pizza’s, is het best wel even afkicken hier. We beloven je dat onze volgende hotspot geen Italiaanse is, dus zie dit maar even als een gevalletje  ‘om het af te leren.’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kom je wel eens in Amsterdam Noord? Nee? Dan mis je echt iets. Er wordt al jaren geroepen dat Noord ‘de nieuwste hippe plek’ wordt, maar eigenlijk vinden we nog steeds niet echt dat dat het geval is. Natuurlijk, er worden hipsterhotspots (zoals de Ceuvel bijvoorbeeld) geopend, maar het grootste gedeelte van Noord bestaat toch eigenlijk nog uit ‘normale’ woonwijken (met laagbouw, iets wat je in Amsterdam natuurlijk niet heel veel ziet) en cafeetjes die er al een lifetime zitten. Op het IJplein, naast de pont, zit Al Ponte. Een doodnormaal Italiaans tentje (Caffè Italiano) waar je koffie en broodjes kunt krijgen. We hadden er wel eens van gehoord, maar we hadden geen idee of je er als vegan goed terecht kon. Nou, echt wel dus! Kijk maar. Op de kaart staan vier (!!) vegan broodjes:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vier vegan broodjes. Dat is meer dan bij de gemiddelde fancy lunchroom in Amsterdam. Immers, verder dan een broodje hummus kom je vaak toch niet. Hoeveel wij ook van hummus houden, ook wij willen wel eens iets anders. En dat kan dus, bij Al Ponte. Kijk eens hoe lekker de broodjes eruit zien:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We dronken van tevoren trouwens nog een espresso macchiato.Uiteraard met sojamelk. Ook al zo lekker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al Ponte wordt gerund door een Italiaanse dame met een prachtig accent. We hebben het idee dat er ook alleen maar Italianen werken, wat het hele ‘Italië komt naar je toe deze herfst-‘ gevoel nog maar eens wat extra benadrukte. We zaten buiten, onder een afdakje. Dat was best fris, maar ook heel gezellig. Kijkend naar de mensen die op de pont stonden te wachten. En het blijft bijzonder om van de andere kant van het water naar het Centraal en de skyline van Amsterdam te kijken. Hoe gek we ook zijn op steden als Berlijn, Milaan, Barcelona en Rotterdam; Amsterdam blijft fantastisch. Verwacht bij Al Ponte geen sjieke of hippe toestanden. Het is een kwestie van goede koffie en lekkere broodjes en that’s it. Wij vonden het leuk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waar vind je Al Ponte? Naast de IJ-plein pont. Deze pont vertrekt vanaf de achterkant van het Centraal Station. Let op: deze veer ligt niet bij de drie andere veren, maar een stukje verder naar rechts. (dit wordt op een bord aangegeven) De pont vertrekt ongeveer één keer per kwartier en is, net als de andere pontjes, gratis.
Doordat Al Ponte letterlijk naast de pont ligt, is deze hotspot misschien ook een handig beginpunt voor mensen die een dagje Amsterdam komen doen. Kom je aan op het Centraal en heb je zin in goede koffie en een ontbijtje? Neem eventjes de moeite om het IJ over te steken!

Adres
al Ponte, Caffè Italiano
IJplein, Amsterdam Noord
Voor meer info: alponte.nl

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag: 8:00 – 18:00
Zaterdag en zondag: 10:00 – 18:00

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Hotspot: al Ponte (Amsterdam Noord)

 1. Ooooh, wat leuk voor Sylvia dat jullie haar Al Ponte tot hotspot gebombardeerd hebben. Helemaal terecht! <3

  1. :) Wat een leuk plekje is dit zeg! Echt blij dat we eindelijk zijn gegaan en het zal niet de laatste keer zijn geweest!

 2. Moet eigenlijk toch een keer gewoon paar dagen Amsterdam plannen.. heb nu al zin in zo’n broodje.. beetje jammer van de boterham met pindakaas die ik mee heb.. Toch niet echt te vergelijken :-)

  Leuk beschreven! lijkt me een goede hotspot.

  1. hahaha hier vandaag ook gewoon een boterham met pindakaas hoor ;)
   Maareh, een paar dagen Amsterdam zou helemaal geen slecht idee zijn. Er zijn ZOVEEL adressen die de moeite waard zijn!

 3. Ik vind de broodjes er lekker uitzien! Gekke naam trouwens, het klinkt Italiaans, maar dan zou het toch ‘de Brug’ betekenen, en het tentje ligt juist bij de pont.. hmm. Misschien begrijp ik de grap gewoon niet!

  1. Dat is toch juist het grapje? Als ze het Italiaanse woord voor pont hadden gebruikt had niemand het begrepen, dus dit gewoon “pont op z’n Italiaans”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *