Hotspot: Bar James (Amsterdam Oost)

IMG_0731

Zul je altijd zien: nét voordat ik ga verhuizen, opent er een vegetarisch restaurant praktisch bij mij in de straat. Bar James, waar was je al die jaren?! Gelukkig was ik toch nog in de gelegenheid om een avondje te gaan ’test-eten’ (iets wat ik altijd met heel veel liefde voor jullie doe, dat snap je ;)) en dat is me absoluut niet tegengevallen!

Als je me vraagt voor hoeveel procent Bar James een standaard vegetarisch restaurant is, dan zeg ik: 0% ongeveer. Wat ik dan onder een standaard vegetarisch restaurant versta? Vegetarische restaurants zijn toch nog heel vaak een beetje houtje-touwtje, maar dat kan je van deze hotspot absoluut niet zeggen. Bar James is namelijk een whiskybar en vega(n) eetcafé ineen. Die combinatie was ik sowieso nog nooit eerder tegengekomen. Maar los daarvan, helemaal niks in deze toko wijst erop dat alles vegetarisch is. Je zou hier je vleesliefhebbende familie zo mee naartoe kunnen nemen en volgens mij heeft niemand dan iets door.

IMG_0727

Laten we even bij de drankjes beginnen: probeer een cocktail. Ze zijn GOED. Dus los van het vega food en de whisky, heeft de Indische buurt er ook nog een cocktailbar bij. Cool, want die hadden we (volgens mij) nog niet!

IMG_0730

We starten met een vegan platter: een borrelplank met allemaal lekkere vegan hapjes. Frietjes gemaakt van pastinaak, een salade, brood met dips en: VEGAN BITTERBALLEN. Het leven mensen, het is goed.

IMG_0732 IMG_0734

En ook al is er van alles te kiezen, zowel vega als vegan, de vegan burgers lonken en dus gaan we ervoor. We eten beide dezelfde burger, maar dan op een ander broodje en met andere toppings. Beide burgers vonden we erg lekker, maar de originele vegan burger (zoals die op het menu staat,) was onze favoriet. Aanrader dus!

Het goede nieuws is dat er ook nog vegan desserts zijn. En zoals ik wel vaker zeg: die zijn er bijna nooit, vandaar dat ik altijd aan de fruitsalades zit. (en niet dat dat niet oké is, maar vegans willen ook wel eens wat anders) Maar helaas hadden we al veel te veel gegeten om überhaupt nog over een dessert na te kunnen denken, dus dat doen we een volgende keer.

Bar James is een absolute aanwinst voor de buurt. De Indische buurt was altijd al de leukste buurt van Amsterdam als je het mij vraagt, maar een goede vegabar, die ontbrak echt nog. Dus, welkom James! En voor jullie: echt, maak er een dagje Oost van. Oost is meer dan de moeite waard.

Openingstijden Bar James: 

Ma – do: 09:00 – 01:00
Vrij – za: 09:00 – 03:00
Zo 09:00 – 01:00

Adres: 
Javastraat 49
1094 HJ Amsterdam
Facebookpagina Bar James 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Hotspot: Bar James (Amsterdam Oost)

 1. Wil de bar vast een filiaal gaan openen in het oosten van het land? Dit klinkt echt perfect! Ik wordt doodongelukkig van die eeuwige salades en groene theetjes als ik uit eten ga. Vegan bitterballen en hamburgers, dat wil ik ook proeven!

 2. Jaaa ik wil hier ook zo graag heen! Ik woon ook in Oost, het is zó leuk (en surrealistisch) als een een vega(n) hotspot vlakbij je huis wordt geopend :D

 3. Ja dit! En nu zit ook Bar Botanique nog eens in Oost! Je gaat wat missen Merel. ;) Al Rotterdam vast ook een heel hoop nieuw te bieden heeft! ^^

 4. Rum Barrel is een cocktailbar in de Javastraat, maar ik ga zeker hier eens langs. :)

 5. Dit ziet er zo goed uit allemaal! Ik heb de afgelopen dagen in Berlijn ook geen slechte tijd gehad, maar hier wil ik zeker ook nog eens langs.

 6. Dankzij deze blog gisteravond gegeten hier, wat een ervaring! Lieve en goede bediening, super goed eten en echt een leuke sfeer. Ook voor ons was het mixplankje binnen een handomdraai geveganized, met de summer rolls, gegrilde groenten, bitterballen en brood met dips! Suuuuper leuke bar! :)

 7. Beste groene meisjes,
  Bar James is dicht… zo jammer, want het was er heerlijk!
  Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *