Hotspot: B&B Bakeliet (Antwerpen)

bakeliet .jpg

Dat Antwerpen een geweldige stad is, dat is natuurlijk een feit. Je kan er heerlijk (vintage) shoppen, cultuur snuiven en eten. Maar dat je er ZO leuk kon overnachten, dat is toch wel de leukste ontdekking van de laatste tijd! Als je van vintage en retro houdt moet je echt even doorlezen en de foto’s bekijken. Beter dan dit wordt het namelijk niet.

B&B Bakeliet is gevestigd in een fantastisch pand uit 1904, op loopafstand van het centrum van Antwerpen. Het hele pand is in jaren 40/50 stijl ingericht: je weet niet wat je ziet. Alles klopt. Van de kastjes vol met servies tot de platen aan de muur. En van het mintgroene bad op pootjes tot de platenspeler. Geweldig om te zien hoeveel tijd en liefde er in de inrichting van dit pand moet zijn gestoken!
Ik had mijn camera niet bij me (ik was niet voor Groene Meisjes aangelegenheden in Antwerpen,) maar ik heb met mijn telefoon toch wat plaatjes geschoten. Gewoon om jullie een beetje een idee te geven van hoe het eruit ziet.

Dit is de Billie Holiday kamer:

IMG_1091 IMG_1088

Compleet met bad op pootjes.

IMG_1097 IMG_1095 IMG_1094

En platenspeler met fijne lp’s.

IMG_1082

Check die geweldige details! Zoals ik al zei: alles klopt.

En dan is dit de ontbijtkamer. Waar overigens de volgende ochtend een heerlijk vegan ontbijtje klaar stond. Soja yoghurt met allemaal vers fruit, lekker! Hierover heb ik van tevoren per email contact gehad met Tim, de eigenaar van de b&b. In de ontbijtkamer kan je ’s avonds een kopje thee zetten, maar ook lekker zitten met een tijdschrift. Bijvoorbeeld een Libelle uit 1952, ofzo.

IMG_1105 IMG_1104 IMG_1119 IMG_1110 IMG_1112

In de ontbijtkamer ligt ook allerlei info: visitekaartjes van toffe plekken in de stad, plattegronden en folders. Ideaal! Tim kan je trouwens ook van alles vertellen over de stad, hij weet alle hotspots natuurlijk blind te vinden.

Ik zou een heel lang verhaal kunnen schrijven over hoe geweldig ik Bakeliet vond. Vanwege de inrichting, de ontzettend vriendelijke service, de fijne sfeer, het heerlijke bad, het heerlijke bed, het fijne ontbijt… maar ik houd het kort en laat de plaatjes voor zich spreken. Als je een liefhebber van Antwerpen en vintage bent, dan moet je hier gewoon gaan logeren. Je hebt geen keus.

Wat praktische info:

 • Er zijn 2 kamers: Billie Holiday en Charlie Feathers. Beide in eigen stijl. Billie heeft een bad, Charlie een regendouche.
 • Tijdens het weekend kost een kamer €80 voor 2 personen per nacht en €70 euro voor 1 persoon per nacht. Doordeweeks is het €10 goedkoper, maar dan wordt er geen ontbijt geserveerd. Ontbijten kan leuk in de buurt.
 • Parkeren kan in de straat en kost €3,80 per dag.
 • Ook nog heel tof; Julie, de leuke vrouw van Tim, heeft een winkel met jaren 50 kleding. Nice. Check Redjuliet.be!

Meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren kan via de website van Bakeliet. Mocht je reserveren, doe ze dan vooral de hartelijke groeten!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Hotspot: B&B Bakeliet (Antwerpen)

  1. oh.. ik heb nu alweer 5 redenen om weer terug te willen. In Belgie is nog zoveel leuks te ontdekken!

 1. Ik sliep vorig jaar in de Charlie Feathers-kamer, dat was zo gaaf! We hebben de hele avond plaatjes zitten draaien en hebben snel daarna een elpee-speler gekocht. Ik heb alleen nog niet die gave platen van daar kunnen vinden. ;)

  1. Supertof! Volgende keer wordt het Charlie! Kan nu al niet wachten.. wil zo terug!

 2. Ik woon op 30min afstand van Antwerpen, en ben er daarom nog nooit blijven slapen, maar dit maakt het wel erg verleidelijk!

  1. jaloers! of zou jij dan wel weer in Amsterdam willen wonen? :)

 3. Ik heb niks met vintage… dacht ik! Maar ook ik ben om, wat een toffe foto’s.. ook benieuwd of ik mijn eigentijdse phone op de stoep zou laten liggen, omdat die binnen misplaatst voelt :-)

 4. Ik heb een vraagje over I-herb. Hoe lang duurt het bij jullie meestal voor je het in huis hebt, na shippping via Global Priority Mail by DHL?

  1. Heel kort! Via DHL doen wij ook en dan is het binnen de (werk) week geleverd!

 5. Ohh wauw! Die stijl, ik hou ervan. Wat een leuke plek om te overnachten in Antwerpen. Antwerpen is sowieso een geweldig mooie stad en ik zou zeker een keertje terug willen.

 6. Wauw dit ziet er echt fantastisch uit!
  Ik woon eigenlijk te dicht bij Antwerpen om er te blijven slapen, maar dit maakt het toch wel erg leuk!

 7. @ Femke… bij mij minder gunstig, duurt telkens tot 14 dagen :-(

  1. Ik wacht nu inderdaad al 11 dagen. Op 8 januari kreeg ik dit; ‘Your order: 18672156-0 has been shipped via Global Priority Mail by DHL’en ik heb nog steeds niets ontvangen. En er is geen track & Trace, dus ik kan alleen maar afwachten en hopen:-(

   1. Wat bizar. Wij bestellen al 2 jaar lang bij iHerb en er is nog nooit iets fout gegaan…. Komt dus vast wel goed, uiteindelijk!

 8. Hey, je hebt twee DHL shipping methodes by iHerb, één met track & trace (duurder en vlugger) en één zonder track & trace (= global priority mail by DHL). Ik gebruik ook meestal deze laatste en duurt gemakkelijk 14 dagen. De laatste keer duurde het zelfs meer dan drie weken, maar dat kwam omdat mijn pakje was tegengehouden en ik import-taxen moest betalen, dat was balen :(

 9. Zou bijna zeggen dat het jammer is dat ik in Antwerpen woon en op school zit haha

  1. haha, snap ik. Jaloers!! Vind je het leuk in Antwerpen? Ik hou van jouw stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *