Hotspot: Bedford – Stuyvesant (Amsterdam Oost)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yessss! Er is weer een tof nieuw tentje geopend in Amsterdam Oost. In de leukste buurt van Amsterdam om precies te zijn: de Indische Buurt. In de Javastraat, de belangrijkste straat van deze buurt, zit sinds een maandje Bedford- Stuyvesant. Ik had eerst werkelijk geen idee waarom er voor deze naam gekozen was, maar het schijnt dat er in Brooklyn een buurt is die lijkt op de Indische Buurt en die buurt heet Bedford-Stuyvesant. Leuk gevonden!

Check eerst even het interieur van deze hotspot. Hipster much, maar i love it.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Echt, die muurschildering is awesome!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niet alleen het interieur is leuk, maar het aanbod op de kaart is ook erg goed. Lekkere koffies, verse superhealthy theetjes, groene smoothies met boerenkool of spinazie (yay!,) gebakjes (helaas niet vegan) en goed belegde broodjes op spelt- en zuurdesembrood. Maar ook: prosecco, wijn en wodka. Mét borrelhapjes. Ontbijten, lunchen en borrelen; het kan hier allemaal. Bedford is iedere dag open tot 20.00 uur ’s avonds.

Dit is echt een heel fijne plek om bij te praten met vrienden, weg te zakken in je kater op zondagmiddag of juist om doordeweeks lekker te gaan zitten werken. De service is supervriendelijk (de eigenaren zijn een leuk, jong stel) en de sfeer is erg prettig. Een aanwinst voor alle mensen die in deze buurt wonen, maar zeker ook een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een originele plek om af te spreken buiten het centrum. Sowieso is Oost daar heel geschikt voor, maar ik kan hierbij geen objectieve uitingen doen. Ik ben gek op Oost!

Waar vind je Bedford-Stuyvesant?

Javastraat 55, Amsterdam. Voor mensen die met het OV komen: loopafstand vanaf Muiderpoort en de Dappermarkt, maar ook vanaf Javaplein dat met tram 14 te bereiken is.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8 tot 8, zaterdag van 9 tot 8 en zondag van 10 tot 8.
Check de website voor meer informatie.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Hotspot: Bedford – Stuyvesant (Amsterdam Oost)

 1. Zo leuk om te lezen dat die hotspots ontstaan in Oost. Helaas woon ik er al 20 jaar niet meer.

 2. Heel leuk dat er zoveel nieuwe zaken in Amsterdam Oost zitten. Ik woon zelf in Zuid, daar is het wat meer zakelijk/chiquer, en zo ben ik zelf niet, dus meestal duik in een tentje in de stad of halverwege Zuid in, maar de Indische Buurt is ook superleuk. Toch vaker heengaan!

 3. Dit lijkt me een gezellig eettentje, maar ik kijk wel op van de kaart! ‘Breakfast’, ‘fresh juice’, ‘kids’… Maar niet alle gerechten zijn in ’t Engels vertaald, dus ook voor de Engelsspreker moet dit verwarrend zijn! ;)

  1. Haha, dat is hip in Nederland tegenwoordig Ina! Half Engels- half Nederlands. En nee, dat slaat eigenlijk nergens op haha ;)

   1. Ik neem aan dat het Internet daar de schuld van is!
    Ja, het is me al opgevallen dat er heel veel Engels in de taal is geslopen, en ik doe nog wel zo mijn best goed Nederlands te schrijven! En dat valt niet mee na zoveel jaar! ;)

 4. Wat een heerlijke kaart en leuke plek! Bijzondere sandwiches staan erop, daar kunnen de lunchtentjes hier in het oosten van het land nog wat van leren vind ik :) lijkt me zeker leuk als ik eens in A’dam ben!

 5. Oh leuk al die tentjes in A’dam! Ik woon helaas in ’t hoge Noorden.. Komen ook wel steeds meer dingen, maar toch allemaal net wat anders. Iets met smoothies met spinazie etc, salades, lijkt mij ook wel wat :)

 6. Yes Amsterdam Oost rocks!! En de Indische buurt is heerlijk voor koffie, borrel, diner of rondstruinen. Vind het een ondergewaardeerde buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *