Hotspot: Berry (Amsterdam Oud West)

IMG_3165

Het leukste aan het wonen in Amsterdam is denk ik dat je nooit stopt met het ontdekken van leuke tentjes. Er komen er namelijk alleen maar meer en meer bij. In ieder stadsdeel is iets leuks te vinden, dus je raakt nooit verveeld. Zo was ik afgelopen zaterdag weer eens in Oud-West, in de buurt van de Bilderdijkstraat en de Kinkerstraat. Precies daar om de hoek zijn laatst de Foodhallen geopend. Ik kom er regelmatig, omdat ik graag bij de Filmhallen naar de film ga, maar bij de Foodhallen is het (wegens groot succes) zó druk, dat ik er bijna gillend wil wegrennen. Dat zal over een tijdje, als het nieuwe er vanaf is, wel beter gaan denk ik. Maar voor nu zoek ik liever een rustig plekje op en dat plekje heb ik gevonden bij Berry. Dit koffietentje is een initiatief van Strawberry Earth, waarover jullie laatst al iets hebben kunnen lezen in de rubriek ‘Leuke Dingen.’ Strawberry Earth is een toffe, groene organisatie en wij zijn al jaren fan van hun campagnes en acties. Met de komst van Berry, aan de Bilderdijkkade, is het plaatje wat ons betreft compleet.

IMG_3168

Wat bijzonder is aan Berry, is dat het een werkplek en een huiskamerkoffietentje in één is. Doordeweeks zitten er in de ruimte achter de schuifdeuren ondernemers hard te zwoegen en in het weekend gaan de schuifdeuren open en is Berry een keer zo groot. Ruimte genoeg om aan de lange tafels – die normaal dienst doen als bureau – uitgebreid te ontbijten.

Je zou alleen al voor het interieur een bezoekje moeten brengen aan Berry. Maar goed, als je er dan toch bent, dan kun je natuurlijk net zo goed meteen maar genieten van een lekkere sojalatte, zoals ik ook deed. Ik laat je eerst even het interieur zien:

IMG_3143 IMG_3171 IMG_3147 IMG_3164 IMG_3160 IMG_3153 IMG_3166 IMG_3172 IMG_3173 IMG_3142 IMG_3158

Ik hoef hier denk ik niet heel veel meer over te zeggen. Van de cactussen tot de clipboards aan de muur, ik wil het allemaal. Wat een fijne rustige plek om te werken, bij te kletsen of lekker met een boekje op de bank te zitten. Om de hoek bij Berry is vorige week een nieuw filiaal van Marqt geopend, dus je weet nu waar je kunt uitrusten na het boodschappen doen. (niet dat je bij Marqt waarschijnlijk boodschappenkarren vól wegrijdt – als in: geen idee wie dat zou kunnen betalen – maar dit terzijde, want het idee is leuk.)

Sowieso is dit een leuk buurtje. Wat zit er dan nog meer? Nou, aan de Kinkerstraat vind je onder andere restaurant BeyRouth (wat er écht niet uitziet, maar waar je heerlijk vegan kunt eten) en de Volkskruidentuin. En aan de Bilderdijkstraat vind je WAAR (waar Jamie werkt!) en het pas geopende Gekaapt – waarover binnenkort ook een artikel online zal verschijnen. En zo is er nog veel meer, zoals de Food- en filmhallen, de ten Kate markt, de Vitaminstore met sapbar voor in de winkel, het nieuwe Jacketz, waar je een gevulde gepofte aardappel kunt eten en ga zo maar door. Oud West is gewoon écht heel erg leuk.

Ohja, lieve mensen van Berry? Zouden jullie misschien eens willen nadenken over een vegan taartje? Of een vegan optie voor het ontbijt? Wij denken dat heel veel mensen daar blij van zouden worden!

Berry
Bilderdijkkade 27, Amsterdam
www.berryamsterdam.nl

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 8.30 17.00
Woensdag 8.30 17.00
Donderdag 8.30 17.00
Vrijdag 8.30 17.00
Zaterdag 10.00 17.00
Zondag 10.00 17.00

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Hotspot: Berry (Amsterdam Oud West)

  1. Het klinkt als een heel leuk tentje! Volgens mij is dit ook de lunchroom waar mijn vriend het over had. Hij gaat er heel graag heen!

  2. Dit is inderdaad een super leuk tentje! Ik vind het zo leuk, ik ben zelfs als kind opgegroeid in Oud-West en het is onvoorstelbaar wat een transformatie deze wijk ondergaan heeft.. Vanaf de eerste opening van Marqt op de Overtoom vele jaren terug to nu..leuke zaakjes springen als paddenstoelen uit de grond, mijn groene foodhartje gaat er in ieder geval sneller van kloppen! :)

  3. Dat ziet er gezellig uit, daar ga ik zeker eens een keertje kijken en dan inderdaad gelijk even langs WAAR.
    Ik dacht alleen dat jullie het wat rustiger aan wilden doen met de blog, maar toch komt er nu nog elke dag een nieuw artikel. Mij hoor je niet klagen en ik vind het heel knap, maar ik hoop dat jullie jezelf het ook gunnen om af en toe even rustig koffie te drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *